Credinta fast-food

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns J G spune:

Ia uite, tocmai ce-a intrat pe usa dna Marina care ne face curatenie, schiopatand. S-a operat acum 3 saptamani si nu are voie sa faca efort. Data trecuta cand a venit nu schiopata.
Ce ati patit? intrebam noi. Am stat la coada la (n-am retinut unde, de moaste era vorba) de la 3 ieri pana azi-dimineata la 5, zice ea.
am intrebat-o razand ce a rezolvat?

Daca am loc azi, o sa o intreb care-i ideea cu statul acolo la cozi si va spun si voua.

J si Carla (05.02.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citat:
citat din mesajul lui blackpanterro

Eu cred ca oamanii aia au vieti extrem de goale si triste daca cred ca pupatul unor oase(cine stie ale cui or fi) le va imbogati cumva existenta. E foarte trist cand singura speranta de mai bine sta in pupat de oase, de cruci, de poale.

Eu cred ca majoritatea habar nu au cine a fost respectivul sfant, daca o fi fost vreodata, ale cui erau oasele, ( eu nici nu cred ca sunt reale) . Eu as spune mai degraba ignoranta. Credinta nu consta in targul ala care era ieri in centrul orasului , imbulzeala, injuraturi , comert cu flori , cruci si alte accesorii.
E atat de simplu daca stai sa gandesti putin si sa asculti ce vrea Dumnezeu sa-ti spuna personal. Biblia e singura carte, iar nicaieri acolo nu scrie ca ar trebui sa facem eforturi din astea fizice sau meteriale pentru a ne demonstra credinta.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lali spune:

Daca tot e fast food stiati ca se da si la pachet ? Mie mi-a adus cineva, careia i-a tinut loc altcineva la coada, un buchetel de ceva flori si busuioc de la Sf. Dumitru. Eu nu am cerut, dar am primit...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lorikay spune:

Mie mi-a spus odata cineva ca si daca te rogi in baie Dumnezeu te aude si cred ca avea dreptate. Eu sunt satula de chestia asta cu mersul la biserica "pentru ca asa trebuie, asa e bine". Daca nu ai credinta adevarata ci doar una de fatada poti sa mergi si la Muntele Athos ca tot nu rezolvi nimic.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Rufus spune:

Citat:
citat din mesajul lui anda141
Biblia e singura carte, iar nicaieri acolo nu scrie ca ar trebui sa facem eforturi din astea fizice sau meteriale pentru a ne demonstra credinta.

Ceea ce se intampla zilele astea se numeste pelerinaj, care presupune eforturi fizice, fiecare dupa posibilitati. Sfanta Scriptura este plina de exemple cu sacrificiile fizice, materiale sau de alta natura (sacrificarea propriului copil) pe care diversi oameni le-au facut la cererea sau pentru Domnul Isus.

In credinta ortodoxa, atingerea moastelor diversilor sfinti este un act de mantuire, fiecare spera sa capete putere, sanatate, bunastare...Majoritatea cred in moaste, cred in pelerinaj, iar gasca "vesela" care-si da la gioale este nesemnificativa, dar exista. Acestia merg la moaste cu aceeasi speranta ca si la loto, nu pentru mantuire, ci doar pentru ceva avantaje. Daca tot nu cred, evident ca nu se straduiesc sa respecte vreun protocol.
Adevaratul pelerinaj se face in liniste, in rugaciune...dar, ca peste tot, vin si exceptiile.

Da, cica Dumnezeu te aude cand te rogi si in baie (eventual cand stai pe buda...), dar locul in care rugaciunea este primita este biserica, acolo unde energiile sunt favorabile, iar rugaciunile nu sunt o discutie amicala cu Dumnezeu, ci sunt cuvintele pe care Dumnezeu le-a pus in vorba sau scrisul unor sfinti parinti, care ne-au invatat si pe noi cum sa ne rugam.

Daca aveti credinta, mergeti la biserica, in pelerinaje, cum poate fiecare. Daca nu aveti, nu-i bai, nu se supara nimeni. Dar nu va mintiti singuri (si poate si pe altii) ca moastele-s facaturi, pelerinajul (adevarat) o prostie, sau ca-n baie e la fel ca-n biserica.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ladyJ spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Dar nu va mintiti singuri (si poate si pe altii) ca moastele-s facaturi, pelerinajul (adevarat) o prostie, sau ca-n baie e la fel ca-n biserica.

poze multe cu noiAna a implinit un an 20062007

"EXPERIENTA este numele pe care-l dam greselilor noastre" Oscar Wilde

Moastele nu-s facaturi Rufus,sunt cat se poate de reale.Adica sunt...(cum sa le spun sa nu cumva doamne fereste sa te simti atacat...) sunt niste oameni morti,in sicriu.Adica niste ramasite pamantesti.

Cred sincer ca ruga din baie,de pe camp, din lift, din copac este tot bine primita de DD la fel ca cea din biserica.
Daca fetita ta te roaga ceva, asculti doar cand aceasta se afla ´´la tine in casa´´?Cred ca nu...

PS niciun sfant sau mucenic nu s-a dus vreodata sa pupe oameni morti.Mortii se ingroapa,asa cum e randuit nu se plimba prin biserici sa fie pupati de lume devenind altar de inchinaciune.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anda141 spune:

Citat:
citat din mesajul lui Rufus

Citat:
citat din mesajul lui anda141
Biblia e singura carte, iar nicaieri acolo nu scrie ca ar trebui sa facem eforturi din astea fizice sau meteriale pentru a ne demonstra credinta.

Ceea ce se intampla zilele astea se numeste pelerinaj, care presupune eforturi fizice, fiecare dupa posibilitati. Sfanta Scriptura este plina de exemple cu sacrificiile fizice, materiale sau de alta natura (sacrificarea propriului copil) pe care diversi oameni le-au facut la cererea sau pentru Domnul Isus.

Sacrificiile au incetat odata cu rastignirea lui Isus, de atunci nu mai e nevoie sa facem noi sacrificii . Iar acesti sfinti au fost si ei niste oameni, singurul Sfant este Dumnezeu.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Delidana spune:

Cindva, mai demult, am vazut un film care mi-a placut foarte mult: "Stigmata", iar un citat mi-a ramas in minte: "Split a piece of wood... and I am there, lift a stone... and you will find me." Credinta adevarata nu se masoara in cite ore stai in biserica in rugaciune ci in ceea ce faci zi de zi, clipa de clipa.

www.wrongspelling.com/cambodia/" target="_blank">Cambogia * www.wrongspelling.com/turkey/" target="_blank">Istanbul * www.squarethoughts.com/" target="_blank">Fotografie

I saw something in your eyes and I wanted it for myself - Dave Gahan

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

Rufus, ce spui tu e frumos si din carti. Totusi ideea ca daca nu te rogi in biserica rugaciunea nu e auzita e un pic...birocratica pentru mine si se pare ca si pentru altii. Sunt insa de acord ca o biserica frumoasa are alta atmosfera si energii decat baia faiantata in portocaliu de acasa.

Concluzia mea e ca romanilor le place sa se calce in picioare, nu conteaza daca pentru tacamuri de pui sau ramasite de sfinti. Plus ca probabil exista si de cealalta parte o dorinta de puhoiae de oameni care se inghesuie, pentru ca altfel ar extinde perioada cat ar fi pelerinajul si probabil ar ajunge la toti.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aura_m spune:

Intra-devar poate mai credincios este cineva care sta acasa si isi face semnul crucii si spune un Doamne ajuta! decat cineva care sta cu orele sa sarute niste moaste, dar totusi si biserica iti da o stare de liniste, cand te inchini in ea. Si eu merg la biserica, dar nu stau la slujbe, daca o fac este doar pret de cateva minute, dar de sarbatori cam evit sa merg ca este imbulzeala, te enervezi si asta nu este credinta, de ex. ieri de Sf Dumitru, fiind sarbatoare am tinut mortis sa merg la biserica sa pun niste lumanari, am facut-o dupa amiza cand nu mai era nimeni, doar 2 persoane erau prin biserica. Eu nu ma uit la stiri cand se transimt intr-o zi de sarbatoare pentru ca deja stiu ce o sa vad si chiar nu imi face placere sa vad cum se inghesuie lumea, aia nu este credinta, printre injuraturi si coate doar pentru a saruta niste moaste, apoi ajungi acasa si ii dai vecinului in cap sau ii injuri pe membrii familiei si sa vad lumea cum se imbulzeste ptr o farfurie de mancare, aceste imagini aduc cu cele din lumea a treia cand saracii se imbulzesc sa prinda un pachet cu ajutoare.

AURA

Mergi la inceput