traheobronsita acuta

Raspunsuri - Pagina 4

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Singulairul nu previne bronsiolita ci are efect asupra bronhospasmului determinat de acesta.
Este un medicament care are efect asupra unor celule care odata activate descarca niste substante ce au rol in constrictia bronsica cu aparitia acelui suierat (wheezing)...

In alta ordine de idei, parca mai putina patima in discutie nu ar strica......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

multumesc Sheannamp. vroiam sa te intreb de unde ai gasit palivizumab. ma tot gandesc la acest vaccin, inca nu sunt hotarata daca il fac sau nu. am vorbit cu dr. care ne vede si mi-a spus ca nu e cazul si ea nu stie vreun alt copil care ar fi facut. ramane sa-l intreb si pe dr. cernatescu.
acum tuseste productiv, numai noaptea si la plamani nu se aude nimic. si chiar nu stiu ce sa-i mai dau sa ii treaca.

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sheannamp spune:

Synagis l-au facut ai mei printr-un program (un studiu la care au participat alaturi de alti prematuri de la Polizu).
A trebui sa venim lunar din octombrie pana in aprilie ca sa le faca injectia.
Se pare insa ca ar fi compensat dar pe lista speciala.
Intreaba pediatrii din spitalele mari ce si cum

Eu am fost foarte multumita de el. Ai mei nu au facut nici o raceala in primii 2 ani in perioada cat au fost vaccinati.
Cred ca este comercializat si la noi dar e extrem de scump din pacate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ligeea spune:

Astmul este o inflamatie bronsica .
Nu toate crizele de astm se manifesta si cu criza dispneica .
Eu am fost cu cel mic la Viena si am facut testele alergice ,el nu a avut wheezing decat o singura data , nu are episoade de tuse decat in perioada octombrie -martie atunci cand raceste rau , nu i-am dat mai mult de 1-3 zile cate 2 pufuri de ventolin si un tratament de singulair de 30 de zile pe an
Diagnosticul a fost -forma usoara de astm , prognosticul-daca respectam anumite reguli poate trece dupa parioada copilariei
Ce vroiam eu sa spun e ,ca oricat de urat suna diagnosticul e bronsita astmatica nu prea exista -o bronsita trece , un astm revine cel putin in perioada coplariei .
Si oricum am da-o la nivel de tratament , e la fel de invaziv pentru copil. Doctorii nu pun diagnostic de astm ci eventual de ,,bronsita " pe motiv ca daca nu are criza dispneica nu e astm .
Dar nu toatele crizele de astm sunt severe , unele se manifesta doar cu tuse , importante sunt secretiile care obstrueaza caile respiratorii ,in urma carora apare tusea si eventual wheezingul
Probema pe care eu am vrut sa o semnalez e ca , -cel putin ce am vazut eu aici parintii au tendinta sa minimalizeze boala , sa expuna in continuare copilul acelorasi tiggeri si sa creada ca ,,aerosolii cu dexametazona , ventolin , etc sunt medicamente ca si siropul de patlagina .
Am vazut cateva zeci de cazuri in care nici macar nu aminteau parintilor ca atunci cand copilul ia cortizon trebuie sa tina regim nesarat , sa ia suplimente de calciu , sa evite anumiti factori iritanti boala poate fi declansata ori agravata de medicamente antibiotice, care dupa un timp favorizeaza dezvoltarea micozelor, cortizonicele, atunci cand trebuie reduse dozele), unele substante ce se gasesc chiar in medicamentele antiastmatice, dezinfectante nazale, anumite componente din pastele de dinti si din apa de gura, preparatele ce contin polen ori miere, alimentele preparate din carnea animalelor hranite cu adaos de antibiotice. Un ceai de tei indulcit cu miere si o aspirina luata pentru un simplu guturai pot declansa un puseu grav de astm, care cedeaza abia la 24-48 de ore, in urma unui tratament sustinut. Astmul mai poate fi declansat de aerul poluat (incarcat cu ioni pozitivi), de frig si umiditate, de painea cu adaugiri chimice ori cu urme de mucegai, de intepaturile de insecte, de prezenta mucegaiului in locuinte, de cojile de portocala, de bradul de Craciun, de preparatele lactate fermentate, de particulele prezente in blanuri si pene, de unele componente din protezele dentare, de excesul de sare, de mucegaiul din capatul bananelor etc. La toate acestea, mai mentionam prezenta otitei, a sinuzitei si herpesului, deviatia de sept, operatia de scoatere a amigdalelor, hernia diafragmatica sau cea hiatala, refluxul de continut gastric in esofag si faringe, constipatia sau diareea infectioasa ori alergica, care pot favoriza astmul.
Am vazut chiar pe forum exprimari de genul-i-am dat a treia oara intr-o luna ventolin sirop- a terminat o sticala si tot tuseste .
Multi parinti nu fac diferenta intre preparate cortizonice si siropuri de tuse si in cazul in care copiilor li s-a prescris o data ventolin , in cazul in care tusesc li se da iar , fara sa merga la medic

Eu nu vreau sa zicca e cazul celei care a postat, dar spun cu certitudine ca nu exista ,,bronsite astmatiforma repetate -1-3 pe an ci exista ,,status astmaticus care trebuie tratat ca atare

Mergi la inceput