traheobronsita acuta

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Alinutza, decit sa tot acuzi fata de una-alta, mai bine pune un diagnostic diferential sa se lamureasca toata lumea. Nu-i mai lasa asa in suspans.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alssa spune:

Draga Sorina, eu cred ca tu ai darul de-a exagera teribil. Daca stau sa ma gindesc bine, ma indoiesc ca vreun medic de pe fatza pamintului ti-ar putea recomanda sa scapi de oja din casa asa cum ai spus tu. De asemenea, ma indoiesc ca vreo mama sta sa-si faca unghiile fix in nasul copilului, cu atit mai mult cu cit mirosul ala este deranjant si pentru noi adultii. Ma intreb insa cu ce ocazie ti-a zis medicul cind ai nascut de acetona si oja ? Stiu ca atunci numai de asta nu ne arde iar medicii au sfaturi multe si bune, pina la asta ...

Eu nu doresc sa ma cert cu nimeni, am adus citeva lamuriri vizavi de wheezing si ma indoiesc ca asta inseamna deviere de la subiect. Ma bucur insa ca tu legi foarte strict traheobronsita de oja/acetona si consideri ca celelate lucruri inseamna deviere.

Te-as sfatui sa-ti cintaresti mai bine exprimarile, sa nu mai sune atit de categorice, atotstiutoare si definitive, mai ales pentru o persoana care fumeaza in casa dar arunca acetona pe geam...

PS: Si iata de ce nu am mai scris de ani pe forum. Pentru ca m-am saturat ca lumea sa uite ca NU sintem medici si ca orice exprimare care se doreste pertinenta intr-un asemenea context ar trebui sa mai contina si sintgma "parerea mea", "experienta mea", "am citit aici: si sa se dea sursa", etc. Sa lasam totusi medicii sa fie categorici.

Intimplator sau nu, odata cu boala copilei mele, in 4 ani lungi si lati am avut ocazia sa invat destule despre sistemul respirator. Si totusi nu ma dau nici medic, nu dau nici verdicte si incerc sa scriu lucruri care sa ajute macar cu o idee celelalte persoane, sa-mi aduc aminte ca nu sint aici sa ma cert cu nimeni ci doar sa construim ceva si sa fim de un real ajutor. Pacat ca altii uita sau scriu doar ca sa se afle-n treaba. Ma vor distra teribil intotdeauna oamenii care cred ca au ceva de spus la orice fel de subiect, chiar daca sint total pe dinafara.

Nu am sa mai raspund la acest subiect, ACUM intr-adevar s-a deviat.

Numai bine,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ang3lt0uch spune:

Unde am zis ca fumam in casa ? Mai citeste iar. O sa vezi ca nu mai fumez deloc eu.

Oja si acetona mi-au fost mentionate printre nenumaratele lucruri ce mi le-a insirat. In ce context ? Acela de a face atmosfera potrivita unui copil. Stii , noi nu stam la casa, stam la bloc, avem 2 camera si daca te dai cu oja in oricare va mirosii peste tot. presupun ca iti imaginezi. Deci clar si scurt , sa scap de ele din CASA, inseamna sa nu le folosesc in casa, nu sa le arunc! Nu stiu ce e asa exagerat in asta, era vorba de un nou nascut totusi. In caz ca vei venii cu intrebarea :'da unde sa le folosesti?', raspunsul este :'pe balcon'.

Medicul pediatru de la spital era veche cunostiinta, mai precis fata nasilor mei, asa ca a avut oleaca mai mult timp de discutie cu mine, de asta se poate presupune ca a intrat in amanunte gen 'oja'.

Nu imi pot da seama ce anune a facut afirmatiile mele definitive. Cine doamne iarta-ma vine pe un forum, intreaba si dupa face ce am scris noi aici fara sa consulte un medic, mai ales cand e vb de un copil de 3 luni ? Cred ca nimeni. Orice spunem noi aici, cu exceptia celor care sunt medici (si mentioneaza asta) ar trebui luat in consideratie ca un sfat, parere, nu ca un 'MUST do'. Sa-mi adaug la fiecare post 'parerea mea este ca' mi se pare deja jignitor la inteligenta celor ce deschid topicul. Cateodata cuvintele astea isi gasesc rostul in context, alte dati nu. Presupun din start ca cel ce citeste intelege ca fiecare vorbeste din auzite si experienta.

Cat despre cei/cele ce se 'baga in seama' cum crezi tu , chiar crezi ca fiecare inventeaza cate o poveste pentru fiecare topic numai ca sa se afle in treaba ? Poate chiar au trecut prin ceva asemanator, sau cineva cunoscut a trecut prin asa ceva . Dar in fine, cum tu nu-i intelegi pe cei de genul, eu nu-i inteleg pe cei ce cauta nod in papura. Inteligenta alegere cu ultima postare, pacat ca sunt in urma ta , caci iata, am ami postat odata.

Sorina, mami de Adriana Renata (08.05.2007)

Poze NOI cu...noi:)

Poze cu ingerasul mic

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eunice78 spune:

Ma irita la maxim cand un topic de la care niste parinti vor sa afle informatii utile pentru copii lor se transforma intr-o lupta a orgoliilor...

Eni, mama de baietzi - Petru (14.08.2003) si Toma (29.09.2006)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

hai ca asta i buna, eu am propria mea criza in casa acu, copilul 1 viroza intestinala, copilul2 bronsita asmatiforma(a 5 in forma asta), asa ca aveam motivele mele ptr care am intrat la sub, in nici un caz n aveam nevoie de nervii altora
ramona, ori mi s a anchilozat neuronul,ori... adik eu citesc pe aici un diagnostic f ferm ""tusea insotita de muci si wheezing e astm"", chestie cat se poate de falsa(exact asta are copilul meu acu si stiu sigur ca nu e astm), imi exprim dubiul , si sunt luata la misto.E cat se poate de ok sa spui prostii, doamne fereste sa ai dubii
"diagnosticul diferential" il las altora, eu imi vad de ale mele...

Mergi la inceput

Ligeea a explicat foarte clar ce crede ea. Tu ai sarit in sus, n-ai explicat deloc de ce tu crezi ca wheezing-ul ala nu e neaparat astm. Luat in sine poate ca nu e, dar tu ai lasat-o asa.
Imi pare rau ca ai copiii bolnavi, daca zici ca ai copil la a cincea "bronsita astmatiforma" reciteste ce a scris Ligeea.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinutza00 spune:

Ramona, chiar am recitit ceea ce a scris Ligeea.In afara de afirmatia cu pricina, postarea ei e un util semnal de alarma, cam viguros insa.Tocmai ptr ca pare o persoana informata, ma mir de "diagnosticul"respectiv.Nu mi am dat cu parerea, si din lipsa de timp, dar si ptr ca nu poti "sa ti dai cu parerea "asupra afirmatiei ei.Nu e la "libera interpretare", a generalizat eronat, alssa a explicat bine apoi.
Nu de asta m ai trimis la recitire, insa nu...Toma nu este predispus in nici un fel, nu are o tuse prelungita(max 5 zile de la declansare), nu luam singulair, in max 5 zile ii trece orice simptom.Toata nebunia asta cu bronsitele la noi a inceput dupa o gripa puternica.Tb sa mentionez ca David la mom respectiv incepuse recent primul an de gradinita....fiind destul de mare si cu un sistem imunitar destul de puternic zic eu, nu a facut niciodata nici macar o "simpla" bronsita.Orice boala capatata de la gradi ii trecea in cateva zile....insa Toma , ceea ce lua de el, o facea mereu intr o forma mai grava.Imunitatea oferita de alaptat se pare ca nu a fost destul de puternica atunci, insa il ajuta poate sa treaca mai usor peste episoadele astea(il alaptez si acum)

Mergi la inceput

Alinutza, vezi si tu ce fel de sfaturi se dau pe aici. Nu iau eu apararea Ligeei, ca nu e cazul. Dar e la obiect si mult mai aproape de adevar decit altele. Dincolo de afirmatia care te-a deranjat pe tine, sfaturile ei sint foarte bune.
Sanatate multa copilasilor.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aka spune:

buna. vroiam sa va intreb daca in timp ce luau singulaire copii vostri au mai facut bronsite/bronsiolite.

multa sanatate

mami de www.totsites.com/tot/mariachristina" target="_blank">Maria Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns monu spune:

buna, a mea da dar fara weezing.

Mergi la inceput