Dar samponul cum i-l faceti?
La un an jumatate-doi ani,cum il spalati voi la cap pe bebe ca sa nu -i fie frica de apa care-i intra in ochi ,sa nu tipe si sa nu plinga ingrozit si disperat?dati-mi sfaturi ,oricare caci eu nu stiu cum sa fac ,am vazut odata mai de mult intr-o revista de bebelusi ceva ca o vizera care se pune pe frunte si apa curge pe deasupra dar n-am comandat-o si acum nu mai am revistele le-am aruncat!numai bine si sanatate la mamici si bebiti!
Aura&Luca,18 luni
Raspunsuri
Alina spune:
Eu o spal pe Marie(aproape 1,5 ani) cu sampon de copii care nu irita ochii("Penaten"-fara lacrimi...in traducere).
Ii pun in cada diverse jucarii cu care se joaca in timp ce eu imi fac in voie treaba cu samponatul,masajul;incep sa o clatesc de la spate sa nu-i dau cu dusul in ochi si rapid-rapid efectuez operatiunea in intregime.Uneori mai protesteaza citeva secunde dar imediat ii trece ca intra in actiune prosopul de baie.
Nu stiu despre ce chestii ajutatoare vorbesti,nu am vazut in nici un catalog sau nu am dat importanta pt ca la noi,operatiunea descrisa e 99%cu succes garantat.
Alina
iren spune:
Are dreptate Alina,se gasesc sampoane "no tears" la farmacie,iar ca sa-l clatesti poti pune putina apa in cada,sa pui copilul pe spate plimbindu-l cu o mina,iar cu cealalta mina sa-l clatesti -asa fac eu cu bebe daca nu sta la dus,dar el n-a plins niciodata la baie,probabil ca bbului tau i-a intrat sampon in ochi odata si ei nu prea uita experientele astea.
Iren&Bogdanelu`
Marianar spune:
Noi folosim samponel de copii "fara lacrimi" nu irita si nu ustura ochii. Il asez in cadita in fundulet il spal cu samponul apoi il clatesc cu dusul, ii tin mana la frunte in timp ce-l clatesc sa nu-i vina apa in ochi si totul e ok. Nu plange, isi face de lucru cu jucarele, cu bureti sau cu furtunul de la dus. Stiu copilasi care plang cand vad dusul dar lui Vladut- 1an si o luna- ii place si vrea sa-l tina el
Bafta si baita placuta!
ani35 spune:
Aurelia,dar daca-i pui pe tavan un personaj indragit de el?Inventeaza jocuri,distrage-i atentia la ora de "clatit",cu dusul.Fetele mele,amandoua "sufera" de plete ca printesele...i-ti dai seama...Acum,am mai scapat,cea mare se spala singura.Sampoanele de la farmacie,suave,sunt cele mai indicate ptr. copilasi.Curaj!!
Alina spune:
quote:
Initial creeata de Aurelia
La un an jumatate-doi ani,cum il spalati voi la cap pe bebe ca sa nu -i fie frica de apa care-i intra in ochi ,sa nu tipe si sa nu plinga ingrozit si disperat?dati-mi sfaturi ,oricare caci eu nu stiu cum sa fac ,am vazut odata mai de mult intr-o revista de bebelusi ceva ca o vizera care se pune pe frunte si apa curge pe deasupra dar n-am comandat-o si acum nu mai am revistele le-am aruncat!numai bine si sanatate la mamici si bebiti!
Aura&Luca,18 luni
Da,Ai dreptate!!M-am uitat si eu in catalogul "Baby-Walz"si exista acele "aparatoare"(Shampoo-Schutzschild)de care spui tu...arata ca un cozoroc din plastic si costa 2,95 euro.
Alina
Aurelia spune:
Mai mamici cu s-au fara burtici!!pai mai mami sampon fara "oiscat" ochii avem si noi ca doar un flacau are mama ,si chestia este ca pina acum la 18 luni n-a zis niciodata nimic ,acum dintr-o data nici nu mai vrea sa se aseze in fundulet ,ce sa mai zic de aplecat pe spate ,ca ditamai zdrahonul i-si face dusul singur ,se sapuneste singur ,face ce vrea omul ,dar sa nu-l limpezesc la cap ca tipa ,iaca asa dintr-o data ,ca doar el merge si la piscina si acolo intra cu capul in apa de nenumarate ori!nu stiu ce sa spun ,dar am gasit revista la o vecina si o sa-i comand luni cozorocul ala de plastic ,doar ,doar.....OF,ce inseamna sa fii mamica!!!!trecem dintr-una in alta!!multa sanatate voua tuturor si multam din suflet pentru sfaturi si atentia acordata,pupici si floricele la toate!
Aura&Luca,18 luni
alba spune:
Aura,te inteleg perfect si la noi a fost la fel ! Numai tzipete si plinsete,cind il spalam pe cap pe Darian!
Si mie mi-a recomandat cineva acea vizera si am cumparat-o de la un magazin de bebei si de atunci totul e okay,ii place tare baitza pe cap
Asa ca mergi si tu la un raion de bebei si fa rost de asa ceva ! E foarte utila,ti-o recomand cu incredere !
So,succes la baitza fara plinsete si pupicei de la noi.
***Alba***
http://www.desprecopii.com/forum/photo_album_view.asp?cname=Album%20principal&mid=499&cid=78
sofiabebe spune:
Aoleeeu, asa e, si la noi a inceput inca de la 10 luni, nu mai vrea sa stea la spalat pe cap, urla ca lupu' la luna, ii e frica, dar nu ca ar ustura-o, ca samponul asta nu ustura de loc, dar ii e pur si simplu frica de apa care-i curge pe fata si are senzatia ca se sufoca, face urat rau. In rest se lasa spalata cu placere. Dar credeti ca gasesc viziera de-aia si in Romania? Sper si io la o baie calumea.
bebe
Aurelia spune:
sofiabebe mami eu zic ca poti sa o faci si tu chestia aia caci este o simpla vizera din plastic cu un elastec la spate ,trebuie doar sa gasesti vizera si niste miini indeminatece sa ti-o adapteze ,adica sa-i puna un elastec lat cam de diametrul capului lui bebita!doar daca n-or fi aparut deja si pe la noi prin ro ,ca am observat vara trecuta un comert foarte infloritor!
Aura&Luca,18 luni
Danza spune:
Danut a inceput sa-mi faca probleme de vreo luna - nu mai sta la spalatul capului si gata! Tzipa si plange, nu merge nici cu jucariile. Iar cand il chem la baitza, imi zice "nu, pacu" (nu capul). Si noi avem sampon no tears, pe care l-am probat si eu (intr-adevar nu ustura ochii), dar se teme. Am incercat si cu culcatul pe spate, ca asa imi amintesc ca ma spala mama pe cap, dar se incordeaza si nu se culca deloc pe spate, nici macar sa se aseze nu vrea. Inainte se baga singurel sub dus si spunea "pitzea" (ploita), iar eu ii cantam cantecele despre ploita, acum se teme si de dus. Nu mai stiu ce sa fac cu el. I-as lua cozoroc din ala, dar nu am vazut pe aici in comert.
Cu drag,
Dana, mamica lui Danutz - 2 ani pe 20 septembrie '03
Album:http://www.yamafoto.com/?ref=6599