despre salarii

Raspunsuri - Pagina 14

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Madanic spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla2005

Eu consider ca orice om capabil, daca nu-i convine un loc de munca isi gaseste altul care sa corespunda standardelor sale, nu-i convine in invatamat- pleaca, poate daca va fi criza de personal atunci se vor mari salariile corespunzator sa atraga omul...acum toti se inghesuie in invatamat, este un loc caldut si sigur...

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Serios? Si incluzi in categoria asta si profesorii care au 25 de ani in invatamant, care au deja 50 si ceva de ani si carora le este imposibil sa isi gaseasca ceva nou oricat de buni ar fi in profesia lor?
Si mai e ceva, la salariile care se ofera, profesorii tineri si de valoare vor refuza sa vina in invatamant sa predea, in locul lor fiind adus personal mai slab si dezinteresat totodata.
Fa un exercitiu de imaginatie si vezi cu cine vor invata copii tai in conditiile astea.

Madalina
mami de Isabella Andreea
http://www.picasaweb.com/bogdanmabo
http://forum.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=124758
"Dumnezeu are numai 2 maini, de aceea a creat mamicile"

Mergi la inceput

madanic

Citat:
citat din mesajul lui alexuta2005

Si eu sunt bugetar, dar mult mai prost platit decat un profesor.Si lucrez 8 ore pe zi, nu 4, am mult mai putin concediu de odihna si eu cumpar carti sau diverse materiale. Noroc ca sotul lucreaza in sectorul privat ca as muri de foame.
Ce nu inteleg eu, cum oare profesorii sunt mai cu mot decat alte categorii de bugetari.
De ce e musai ca profesorii sa aibe o asa marire de salariu?
O sa creasca brusc calitatea invatamantului romanesc cu 50 % dupa aceasta marire de salariu?
Am inteles ca daca s-ar folosi banii pt maririle de salarii ale profesorilor atunci nu se vor mai face investitii in invatamant.
Nici o problema, doar nu cotizam noi, parintii la scoala cu diverse sume, pentru mobilier, geamuri termopan, etc.La fiecare inceput de an scolar educatorii si dirigintii fac sedinte cu parintii si cer bani pentru a infrumuseta clasa.Nu mai e nevoie de investitii in in invatamant.Manualele oricum, in mare parte le cumpara parintii asa ca toti banii sa mearga la salariile profesorilor.

Casiana si Alexia

De unde o tot scoateti fratilor ca un profesor lucreaza doar 4 ore pe zi, si ca au concediu 3 luni pe an. Mama este in invatamant de 25 de ani, si are 6 ore de curs pe zi, meditatii neplatite cu copii la scoala inca 2 ore, si are doar 30 de zile de concediu. Vara merge la scoala si are activitate, pregatiri gratuite cu copii care au corijente, aranjat scoala alergat dupa sponsorizari.
De cand o stiu ajunge acasa obosita franta, si se apuca sa-si pregateasca planurile de ore pentru a doua zii, sa faca subiecte de lucrari si teze, sa gaseasca probleme noi de dat la clasa.
Zau ca ma apuca toate pandaliile cand vad atatea pareri "avizate" impotriva profesorilor. Sunt ani buni in care li s-a spus acelasi lucru "Nu se pot mari salariile, inflatia, nu sunt bani..." si acum cand li s-a oferit aceasta marire (a se remarca nu au cerut) acum sunt loviti de toti.

Madalina
mami de Isabella Andreea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui catale

DRAGILE mele doamne, evident ca avem nevoie ca salariile profesorilor sa fie marite, ca sa putem sa le cerem calitate. Insa o marire nu se poate face deodata cu 50%. Si doctorii merita 50% in plus, si asistentii sociali, si multe alte categorii. Si, pana la urma, toti meritam mai mult cu 50%, toti ne-am saturat de greutati. Iar banii la buget se strang din taxele platite de noi... Profesorii urma sa aiba o marire de salariu de la 1 octombrie si o alta parca de la 1 ianuarie.
Nici daca am fi a saptea putere economica din UE (la calendele grecesti), aia de care pomenea Tarcieanu, un buget nu poate suporta o marire cu 50% fara a duce la un dezechilibru.

Stii de ce profesorii trebuie sa tina cu dintii de ce li s-a dat acum? Pentru ca spre deosebire de medici, politisti sau functionari publici grevele lor nu au nici un efect. Ceilalti pot forta mana guvernului, profesorii insa nu. Asta e si motivul pentru care ani la rand au fost ignorati si refuzati si au ajuns sa fie cei mai prost platiti. pentur toti se vor gasi bani, pentru ei nu.

Madalina
mami de Isabella Andreea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui pisigri

1. exigenta in invatamintul superior, de la admitere si pina la absolvire, este mult redusa fata de cea de cu ani in urma; prin urmare, calitatea noilor absolventi este adesea sub cea a celor care au terminat acum 10-15 ani
2. invatamintul, mai ales cel preuniversitar, a trecut prin atitea reforme, si s-au gasit atitia destepti sa vina cu idei "inovatoare", incit oricum s-a transformat intr-o bulibaseala ingrozitoare, dupa parerea mea
3. pregatirile, dupa parerea mea, sint de cele mai multe ori consecinta unor copii lenesi cu parinti ocupati/dezinteresati. cum dumnezeu, eu si colegi de-ai mei de generatie (am 27 de ani) faceam in particular cite o sedinta pe saptamina, o limba straina care nu se facea in scoala, iar acum parintii isi cara copiii la pregatire din clasele primare?? CE este de MEDITAT la un copil care invata sa scrie si sa citeasca, invata ceva aritmetica elementara, judetele din romania, citeva riuri mari din tara si ca a existat un Stefan cel Mare?
4. nu stiu daca salarii mai bune ar insemna automat profesori mai buni; salarii mai mari ar duce insa la un interes crescut pentru aceasta meserie, ca sa ramii pe piata muncii in acest domeniu ar treui sa fii competitiv si sa ai rezultate mai bune decit altii...si uite-asa am ajunge si la "profesori mai buni"
5. FOARTE MULTI copii si tineri din prezent nu mai au insuflat, de acasa, un minim respect pentru cei din jur, o doza minima de politete si de bun simt. mi se face GREATA cind vad in clasa I copiii cu telefoane mobile, cind la 18 ani vii la scoala conducind ditamai jeep-ul, cind la 14 ani tusesti daca blugii nu sint de firma (scumpa), adidasii de alta firma (scumpa), cosmeticele, tricourile, gentile, totul...la fel. ma apuca disperarea cind acum, grupurile de amici de la scoala se fac pe baza disponibilitatii parintilor de a te duce in vacanta la ski in austria si vara intr-o tabara din Elvetia. si toate astea, in sine, nu sint lucruri rele (desi ceva moderatie n-a ucis pe nimeni inca), dar ele se aduna, iar copiii cresc cu ideea ca A) totul li se cuvine, B) asa e normal, C)cei care nu au tot ce au ei sint niste "necajiti", au parinti despre care proprii parinti voresc cu superioritate si condescendenta... ce succes mai are in conditiile astea un profesor sa indrume (si-asa cei mici le stiu mai bine pe toate), sa corijeze (cum isi permite??), sa pretinda un anumit nivel de pregatire?

e mult mai complicat decit ne imaginam "de pe margine". in fond, 7 ani de zile ne-am crescut copiii cum am stiut mai bine (unele mame stind acasa 7 ani, altele luind bona si in concediu ca sa nu le deranjeze plodul), apoi ii "predam" la scoala, unde profesorul trebuie sa fie si educator, si invatator, si exemplu, si model, si ...parinte, si toate alea. si asta nu pentru UN copil, si pentru 25. si asta in conditiile in care, din start, prezinta mai putina...credibilitate in fata copilului decit proprii lui parinti.

apoi, aceiasi parinti care nu au timp sa isi intrebe copilul ce a facut la scoala, dar il trimit la 5 pregatiri si ii cumpara tzoale de firma ca sa fie fericit, incep sa emita pretentii si judecati de valoare. acei parinti care se bateau cu pumnul in piept ca au muncit ani de zile pentru un salar bun si ca 600 ron pt crestere copil este o bataie de joc PENTRU EI, CARE AU MUNCIT, (dar nu si pentru altii, ca toti altii stau oricum degeaba), vin aici acum si tipa ca 1300 ron/luna, luna de luna, este DESTUL pentru un profesor...ca ala nu are si el familie si copii, e un fel de maimutzoi angajat sa streseze aiurea pruncii perfecti, obisnuiti cu un anumit "standard de viata"...

eu si ofer la toata lumea de pe aici; dar...amintiti-va ca si cei din jur au nevoi, si cei din jur muncesc, asa cum o presupune munca lor, si pentru cei din jur o piine/o banana/un carucior/un pachet de pampers/un sapun au acelasi pret. e greu, atunci cind problema ta financiara principala este ca nu iti permiti de Craciun in Alpi, de Paste in insule grecesti si vara in concediu doua saptamini in Bahamas, sa te gindesti ca din banii pe care ii dai tu in 2 seri la restaurante de fitze, altii trebuie sa traiasca o luna...dar e vina lor, ca nu-s destul de orientati, de adaptati la capitalism, si....in general, nici nu prea muncesc...

if you can't say something nice, then don't say it at all

Jos palaria!

Madalina
mami de Isabella Andreea

Mergi la inceput

Citat:
citat din mesajul lui ankalaura

Ooo Pisigri, observ ca nu prea qi habar de ceea ce se intampla in invatamant, si nu vad ce amestec au "jipanele", vacantele in Elvetia, blugii de firma si indiferenta unor parinti care muncesc 12 ore pe zi pentru (sau impotriva) copilului din dotare.... cu mediatiile si cu invatarea scrisului si a cititului.

Greata care te apuca pe tine vazand un copil de clasa I, ar trebui sa fie selectiva. Copilul nasilor nostri are mobil, este clasa II, si il are pentru ca parintii sa il poata gasi oricand, pentru ca el merge singur la scoala, si se intoarce singur, iar uneori sta singur si noptile pentru ca tatal lui este plecat, uneori, cu serviciul, iar mama lui are ture de noapte, este asistenta la spital...

Si eu imi doresc sa nu vreau sa ii iau copilului meu telefon mobil in clasa I, si inca ma gandesc daca pot sa renunt la serviciu si sa ma ocup de copii, ma gandesc... pentru ca un singur salariu ne permite sa traim la limita, si fara nici o vacanta prin strainataturi, poate nici prin tara...
Sau poate o sa merg la serviciu, si atunci ce fac cu copilul??? Ca la 12 iese pe usa scolii... Cumva ii voi lua mobil?

Este simplu sa judeci ce se intampla de la clasa I incolo.... si este simplu sa ii judeci pe parintii care isi trimit copiii la pregatire, unii din snobism, bagand cu lopata 7 mii de materii in creierasul de 7 ani, iar altii de temerea ca pustiul lor sa nu aiba un start cu stangul, nu de alta dar sistemul nu il ajuta... Vorba cui zicea mai devreme... daca prinzi informatiile de la clasa, bine, daca nu le prinzi.... aia e...

Si ce simplu este sa spui ca acei copii sunt lenesi (toti??), mai ales atunci cand nu ai copii.

Mi-as dori sa mai vorbim peste cativa ani, cand vei avea copii (sau ai???), si sa vezi cat de greu este sa il cresti, intrebandu-te... e mai bine sa il cresti asa cum ai fost tu crescuta? Sau e mai bine sa il lasi influentat de "jungla" din jurul lui? Nu de alta, dar nu o sa prea vrei sa fie al tau mai "fraier" ca nu stie ce e aia ceasul Omnitrix, dar stie in schimb poezii de Elena Farago.... Copilul nu stie sa discearna, si o sa se simta prost ca el n-are, si nu iti imagina ca teoriile tale, ca parinte, despre sisteme de valori o sa aiba vreo influenta... N-o sa aiba... Copilul o sa isi doreasca arzator ceasul Omnitrix....

Oricat am vrea noi ca lumea in care traim sa fie altfel, ei bine, NU ESTE! Iar copiii nostri traisc in ea! Traiesc cu desenele alea violente de la TeVe (oricat vei incerca tu sa il tii departe), traiesc cu chipsuri si iaurturi cu coloranti alimentari, cu colegi si prieteni mai mult sau mai putin de aceeasi teapa (sau "buzunar") cu tine.......

Si revenind la topic.... Nu stiu cat de mult va rezolva aceasta marire, dincolo de convingerea mea ca parlamentul si guvernul este plin de habarnisti care dau cu pixul, dar daca asta va creste interesul invatatorilor si profesorilor, daca pentru copilul meu va face o diferenta, atunci as fi multumita. Macar putin. Ma rog... asta daca nu emigram pana atunci...

Anca mami de Eliza si Erika

Imi permit sa te contrazic, si nu pentru ca am copil (nu este atat de mare ) ci pentru ca am fost copil si am observat ce se intampla in jurul meu in scoala.
Am avut rezultate foarte bune la invatatura, si nu era din cauza pregatirilor. Era pentru ca parintii mei au avut grija sa ma urmareasca. Mama stia intotdeauna la ce lectie am ajuns la scoala, temele erau verificate si de cand ma stiu parintii mei ne-au deschis ochii asupra faptului ca invatatura este foarte importanta. S-au ocupat de noi, si au incercat sa ne indrume, lucru pe care multi parinti nu il mai fac in ziua de azi.
Copii nu sunt neaparat lenesi ci pur si simplu nu reusesc sa vada importanta educatiei, nimic din societatea romaneasca nu le arata asta. Dimpotriva este promovata non valoarea tot mai agresiv, si dupa cum spunea cineva mai sus, parintele este o figura mult mai influenta in viata copilului decat profesorul asa ca lui ii revine menirea de ai deschide ochii. Daca ii pui la dispozitie tot ce isi doreste dar uiti sa-i deschizi ochii, ii faci un mare deserviciu.

Madalina
mami de Isabella Andreea

Mergi la inceput