despre salarii

Raspunsuri - Pagina 13

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carla2005 spune:

mimonix din exemplul care la-ai dat tu, cine crezi ca in ziua aia ploiasa ti-a educat copilul tu sau profesorii care nu au venit la ore? Eu cred ca un om poate fi instruit, scolit, cult, inteligent, invatat dar in acelasi timp poate fi needucat! In general profesorul se stradieste sa-ti invete copilul materia pe care o preda, restul e datoria parintelui! Ca eu ca parinte nu pot alege profesorii care imi invata copilul este una, dar pot urmari ce se intampla si pot suplini cumva (unde ma pricep o fac eu, unde nu, gasesc unul care cred ca e mai bun), faptul ca unii copii sunt copii problema iar altii nu eu cred ca este vina cea mai mare a parintilor! Niciun parinte de pe aici nu cred ca se culca pe o ureche ca profesorul trebuie sa faca tot! Bunica-mea dupa 40 de ani de invatamant, m-a sfatuit sa intru in sistem, i-am zis ca eu nu am rabdare, ca daca vad copilul ca nu pricepe cat face 2+3 odata a doua oara ma enervez, mi-a zis simplu: nu asta e important, important sa il inveti sa fie om...eee cu asta chiar m-a bagat in ceata! Cred totusi ca putin profesori se ocupa de aspectul asta, pentru multi e important sa stie cine a fost X sau Y...

Vin cu o completare la mesajul meu despre educatia cu "bata", am avut senzatia ca pare greu de crezut, insa, acum 20 si ceva de ani in invatamantul rural(si cred ca nu numai) erau multi profesori/invatatori plin de zel, iar cand am scris ce am scris nu am exagerat cu nimic, ba m-am cenzurat chiar! Deci clasele I-IV le-am facut in mediul rural unde invatatorul era piatra de temelie a societatii, nimeni nu ii nega calitatile, in clasa a V-a m-am mutat intr-un oras mare, la o scoala de renume (ca doar veneam cu recomandari) pentru mine a fost un efort peste masura, mai ales ca desi eram "in satul meu fruntas" asa cum am mai spus nu stiam nici cele mai elementare lucruri, iar fatul ca ai mei au facut ceva ( si pentru asta le multumesc, fiindca m-au inteles, nu au dat vina pe mine, desi eu ma simteam vinovata , imi era frica sa spun ca nu stiu atunci cand nu stiam ceva fiindca asteptam dupa sine corectia bine meritata, pot sa zic ca in clasa a V-a a muncit dublu, mi-a luat mult sa am incredere in profesori, dar v-am spus am avut noroc cu parintii, ce ma faceam daca si ei ma luau la trei pazeste si nu intelegeau de und evenea problema!

Alt aspect, parintii nu exclud profesorii si invers, iar pentru binele copilului ar trebui sa ajunga la o intelegere! Sa nu existe situatii de genul"nu-i suport pe copii astia, de unde or avea parintii atatia bani, vai dar ne considera niste servitori, cred ca li se cuvine totul ca asa au fost educati, sunt niste rasfatati"...si asta nu e inventie, exact asa imi vorbea un profesor despre copii lui! pai si nu e normal sa fiu cu okii pe educatia fi-mii si sa nu cred ca profesorii sunt cei are o educa?

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinam spune:

Dragi profesori puteti fi fericiti, BASE a promulgat legea de crestere a salariilor cu 50%.

Aum astept sa vad si revolta celorlalti bugetari si eu sunt bugetar si cum precedentul a fost creat astept sa vedem unde se ajunge?

Alina, mama de Vlad (25.09.2005)

Mergi la inceput

Si pentru ca voi disparea de la acest subiect, considerand ca mi-am spus punctul de vedere lasandu-i si pe altii sa o faca, dar mai ales ca mi se pare ca am ajuns sa ne cam invartim si sa ne afundam intr-o problema mult prea complexa, am o intrebare, cum a ramas cu salariile?, pana la urma s-au marit sau nu, ca dupa o suta si ceva de postari lucrul asta nu l-am mai aflat! Sau guvernantii sunt inca la tratative "Din doua una, dati-mi voie: ori sa modifice, primesc! dar sa nu se schimbe nimica; ori sa nu se modifice, primesc! dar atunci sa se schimbe pe ici pe colo, si anume în punctele...esentiale" !!

Fara resentimente, inca odata spun, asta e sistemul, asta este societatea in care traim si din orice invatam cate ceva, eu una nu am nimic cu nimeni si sper ca fiecare sa fie impacat cu munca pe care o face si rmuneratia pe care o primeste!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Aha, deci plec lamurita! Felicitari!

mama din 16 nov 2006
Draga mea

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mimonix spune:

Citat:
citat din mesajul lui carla2005

mimonix din exemplul care la-ai dat tu, cine crezi ca in ziua aia ploiasa ti-a educat copilul tu sau profesorii care nu au venit la ore?
mama din 16 nov 2006
Draga mea

Eu incerc sa-mi educ copilul desigur...numai ca, in loc sa merg inainte in demersursurile mele educationale in zbor usor, ajutata de vant bun din spate (din invatamant) merg inainte avand legate de picioare 2 pietre mari de moara...una ar fi proastele exemple cu care vine uneori de la scoala, alta ar fi propaganda tv pentru incultura si lipsa de bun simt din tara noastra...cam asta e ideea...dar iar ne abatem de la subiect...in ziua aceea ploioasa TOTI colegii mei, inclusiv cei cu salarii cat ale profesorilor, venisera la servici la ora exacta ....n-a lipsit nene niciunul din cauza ploii sau a traficului...de ce? pentru ca tin cu dintii de serviciul ala unde daca nu-si fac bine treaba sunt penalizati sau dati afara....pe cand profesor care sa fie dat afara eu n-am vazut....ba chiar s-a discutat despre o asemenea situatie in scoala si directoarea ne-a explicat, tuturor celor 30 de parinti prezenti, ca acest lucru nu sta in puterea ei si ca procedura este ...reclamatie semnata de parinti la director, directorul cere comisie de ancheta de la minister, ministerul trimite pe cineva sa constate si abia apoi...penalizare si mai stiu eu ce...deci, bine ca li s-a marit tuturor profesorilor salariul ...nici nu ma asteptam sa fie Base de acord cu Tariceanu vreodata

Simona,mamica de Teo (15 ani) siVlad Alexandru (18.02.2008)
www.onetruemedia.com/shared?p=56509686d3840dd2953529&skin_id=601&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">Vladut si Teo
poze

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns paula2003 spune:

Eu lucrez la stat si pot spune ca am un salariu de mizerie. Sunt si salarii mari dar ....

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Tocmai am aflat ca s-au marit salariile profesorilor!
Base zicea ca sunt bani pentru aceasta marire.

Dar vor sari sigur si alte categorii de bugetari, cu salarii poate mai mici decat in invatamant, sau aproximativ egale... dar cu studii ca cei din ivatamant...ca vor ramane in urma, se scumpesc toate cele, si vor cere mariri de 50%...

Nu stiu, treaba asta cu marirea salariilor numai la o anumita categorie de bugetari, mi se pare ca un "cal troian" in prag de alegeri... nu inteleg ce se urmareste...

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns claujro spune:

Citat:
citat din mesajul lui andruskandu

[font=Comic Sans MS][purple]

Tocmai am aflat ca s-au marit salariile profesorilor!

Nu s-au marit inca. Se asteapta sa se vada daca Guvernul va pune in practica sau va anula prin ordonanta de urgenat legea. Totul e la mana Guvernului acum si pozitia acestuia a fost clara, nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns andruskandu spune:

Vroiam sa spun ca Base a promulgat legea... cand va intra in vigoare, nu stiu...

Dar deja au inceput proteste, amenintari cu greve, etc. in randul celorlalti bugetari...

NastereaLuiAndrei

www.dropshots.com/andruskandu" target="_blank">PozeAndrei

Andreea lui Andreiut Puiut 11.06.2006

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns catale spune:

andruskandu, nu e musai sa se aplice... se poate da o OUG, care sa anuleze efectele legii.

Mergi la inceput