pensie de 2008: 3RON!!
Raspunsuri - Pagina 3
carla2005 spune:
Citat: |
citat din mesajul lui marius Penibil. Insa te rog sa precizezi corect. Este vorba de pensie de urmas nu de pensie. Induci lumea in eroare. Asta nu inseamna ca nu este penibil ma refer la cei 60 de lei. Insa in egala masura ma intreb cum anume si-a trait viata daca nu are pensie?! Pagina familiei / Mai multe... www.youtube.com/user/mariuspernes" target="_blank">Video Pagina legislativa |
De cand am citit titlul m-am gandit ca nu poate fi decat pensie de urmas, am intrat sa vad daca asa e si mi s-a confirmat!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
misha71 spune:
pina la urma nu conteaza ca e sau nu e pensie de urmas. Sint OAMENI care "traiesc" cu 1 leu, 3 lei si sint destui ca ei.
Explicatia este extrem de simpla: am mai dat-o si eu si micha08.
Voi daca ati sta o viata acasa, casnice, intretineti o casa, pe sot, pe copii si nu munciti pe la patroni (sau la cimp, unde e mult mai greu decit acasa, exact ca aceste batrine), iar sotul ar fi cel care aduce banii in casa, in momentul in care el ar deceda, voi ati primi o pensie de urmas. Sau daca aveti si voi o pensie, tot in cazul decesului sotului, puteti sa optati pentru pensia lui daca e mai mare ca a voastra.
Voi ce ati face?
Si pina la urma ce diferenta este intre o femeie sta acasa si are grija de tot si nu primeste un salariu pentru asta, si una care tot treaba aia o face insa undeva unde este platita, in casa cuiva, la o firma,etc. Nici una dintre ele nu se poate spune ca a crescut "profitul" care sa justifice un eventual salariu. Deci?
www.dropshots.com/popescu71#date" target="_blank">Curiosilor
CristinaT spune:
citat din mesajul lui misha71 Si pina la urma ce diferenta este intre o femeie sta acasa si are grija de tot si nu primeste un salariu pentru asta, si una care tot treaba aia o face insa undeva unde este platita, in casa cuiva, la o firma,etc. Nici una dintre ele nu se poate spune ca a crescut "profitul" care sa justifice un eventual salariu. Deci? |
super... inseamna ca e valabil si invers... sa muncesti tu o viata sa iti platesti tot ce trebuie la casa de sanatate si la ce a de pensii etc si o tipa care a fost casnica toata viata sa primeasca pensia ta...sau eventual din contributia ta sa se ia doar jumatate si sa se dea casnicei. Am inteles bine?
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
micha08 spune:
Nu stiu daca ar trebui sa se ajunga la astfel de discutii in topicul acesta. Batrana de care vorbim a muncit o viata, numai ca nu in cadrul colectivizarii(ca si munca la negru, nu?).
misha71 spune:
eu chiar nu vreau sa ma cert cu nimeni. dar eu nu vad la fel problema ca tine, Cristina. ideea e ca nu primeste pensia MEA, ci pe a sotului ei. E dreptule ei prin lege. Nu eu am facut legea, dar nici nu o contest.
Am mai spus: si daca avea si ea o pensie, tot avea dreptul sa opteze pt cea a sotului, daca era mai mare.
De fapt nu am deschis subiectul ca sa omorim batrinii care nu au cu ce trai. L-am deschis pentru a comenta SUMA, ca "venit" al unui om. Fiecare vom ajunge ca ei si nu cred ca pensia noastra ne va ajunge de medicamente macar. Uite la cei care au muncit 40 de ani si au o pensie de 3-400 RON. De ei ce sa mai zicem? 3 lei sau 300 in vremurile astea tot nu inseamna nimic.
misha71 spune:
Ma intreb acum: cei care au 2-300 de MILIOANE pensie, or fi muncit mai mult decit batrinii astia?
CristinaT spune:
citat din mesajul lui misha71 De fapt nu am deschis subiectul ca sa omorim batrinii care nu au cu ce trai. |
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
magda30 spune:
Poate nu au muncit mai mult, dar au platit contributia si acum se "bucura" de cei 300 de ron.
Mi-e mila de batrana, e adevarat ca e inuman, dar din punct de vedere legal... spune-ne tu solutiile.
Soacra mea are o pensie de 300 de roni, de ce? Pentru ca a preferat o perioada buna sa stea acasa cu copiii si apoi sa se angajeze cand avea 38 de ani. Acu se plange ca are pensie mica si mereu imi spune, pai ce, am muncit si cat am stat cu copiii. Da, e adevarat, dar ai platit ceva la stat? Nu, pai si atunci de unde frateeeeee?????
carla2005 spune:
Iar soacra-mea imi spune ca ea nu a muncit ca nu a lasat-o sotul, ca a tinut-o acasa ca pe doamna si toate femeile mureau de ciuda :)(desi a crescut 3 copii si a intretinut gospodaria)!
Eu sunt de acord cu pensiile de urmas, asta de 3 RON e o aberatie, cum sunt multe aberatii, ar trebui stabilit de exemplu un procent de 50-75% sau care e procentul, dar nu o suma mai mica de X lei, si nu s-ar mai ajunge la situatii aberante ca cea de fata! Sa nu uitam ca totusi nu e departe vremea cand femeile erau in mare majoritate casnice, ele ce sa faca sa se omoare odata cu sotul?!
mama din 16 nov 2006
Draga mea
misha71 spune:
Citat: | ||
citat din mesajul lui CristinaT
|
poate ca nu ai inteles exact ce am vrut sa zic, poate ca m-am exprimat prea plastic, insa nu vad rostul emoticonului folosit de tine. Daca ai impresia ca fraza scrisa de mine este "barba" eu chiar nu mai am ce comenta.
E normal sa ai dreptul la o opinie, de asta e forum, insa mie chiar mi-e mila de astfel de oameni si i-am ajutat si ii voi ajuta si in continuare atit cit ma tin baierele pungii. Nu ti-am cerut sa faci asta, dar nici sa-i blamezi asa, poate necunoscind si realitatile astea. Incearca numai sa te pui in locul lor si sa vad atunci daca tot asa vei mai gindi.
Asa cum spunea si Carla, inainte asa se punea problema: femeia in gospodarie si barbatul la munca, sa aduca bani in casa. Si in ziua de azi mai sint femei care stau acasa si muncesc PENRTU copii si pentru SOT. Si atunci de ce sa nu beneficieze de pensia lui? Oare nu au muncit si ele?
Imi pare rau ca discutia a degenerat in ceva nu tocmai frumos.
Nu vreau sa credeti ca refuz orice contravine parerii mele, insa, daca eu mi-am argumentat spusele pro, mi se pare corect sa fie argumentate si cele contra. Cu parere de rau, emoticoane de genul nu le pot considera argumente.