Codul bunelor maniere
Raspunsuri - Pagina 3
iomi spune:
Asta cu descaltzatu' e cam fifty-fifty. Cica la carte zice ca nu trebuie descaltati musafirii, dar daca o faci, este absolut obligatoriu sa le dai si papuci la toti. Mi se pare de super prost gust faza de mai sus, adica sa tii oamenii imbracati "de friptura" in ciorapi...bine, nici in papuci nu cred ca ar fi aratat mai bine, dar cica asa e frumos.
Nici mie nu prea imi convenea asta cu descaltatul, dar de cand am bebe care "matura" totul prin casa, parca mi-ar place ca oamenii sa se simta si sa se descalte singuri. In general o fac, dar la cei care intra cu ghetele pana in sufragerie nu am tupeul sa le zic sa si le lase la usa...
Concluzie: in case cu copiii - cu descaltare, in rest, merge si fara!!
Ioana & bb Luca
Luc spune:
tema "descaltarea"- daca este o vizita de dupa-amiaza intre prieteni buni, cu sau fara copii, se preteaza descaltarea.
La o petrecere pentru care ai pregatit in mod special casa - fara descaltare
La o vizita putin pe nepusa masa - te orientezi - de obicei gazda trebuie sa-ti dea de inteles" Va rog nu va descaltati" sau Va rog folositi papucii acestia , sunt speciali pt musafiri"
P.S. Uneori socri au regim speciali; daca sti ca nu se descalta ii primesti spunandu-le de cum intra" Vai ce bine ca ati venit acum si in urma cu .. minute - abia am terminat de dat cu aspiratorul...."[:DD]]
L
dyana spune:
Eu ma simt mai confortabil daca ma descalt. Si se creeaza o atmosfera mai intima intre toti cei aflati in vizita.
Diana
scarmanus spune:
Ah, descaltatul! Face cariera, vad. Am sa va spun si ce cred eu, bazandu-ma pe bun simt si gandindu-ma la ce se spune in cod: cred ca daca ne-am gandi la toate situatiile posibile si cum sa le tratam din puncul de vedere al descaltatului am sfarsi stresandu-ne inutil si in final abandonand cu totul ideea de "cum face un om manierat." Asadar sunt CONTRA descaltatului din 2 motive:
1. nu tinem neaparat sa vedem posibilele gauri in ciorapi din pantofii musafirilor si cu atata mai putin
2. nu tinem sa mirosim posibilele miasme. Spun asta pentru ca in ciuda vointei noastre si cu toata curatenia vara ne transpira picioarele, iar la unii oameni mirosul de transpiratie este mai pregnanat. deci, daca ma intrebati ce prefer, mirosul de picioare sau sa mai dau o data cu aspiratorul am sa optez fara sa clipesc pentru a doua varianta.
Cred ca obligatia noastra in calitate de gazde este sa nu ne descaltam musafirii sau sa nu asteptam sa se descalte. Obligatia celor care vin in casa noastra, in calitate de musafiri, este sa se asigure ca s-au sters temeinic pe picioare inainte sa intre in casa. Din pacate asta nu e la latitudinea noastra sa educam, insa procedand cum ar trebui ei sa procedeze cand le intoarcem vizita, avem sanse de "educare." E valabil si iarna sau pe ploaie. Cred ca numai in circumstante absolut exceptionale, cand ne-au inghetat picioarele sau in cazul altui incident, ne putem scoate incaltarile. In cazul acesta sunt de acord cu d-na Marinecu, gazda ar trebui sa aiba pregatit, pentru orice eventualitate, incaltari comode si calduroase pentru fiecare invitat.
Le inteleg perfect pe cele cu copii mici care merg de-a busilea prin toata casa, dar trebuie sa realizam ca in casa traim deja cu milioane de acarieni invizibili (lucru stiut si demonstrat), asa ca, desi suna lipsit de consideratie, cateva fire de praf in plus nu o sa agraveze situatia. Putem linistite dupa ce pleac amusafiri sa mai dam rapid cu aspiratorul, daca simtim ca trebuie.
Un cuvant de incheiere si nu tocmai flatant la adresa "doamnei" care a intrat cu caruciorul plin de noroi pe mocheta alba...E clar ca nu are maniere si nici stiinta de ele.
Mai scrieti!!
scarmanus
GabiG spune:
Mai este treaba cu mersul "cu mina goala" cind te invita cineva...
P emine m-a socat cind am venit aici si am invitat pe un coleg cu familia la noi la masa. Au venit 4 persoane (el, sotia si 2 copii) la MASA si au venit cu mina-n cur, scuzati expresia.
Mie imi face direct placere sa duc ceva cind merg la cineva, desi nu intotdeauna stam pe roze cu banii. Dar mi-ar crapa obrazul sa nu duc nimic. Macar un buchet de flori, o sticla de vin, ceva!
Chiar si in Ro, cind ne vedeam cu prieteni intimi duceam ceva, chiar daca o sticla de cola de 2 l. Toti o duceam mai greu, studenti si asa mai departe, dar tot nu ma puteam duce fara nimic.
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
scarmanus spune:
Mersul cu mana goala e grav si de neiertat. Nu pot sa-i gasesc nici o circumstanta atenuanta. Toata lumea, oricat de nevoiasa si la stramtoare ar fi, tot poate gasi sa duca ceva cand merge in vizita. Poate fi o floare din gradina proprie, o napolitana pentru cel mic, orice, cat de mic. Atentie insa, sa nu ne apucam sa ducem bibelouri demodate si pe care le detestam noi insine pe post de atentie, numai sa avem ceva. E insultator.
Data viitoare va povestesc ce am primit eu drept cadouri de nunta aici in Cipru.
Va imbratisez, doamnelor!
scarmanus
Cosmina spune:
Buna fetele, am si eu o intrebare fara raspuns care ma framanta de ceva timp. Sa incep.. Se da o situatie cand sunt intr-o masina soacra, nora si sotul norei, adica fiul soacrei. Sotul e la volan.. intrebare e : cine sta langa sot in fata? Stiti sa-mi raspundeti? Va rog.
Va pup, Cosmina
GabiG spune:
Daca e masina mea si a sotului meu cred ca este normnal sa stau eu in fatza. Daca cumva are soacra probleme medicale deosebite ("da-i doamne, ca nu-i vreau raul", vorba aia) pot exista exceptii. Acuma depinde si cum te intelegi cu soacra. Eu atita stiu: In masina mea, stau in fatza! Daca sint prieteni, in schimb, ii las pe barbati in fata si eu stau cu tipa in spate (citeodata, nu e regula).
si Francesca 1an2 luni
Cosmina spune:
Asta e si parerea mea Gabi. Probleme medicale care sa-i recomande statul in fata nu are. Doar ca zici ca o frige locul din spate. Ce sa fac?
Cosmina
P.S. Masina noastra
GabiG spune:
Las-o sa stea in fatza, dar nu uita sa pui paf de scarpinat inainte pe locul ala. Sa vezi cum se va lecui!
Pupici!
si Francesca 1an2 luni