o alta problema cu soacra-mare nevoie de sfaturi

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

Julenne, bine ai facut ca ai dus lucrurile la biserica....
Ruxij, te admir pentru rabdare si toleranta, eu recunosc ca nu pot sa nu raspund la jigniri, si, da, eu la mine in casa fac ce vreau. Pentru ca e casa mea, muncita de mine, la care ea nu a contribuit cu absolut nimic. Te admir ca ai reusit sa fii asa rabdatoare, eu nu pot... Si a mea a incercat sa se mai bage cand a venit in vizita, si cand m-a intrebat "aici de ce ati facut asa-si pe dincolo?" eu am raspuns" de aia, ca asa mi-a placut" Scurt. Ca si ea face ce vrea la ea in casa...
V.

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Victoria spune:

" acum eu nu stiu ce sa fac ca vrea sa vina iar la noi, iar eu simnt ca nu ma mai pot controla "
Ela-Z, cunosc sentimentul, pur si simplu fa ce poti sa nu vina, daca ai si tu un cuvant de spus in casa aia. Sotul tau trebuie sa inteleaga ca vizita ei te chinuie, si sa nu te supuna la asa ceva...
V

veni, vidi, Victorie!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Gia spune:

Ruxij, nota 10, asa diplomatie mai rar, adevarat zis ca nu faci nimic nici cu cearta, nici cu eternele contraziceri
Julenne eu cred ca ar trebui sa te gindesti bine, bine daca pachetele de la soacra si cumnata sunt trimise cu gindul de a-ti face rau, dar daca tu asa simti in sufletul tau ceva este si ar trebui sa scapi de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julenne spune:

Multumesc fetelor pentru primire si sfaturile prompte.
Ruxij foarte frumos ai spus ce ai spus, nu-mi sunt straine aceste "mijloace", dar cum a mai spus cineva sunt persoane cu care nu te poti intelege indiferent ce ai face. Nu ai ce face cand nu ti se da nici o sansa!
Relatia pe care o am eu cu soacra mea o consider perfecta, de ce sa ma complic jucand teatru, sa ma expun de buna voie unor situatii care nu fac bine psihicului si sa fac mici compromisuri pe spinarea mea?
In cazul meu, nu se merita toate astea. As fi trecut poate peste felul lor de a se ppurta cu mine daca as fi vazut ca macar copilul meu va fi tratat altfel...dar, repet, nu este cazul.
Cadourile acelea ma intriga si sotul meu le-a spus inca de la primul incident ca nu avem nevoie de nimic, fara nici un rezultat( parca ma intreba cineva daca am discutat problema asta). Si totusi, s-a intamplat din nou, si din nou...Hmmm...
O sa duc toate astea la biserica si o sa-l rog pe sotul meu sa mai incerce o data sa puna lucrurile la punct. Intr-adevar, Andrada, in loc de a trimite cadouri pline de nonsens, mai bine ar incepe sa se poarte ca o mama si o bunica.
Multumesc, inca o data.
Cu drag, Julenne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxij spune:

Draga Julene si draga fetelor,
Daca nu locuitzi cu soacra si nu va ajuta in nici un fel, ignoratzi mesajul meu, pt. ca intr-adevar n-are sens sa va "datzi peste cap" fara rost. Ce am spus eu se aplica doar daca esti obligat sa intri in contact direct cu soacra sau ma rog cu orice alte persoane cu care ai probleme si n-ai incotro, trebuie "sa traiesti cu ei".
Si, nu sunt originala deloc, anul trecut am citit o carte care e f. veche si rascunoscuta, de Dale Carnegie, se numeste "Secretele Succesului. Cum sa ne facem relatzii si sa devenim influentzi", sau asa ceva suna titlul. Am citit cartea aia de vreo 5 ori pentru ca am tot felul de probleme, stau cu soacra, am avut probleme mari cu sefa din cauza ca am indraznit sa fac copilul, iar problemele astea mi-ar putea afecta viatza rau de tot. Asa ca am inceput sa urmez sfaturile de acolo cu bune rezultate, dar asta, repet, doar cand suntetzi in contact direct cu persoane care v-ar putea afecta viatza. Eu locuiesc cu soacra-mea si am nevoie de ea, cel putzin temporar si nu se poate trai in tensiune, imi strica si casnicia, ca ea m-ar vorbi la sotzul meu cu minciuni, el ar fi la mijloc si ar ajunge in pragul crizei de nervi (cam asa a fost in prima luna, un cosmar, pana m-am lamurit cum sa fac). Cu soacrele,daca avetzi posibilitatea, cea mai buna e distantza cat mai mare, vizitele cat mai rare, politetzea cand va intalnitzi si pa-pa. Dar sa stitizi, ca daca reusitzi sa nu raspundetzi constant la jigniri, nu o sa va mai jigneasca. Daca nu au cu cine, nu o sa se mai certe, doar n-o sa tzipe de unele singure, se vor simtzi ridicole singure. Julenne, lucrurile de la ea le potzi arunca sau duce la biserica. S-ar putea sa fie cu farmece, s-ar putea sa nu, dar daca tzie ti-e frica, scapa de ele. De ce spun asa? Uite, am intalnit un caz foarte similar, auzit de data asta din gura "soacrei", care a fost bona la Bogdanel pt cateva luni cat a stat el in Bucuresti si eu in Germania. Femeia aia are 2 baietzi si dupa parerea mea a gresit enorm cu amandoi si in felul asta pe unul l-a pierdut definitiv, iar celuilalt i-a cam distrus viatza. Nu e o femeie rea in fond, dar nu stiu ce mecanisme sunt in capul unora, de neinteles, vin din educatzie, nici nu stiu de unde, nu isi dau seama ca isi fac singure rau procedand asa. Deci primul baiat s-a indragostit de o fata de la servici de la el, unde de fapt lucra si tatal baiatului. Ei, acum cica toata intreprinderea o stia pe fata ca ar fi fost o mare c.... ,care a avut relatzii sexuale cu toata lumea, inclusiv cu soldatzii care pazeau intreprinderea (daca o fi adevarat). Asa ca parintzii baiatului, atat tatal, cat si mama, au fost foc si para, total impotriva, dar nu au reusit sa il desparta de ea. Nu s-au dus la nunta, i-au spus ca nu ii mai vorbesc, s-au dus la biserica si dupa spusele femeii "ce n-am facut doamna, ce n-am facut sa il scap de aia". Ma rog, povesti, cert e ca baiatul a ramas cu fata aia c... sau nu, s-au casatorit si a rupt relatziile total cu mama-sa si cu taica-su. La fel, femeia asta pe care o dau exemplu de "soacra", ar vrea sa isi mai vada baiatul, sufera ca e baiatul ei si la crescut "ca pe o floare" si ar vrea tare mult sa se mai apropie de el, asa ca ii mai trimite cate o bluza, cate ceva, exact cum spui si tu Julenne. Toate i le trimite inapoi sau nici nu le primeste, pe motiv ca au farmece, dar ea vrea doar o impacare. Greseala e ca tot nu vrea impacare decat cu fi-su, nu si cu nor-sa, care "sa nu calce in casa mea". Pe de alta parte spune "daca ar vorbi si ea mai frumos" poate ne-am putea intzelege, dar uitatzi ce mi-a zis cand ne-am intalnit si povesteste ce magarii i-a zis nor-sa. Eu cred ca s-ar impaca, dar nici nor-sa nu vrea acum sa se impace, n-are nici un interes. Al doilea baiat sta cu ei, a fost si el insurat si a locuit cu fata in casa la el si pana la urma mama-sa i-a despartzit, el i-a ales pe ei cand sotzia i-a impus sa se mute singuri. Ca nu gatea, ca nu facea, ca nu dregea, le stitzi voi pe astea. Acum baiatul are peste 35 de ani, maica-sa se mira ca de ce nu se mai insoara, dar nici nu il lasa in pace sa isi vada de viatza lui, il tzin legatzi de ei. Eu consider ca i-au distrus viatza.
Asta e, nu prea cred ca ar fi farmece, dar tu scapa de lucruri, ca nu itzi trebuie si n-are rost sa stai cu teama. Si nici sa te impaci cu soacra nu vad ce interes ai avea.

Imi cer scuze pentru povestirile prea lungi si dc. v-am suparat cu ceva.

Va doresc numai bucurii!

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns julenne spune:

Draga Ruxi, mie imi place foarte mult ce ai scris tu, pareri de foarte bun simt, ca si exemplele pe care le-ai dat. Nici eu nu cred in vrajitorii si alte alea, cred ca mai mult ma deranjeaza faptul ca nu stiu ce doreste de la noi. Sa vrea sa se impace, ca in exemplul tau? Poate...dar nu e suficient numai "cadoul". Eu nu i-am dat niciodata nici un motiv pentru a ma jigni si nici nu i-am intors jignirile inapoi. Doar am intrerupt relatiile cu ei, fara nici un cuvant( cand am auzit parerile ei inchipuite despre mine, ambitiile mele si motivatia casatoriei mele cu fiul ei), din pacate, chiar la debutul relatiei noastre, situatie care le-a convenit ani la rand(4), pentru ca astfel au scapat de foarte multe "obligatii" pe care orice parinte normal le-ar avea fata de copilul lui, macar de forma, deoarece, oricum, nimeni nu le-ar fi pretins nimic.
E adevarat ca anii care au trecut au scos la suprafata aspecte care contrazic afirmatiile ei initiale, e adevarat ca nici pe departe nu s-a intamplat ce a "prezis" ea, ci din contra, si atunci e posibil sa aiba remuscari ca, in mod pripit a judecat lucrurile si a reusit sa-si indeparteze fiul, pe care eu nu neg ca nu l-ar iubi....fiecare mama stie ce simte pentru copilul ei...
Si atunci, Ruxi, ce ar trebui sa fac eu? Si, da, locuim foarte departe de ei, n-avem sanse sa ne intalnim si sa ne apropiem unii de altii. Dar cateva cuvinte frumoase, spuse din suflet, exprimarea regretului pentru tot ce s-a intamplt, putin interes pentru nepotul ei( i-am trimis poze cu forta, dar niciodata nu a mentionat daca le-a primit sau daca ii plac), nu crezi ca asta ar trebui sa faca daca ar vrea cu adevarat sa avem o relatie normala? Tu ce crezi, am dreptate?
Si voi celelalte fete?
nu mai pt sa mai scriu acum, dar voi reveni sa vad daca mai sunt pareri.
Cu drag, Julenne.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Da si eu cred ca in relatiile mai apropiate cu parintii fie ai tai fie ai sotului ,( cand se locuieste impreuna, cand vizitele sunt dese, cand unele hotarari pot fi influientate de ei), trebuie tratate , aceste relatii, cu multa diplomatie, pentru ca in general se intalnesc doua sabii in aceeasi teaca, una zice ca are experienta , alta zice ca este destul de coapta sa decida singura si uite asa iese scanteia. A fii diplomata in aceste realatii, eu consider ca este un act de superioritate decat sa te certi , jignesti si mai stiu eu ce, ca apoi stiind-o dusman sa-ti faci fel de fel de ganduri si planuri de aparare. In cazul in care intre generatii, cea tanara si cea mai in varsta se interpune o distanta fizica mai mare sau mai mica, atunci este poate si mai simplu sa tii relatia la stadiul de OK! a fii politicos si amabil de la distnta este mult mai simplu decat sa fii bine crescut cu cei apropiati si cu care te vezi zilnic. Eu nu pun in discutie cum procedez eu, dar fiecare are personalitatea sa, fitele sale si trebuie sa actioneze in consecinta, in functie de ceea ce sunt, din mediile de unde vin, din ce patura sociala fac parte si tot asa. Asa ca o concluzie, fetelor fiti diplomate si in general castigati teren zicandcum zice ea(soacra in cazul acestui subiect) si faceti cum stiti voi!!!!

Mergi la inceput

Julenne, asta ar trebui sa faca, cum ai spus tu, bineanteles, dar nu o vor face nici daca ar vrea, din cauza orgoliului. Nu stiu daca vor cu adevarat, daca i-as cunoaste, i-as intreba pur si simplu ce doresc, dar asa, noi putem doar sa ne dam cu parerea cu privire la ce vor sau ce nu vor. Pe tine chiar te intereseaza si te afecteaza ce vor sau ce nu vor ei prin cadourile astea? Il afecteaza pe sotzul tau? Are vreo influentza asupra vietzii tale? Daca nu, click ignore ca si pana acum, arunca in mod constant cadourile si mergi inainte linistita. Daca chiar te intereseaza si/sau afecteaza in vreun fel, pe tine sau pe sotzul tau (si indirect si pe tine), atunci ar trebui sa faci ceva, dar ce sa faci nu pot spune, trebuie sa decizi in functzie de situatzia din familia ta (sotz, dorintzele tale personale etc.). Poate aceste pachete te hartzuiesc, te enerveaza, eu stiu, poate sotzul tau poate avea o discutzie lamuritoare cu ei, sa ii explice lui ce doresc sau sa le spuna el pur si simplu sa inceteze sa trimita pachete. Cred ca tu trebuie sa ai o idee despre cam ce simtzi ca vrei sa faci. In locul tau as ignora si o sa inceteze si ei sa trimita daca nu primesc nici un semnal dinspre voi. Personal, ma hazaredez sa afirm (si pot sa gresesc) ca eu cred ca ei vor o imbunatatzire a relatziilor cu sotzul tau (nu cu tine), dar nu isi vor cere scuze in veci pentru vorbele spuse in trecut, nu astepta asa ceva. Din punctul meu de vedere, tu nu ai nici un interes ca sotzul tau sa se apropie din nou de ei, decat in cazul in care tu ai probleme cu sotzul din cauza asta si el sufera ca nu ii vede pe ai lui. Concluzia e aceeasi, click ignore, n-ai motive sa te impaci daca ti-e bine asa cum esti acum.

ruxij

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sorana spune:

Ruxij - super solutii tale. Eu sunt la faza cu "click ignore", adica ma stradui sa o conving sa ma scuteasca. Faza e ca la noi intervin 2 lucruri: socrul meu e un om super si isi iubeste nepoata, mi-e chiar mila de el ca saracu' nu prea o vede ca eu n-o suport pe soacra-mea; sotul meu, desi mi-a tinut partea intotdeauna si fara rezerve, cred ca vrea sa-si mai vada parintii din cand in cand. Deci, mergem la ei in vizita cam o data la 2 saptamani si eu incerc sa ma abtin. Cand nu mai pot zic "hai" si plecam. Incerc sa evit sa vina ei la mine, ca e mai greu sa-i dai afara. - Asta ar putea fi pe post de raspuns pt. Ela-z. Vorbeste cu sotul tau, vezi daca nu puteti merge voi in vizita. Te abtii, cand zici hai - sotul trebuie sa stie ca nu e cazul sa comenteze ci sa mearga.

Julenne - nu stiu ce sa zic. As zice sa le returnezi la fel, fara cuvinte. Daca vrea sa se impace, fie si numai cu sotul tau - n-are decat sa sune si sa vorbeasca cu el. Nici eu nu o inteleg deloc pe soacra mea - nu ii ia nimic copilului (copilul are aproape 11 luni, timp in care ea i-a luat pe la 3 luni un costumas pt. 1 an si pe la 7 luni ghetute pt. 1 an jumate - atat! - nici macar o data un biscuite, o banana, ceva - nici macar la botez un costumas sau o jucarie!!!) iar noua ne ia din cand in cand - aleator, niciodata de Craciun sau de zilele noastre cate te-miri-ce de care nu avem nevoie (mi-a luat o crema Gerovital la care sunt alergica!!!). Ignor pur si simplu. Zic "Merci" si acasa le arunc la gunoi! Nu am banuit niciodata ca ar putea fi vorba de vrajitorie, noua ne merge bine, doar ca nu inteleg nici sa ma tai!

bb Monica si Sorana

Mergi la inceput

Hai ca v-am innebunit cu mesajele mele, sorry, ma intereseaza discutzia asta f. mult. Uite, am observat ca mamele de baietzi considera nepotul/nepoata ca fiind "copilul ei", adica al norei si nu prea sunt interesatzi de ei, nu prea il iubesc si nu il baga in seama. Nu toate, dar in f. multe cazuri, mai ales dc. au ceva cu nora. In orice caz, aceste persoane-soacre pe care le descrietzi sunt oameni cu nivel scazut (sa nu spun altfel), atat le duce capul si nu incercatzi sa ii mai intzelegetzi, vedetzi doar cum va descurcatzi cu ele ca sa va fie bine. Nu va asteptatzi sa va trateze mai bine ele in primul rand, pt. ca nu intentioneaza o relatzie buna cu voi si nepot, ci in cel mai bun caz doar cu baiatul lor, dar nici pe aia habar n-au cum sa o mentzina si isi dau singure cu stangu'n dreptu', conform posibilitatzilor intelectuale si caracteriale personale. Adica f. joase. Sa fim deasupra lor, fetelor. Si vedem noi cand vom ajunge soacre, ca eu una sunt mama de baiat si deja ma gandesc ca ce ma fac dc. se insoara fi-miu cu vreo chinezoaica sau negresa, vin io cu rasismu' si ma ofuschez :-) Sunt cam hi hi, dar mai vedem noi peste 20 ani cum oi fi...

ruxij

Mergi la inceput