Voi cum faceti?
De o vreme mi se tot intampla o....chestie, aici, pe forum...
Imi place o persoana sau ma intereseaza mult un subiect. Si apoi...se produce o "discontinuitate" - subiectul se opreste sau persoana dispare o vreme si ....reapare. Dar nu stiu cum s-a rezolvat problema in cauza sau...uneori se schimba ceva la semnatura. Unele persoane pun intrebari ciudate...Vreau sa zic, apar la un subiect si aflu ceva despre ele, despre familia lor si apoi apar la alt subiect si...pare ca ceva s-a schimbat. Nu-mi vine sa dau exemple, nu vreau sa se inteleaga la cine anume ma refer (desi intre timp sunt trei cazuri cu care nu stiu ce s-a intamplat sau nu inteleg ce se intampla).
Ideea este ca ma jenez sa intreb - daca persoana nu povesteste, probabil nu vrea sa o faca. Ma jenez sa intreb si pe PM. Dar poate persoana a scris si eu am "omis" mesajul in cauza sau subiectul.
Vi se intampla asta? Si ce faceti? Sa intreb un moderator daca nu mai pot de curiozitate? Sau pe altcineva (pe PM) care a fost activ la subiectul in cauza? Sau sunt prea curioasa?
Raspunsuri
kariguld spune:
Fomalhauti, cred ca nu-i vorba de mine???
daca da, atunci ma poti intreba, ca-ti raspund, pe PM, daca vrei.
am patit si eu asa, am urmarit un subiect, raspunsurile si dintr-o data...s-a stins lumina...
e adevarat ca am avut si perioade cand am fost plecata si nu am intrat aici deloc.
dar in general, ma repliez repede!
Kari
Lolilo spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Fomalhauti De o vreme mi se tot intampla o....chestie, aici, pe forum... Imi place o persoana sau ma intereseaza mult un subiect. Si apoi...se produce o "discontinuitate" - subiectul se opreste sau persoana dispare o vreme si ....reapare. Dar nu stiu cum s-a rezolvat problema in cauza sau...uneori se schimba ceva la semnatura. Unele persoane pun intrebari ciudate...Vreau sa zic, apar la un subiect si aflu ceva despre ele, despre familia lor si apoi apar la alt subiect si...pare ca ceva s-a schimbat. Nu-mi vine sa dau exemple, nu vreau sa se inteleaga la cine anume ma refer (desi intre timp sunt trei cazuri cu care nu stiu ce s-a intamplat sau nu inteleg ce se intampla). Ideea este ca ma jenez sa intreb - daca persoana nu povesteste, probabil nu vrea sa o faca. Ma jenez sa intreb si pe PM. Dar poate persoana a scris si eu am "omis" mesajul in cauza sau subiectul. Vi se intampla asta? Si ce faceti? Sa intreb un moderator daca nu mai pot de curiozitate? Sau pe altcineva (pe PM) care a fost activ la subiectul in cauza? Sau sunt prea curioasa? |
probabil ca da, esti prea curioasa :). probabil ca si timpul alocat acestui forum are o oarecare legatura cu fixatia ta pe anumite persoane/subiecte.
in nici un caz n-as intreba moderatorul, pt ca pana la urma fiecare are dreptul la anonimat si la transparenta atat cat doreste si ideal este sa respectam asta.
eu de ex, nu tin sa cunosc pe nimeni intalnit online si nu caut potentiali prieteni, insa asta nu ma impiedica sa respect sau admir persoane despre care citesc cand si cand online.
CristinaT spune:
wow nici nu am observat asta... poate ca de multe ori citesc mesajele fara sa vad cine le scrie...
www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!
misha71 spune:
si eu m-am intrebat de multe ori ce se intimpla cu diverse persoane respectiva.
Lolilo, nu e doar curiozitate, dar sint persoane care, spre exemplu deschid un subiect, se intereseaza de un anumit aspect, asta fara sa dea detalii suficiente ca sa se poata da un raspuns sau sfat corect. De multe ori primeste sfaturi (in masura in care fiecare presupune care ar fi situatia reala), insa datele fiind incomplete, cel/cea care da sfatul nu poate fi sigur/a ca a fost inteles corect. E pacat ca intentiile bune ale celor de aici sa nu fie rasplatite macar cu un semn ca raspunsurile au ajuns acolo unde trebuie. Nu e musai sa dai detalii care poate ca iti pun viata pe tapet, daca nu vrei, insa nici nu e normal sa "arunci" si sa dispari. Am observat ca asta se intimpla, de regula, cu cei care au doar 1 mesaj postat (majoritatea), sau pina in 10, asa ca ia PM-ul de unde nu-i!.
Discontinuitatea din continutul subiectelor provine si din faptul ca se folosesc PM-urile, iar raspunsurile, per ansamblu, privite din afara, par alandala, aruncate cu furca pe acolo.
Impreuna alaturi de DICIU- noua data-8 octombrie
LOC DE DAT CU CAPU'
eld spune:
Da, mi s-a intamplat si mie, dar nu am idee care ar fi solutia.
Fomalhauti, eu iti citesc postarile, cand le observ, imi place cum povestesti
Lolilo spune:
citat din mesajul lui misha71 si eu m-am intrebat de multe ori ce se intimpla cu diverse persoane respectiva. Lolilo, nu e doar curiozitate, dar sint persoane care, spre exemplu deschid un subiect, se intereseaza de un anumit aspect, asta fara sa dea detalii suficiente ca sa se poata da un raspuns sau sfat corect. De multe ori primeste sfaturi (in masura in care fiecare presupune care ar fi situatia reala), insa datele fiind incomplete, cel/cea care da sfatul nu poate fi sigur/a ca a fost inteles corect. E pacat ca intentiile bune ale celor de aici sa nu fie rasplatite macar cu un semn ca raspunsurile au ajuns acolo unde trebuie. Nu e musai sa dai detalii care poate ca iti pun viata pe tapet, daca nu vrei, insa nici nu e normal sa "arunci" si sa dispari. Am observat ca asta se intimpla, de regula, cu cei care au doar 1 mesaj postat (majoritatea), sau pina in 10, asa ca ia PM-ul de unde nu-i!. Discontinuitatea din continutul subiectelor provine si din faptul ca se folosesc PM-urile, iar raspunsurile, per ansamblu, privite din afara, par alandala, aruncate cu furca pe acolo. Impreuna alaturi de DICIU- noua data-8 octombrie LOC DE DAT CU CAPU' |
da misha tu ai dreptate, e pacat de intentiile bune ale celorlalti si tine de bun simt sa te intorci, nu sa dai raportul in legatura cu subiectul respectiv, dar sa multumesti celor care te-au ajutat.
totusi si asta se rezuma la timpul alocat acestui forum, la relatia personala a fiecaruia cu aceasta comunitate.
de ex, timpul meu alocat vizitelor online se rezuma la foarte putin si nu neaparat din motive de "vai ce ocupata sunt eu", ci pt faptul ca de multe ori prefer sa fiu undeva afara in natura si nu in fata unui calc.
si eu am obs in acest putin timp pe care-l petrec aici sau pe alte forumuri subiecte deschise gen munca de cercetare in urma caruia cine stie ce jurnalist obscur isi alcatuieste apoi articolul publicat in reviste la fel de obscure. le evit.
dar ca principiu, in general eu nu am asa asteptari, daca pot sa ajut o fac oricum, cu sau fara multumesc.
misha71 spune:
Lolilo, nu e vorba de multumiri, ca daca cineva raspunde cu unsfat la o intrebare, nu cred ca asta asteapta (eu cel putin nu astept asta). Eu as vrea sa stiu daca sfatul meu e bun, daca rationamentul pe care mi-am bazat raspunsul este cel corect, ca daca nu e, sa stiu sa evit pe viitor sa dau acel sfat altora (nu neaparat pe forum). Un fel de autoverificare a logicii, rationamentului sau chiar a faptului ca am invatat ceva bun, trecind prin viata, iar faptul ca experienta pe care am acumulat-o poate fi de folos si altora, nu face decit sa ma multumeasca sufleteste (pe mine si atit).
Impreuna alaturi de DICIU- noua data-8 octombrie
LOC DE DAT CU CAPU'
olympia spune:
Fomalhauti, nu pot sa ma abtin, sper sa nu mi-o iei in nume de rau. Eu chiar ma gandeam la tine, ca la o persoana interesanta si chiar as vrea sa stiu cum ai avut curajul, puterea, rabdarea si rezistenta ca in ziua de azi sa-ti construiesti viata asa cum ai facut-o. Poti sa-mi raspunzi pe PM daca vrei (eu te-as fi intrebat pe PM, dar am vazut ca nu se poate). Poti si sa ignori mesajul meu daca ti se pare o curiozitate deplasata, te inteleg si nu ma supar
Lolilo spune:
citat din mesajul lui misha71 Lolilo, nu e vorba de multumiri, ca daca cineva raspunde cu unsfat la o intrebare, nu cred ca asta asteapta (eu cel putin nu astept asta). Eu as vrea sa stiu daca sfatul meu e bun, daca rationamentul pe care mi-am bazat raspunsul este cel corect, ca daca nu e, sa stiu sa evit pe viitor sa dau acel sfat altora (nu neaparat pe forum). Un fel de autoverificare a logicii, rationamentului sau chiar a faptului ca am invatat ceva bun, trecind prin viata, iar faptul ca experienta pe care am acumulat-o poate fi de folos si altora, nu face decit sa ma multumeasca sufleteste (pe mine si atit). Impreuna alaturi de DICIU- noua data-8 octombrie LOC DE DAT CU CAPU' |
pai misha eu te inteleg, dar mie mi se pare ca indiferent de problema cuiva, sfaturile in general sunt subiective si cumulat cu datele pe care un om este dispus sa le expuna pe un forum, sansa de-a da gres cu rationamentul este mare. ca sa nu mai vorbim de fizibilitatea sfatului in cauza, dat apoi altcuiva; o analogie oarecum cu medicamentul care mie-mi prieste, dar care n-ar trebui sa-l recomand altui pacient. totusi toti ne dam cu parerea ca d-asta suntem pe aici si e la latitudinea fiecaruia sa aleaga drept bun ceea ce crede de cuviinta. si sunt convinsa ca multa lume a gasit acest forum folositor intr-un fel sau altul.
ce doresc eu insa sa spun, este ca oricat ti-ai dori sa urmaresti povestea unui om, pe care ai incercat sa-l ajutati sau doar ai avut impresia ca-l ajuti, nu prea ai cum daca acel om nu doreste asta sau daca ne gandim la superficialitatea fiecaruia.
eu daca as avea o problema si simt ca e musai sa mi-o expun public, cu siguranta voi veni apoi si voi povesti celor care s-au obosit sa-mi raspunda ce si cum s-a mai intamplat.
dar nu pot cere altcuiva sa fie ca mine. si atunci nu astept asta. si n-am curiozitati de acest gen :)