Copil galagios, probleme cu vecinii
Precizez ca nu m-am priceput a incadra subiectul altundeva decit la generale, daca moderatorii gasesc ca-i e locul altundeva il pot muta, atita timp cit nu-l ascund bine la vreo sectiune prea rar vizitata
Asadar... micul perturbator al linistii publice e fiu-miu, care implineste 2 ani la mijlocul lui octombrie. Iar "partea vatamata" nu-i tot blocul, ci doar vecinul din apartamentul de sub noi, care (spre onoarea noastra) mai e si insusi Administratorul . Ce face copilul meu? Ei bine, alearga prin casa, de colo colo, lipa-lipa. Mai are si intolerabilul si inexplicabilul obicei de a se bucura cu voce tare (tipete ascutite, chiote) si de a plinge la fel de zgomotos cind e suparat. Ce face vecinul de dedesubt? Ne suna prin interfon. Cel mai adesea, pe la ora 10-11-12 a.m. Suna si imi cere imperativ sa fac ceva sa nu mai alerge copilul prin casa. Si sa taca copilul. Sotia lui lucreaza si in ture de noapte si se odihneste dimineata. Are fata in clasa a 12, care invata. Eu ii raspund politicos ca ii inteleg nemultumirea, ca voi incerca sa fac copilul sa stea linistit (cum oare?) dar ca nu-i pot promite ca nu-l vom mai deranja niciodata.
Azi dialogul a decurs mai urit decit de obicei. M-a amenintat ca rugamintile lui vor lua sfirsit de acum, si daca nu iau masuri radicale sa-mi "educ" si "disciplinez" copilul va lua el masuri nedorite. M-a amenintat si cu regulamentul blocului (am intrebat daca sint si prevederi referitoare la copilasii de 2 ani). Cind l-am intrebat de ce nu s-au luat niciodata masuri impotriva celor care isi renoveaza (la nesfirsit) apartamentele la ore dintre cele mai neasteptate (dupa masa si dis de dimineata in weekend) si care m-au deranjat pe mine luni de-a rindul cind copilul meu era bebelus mic, mi-a trintit receptorul interfonului in nas.
Acum va intreb ce parere aveti de problema asta. Imi e clar ca si el are intr-un fel dreptate, dar pur si simplu nu imi pot antrena copilul in fiecare clipa intr-o activitate linistita, tip joc pe covoras sau hai sa gatim impreuna, pentru ca e plin de energie, si nu are mereu chef si rabdare pentru jocuri care implica statul pe loc. A venit toamna si nu mai pot sta foarte mult cu el pe afara. Plus ca pur si simplu am si eu programul meu, treaba prin casa.
Apoi, concret, ce imi poate face? Sa ma reclame pe mine, ca nu imi stapinesc copilul si ii tulbur linistea? Mentionez ca nu il deranjam la orele interzise sau in timpul noptii. Sa-mi reclame copilul, ca in stirea aceea tristo-veselo-absurda cind o fetita de 6-7 luni a fost reclamata din cauza zgomotului pe care-l faceau rotile premergatorului?
"Today is the tomorrow I was so worried about yesterday".
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~
Raspunsuri
Alexia27 spune:
Ete fleosc, ce sa spun e domnu sensibilicos. Si eu am o nebuna care sta sub mine si se plangea de copil pe la altii, ca la mine nu avea tupeu sa vina. Si tot ea era deranjata de...pescarusii din Herastrau care n-o lasau sa doarma
Daca venea la mine la usa ii sugeram foarte politicos sa ii explice ea rational copilului ca nu are voie sa fie copil. Cu argumente logice imbatabile .
Eileen Nicole
lorellay spune:
Cred ca asta e o gluma!
Sorana 32+ si Codrin 3 ani
Where there's a will there's a way!
www.totsites.com/tot/codrin" target="_blank">[Despre Codrin]
Poate va place poza mea...www.desprecopii.com/POZECONCURS/folderview.asp?folder=Mirese cu stil si farmec&page=3" target="_blank">sunt...lo1.
spic de grau spune:
Data viitoare il intrebi daca are adresa de la Politie ptr reclamatie, si ca daca ii tremura cumva mana, il poti ajuta chiar tu sa scrie reclamatia contra "infractorului" de 2 ani.
Daca te ajuta cumva cu ceva - am avut si noi probleme cu vecinii de la etajul de sub noi. Deci se poarta si prin alte tari. Culmea e ca erau tineri.
David avea 1 an juma si trantea jucariile de pamant. Sa-ti spun ca vecinii chiar ne-au reclamat la politie? Am fst si noi la politie, acolo ni s-a spus sa nu ne stresam, ca furiosi sunt peste tot si ca atata timp cat nu punem boxele nu ne va deranja nimeni.
Apoi am facut o scrisoare vecinilor, pe care am trimis-o cu confirmare de primire, in care le-am pus in vedere ca daca nu se calmeaza ii actionam noi in judecata ptr agresiune.
S-au calmat atat de tare, ca in 2 luni s-au mutat.
Letitia1 spune:
E nasol sa ai pe cineva cu copil mic deasupra, dar atita timp cit nu o face in orele interzise, care-i problema? Cind nu aveam copii, bateam si eu in calorifer la cei de deasupra care aveau un copil de 5 ani si se aspuca de alergat taman cind imi faceam si eu somnul de frumusete (vorbesc de weekend ca altfel nu eram acasa). Acu ca am copil si stiu cum e, n-as mai bate in calorifer.
Adu-i aminte domnului ca asa-i la bloc. Sa-si faca vila la marginea orasului daca vrea liniste. Stiu ca e superenervant sa-ti spuna cineva asta, dar tu respecti orele interzise, deci care-i problema?
spic de grau spune:
Citat: |
E nasol sa ai pe cineva cu copil mic deasupra, dar atita timp cit nu o face in orele interzise, care-i problema? |
Deci in orele interzise nu e voie cu copilu' deasupra?
Propune-i ca in "orele interzise" sa treaca el deasupra (adica la etajul de deasupra)
Letitia1 spune:
Domnul, administrator fiind, poate sa se ia de ea ca nu respecta regulamentul blocului. Tu nu ai stat la bloc, spic de griu, nu stii cum e?
eloise spune:
Citat: |
citat din mesajul lui Marina sincer io l-as reclama pentru amenintari la politie. Marina |
Sa-l reclam la politie pentru amenintarile cu politia? Ideea nu-i rea, dar... e posibil? Practic nu m-a amenintat in mod clar cu politia, dar unde ma poate reclama decit acolo. Altceva ce ar putea face? Sa ma dea in judecata? Habar n-am ce intentii are, dar pare convins ca are dreptate, ca eu nu fac ceea ce trebuie sa faca un parinte ("sinteti datoare sa va educati copilul pt viata la bloc" )
In orice caz ma intorc pe dos discutiile astea absurde cu el, prin interfon. Stiti genul "Am avut si eu copii, dar nu faceau asa!" Tztztztz!
Ah, am uitat, imi mai bate si-n teava cind chiuie fiu-miu. Ce ma innebuneste modul asta de atentionare non-verbala... loviturile alea in teava care fac sa-ti inghete singele in vene...
"Today is the tomorrow I was so worried about yesterday".
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~
dayanara spune:
nu, eloise, vecinul tau nu are dreptate deloc, el nu e educat pt viata la bloc, asa ca daca vrea liniste sa se duca in padure , tu nu te stresa sa tii copilul linistit, lasa.l sa zburde sa faca ce vrea el, si eu am un copil de aproape 2 ani si din ce face nu mi se pare nimic iesit din comun
ivan si dayanara
Marina spune:
pai ai zis ca te-a amenintat cu "masuri nedorite". Scrii si tu in plangere la politie ca fiind mai blonda ai dedus ca masurile nedorite sunt amenintari la adresa integritatii tale fizice etc etc.
Basca te hartuieste cu interfonul etc etc.
Vecinul meu de la bloc de aku multi ani m-a reclamat la politie ca am facut galagie in noaptea de revelion