Infidelitate? Motive, efecte, pareri...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns imagine_me spune:

Dar tu stii reiki la ce te referi cand spui 'inselat' ? mie mi se pare un pacat mult mai mare si mai greu sa incepi sa te gandesti la altcineva decat sa treci la fapte. Fapta in sine e nimica-toata pe langa 'energia' pe care o presupune tainuirea ei. Ca sa nu mai vorbim de spintecat firul in pash'opt de catre partenerul adulterinului: 'de ce a facut-o? "ce are ala/aia in plus fata de mine ?' etc. Dar ia sa ridicam putin coltul perdelei si sa va ganditi putin, de cate ori ati vazut cupluri care par perfecte, folosesc diminutive in adresare (cel mai grav ar fi daca le-arincurca! motiv pentru care unii folosesc unul si acelasi apelativ-diminutivat), se tin de mana pe strada, sunt prezenti impreuna la toate evenimentele sociale, etc...Nu v-ati intrebat niciodata, macar in treacat: "oare chiar asa o fi, cum vor ei sa para ?" Fericirea se simte, nu trebuie simulata sau stimulata si ca sa fii fericit in doi trebuie sa fii mai intai fericit cu tine insuti. Ce e mai greu oare, sa disimulezi sau sa rupi legatura atunci cand nu mai vrei sa poti sa te prefaci ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

mei,dar numai fete fidelutze pe aici!!!
nu pot sa cred!!! chiar nici una ,nimic?
si cand te gandesti ca romancutzele sunt frumoase foc...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns hannen spune:

Ruxij subscriu!Foarte frumos gandit si exprimat.
Nicole&Amira

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns moto spune:

Pentru mine casatoria este un lucru sfant nu l-a insela pe sotul meu ptr nimic in lume..... nu cred ca mai am timp sa ma gandesc la alti barbati,sau sa fiu infidela, seara picam de oboseala ,franti cum punem capul pe perna si adormim, abea mai gasesc timp ptr mie sa fac un dus rapid si repede ,repede ca se trezeste bb-le... ...Moto.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns camelia-daniela spune:

Eu il cunosc pe sotul meu de 19 ani...la noi a fost o dragoste f. intensä precum si "chimia" dintre noi. La mine, dragostea a venit mai incet, deoarece tocmai terminasem o legäturä veche si incä mai sufeream din cauza asta, dar la el, asa cum a spus, a fost dragoste la prima vedere!!
Pinä in momentul cind ne-am depus actele de cäsätorie, nu am crezut ceea ce mi-a spus...dar din acel moment, mi-a fost clar cä este asa!
Dar din acel moment, am stiut pt ce träiesc!!!
In toti anii ästia, nu mi-am inselat sotul, nici mäcar in gind!!!...in ciuda faptului cä sint o fire f. comunicativä, glumeatä si sociabilä si multi au crezut altceva!!!...sint realistä si recunosc faptul cä sint o persoanä destul de aträgätoare si si-au incercat si altii norocul...dar au luat-o peste bot din partea mea!!!...ba chiar mi-au spus cä ce am väzut la sotul meu, cä este ceva mai mic decit mine, acum are si burticä...dar le-am räspuns categoric cä asta nu e treaba lor si eu imi iubesc sotul, asa cum e!!!...mi s-a räspuns cä sint de modä veche, la care eu am zis cä mie imi place sä fiu de modä veche!!!
Nu de mult, am trecut prin cele mai mari chinuri sufletesti, aflind cä iubitul meu sot a avut o amantä...de 25 ani, el avind 43..deci putea sä-i fie tatä!!
Pinä la urmä l-am iertat, desi la mine, acest subiect era tabu...il iubesc si acum, dar nu am fäcut-o pt mine, cä eu, sincerä sä fiu, nu mai am nevoie intr-un caz de genul ästa de vreun bärbat pe lingä mine si nici de un tatä "adoptiv" pt copii mei!!! Dacä tatäl lor nu a fost in stare sä-i pästreze, de ce sä le aduc un altul pe cap???...asa i-as deruta mai mult si nu vreau!!!
L-am iertat pt. copii si pt el, deoarece am vrut sä-i mai dau sansa pe care mi-a cerut-o!!!...dar asta este prima si ultima!!!
In situatia in care am fost, fiind f. labilä din punct de vedere sentimental, am gindit si varianta sä-l insel si eu ( este ceva normal sä gindesti in felul ästa!!), dar imediat mi-a fost rusine de mine!!!....eu nu concep acest act, färä dragoste!!!...si pe lingä asta, m-as fi pätat pe mine, in ochii mei si nu pe el!!!
As fi fost in stare sä-mi fac un prieten, cu care sä mä afisez, ca sä-l fac gelos, dar sä am o relatie sexualä cu acesta ar fi fost exclus!!...dar nici asta nu am fäcut-o!!!
De spus, i-am spus cä dacä as vrea, as face-o!!!...si nu unul, ci 5 deodatä!!!...dar nu vreau!!
Dacä nu-mi ridicä statuie anul ästa, s-ar putea s-o facä la anu`!!!
Dar ce-mi pare räu cel mai tare este faptul, cä sentimentele nu mai sint atit de pure ca pinä acum...intre noi, adicä in viata noasträ minunatä de pinä atunci, s-a strecurat un sentiment de indoialä...am avut atita incredere in el, poate mai mult decit era necesar si mi s-a räspuns cu trädare!!!...m-am chinuit enorm sä pot sä fiu ca inainte, dar nu mai pot!!...si nici sä träiesc cu gindul cä de fiecare datä cind pleacä de acasä, mä poate insela, nu vreau sä träiesc!!!...este f. greu sä träiesti asa!!...eu sint o persoanä f. orgolioasä, si de aceea m-am incäpätinat cu mine insämi, zicindu-mi, cä dacä se va repeta povestea, ceea ce el neagä acum, dar din experianta vietii se stie cä inceputul este greu...si o sä-l pierd, nu am pierdut in fond, nimic!!! Nu o sä mai pling dupä o persoanä iubitä, incä o datä, dacä nu a stiut sä mä pretuiascä!!!
O sä träiesc si o sä väd, dacä am avut dreptate, sau nu!!! Nu am vrut sä imi aduc aminte de toate ästea, cä de-abia mä stabilizasem, din punct de vedere psihic!!!
Acum un an, nici mäcar nu mai zimbeam!!!...eu care rideam pe la toate colturile!!!
Nu doresc la nimeni o asemenea experientä!!!...este groaznic!!

Vä pup cu drag, Cami.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Arhistefy spune:

Arhistefy

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by ange

mei,dar numai fete fidelutze pe aici!!!
nu pot sa cred!!! chiar nici una ,nimic?
si cand te gandesti ca romancutzele sunt frumoase foc...

hihihi, omu' a propus o tema despre infidelitate si uite ce-a iesit!! :))))) dar cred ca e din cauza centralelor de apartament care nu lasa cenusa! ;)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns reiki spune:

Am propus aceasta tema, pur teoretica de altfel, pentru ca se vorbeste in multe din temele discutate pe forum despre ea.
Nu ne este la indemana sa vorbim despre asta?
Ideea a fost urmatoarea: daca ati trecut sau treceti printr-o experienta de genul asta, aveti multe de spus, asta daca puteti. Uni vor judeca ceea ce povestiti fara sa stie macar despre ce este vorba, dar mai multi vor avea de invatat, alti isi vor aduce aminte, ...
Ce va afectat(afecteaza) cel mai mult dintr-o astfel de experienta, ce ati sperat sau sperati, ce nu mai vreti sa se intimple? Orice fel de intrebari sunt binevenite (sper).
Si inca ceva, nici eu nu cred ca nimeni nu a trecut printr-o astfel de experienta. Exceptia pina acum este Cami care a povestit experienta ei.
Deci?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Margot spune:

Nu mi-am inselat niciodata sotul, fiindca nu merita, dar am un mare regret , ca n-am facut-o si cu altcineva inainte de a ma casatori, sa vad si eu cum este cu un alt barbat(babele sunt de moda veche).Parerea mea este ca fiecare a inselat macar o data cu gandul, dar riscurile sunt prea mari pt a merge mai departe mai ales cand sunt si copii la mijloc.Si acum sa va spun diferenta dintre barbati si femei cand e vorba de inselat.Barbatii accepta mai usor sa fii indragostita de un alt barbat, dar sa nu te culci cu el, pe cand la femei este invers, treci mai usor peste faptul ca s-a culcat cu o alta, dar sa nu sufere si sa se gandeasca la ea.Am dreptate????
Una din porunci este "Sa nu preacurvesti" asa scrie in biblie.
Explicatia data de un preot: adica ai voie sa curvesti dar nu PREA tare(nu-mi sariti in cap, n-am scos-o eu).
Margot

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by reiki

Am propus aceasta tema, pur teoretica de altfel, pentru ca se vorbeste in multe din temele discutate pe forum despre ea.
Nu ne este la indemana sa vorbim despre asta?
Ideea a fost urmatoarea: daca ati trecut sau treceti printr-o experienta de genul asta, aveti multe de spus, asta daca puteti. Uni vor judeca ceea ce povestiti fara sa stie macar despre ce este vorba, dar mai multi vor avea de invatat, alti isi vor aduce aminte, ...
Ce va afectat(afecteaza) cel mai mult dintr-o astfel de experienta, ce ati sperat sau sperati, ce nu mai vreti sa se intimple? Orice fel de intrebari sunt binevenite (sper).
Si inca ceva, nici eu nu cred ca nimeni nu a trecut printr-o astfel de experienta. Exceptia pina acum este Cami care a povestit experienta ei.
Deci?

sa pun intrebarea mai clar: la ce fel de INFIDELITATE te-ai referit ? cu gandul sau cu fapta ? cu fapta n-o sa recunoasca nimeni chiar daca suntem mai mult sau mai putin anonimi aici si chiar daca ulterior unele relatii s-au sfarsit fericit cu casatoria intre fostii amanti. cu gandul, da, aici e mai usor de recunoscut, daca nu direct macar vag o recunoastere de tip: "da, m-am gandit cum ar fi fost dar n-am facut-o pentru ca:
1) n-am avut curaj;
2) nu i-am aratat nimic din interesul meu pentru el/ea sau i-am spus dar m-a refuzat (ei, as!! );
3) am pierdut trenul cand trebuia sa ne intalnim;
4) alte motive. "
Si la urma urmei ce intelegeti prin infidelitate ? Fidel nu poti fi decat celui pe care il/o iubesti si acest tip de fidelitate vine de la sine, e impachetat cu iubirea laolalta, nu ? Asadar nici n-ar trebui sa existe antonimul intr-o relatie de iubire.
Deci?

Mergi la inceput