Pledoarie pentru dascali si nu numai

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Alexa Ioana spune:

impresionant ! multumesc !

mami de brotac rocker

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ralcat spune:

Multumesc.
M-ai ajutat sa-mi mai amintesc inca o data de sansa pe care am avut-o sa am dascali niste oameni minunati, carora nu cred ca le-am multumit indeajuns pentru amprenta pe care au lasat-o asupra mea.
Le multumesc acum desi stiu ca majoritatea primesc mesajul meu din cer. Dumnezeu sa te odihneasca ANA PROFIR, cea ironica, desteapta, mandra si pasionata de istorie pana in maduva oaselor. Cea care m-ai invatat nu doar istorie, ci si drumetie, sa-mi pretuiesc independenta si sa-mi asum responsabilitati, sa-mi cultiv spontaneitatea si omenia.

Copiii merita tot efortul nostru
Robert, Sonia,
Alex, Andrei,
Ecaterina, Silviu,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cfelinar spune:

Ariel, multumesc din suflet pentru "salata de minunatii", pe care cu generozitate ne-o oferi... Esti o dulce! Offtopic: Sunt curioasa de unde le ai, unele dintre ele sunt carti pe care tu le-ai cumparat in format electronic? Lorelai, multumesc pentru linkuri. Marius, multumesc! Ma bucur ca v-a placut si v-a impresionat pe atatia dintre voi, sper sa o transmiteti dascalilor (mai ales lor) pe care ii cunoasteti la randul vostru. Numai bine tuturor!!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Foarte frumos !
Multumesc, Cristina !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Nonna76 spune:

Multumesc pentru poveste. Si eu sunt dascal sau asa mi-ar place sa cred ca sunt.
Lucrez la o scoala in care copii sunt necajiti in mare parte.Fetisoarele lor arse de soare(de la munca nu de la plaja) si trupurile lor prea firave pentru anii ce-i au ascund povesti cutremuratoare uneori- parinti plecati "afara", lipsa banilor, munca istovitoare in familie, parinti alcoolici, batai. Uneori braveaza, sunt obraznicuti dar la un moment dat spun, isi spun oful. Si doare.Te simti neputincios ca nu faci mare lucru pentru ei.

Multumesc profesorilor mei (unora dintre ei ) care mi-au dat aripi, mi-au aratat ce-nseamna valoarea cu adevarat.Si multumesc si parintilor mei care si ei sunt profesori si dascali adevarati care m-au invatat ca daca nu iubesti si peretii scolii in care intri nu ai ce cauta acolo.
Multumesc unor colegi de-ai mei, oameni cu experienta care impresioneaza prin respectul cel impun , prin demnitate.

Mai exista inca profesori adevarati de la care avem ce invata.(chiar daca fac parte dintr-o tagma cam blamata in ultimul timp-pe buna dreptate uneori).

Ma aplec in fata lor si le multumesc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Anina_n spune:

Monica, bravo !

Nina, mami de www.babiesonline.com/babies/n/ninacristina" target="_blank"> Nina-Cristina (10.01.2002)
Diabet zaharat la copii, Copilasi din 2002, Copii capricorn

Mergi la inceput

Cu mult drag, Nina!
Cu mult drag, Monica!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns happiness spune:

Foarte frumos topic,impresionanta poveste!Ma bucur ca s-a gandit cineva si la dascali,dar nu pentru a-i critica si atat.Sunt din ce in ce mai multi profesori care fac de rusine invatamantul romanesc,dar intr-adevar mai exista si dascali exceptionali,cara trudesc cu daruire ,care incearca nu doar sa predea pur si simplu,ci sa faca din elevi oameni adevarati.Tocmai din acest punct de vedere,foarte mare accent pun si eu pe latura extracurriculara,mai ales pe actiunile caritabile de Craciun,pe care elevii mei le fac cu mare generozitate si bucurie.Si cred ca am schimbat ceva in sufletelele lor prin aceste gesturi marunte,dar de fapt atat de Mari...

Mergi la inceput

happiness, !!!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns manon spune:

ma gandesc, chiar, ca ar trebui facuta o departajare clara intre dascali si "salariati in sistemul de invatamant". sa fie clar: nu salariul e cel care motiveaza activitatea profesionala de calitate sau probitatea morala si profesionala, ca, daca judecam asa, parlamentarii sau magistratii sau...ma rog, functii platite gras, ar trebui sa fie cinstiti ca maica teresa...s.a.m.d. in fata copiilor nostri "evolueaza" personaje care, o data trecand pragul clasei, uita ca n-au platit lumina/intretinerea/cablul/etc...din cauza salariilor penibile, si-si incalzesc sufletul la privirile inocente ale puiutilor din banci, nevinovati de marasmul financiar al dascalimii, si mai sunt si "salariatii' fara har si fara suflet si fara (din pacate) prea multa stiinta de carte care se fac ca intra la clasa, se fac ca ii invata ceva pe copii, se fac ca sunt profesori (batu-i-ar cel de sus!!) de parca ochisorii din banci ar fi vinovati de nereusita lor profesionala. niciodata profesorii n-au avut salarii decente, ma refer la ultimii 50 ani (wow, tocmai v-am spus cati ani am, oricum, raman experta in parfumuri, farduri ..chestii d'astea care-mi plac si acum... vreau sa cred ca sunt o "baba" care nu se da dusa), dar starea actuala a invatamantului a devenit alarmanta pentru ca a disparut placerea si bucuria comunicarii cu cei mici/tineri/... un adevarat dascal e o minune cu care ne mai intalnim din cand in cand, din ce in ce mai rar. ei sunt cei care nu asteapta de la noi decat un "buna ziua" sau, un mesaj de "la multi ani" de anul nou sau...pentru ca ei se considera prietenii nostri si chiar cred ca toti copiii care le-au trecut "prin mana" sunt putin si ai lor. foarte frumos subiect...

Mergi la inceput