Berea
Raspunsuri - Pagina 8
ladyJ spune:
Jackie, oau!
Eu zic sa nu te opresti doar la bere! Copilul trebuie invatat sa nu faca discriminare,da?
Deci putina votca pt a cunoaste Rusia, putin Johny Walker pentru a cunoaste Scotia-Anglia, nitica palinca pentru a ´´gusta´´ traditia romaneasca, sampanie si cognac pentru a cunoaste Franta si asa mai departe!
Asa,la 18 nai copilul se va putea relaxa in functie de tara preferata.
Ce misto e sa fii deschis la minte!
ioanaiub spune:
citeam zilele trecute intr-o carte niste sfaturi: cum sa il ... distrugeti, in mod eficient, pe copilul vostru!
"Inca de cand este mic, sa nu ii refuzati absolut nimic. Dati-i orice isi doreste, orice cere, mai ales atunci cand plange. Astfel va creste si va crede ca toti ii sunt datori cu toate si ca are numai drepturi.
Cand incepe sa vorbeasca urat si sa ocarasca, voi sa radeti. Astfel il veti face sa inteleaga ca este foarte destept!
Cand veti merge la sectia de politie, unde l-au arestat pentru ca a furat bani sau a consumat droguri, strigati cu putere in fata tuturor ca este un copil rau, ca v-ati jertfit pentru binele lui dar nu ati reusit niciodata sa-l faceti sa inteleaga. Astfel voi veti iesi basma curata, justificati in fata celorlalti"
asa incearca unele mame sa se ascunda dupa ideea ca putin alcool nu face rau, de ce sa nu guste din cand in cand, asa va fi pregatit pentru viata ... imi pare rau dar asta e inconstienta
noi suntem aici cu poze noi si filmulete
Mamica de www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52259" target="_blank">David Iulian (07.01.2005) si www.babababies.com/view/viewt2.cfm?SITEID=52271" target="_blank"> Mara Teodora (12.07.2007)
Farah spune:
eu cunosc un cuplu care a dat copilului de 8 luni bere. si la cinci luni capsuni in conditiile in care mama e atopica. si la 6 luni sarmale. toate de gust, toate pentru ca 'prea se uita in gura noastra, nu vezi ce saliveaza de pofta, cum sa-l las asa sa se uite'.
la 10 luni ne-am intilnit la iarba verde. i-au pus si lui 2 degete de bere intr-un pahar, sa iasa acidul(

). le-am spus, le-am trimis link-uri, le-am dat de citit, am repetat, si eu si altii. contraargumentul vesnic, sustinut de ei si parintii lor (care au grija de copil daycare) e 'si noi la fel, si uite...bla bla, e bine copilul sa aiba de-a face cu toate.
oameni care procedeaza asa sunt multi, iar problema cea mai mare eu nu o vad ca fiind raul ireparabil pe care i-l provoaca o gura de bere, ci faptul ca asta e la parintii respectivi e un pattern comportamental. adica azi una, miine doua, poimiine inca una, ca tot nu se intimpla nimic...
pare ca copilul despre care vorbesc e ok deocamdata, dar daca erau ei statistica aia mica in care se intimpla ceva ce folos regretele?
daca aveti idei despre cum as mai putea sa abordez problema, sunt binevenite. parca nu ma-ndur s-o las balta...
szivarvany spune:
Farah, nu cred ca poti face nimic ... parintii sunt exemplu pt copiii proprii ...
Noi am vazut asta acu` 2 saptamani la Praid. Ei, parintii, nu au gustat din bere, dar copilul de 5,8 ani a baut, ca de obicei ii da unchiul lui ... no comment, am ramas socata ! Fi`mea a spus doar ce stie de la mine "alcoolul nu e sanatos, copiii nu beau bere". Mama baietelului a spus ca macar sa vada cat bea ... sa o faca in fatza lor ...
NU inteleg dc trebuie sa-i dai unui copil porcarii si prostii ... NU inteleg.
Daria &
GIULIA(2004 08 16)
Jackie spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui Noe Jackie, vorbim de un copil de 2 ani aici! 2 ani! ![]() Deni', pai asta intrebam si eu cu cateva pagini in urma: -ce te faci daca maine iti cere un joint la testat? sau o bila de heroina? Ii dai, cu moderatie?...... by the sea |
Nu mie mi-l va cere, cu siguranta. Si nu sunt lucruri comparabile... Multumesc pt ironii, dar ramin la ideea ca nu s-a intimplat nicio drama daca un copil de 2 ani a gustat un pic de bere...So what?
szivarvany spune:
Ideea e ca alcoolul NU E SANATOS !!! Atat. Nici la douajde ani, nici la treijde ani ... daramite la 2 ani ... NU se da alcool sub nicio forma unui copil.
Daria &
GIULIA(2004 08 16)
mirela.d spune:
Asta cu alcoolul nu e sanatos nici la 20 si nici la 30 de ani e mai mult decat exagerare. Cred ca este mai mult decat cunoscut ca se recomanda pentru persoanele cu tensiunea mica sa consume o cafea sau un pahar de vin rosu pe zi. Iar vinul contine, de obicei, mai mult alcool decat berea.
Deci, hai sa nu exageram! Incep sa cred ca unora dintre voi le-ar fi placut sa traiasca in perioada de prohibitie.![]()
Banuiesc ca si daca ne impartasim, vine alcoolul din vin si ne papa neuronii. Eu nu ii dau copilului bere dar il impartasesc si nimeni nu ma va convinge ca fac rau. Imi pare rau chiar ca nu reusesc sa-l impartasesc mai des.
Bfly spune:
| Citat: | ||
citat din mesajul lui Jackie
Pentru ca sunt si ei oameni... Pacat ca s-a deviat asa de mult la un topic simplu, in care se cerea pur si simplu un sfat...chiar am mai auzit cazuri de copii mici care fac o manie pt bere, dar e o chestie trecatoare. Si nu cred ca se intimpla nicio tragedie daca ii dai copilului sa guste si nu cred ca devine alcoolic pt ca a gustat un pic de bere in copilarie. Poate alte traume din copilarie sa-l impinga pe drumul asta (cum ar fi parintii foarte stricti, care se mindresc ca sunt perfecti), dar nu faptul ca, intr-un anume context, la o petrecere, a gustat un pic...Sa fim seriosi, nu se darima cerul din asta, nici nu mor neuronii.. Topicul cerea clar un sfat - cum sa fac sa nu devina o obisnuinta... Mi se pare cam aiurea sa incerci sa-i interzici sa guste alcool pina la 18 ani. Eu ma gindesc ca e mult mai util sa-l inveti in primul rind ideea de moderatie. Eu nu ma feresc sa beau in fata copiilor, pentru ca nu intrec niciodata masura. Si asta sper sa invete si copiii mei - sa fie niste adulti responsabili. Si mai vreau ca, pina la 18 ani, sa invete ca a bea un pahar pt relaxare e ok, a bea doua - devine riscant. Toate cele de aici ne dorim sa fim mame perfecte, dar asta inseamna sa fim realiste - copiii nu vor trai toata viata sub aripa noastra...Cu siguranta, nu pledez pt a-i da copilului sa bea cot la cot cu adultii sau a-i da zilnic...dar, daca gusta (subliniez, gusta!) dintr-o bautura la o ocazie speciala nu cred ca e nicio nenorocire... Asa ca nu e cazul sa puneti la zid pe cineva pt ca a dat copilului sa guste un pic de bere. Bfly, sa-ti traiasca puiul! Singurul sfat care imi trece prin minte vad ca l-ai primit deja - incearca sa eviti sa va vada cu berea in fata si o sa uite... Jackie - 2xmami |
Saru'mana! Si tie sa-ti traiasca puii!
ariel_7000 spune:
ladyJ, ioanaiub, mamagiuliei
!
bfly, asculta-mi sfatul si rasuceste pe toate fetele problema expusa de catre tine! judeca si tu daca e normal ce ai scris tu referito la acest subiect, caci la altele nu am mai avut curaj sa "te" citesc! citeste-ti motto-ul si reflecteaza asupra lui!!!
se poate pierde MULT! se poate transforma MULT!! prin actiunile pe care le faci tu in aceasta situatie! si nu numai prin faptul ca o faci, dar si prin faptul ca iti expui copilul cu stiinta sau fara, la multe pericole, nu numai acesta strict! o zi buna!
mami de alexutza (10.04.2003)
si
Teodor Mihai (10.04.2008)
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007
o salata de MINUNATII, care din pacte s-au amestecat rau la up-loadare - proba de rabdare:)))
Bfly spune:
| Citat: |
| citat din mesajul lui ariel_7000 ladyJ, ioanaiub, mamagiuliei !bfly, asculta-mi sfatul si rasuceste pe toate fetele problema expusa de catre tine! judeca si tu daca e normal ce ai scris tu referito la acest subiect, caci la altele nu am mai avut curaj sa "te" citesc! citeste-ti motto-ul si reflecteaza asupra lui!!! se poate pierde MULT! se poate transforma MULT!! prin actiunile pe care le faci tu in aceasta situatie! si nu numai prin faptul ca o faci, dar si prin faptul ca iti expui copilul cu stiinta sau fara, la multe pericole, nu numai acesta strict! o zi buna! mami de alexutza (10.04.2003) si Teodor Mihai (10.04.2008)www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5207ed359c8adf213e5f23" target="_blank">alexutza 2003-2004,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=5221eb237d9db27ce0b939" target="_blank">alexutza2005,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=522454e8697e14d6ce6966" target="_blank">alexutza2006,www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=52253cfdd7ccfda00914d4" target="_blank">alexutza2007 o salata de MINUNATII, care din pacte s-au amestecat rau la up-loadare - proba de rabdare:))) |
Cel mai probabil n-ai inteles despre ce e vorba in motto-ul meu, dar sa stii ca nu are nici o legatura cu topicul de fata. Multumesc de sfat oricum!