Bebelusi de iunie-iulie 2003-partea a 3 a
Raspunsuri - Pagina 2
Doinna spune:
Marta,multa sanatate lui Vladut.Tine-ne la curent.Elena,nici bb-ul meu nu are un program fix cu suptul.Are 2 luni si o saptamana si inca suge la cerere.Sper sa ne intram intr-un program,Dumnezeu stie cand.
Va pup mamici si bbi
Marox spune:
Martta, mult curaj iti doresc, iar lui Vladut multa, multa sanatate. Dar de ce ai facut toate analizele astea, asa ti-a spus doctorul sau ti s-a parut tie ca e ceva in neregula?
As vrea sa va intreb daca si copiilor vostri li se intimpla sa faca virgula kk (scuzati cacofonia) verde. Alex face o data la doua zile, destul de mult, dar nu exagerat si atunci scaunul are culoarea verde inchis, totusi consistenta e aceeasi. In cartulia de unde-mi trag stiinta scrie ca ar fi semn de tranzit intestinal prea rapid. M-ar mira avind in vedere frecventa. Pe site-ul asta scrie ca ar fi semn ca fie bb maninca prea mult, fie nu maninca suficient. Ca sa vezi!
Alex e taaare departe de a avea un program normal noaptea, cu alte cuvinte sa ne lase sa dormim. Pe bune ca atunci cind era mai mititel ne odihneam mai bine. Ieri a adormit pe la 11 si s-a sculat miriind la 1 jumate, imi venea sa urlu. N-am urlat, in schimb i-am dat suzeta. L-a calmat binisor, atita doar ca o pierdea cam o data la o jumate de ora, ma sculam sa i-o dau si tot asa pina la 3 jumate cind a inceput sa plinga de foame si i-am dat sa suga. Dupa care a dormit pina la 6-7 dimineata.
Eu nu fierb laptele muls. Pai laptele e curat, iar biberonul sterilizat, asa ca de ce sa-l fierb? Iar pt biberoane folosesc apa plata, din sticla. Nu stiu daca in Romānia se gaseste, poate la Carrefour sau La Fourmi, apa EVIAN- scrie pe sticla "Recomandata pt prepararea alimentelor sugarilor".
Gata, a inceput "teroristul" sa-si suga pumnul, imediat da si semnalul...
iuliana spune:
Duminica se implinesc 40 de zile de cind am nascut si as vrea sa merg la nenea popa :)) sa imi faca molifta. Problema e ca nu stiu ce ar trebui sa fac si cam cite parale sa ii dau (asta in cazul in care trebuie, ca nu am nici o idee). Stie cineva? M-ar interesa daca mi-ar spune fetele care sint in Canada sau SUA o suma de bani.
Kara spune:
Marox, si mie mi-a zis dr tot asa cum ai citit tu in carte, desi si al meu face tot rar...nici eu nu inteleg!!! dar de cele mai multe ori il ajut cu sirop sa faca...
elena_ltd spune:
Fetelor, multumesc pentru incurajari!
Gio, m-am gandit si eu ca ii trebuie supliment. Am fost la consultatia de la o luna si are 3,300 kg, la nastere 2,700 kg. Doctorita noastra a insistat foarte mult ca in prima luna sa fie alimentat exclusiv la san. Mi-a propus sa mai urmarim si saptamana aceasta, iar apoi sa luam decizia de completare sau nu. Parerea mea este ca nu se satura si mi-e tare mila de el. Ma incurajeaza ca-mi spui ca Taisia nu refuza sanul pentru ca asta este si teama mea referitoare la suplimentul lui Mihai. Oricum, am de gand sa raman pe baricade cu alaptatul.
Legat de laptele muls si pastrat la frigider, eu stiu ca se recomanda fierberea.
Doinna, asa sper si eu, sa intram intr-un program cat de cat, nu am eu mari pretentii, dar mi-as dori ca Mihai sa aiba pauze mai mari de o ora-doua intre mese pentru ca nici pentru el nu e bine asa. Eee, ne facem noi mari!
Martta, sanatate lui Vladut! Nu te gandi sa ii inlocuiesti lapticul tau cu lapte praf pentru ca nu rezolva problema anemiei, mai bine da-i fier cum ti s-a recomandat.
Sa auzim de copii sanatosi!
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
roxette spune:
Gio, laptele muls nu se fierbe in nici un caz. Am aici cartea "Mama si pruncul" unde scrie ca el trebuie pastrat la congelator acolo unde temperatura este cat de cat constanta departe de usa sau ventilator. La o temp. de peste 25°C a camerei se pastreaza o ora; sub temperatura de 25°C a camerei se pastreaza pana la 4 ore; in congelator cu o singura usa se pastreaza 2 saptamani; iar in congelator separat, cu doua usi si temp. sub -14°C, se pastreaza 3 luni. Pentru dezghetare se pune recipientul inchis ermetic intr-un vas cu apa calda pana ajunge la temperatura corpului. Daca grasimea se separa si laptele arata branzit, se agita vasul pana ce se omogenizeaza. Laptele incalzit si nefolosit se arunca.
bibi spune:
salut
am recuperat tot
mi-a luat ceva sa citesc ce s-a mai intamplat in ultimele 10 zile
la net am mai ajuns dar prima data s-a stricat dupa o ora si a doua oara pagina asta nu se incarca, asa ca...
sa o luam pe rand.
Madishor_ parca tu te vaitai de carusel, ca are melodia prea scurta si nu apucui sa mananci in liniste. Aceeasi problema o aveam si eu si atunci m-am gandit sa folosesc, in miez de vara, instalatia de brad cu melodii. am luat instalatia si am infasurat-o pe un umeras. David e atras soi de beculetele care se tot stin si aprind si de muzicuta care canta minute in sir fara sa se mai opreasca. Daca ai si imaginatia baiatului de pe plaja din reclama la Coca cola mai mai ca te ia cu frig.
Kara- mai suparat rau!
pai, in primul rand eu am citit prospectul la fenobarboital pana la capat. fenobarbitalul, ca multe alte medicamente, are substante active care interactiuoneaza pentru mai mmulte tipuri de afectiuni, adivca indicatiile terapeutice nu se rezuma la epilepsie cuym ai insinuat tu. Fenobarbitalul este si anticonvulsiv.
in al doilea rand, am specificat foarte clar ca indicatia medicului a fost la nevoie, deci numai in situatii de criza. Eu pana acum nu l-am folosit deloc
in al treilea rand medicamentul are implicatii asupra dezvoltarii unui copil numai atunci cand se depasesc dozele prescrise precum si durata de tratament
in al patrulea rand- asa cum am mai spus, de la altii citire, leac pentru colici nu exista astfel ca, nici nu ma asteptam ca fenobarbitalul sa afaca altceva decat sa linisteasca copilul, chiar daca pentru asta este nevoie sa il ameteasca. mai bine un copil ametit dar linistit decat unul agitat si in dureri cumplite.
si, in sfarsit, intrebare. - pe tine cand te doare tare tare, stai asa linistita si te asezi intr-un colt asteptand sa-ti treca.
care e rostul medicatiei?
Martta: ma chinui de ceva timp sa aflu in ce conditii se prescrie o radiografie de sold pentru un sugar. medicul pediatru la care merg eu mi-a spus ca: "profilactic" trebuie sa-i fac lui David o radiografie de sold. m-am mirat pentru ca nu am mai auzit pana acum nici un medic pediatru vorbind de asa ceva si pe david l-au mai vazut cativa.
apoi ma gandesc ca radiografia inseamna radiatii.
si nu in ultimul rand recunosc ca m-am gandit ca probabil medicul, care lucreaza si la o clinica privata are si el o norma de facut cu pacientii. cat costa o ecografie de sold?
Crisotexa: asa m-a pacalit si pe mine david cu doua zile de liniste. mi-era frica sa spun cu voce tare ca poate poate i-au trecut crizele. a treia zi s-a dat in stamba si de atunci o tinem tot asa.
si david face caca nu verde ci cu verde. eu ma gandeam ca poate e de la ceai.
apa plata folosita- izvorul alb.
laptele matern nu se fierbe.eu il tineam la frigider de la o masa la alta adica maxim 5-6 ore.
somn de 6-7 ore noaptea?!?! Cel mai frumos vis al meu. David se scoala de doua ori. intre 1,30 si 2,00 si 4,30 si 5,00, asa ca....in incheiere...nopti linistite si bbei sanatosi si frumosi.
Doinna spune:
Nu-mi vine sa cred,de cateva nopti bb-ul meu doarme de la 10 seara pana la 5 dimineata si atunci se trezeste 15 min ptr schimbat si papat si adoarme din nou ptr 2-3 ore.Deci mamici cu pui mai mici,imediat dupa 2 luni puteti dormi cat de cat noptile.Rabdare...
Va pup!
crisotexa spune:
bebe - 6 saptamani si cinci zile
Mamicute dragi,
Ieri am avut si noi botezul. A fost tare frumos. Iata ca acum putem sa-i spunem si noi bebeului pe nume: Tudor Stefan. O bagasem un pic pe maneca la restaurant ca incepuse sa planga si nu mai tacea insa pana la urma toate s-au rezolvat.
La piciorus nu mai e nevoie de ghipsulet, acum ii dam inainte cu masaj. Asa ca marti o sa plecam la bunicii mei la munte unde o sa stam doua saptamani. Abia astept sa tsau la aer curat si la mai putina caldura.
Din nefericire ne-a aparut pe scrot o umflatura mica ca si cum ar fi un guguloi de apa care zice pediatra ca ar fi hidrocel si care se opereaza fara nici o problema. Mai asteptam sa vedem cum evolueaza si vom vedea apoi ce vom face. Din pacate sotul meu a invatat-o prst pe pediatra (i-a dat cate 500.000 lei la vizita) si nu stiu cum s-o dezvat.
Bibi la puiul meu vad ca ii merge destul de bine cu Gripe water pt. colici. poate incerci si tu
Va pupa Crisa si ne vedem peste doua saptamani
romana_74 spune:
Si noi am avut sambata botezul si s-a comportat exemplar, atat ca nasele au crezut ca il scapa la un moment dat ca are peste 6 kg. Matei a facut multe progrese si e tare puternic. Am fost si pe la bunici sa il vada si le-a zambit la fiecare de s-au apucat toti de plans de emotie. E tare cumintel si de vreo doua nopti doarme 10 ore pe noapte dupa care se trezeste mananca de zici ca e gata sa pape sticla si apoi iar doarme inca vreo 2 ore. Il vad ca incepe sa fie interest de lumea din jur si cateodata il mai rasfat si il pun langa mine pe pat sa povestim si tare ii place. Saptamana viitoare mergem la doctor sa vedem cat am crescut ca vineri facem 8 saptamani. Hai ca mai vorbim ca se tot foieste...Va pupi pe toate si pe bb-ei vostri!
ROMANA&BB MATEI