Bebelusi de iunie-iulie 2003-partea a 3 a
Raspunsuri
elena_ltd spune:
Bine v-am gasit mamici cu bebici de iunie-iulie 2003!
N-am scris pana acum la acest subiect, desi va urmaresc asiduu, insa am de gand sa recuperez. Ne inscriem si noi pe lista: 21 iulie - Elena si bb Mihai.
Nu avem probleme majore, slava Cerului, dar ne chinuim cu alaptatul, Mihaita sta mult la san si cere des sa manance, in special ziua. Nici vorba de program al meselor sau al somnului, ma rog, nici nu as avea pretentii mari in sensul acesta, dar ma ingrijoreaza ca pare nesatul chiar si dupa ce mananca. Uf!
Sa auzim numai de copii sanatosi!
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
Elena, mama Oanei si a lui bb Mihai
amik spune:
ROMANA,ai baiat mare!6kg!!!
alexandra mea are 5,100 si s-a nascut cu 3,300.si are 5 saptamani.e dolofana,are manautele ca niste caltabosi si cred ca in curand nu o sa mai incapa in carut.ma gandesc ca la iarna,infofolita si impaturita,o sa o inghesuim acolo!si avem un carut mare!!!
aaa,si inca ceva!nu mai are loc nici in cadita si nu prea stim ce sa facem!avem o cadita de-aia normala,nu una de fite!ce vom face?va trebui sa o tinem in fundulet!
vreau si eu carusel de pus la patut!!!
romana spune:
bebe Cristian – 8 saptamini si 3 zile
Bine ai venit Elena_ltd. Te asteptam cu amanunte despre Mihaita.
AMIK: Caruselul cu caluti poti sa-l comanzi de la reclama si daca cumperi in valoare de 500.000 lei ti-l aduce acasa. Noi I-am mai cumparat si o girafa si o jucarie pentru dentitie pentru cind o fi cazul.
Da ROMANA_74 ai un bebe urias – sa fie sanatos si frumos.
Astazi ma duc si eu la controlul de 6 sapt desi au trecut mai multe. Sper sa fie bine.
Romana si Cristian cumintel foc
amik spune:
azi alexandra a fost foarte agitata.de obicei se linistea cad o asezam pe burta noastra.azi,nu prea s-a intamplat asa!acum a adormit,in sfarsit.avem si noi timp pt noi doi!
a fost o zi importanta!
am pus-o in patul nostru,asezata pe spate si imediat s-a intors pe o parte.eu am plecat de langa ea si dupa 5-10min cand m-am intors am gasit-o pe burtica!!!parca eram zapacita de emotie ca fata mea s-a intors singura!e o mareeee realizare pt un copil la 5 saptamani,nu!sunt atat de mandra si am anuntat tot neamul!
cand imi aduc aminte cu cata nerabdare am asteptat-o!cat mi-am dorit-o!si e exact cum mi-am dorit!fetita,bruneta,ochii albastru spre verde-seamana cu razvan!!!
nu se poate explica in cuvinte ce simt acum cand ii privesc ochisorii si ii simt manutele prinzandu-se increzatoare de mine!iar pt zambetul ei as muta muntii!
e minunat sa fii parinte!e ceva divin...
Cornelia spune:
Nu prea am avut timp sa scriu in ultimul timp, iar de maine nu o sa mai am calculator o vreme.
Mariuta este o scumpica. parca nu mai ma ingrijorez asa din orice. oricum, a inceput sa manance mai bine si are 4,250 Kg. Cand aud ce greutate au bb-ii vostri nu mi se mai pare mult, dar pt. ea e f. bine. In ultimul timp a devenit mai alintata si vrea sa fie mareu bagata in seama, dar ce sa facem, a crescut.
Va doresc bebelusi sanatosi si cuminti!
Va pupam,
Cornelia si bb Mariuta
Kara spune:
bun regasit mamici si bebici,
gio, siropelul se numeste lactulose, si mi l-a prescris medicul, in care am mare incredere...mihai nu face kk decat la 30 de ore si cam se 2 ori pe sapt ii dau o lingurita de siropel inainte de masa cand vad ca nu poate iesi singur....siropelul nu este absorbit de organism, el trece decat prin intestine, scrie si in prospect.
despre ceaiul de musetel eu stiu ca este excelent!!
romana 74, si mihai s-a nascut tot pe 4 iulie si mananca tot nan...ce coincidenta.!!!
va pupic,
kara si mihai.
Doinna spune:
Stie cineva daca acest siropel,lactulose,se gaseste si in state si cum se numeste?Tare as avea si eu nevoie.Bb-ul meu face o data la saptamana si atunci ajutat cu supozitor.Se screme rau de tot dar nu reuseste.Doctorul mi-a zis sa-i dau 1oz suc de mere seara si 1 oz dimineata,i-am dat dar fara rezultat.Imi mai dati voi si alte idei?
Va multumesc.
martta spune:
Buna, fetelor!
Sunt f.suparata pt ca am fost la pediatru si i-am facut ecografie craniana si la nivelul soldurilor si analize de sange lui Vladut si nu e f.bine. Si cand ma gandesc ca eram linistita pt ca acum o saptamana ii facusem vaccinul de 2 luni, iar medicul de familie il si laudase ca se prezinta foarte bine... iar astazi am plans.
La ecografia craniana rezultatul a fost bun, la cea a soldurilor, medicul mi-a explicat ca osul mai trebuie sa se dezvolte si ca ar fi cazul sa ii pun 2 pampersi de fiecare data. Peste o luna mergem la control si daca rezultatul nu este bun trebuie sa mergem la ortoped sa ii faca un fel de ham pt a-i tine piciarele putin mai indepartate...Ma rog, cam asta am inteles eu...
Are hemoglobina 9,6 iar valoarea normala este de 13-14!
Are anemie!
Mi-e asa de mila de el.Atat de mic si cu o anemie atat de puternica.
Maine ma duc si eu la analize.Eu inca alaptez si imi fac si mi se fac din partea sotului si a socrilor o mie de reprosuri. De cand am iesit din maternitate iau prenatale si Tardyferolfol, zilnic, iar in timpul sarcinii analizele au fost constant bune.
Incep sa cred ca este mai bine sa folosim lapte praf...dar pediatrul mi-a recomandat sa-i dau fe, ca, vitamine si nu a pomenit ca ar fi cazul sa nu mai alaptez.
Sunt disperata,desi stiu ca ar trebui sa fiu calma ca sa-l pot ajuta.
Va pup,
Marta & Vlad
gio spune:
Elena, daca bb cere asa des sa manance, poate nu se satura cum trebuie. Am patit si eu la fel si acum ii dau completare lapte praf.Laptele il dau cu biberonul si, contrar asteptarilor, Taisia nu numai ca nu refuza sanul, dar a inceput sa traga mai bine si ii goleste pe amandoi. Cu pompa de muls nu reusesc sa scot mai mult de 40 ml in total la o masa in timpul zilei. Daca bb nu creste suficient in greutate, intreaba medicul. Daca creste, inseamna ca stomacelul lui nu primeste o cantitate prea mare de lapte si de-asta i se face fomica mai devreme.
BB Taisia m-a surprins placut de o sapt ~. Doarme 7-8 ore pe noapte si in timpul zilei luam 5 mese (mai rar 6) la 4 ore. Nu-mi vine sa cred ca si-a facut un program asa de devreme. Ma bucur acum ca i-am dat sa manance la cerere si nu dupa un orar fix, ca acum si l-a facut singura, si are doar 5 sapt!!!
O intrebare: laptele muls si pastrat la frigider trebuie fiert inainte de a fi dat copilului sau doar incalzit? Mie mi s-a spus sa-l fierb si am facut asa , numai ca nu mi-a placut cum arata (avea un fel de caimac) si l-am aruncat.
Va las ca se trezeste. Unde sunteti Alina, CArmen ??
Gio si bb Taisia
Kara spune:
doina, asa se numeste siropelul, si este un produs egiptean, intreaba dr ca poate acolo exista alt preparat care are aceleasi substante in el.
marta, eu nu mai am incredere in medici, am incercat 8 pana acum si am ramas la cel mai batran, are 75 de ani, are o vasta experienta si contrar asteptarilor este cel mai bine pus la punct si informat cu ce este nou pe piata....eu as zice sa mai consulti si pe altcineva...eu am patit-o: ii dadeam copilului tratament de micoza intestinala cu nistatin la 2 sapt si el nu avea, ii dadeam tratam cu antibiotice si el nu era bolnav etc, etc. nici de acest lapte praf nu stiau prea multe, pe cand acest dr in varsta mi-a zis totul, inclusiv gustul si cat este de obicei acceptat de copii fiecare tip de lapte...
gio, eu acum folosesc la prepararea laptelui praf apa plata izvorul alb, pt ca nu are nitrati....pana acum fierbeam apa de la robinet, pana am vazut ca are nisip foarte fin.....eu nu mai fierb apa plata...asa scrie si-n rev mami.
kara si mihai