Criza financiara mondiala

Raspunsuri - Pagina 17

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns columbiana spune:

Citat:
citat din mesajul lui estela

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

[quote]citat din mesajul lui estela
Guestus,cei mai multi din aia de la tara (la care te referi tu),nu platesc nicio taxa .....daca mai au si 2-4 copii ,dupa ce isi fac taxele si dupa ce "platesc" 0 $ primesc de la guvern un CEC cu cel putin 3-4000$ ...

Primesc CEC, dar nu din banii guvernului ci din banii care le-au fost retinuti ca impozit pe salariu/venit in timpul anului. PIB-ul SUA este format din impozite, la fel ca in orice alta tara. Si planul de salvare de 700 miliarte etc tot din PIB este finantat.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Te inseli.Cei cu venituri mici cu copii/sotia sau sotul casnica/casnic primesc taxele inapoi ,cum zici si tu si mai primesc ceva mii + ...
Mai sunt si f multi cu venituri bunicele care platesc tot aproape de 0...se scad la taxe cu dobanzile pe care le platesc pentru casa ,cu taxele de propietate ,asigurari,pensie privata,cu asigurarile medicale ,cu copii,sotu/sotia, etc... te rog sa ma crezi ca multi din ei ori platesc taxe ca Blackpanterra 100$ ori primesc CEC-ul cu suma mai mare decit au platit taxe ...

Estela, interesant ce spui, daca inteleg eu bine voi deduceti la taxe dobinda pe mortgage si taxele locale? ramine de fapt doar capitalul de platit pe un mortgage, si totusi s-a ajuns aici in SUA?

http://www.floriinro.ro/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Ramona J spune:

Asigurarile medicale nu se deduc. Cheltuielile medicale care depasesc un anumit procentaj din venit (parca 7.5%, nu mai stiu), sint deductible.
Pierderile din investitii de pina la $3,000 sint si ele deductible (daca vinzi, nu orice pierdere).
Pentru copii nu exista alocatie, doar acea tax deduction.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielag spune:

Ana, eu am inteles ca se deduc la calculul impozitului (dobanda la credit si impozitele locale). Nu ca nu se platesc. Deci impozitul pe venit platit statului ar fi mai mic cu procentul de impozit aplicat deducerilor respective. Dar sumele respective (dobanzi si taxe locale) le scoti din buzunar oricum. Dar poate am inteles eu gresit. Estela, cum este de fapt?

Valentina, principiul este ca statul iti poate recunoaste ca venit (pentru impozitare) nu neaparat suma pe care o primesti de la angajator ci iti poate lua in calcul anumite cheltuieli pe care le faci (cum e la noi suma pentru ingrijirea copilului si cum au fost la un moment dat cheltuielile profesionale - nu stiu daca mai e cazul acum). Asta ca sa te ajute, sa iti creeze o facilitate fiscala. Pentru ca stie ca acele cheltuieli le faci oricum.

Daniela

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
Te inseli.Cei cu venituri mici cu copii/sotia sau sotul casnica/casnic primesc taxele inapoi ,cum zici si tu si mai primesc ceva mii + ...Mai sunt si f multi cu venituri bunicele care platesc tot aproape de 0...se scad la taxe cu dobanzile pe care le platesc pentru casa ,cu taxele de propietate ,asigurari,pensie privata,cu asigurarile medicale ,cu copii,sotu/sotia, etc... te rog sa ma crezi ca multi din ei ori platesc taxe ca Blackpanterra 100$ ori primesc CEC-ul cu suma mai mare decit au platit taxe ...

Imi pare rau ca te contrazic...dar de unde provin aceste mii de dolari? Ai vreo sursa?

Eu stiu ca si Sirimie...primesti inapoi ce ai contribuit din banii tai la taxe. Asta e o noutate pentru mine.

Anamaria

"With sufficient thrust, pigs fly."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns analuz spune:

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:
Te inseli.Cei cu venituri mici cu copii/sotia sau sotul casnica/casnic primesc taxele inapoi ,cum zici si tu si mai primesc ceva mii + ...Mai sunt si f multi cu venituri bunicele care platesc tot aproape de 0...se scad la taxe cu dobanzile pe care le platesc pentru casa ,cu taxele de propietate ,asigurari,pensie privata,cu asigurarile medicale ,cu copii,sotu/sotia, etc... te rog sa ma crezi ca multi din ei ori platesc taxe ca Blackpanterra 100$ ori primesc CEC-ul cu suma mai mare decit au platit taxe ...

Imi pare rau ca te contrazic...dar de unde provin aceste mii de dolari? Ai vreo sursa?

Eu stiu ca si Sirimie...primesti inapoi ce ai contribuit din banii tai la taxe. Asta e o noutate pentru mine.

Anamaria

Poate se refera la programe gen EITC (Earned Income Tax Credit)? Cred ca mai exista si child tax credit ($1000/child pana in 2010). Acestea sunt refundable tax credits, daca creditul>tax liabilities atunci primesti inapoi o suma de bani. Altfel exista non-refundable tax credit, unde doar scazi din liabilities valoarea creditului, dar nu primesti nimic inapoi in cazul in care creditul>liabilities. Altfel celelalte sunt deductions din taxable income.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns blackpanterro spune:

Noi pe an platim cam $4500 taxe pe care ii primim aproape integral inapoi.Deci dupa ce primim banii inapoi ramane ca am platit taxe intre $75-$175/anul precedent.Cam asa e in fiecare an.
PS.Noi primim inapoi $2000 pt Aidan, a military thing.

Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
A ticket to hell has never been funnier

"You know your god is man-made when he hates all the same people you do."

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estela spune:

Citat:
citat din mesajul lui Ana Stroe

Citat:

Citat:
citat din mesajul lui sirimie

[quote]citat din mesajul lui estela
Guestus,cei mai multi din aia de la tara (la care te referi tu),nu platesc nicio taxa .....daca mai au si 2-4 copii ,dupa ce isi fac taxele si dupa ce "platesc" 0 $ primesc de la guvern un CEC cu cel putin 3-4000$ ...

Primesc CEC, dar nu din banii guvernului ci din banii care le-au fost retinuti ca impozit pe salariu/venit in timpul anului. PIB-ul SUA este format din impozite, la fel ca in orice alta tara. Si planul de salvare de 700 miliarte etc tot din PIB este finantat.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Te inseli.Cei cu venituri mici cu copii/sotia sau sotul casnica/casnic primesc taxele inapoi ,cum zici si tu si mai primesc ceva mii + ...
Mai sunt si f multi cu venituri bunicele care platesc tot aproape de 0...se scad la taxe cu dobanzile pe care le platesc pentru casa ,cu taxele de propietate ,asigurari,pensie privata,cu asigurarile medicale ,cu copii,sotu/sotia, etc... te rog sa ma crezi ca multi din ei ori platesc taxe ca Blackpanterra 100$ ori primesc CEC-ul cu suma mai mare decit au platit taxe ...

Estela, interesant ce spui, daca inteleg eu bine voi deduceti la taxe dobinda pe mortgage si taxele locale? ramine de fapt doar capitalul de platit pe un mortgage, si totusi s-a ajuns aici in SUA?

http://www.floriinro.ro/

da,Ana ....si mai sunt multe pe care poti sa le scazi la taxe .Pt. facultatea copiilor o suma pe an(pe vremea fiului meu erea cam 3000$)...cei care urmeaza alata scoala dupa facultate au dreptul sa scada costul ,parca in trei ani(ma refer la MBA,medicina,etc).. daca sotia sau sotul nu lucreaza poti sa depui si pentru ea/el la pensia privata 4000 $/an sau 5000$(daca are peste 50 ani)si sa-i scazi de la taxe...daca te costa reparatul dintilor7000$ si asigurarea acopera doar 3000$ retul de 4000$ poti sa-i scazi de la taxe daca reprezinta mai mult de 6.5 din venit... si mai sunt ,dar acum nu mai am inspiratie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns A_Iulia spune:

Pai mai ramane careva care plateste taxe in US? Ca din ce povestiti aici...deduci totul

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ocebine spune:

Citat:
citat din mesajul lui Adina Iulia

Pai mai ramane careva care plateste taxe in US? Ca din ce povestiti aici...deduci totul

Situatia nu sta chiar asa...pe linga taxele federale care sint vag si evaziv presentate de Estela mai exista taxe locale (de oras) si taxe de stat. Deci se platesc 3 feluri de taxe (stat, local, federal). Mai platesti Social Security si Medicare, FICA si am mai uitat ce.

Anamaria

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns estela spune:

Citat:
citat din mesajul lui analuz

Citat:
citat din mesajul lui ocebine

Citat:

Anamaria

Poate se refera la programe gen EITC (Earned Income Tax Credit)? Cred ca mai exista si child tax credit ($1000/child pana in 2010). Acestea sunt refundable tax credits, daca creditul>tax liabilities atunci primesti inapoi o suma de bani. Altfel exista non-refundable tax credit, unde doar scazi din liabilities valoarea creditului, dar nu primesti nimic inapoi in cazul in care creditul>liabilities. Altfel celelalte sunt deductions din taxable income.

Exact analuz ,ma refeream la familiile cu venit mic ,cu mai multi copii

Mergi la inceput