O fapta buna ...

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Bettina spune:

Vilma sunt de acord cu tine!
Eu sunt de parere ca am putea apela la "Formula-AS", fiind o publicatie fffff cunoscuta. La rubrica S.O.S au fost ajutati foarte multe familii nevoiase, cu un nr. mare de copii( multe scrisori fiind trimise de copilasi cu suflete ranite si fara de speranta).
Sunt convinsa ca in preajma sarbatorilor, toti cei care nu au ce pune pe masa se simt mai tristi si mai loviti de soarta, si vor cere o mana de ajutor.
Daca sunteti de acord, putem lua legatura cu doamna Sanziana Pop, printr-un mail pentru inceput.


Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns oanaesn spune:

Din pacate nu pot sa propun o solutie dar problema ar fi asta: eu stau pe 1 Mai(acum Mihalache) si ieri seara cand am mers la cumparaturi la Mega Image m-au socat bietii oameni fara adapost care stau in fata magazinelor din zona. Ploua groaznic si era frig si stateau acolo ingramaditi unii in alti mame cu cate 3-4 copii, unii foarte mici. Nu sunt nici tigani, nu sunt nici murdari, nici macar nu cersesc...Dar oare ce se poate face? Ar avea nevoie de o casa, iar asta este foarte scump...Daca are cineva o propunere concreta noi putem contribui material. Cu organizare e mai dificil: sotul lucreaza toata ziua si bebe are doar 4 luni dar in masura posibilitatilor...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana12 spune:

Draga despre copii,
Nu stiu daca chiar era nevoie sa fiti rautaciosi si sa va minunati atata si nici nu cred ca aveti dreptul sa faceti acel comentariu "scurta logica". Nu ne cunoasteti pe multi dintre noi, poate doar virtual, deci nu vad "logica" comentariului. Si asa cum bine ati spus fiecare ajuta in felul sau si poate vrea sa ramana in anonimat, dar pana si acest lucru nu cred ca era nevoie sa il spuneti. Daca vreti sa faceti o fapta buna de ce nu o faceti pur si simplu?
Eu zic sa lasam acea logica a dumneavoastra la o parte si cine vrea si poate, ajuta, cine nu, nu, dar fara sa incercati sa fiti rautaciosi. Si nu e nevoie sa raspundeti la mesaj, puteti sa il luati ca o...scurta logica.

Cu prietenie, Diana

Nu dispera!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns papadie spune:

Eu propun sa gasim o casa de copii si sa-i ajutam in masura posibilitatilor...De Craciun cu ce stringem si sa le donam dar si in cursul anului facindu-i cunoscuti aici pe site, in revista mami etc. Sa fim un soi de tutori virtuali. Sa le facem cadou acele tricouri cu desprecopii, sa le gasim parinti sau parintii ...etc. orice idee e bine venita. Eu intotdeauna am avut colege de la casa de copii. Unele erau bolnave si cica erau "rele" se dadeau cu capul de pereti si de banci si erau pedepsite cu tunderea la zero, altele erau asa de sfioase ca atunci cind le intrebai cum le cheama se inroseau de mama focului si nu mai puteai scoate nimic de la ele.

Nu conteazš ce-ai pierdut...Conteazš ce-ai c‚stigat!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Sunt de acord ca ar trebui sa facem ceva, o fapta una, de sarbatori, cand inima oricarui om se"inmoaie" una pic.
Daca tot a pornit ideea de la voi, organizati ceva si subscriu.

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danielac spune:

Doamna S. are o boala grava? Putem sa o ajutam cu ceva?

dana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina spune:

Dragele mele:
Eu cred ca ideea de a o contacta pe d-na Sanziana Pop este foarte buna. La "Formula As" trimit scrisori o multime de oameni cu probleme si eu cred ca, colectivul revistei face niste cercetari inainte sa publice scrisorile. Si d-na S ar trebui ajutata. Offfffff Doamne, cati oameni au nevoie de ajutor pe lumea asta.
Fetelor care doriti sa va pastrati anonimatul. Trimiteti pur si simplu un e-mail la si nu va mai "zbarliti". Sigur ca Florin a fost cand a vazut ca nu primeste nici un raspuns. De unde sa ghiceasca el ca voi vreti sa fiti . Sper sa nu starnesc o furtuna

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miruna spune:

Sunt si eu de acord sa ajutam niste oameni necajiti .Oricum eu m-am hotarat sa aduc acasa de sarbatori doi copii orfani .Nu prea stiu cu cine sa i-au legatura , dar ma descurc pana la urma.
Daca ne hotaram sa adunam bani pentru o casa de copii cred ca trebuie sa ne miscam repede .
Tineti-ma la curent cu hotararea pe care o luati.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

sigur ca vrem sa ajutam; din pacate sint destule locuri unde bani sau diverse lucruri, dulciuri pot face o bucurie; poate ar trebui format/desemnat/votat un 'comitet' care sa se ocupe de colectarea obiectelor, banilor si de gasirea acelor oameni care au nevoie de el; de exemplu la cantinele de ajutor social sint inscrise familii carora le puteam face o bucurie, au copii sau batrini inscrisi, si se bucura de absolut oice ajutor; sa stiti ca acolo puteti duce oricind si haine mai vechi, sau obiecte diverse pe care le puteti dona, dar de sarbatori poate trebuie ceva mai special;
din strainatate probabil cel mai usor se string bani iar din tara si obiecte; deschideti un cont si trimitem atiti bani cit putem fiecare, sau daca credeti ca putem trimite ceva obiecte folositoare care nu s epot lua din ro , o putem face; dar trebuie sa va miscati repede; va pot ajuta cumva?!
asa ca eu as intreba:
-ce voluntari din bucuresti si din alte orase se ofera sa se ocupe de actiunea asta
-ce banca alegem
-cind votam/desemnam/...
-ce destinatii dam banilor si obiectelor?
bun planul admin?!
iertati-ma daca v-am luat prea repede

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iris spune:

si ca sa incepem odata lista aia de voluntari eu ma ofer desi nu prea vad ce pot face; o idee ar fi ca cele din germania sa adunam banii la una din noi, poate la munchen e cel mai bine si apoi sa ii trimitem in tara?!

Mergi la inceput