FIV de toamna 6
Raspunsuri - Pagina 13
karula spune:
Bravo Denisa! Sa dea Domnul sa stea acolo cuminti cele doua comori ale tale! Asa sa faci si tu, sa stai cuminte si sa fii increzatoare!
Te pup si-ti tin pumnii stransi!
Gabi, daca ai citit ce-au scris fetele din SUA si Germania, ai vazut ca la ele trat a inceput cu anticonceptionale sau ceva care sa puna oricum ovarele in repaus inainte de stimulare.
oanamagda spune:
gabi, eu ii voi spune lui ancar ca optez numai pt fiv; m-am saturat de abureli ca totul va fi bine, ca sunt tinara, ca am sanse f mari, etc; la ultimul fiv, dr mi-a spus ca am facut inseminari degeaba pt ca ovarele sunt tari si nu se producea ovulatia; m-a chinuit destul de rau la punctie pt ca nu reusea sa strapunga ovarele;deci fiv este ceea ce am nevoie acum; sunt destul de batrina in ale tratamentelor, asa ca nu mai am rabdare cu insemiari, cale naturala, etc;
eu am in plan sa merg pe 11 sept la el si sa incerc sa ma programeze pt un fiv in martie; si asa mi-am convins sotul destul de greu; eu am suferit f mult, si fizic si phisic,dupa ultimul fiv, incit saracul de el mi-a spus atunci ca nu vrea sa ma mai auda vorbind de tratamente pt bebe; a trebuit sa treaca un an ca sa pot redeschide discutia; so, eu sunt nerabdatoare sa trec la treaba din nou..sper din toate inima sa fie bine de data asta; ma gindesc la tine ca ai reusit si te consider atit de norocoasa; uneori imi ginduri negre in minte ca la mine nu se va prinde veci, dar incerc sa le alung imediat; crezi ca daca problema e la mine ,in cazul meu, am sanse mult mai mici sa se prinda sarcina? ca mi-a intrat prostia asta in cap..
Lauraa spune:
quote:
Originally posted by gabid
Denisa, pe mine m-au tinut o ora acolo dupa ET si nu m-au lasat sa plec in acea zi acasa.Mi-au zis ca pt linistirea uterului trebuie sa mai raman in Bucuresti o noapte.La mine erau 350 km.Sa stai intinsa chiar si in masina cu picioarele in sus.Nu rade,eu asa am astat cat mai mult posibil.
Te pup,
Gabi.
Gabi, tu esti responsabila cu bagarea lumii in sperieti?
In Germania 50 km se fac intr-o juma de ora si soselele nu sunt ca in Ro, dimpotriva.Poate pe tine te-a tinut sa te linistesti ca ai uterul mai sensibil,sau cine stie ce.
Laura
Cloe spune:
Denisa,
iti doresc din tot sufletul sa fie bine!! Ai grija de tine si de cei mici!
Corina,
se pare ca tu esti urmatoarea pe lista!!! Ma bucur ca incepi in curand tratamentul! Iti doresc sa fie intr-un ceas bun!
Va pup pe toate.
Cloe
Corina G spune:
Buna fetelor,
Multumesc mult de tot pt. urarile de bine. Sint f. agitata si am o stare f. optimista si pozitiva. Nici eu nu stiu de ce sint asa de optimista, ca firea mea este exact pe invers - de pesimista... sau poate realista?? :o)
Acum, nu vreau sa bag pe nimeni in sperieti, dar si aici te tine cam 2 ore in pat dupa ET. Apoi 2-3 zile acasa, in pat cit se poate de mult, ti se recomanda sa te ridici doar cind trebuie sa mergi la toaleta.
Denisa, probabil ca stiu ei doctorii tai ce e bine si ce nu. Ai sa vezi ca o sa fie bine! Doar sa ai grija mare de tine in urmatoarele zile, si sa stai intinsa cit de mult poti, relaxata, sa dormi mult si sa maninci bine si sanatos. Vezi ca sint anumite alimente care nu trebuie sa le maninci, cum ar fi pestele tuna. Nu le mai stiu pe restul, dar puteti sa va uitati pe web, si o sa gasiti sigur o lista, ceva.
Cit despre odihnirea ovarelor, aici se pare ca se face in 3 feluri: (1) cu anticonceptionale (rolul lor este, evident, sa opreasca complet ovulatia naturala, ceea ce inseamna ca ovarele nu mai 'muncesc' in luna respectiva, si deasemena ajuta si la dizolvarea chisturilor, daca exista din ciclurile precedente). (2) cu Lupron (sau Leuprolide Acetate - un GnRH agonist) este luat cam pt. acelasi scop - sa opreasca ovulatia si sa calmeze ovarele. In primele zile de tratament cu Lupron, nivelul de estradiol se ridica, apoi, dupa 6-8 zile scade si reduce f. mult nivelul de LH, cel care precede ovulatia, si astfel nu te lasa sa ai ovulatie spontana, cum ar fi inainte de punctie. (Lupronul se stie ca produce un raspuns al ovarelor ca atunci cind esti la menopauza. Deasemenea, se trateaza si endometrioza cu Lupron.) (3) cu amindoua - anticonceptionale plus Lupron.
Va pup si va doresc la toate un weekend placut.
gabid spune:
Mie mi-a spus sa stau inca o noapte pt ca aveam 350 km la drumurile din Romania.In general la Medsanaa toate fetele stau o ora dupa FIv in salon.
Nu bag in sperieti pe nimeni.Am incercat sa-i spun ca eu aveam 350 km de facut.
Oana,daca ai facut FIV odata in alta parte sigur iti da analize daca nu le-ai facut si te programeaza\pt FIV.Ancar accepta analize facute la orice clinica.
Raluca,mie la FIV mi-a dat o injectie pt oprirea ciclului si apoi am inceput direct tratamentul cu humegon dupa cateva zile.Acum vad ca se procedeaza\altfel.Eu cred ca indiferent de tratamentul initial ovarele sunt f.solicitate cand incep injectiile multe cu hormoni.Eu una ma pregatesc sufleteste pt acele zile.
Va pup,
Gabi.
anemona spune:
Buna seara!
Fetelor, va propun ceva: hai sa nu mai povestim ce dureri fizice implica fiv, okay? Ce ziceti? Stim ca anumite chestii dor (injectii, punctie etc...) dar ma gandesc, si sper ca sunteti de acord cu mine, ca daca ne gandim dinainte la aceste dureri o sa le psihizam atat de tare incat o sa ne doara de pe acum. O sa ajungem sa tipam cand vedem un ac. Asa ca mai bine e sa dam putin la o parte aspectul asta, poate ca o nastere e totusi mult mai grea... Ma gandesc la cei cu arsuri pe tot corpul, la cei cu dializa cronica, la paraplegici si la cei bolnavi de cancer si in clipa aia ma simt norocoasa si imi spun ca toate durerile care ma asteapta sunt doar un fleac. Si in plus au o finalitate extraordinara.
Saraca Anca e ingrozita si nici eu nu ma simt prea bine cand ma gandesc chiar si la injectiile alea dupa tot ce am citit aici. Si cred ca nu numai noi. Fie ce-o fi, cred ca sunt dureri suportabile si o sa trecem si peste asta. Hai sa nu mai folosim cuvintele "e nasol", "stresant" etc. Vorba Ralucai, fara povesti horror.
Sunteti de acord? Daca nu sunteti, nu ma supar daca ma veti contrazice si vom continua sa ne vaitam. Dar cred ca toate vom avea de castigat daca vom ignora durerea. O sfidam si gata!!! Nu exista!!!
Va multumesc ca mi-ati ascultat "ineptiile" :)))
Maine plec si eu intr-o scurta vacanta si poate ca de asta sunt mai optimista. Dar o sa-mi treaca :)))
Va pup si abia astept sa ma intorc la acest forum, o sa-mi lipsiti zilele astea.
Si... capul sus, fiecare cuplu pleaca de la sanse 100%. Sa nu uitati asta!
Pa pa!
Cloe spune:
Intrebare: In RO si in Germania nu se face anestezie generala la punctie??? Aici se face, eu am fost sub anestezie generala cam 30-40 minute. Am auzit ca sunt si in State cateva clinici care nu fac (parca in Chicago). Eram doar curioasa daca se face.
Stati linistite fetelor, ca nu sunt asa mari durerile. Dupa punctie niste crampe (care am auzit ca sunt ZERO comparativ cu contractiile la nastere), iar injectiile sunt floare la ureche!
Eu am trecut de sapt. asta la 2 injectii de prog. pe saptamana, (in loc de zilnic, cum eram inainte) si daca sapt. viitoare totul e bine, scap cu totul de ele!! URA! Nu ca ma dureau, ci ca aia inseamna ca totul merge perfect si bebelusii mei se simt bine!
Weekend placut fetelor.
Cloe