Bagajul pentru maternitate

Bagajul pentru maternitate | Autor: Vistiana

Link direct la acest mesaj

Fetelor, data trecuta cand mi-a venit sorocul Cand mi s-a rupt apa) am plecat urgent la maternitate si nu am luat cu mine DECAT buletinul :) Desi ma amuz cand mi-aduc aminte,mi-a fost greu in acele cateva zile de stat in maternitate cat si sotului meu sa fie intr-un du-te -vino. Acum vreau sa incep sa incep sa-mi fac bagajul din timp(mai am maxim o luna) dar nu mai tin minte tot ce mi-a lipsit,tot ce mi-a trebuit.Poate ma ajutati si voi,mamicile mai organizate

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Mitzi spune:

Depinde de spital! Cred! Eu mi-am luat camasi de noapte si nu mi-au dat voie sa le port pe cele de acasa "ca nu sunt sterile"
Deci -camasi de noapte cu nasturi sau anchior larg, ca sa poti alapta
-chiloti
-vata (tampoane)
-prosoape
-ustensile de baie (perie de par, dinti...)
-papuci de baie, de salon
-halat
....

Cristina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iubibubi spune:

desi "astia" de pe aici iti dau ei tot (in afara de chiloti :)), si pentru mami si pentru bb, eu mi-am facut bagajelul cam asa:
- halat
- papuci
- camasa de noapte pentru alaptat (cu deschizatura la sani)
- schimburi (chiloti, 2 sutiene speciale pentru alaptat)
- pad-uri pentru sani (in cazul in care curge laptele)
- tampoane
- hainute pentru bb cand il ducem acasa
- cosmetice si ustensile de uz personal (periuta de dinti, pasta, pieptan, crema de fata, sapun, crema pentru sani - contra vergeturilor (am utilizat-o constiincios toata sarcina), crema pentru sfarcuri - mare minune, mi-a facut viata muuuuult mai usoara)
- carti si reviste (p-astea chiar ca nu le-am deschis niciodata pen' ca bb a stat cu mine in camera de-a doua zi - am stat 4 zile in spital)
- tel. mobil (n-am avut voie sa-l folosesc, asa ca am "inchiriat" unul fix).

mi-am pus traistuta astfel pregatita la usa, cu o luna inainte. din pacate n-a fost sa fie cum imi imaginam, pentru ca bb s-a pus de-a latu' in ultimul moment (s-a observat la ultima ecografie) si am nascut prin cezariana (programata). cat am mai suferit, mi-a dat peste cap toate scenariile! dar a fost bine in final.

http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Ce a enumerat Mitzi mai sus,preferabil totusi vata sau tampoane din bumbac-acelea lungi si cu un fel de tifon deasupra-tampoanele normale au un cauciuc-plastic deasupra si nu sint bune, plus ceva imbracaminte si scutece pt.bebe-asta daca e voie,depinde de spital

Iren&Bogdanelu`

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Eu as mai adauga s anu uitati aparatul foto si/sau camera de filmat...
Nastere usoara!

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ariel_7000 spune:

da o cautare pe forum dupa "bagaj pentru maternitate"...si o sa vezi e multe rezultate sunt:)

ariel
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc1
http://community.webshots.com/user/alinapaveliuc2

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

In revista "Mami" gasesti liste, si sunt destul de bine organizate.

Nastere ushoara!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns puppe spune:

In Romania, fiecare spital are, cred, legea lui. Eu mi-am luat la maternitate inclusiv lenjerie de pat (lucrez in sistemul sanitar si stiu cum se spala lenjeriile...), vreo 4-5 prosoape, ca padurile de sani nu faceau fata la afluenta jetului de lapte, pompita de muls sanii (la care am renuntat dupa 4 zile), hainute de bebe, pampersi, crema de fundulet si sapun special, multe perechi de chiloti (in primele zile schimbam vreo 4 pe zi), aparat de tantari cu pastile, ceas de mana, sacosa cu atentii pentru asistente (ciocolata, cafea, sucuri etc), farfurie, cana, tacamuri, sevetele...Cand m-am intors de la spital, ziceai ca ma mut !A, si bineinteles, haine pentru mamica la externare si cea mai frumoasa salopetuta pentru bebe.Apropo, am avut o mare dezamagire constatand ca burta mea nu s-a aplatizat dupa nastere...Eu imi inchipuiam ca o sa intru in hainele dinainte de sarcina...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danis spune:

ar fi o idee sa nu uiti sa iei cateva perechi de sosete din bumbac, pentru ca indiferent de sezon este posibil sa-ti inghete picioarele (ciudatenii :)));

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sobo spune:

Despre bani nu a spus nimeni nimic.

Si am mai avut un spray pentru rani(arsuri), nu-mi aduc aminte numele parca OXIMED, oricum la farmacie stiu ele, nu era scump pana in 100.000.
Este foarte bun mai ales daca te taie ( ceea ce este destul de posibil) se vindeca mai repede.
Sobo

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Vistiana spune:

Scrisesem si eu ieri un mesaj dar nu stiu unde a disparut!...:) Il mai scriu o data:
_Iubibubi,spune-mi si mie ce crema pt sfarcuri ai folosit ca data trecuta in timp ce alaptam imi curgeau sange(din mameloane) si lacrimi!
_GabiG,ce bine ca mi-ai adus aminte de aparat foto/camera(sa vad la care ma hotarasc,tu ce crezi ca-i mai frumos?)iar uitasem de ele si iar mi-ar fi parut rau!Dupa ce-am citit mesajul tau am pus film in aparat si l-am pus deja in geanta!
-Puppe,eu am pastrat"cu drag" burta inca 1 an dupa ce-am nascut,cine ma vedea singura ma intreba daca mai am mult pana nasc,iar cine ma vedea cu caruciorul ,ma intreba:"Deja al 2-lea?!"Pana la urma am rezolvat cu aerobic,acum o sa-ncerc si burtiera!
-Sobo,ai dreptate,e bun de pregatit si-un Oximed!Ce-am mai suferit si cu taietura...Apropo de asta(desi ar fi cam alt subiect),oare te taie si a 2-a oara?

Mergi la inceput