Bagajul pentru maternitate
Raspunsuri - Pagina 2
iubibubi spune:
vistiana,
eu am folosit o crema care se numeste PureLan 100, facuta de Medela. compozitia e 100% lanolina, e hipoalergenica, se recomanda a fi utilizata dupa fiecare alaptat si nu e necesar a fi "inlaturata" inainte de alaptat. la mine a dat rezultate foarte bune. cred ca fara mi-ar fi fost greu de tot...
nu stiu daca se gaseste aceasta marca si in ro, dar cred ca orice crema pe baza de lanolina 100% e buna.
pupici si nastere usoara!
ps am citit ca probabilitatea ca sa te taie si a doua oara e mai mica.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
puppe spune:
Apropo de sfarcuri: eu am facut rani in primele 4 zile dupa nastere, cand inca eram in spital, si asistenta mi-a spus ca nu tin bine fetita la san (nu prindea decat sfarcul, nu si areola, si-l tragea cu o pofta nebuna, ca e mancacioasa ca tata-su...).Medicul neonatolog a zis sa nu pun nici o alifie, ci sa-mi spal f.bine sfarcurile dupa ce-i dau sa pape, apoi sa umblu cu sanii goi. Asa am facut, stateam toata ziua cu tatele in vant, si au trecut toate ranile inainte de a ma externa (la 7 zile dupa ce am nascut).Chiar si acum, stau in casa numai cu sanii goi, de-l innebunesc pe barbatu-miu, care numara zilele cat mai avem "rosu" pana la reinceperea vietii sexuale.
O mamica din rezerva vecina cu mine (la spital) isi dadea pe sfarcuri cu Bepanthene si zicea ca-i face bine. Eu n-am incercat.
GabiG spune:
Draga Vistriana,
ma bucur ca ti-am dat o idee buna, nici noi nu am avut bagajul cu noi pentru ca am zis ca mergem doar sa ma vada la spital (aveam contractii ciudate si nu tocmai dureroase). Dar eram deja dilatata de 3-4 cm si l-am trimis pe sotul meu sa le aduca de acasa. Desi erau pregatite toate frumos, una linga alta, el era asa de innebunit saracul (il mai si suna moasa sa zica: Tati, vine puiul si nu mai putem opri procesul, grabeste-te!. Ma dilatam foarte repede!)Asa ca nu am avut nici aparat si nici camera atunci seara, a venit cu ele a doua zi dimineata. Eu le-as lua pe amindoua, s afie si vezi tu ce simti la momentul potrivit.
Te pupam!
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
Vistiana spune:
GabiG,a ajuns tati la momentul potrivit,nu a ratat "punctul culminant", nu?
Puppe,eu mi-am gaurit toate tricourile dar abia dupa doua luni de stat cu sanii-n vant si soare mi-au trecut ranile ingrozitoare pe care le-am facut!(eu nu aveam sfarcuri-sunt ombilicate-si ca sa le scot afara le-am chinuit ingrozitor.Asistentele ziceau s-o las balta ca nu pot sa alaptez,dar in cele din urma am reusit sa scot niste capetele de care s-apuce bb)Acunm o sa folosesc o crema si ma gandeam eventual si la niste "silicoane"(se aplica pe sfarc).A folosit cineva?
GabiG spune:
Da, a ajuns, dar fara aparatura...Ei, bine ca a ajuns el...
Eu am dat 7 euro pe 2 bucati de silicoane din alea si nu mi-au folosit la nimic. Se forma un vid cind le atasam pe mamelon si ma pishca foarte tare...Asa ca am renuntat la ele. Si erau de Avent, deci de calitate. Poate la tine vor functiona...La fel am patit cu pompita de lapte. Cind storceam cu mina iesea, cind faceam cu pompita nimic...(tot Avent, tot o gramada de bani aruncati).
Numai bine si un bebita frumos si sanatos!
si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi
Denisa spune:
Iti "citesc" lista mea si incep cu ce nu am prea vazut in mesajele fetelor:
- Neopreol, pentru epiziotomie
- Garmastan, pentru sfarcuri
- comprese sterile, 2 pachete, pentru ca ceea ce iti da in maternitate e prea putin, trebuie facuta igiena locala de fiecare data cand mergi la baie
- vata
- 5-6 chiloti
- 2 camasi noapte
- scutece bb, cate 3-4/zi
- pompa san
in rest, au cam zis fetele.
Nastere usoara, Denisa&Diana (2.5 luni)
Denisa
iubibubi spune:
vistiana, tu la ce "silicoane" te-ai referit? ca exista 2 tipuri: "contra" eventualelor rani cauzate de supt (am auzit ca nu-s mare scofala) si pentru "inverted nipples" (sfarcuri ombilicate?). cica astea din urma trebuie "puse" cu cateva saptamani/luni inainte de nastere ca problema sa se rezolve din timp.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Vistiana spune:
Iubibubi,eu aici n-am gasit "silicoane"pt mameloane ombilicate,desi mi-am descris problema prin farmacii;nici n-am stiut ca exista,cred ca asa ceva mi-ar folosi.Mersi de idee,o sa mai caut.
Senisa,Garmastan mi-am luat si-am inceput sa-l folosesc deja,mi se pare bun.Neopreolul ce este?