ceva naturist pentru scaune multe
copilasul nostru la 2 saptamini de la debutul diareei inca are 5/6 scaune pe zi, normale din punct de vedere al consistentei dar totusi sunt prea multe. are cineva o soluitie naturista?
multumesc
andra
Raspunsuri
tinatache spune:
faptul ca sunt prea multe e parerea ta sau a medicului? poate asta e ritmul lui, se mai regleaza in timp.
Cristina, mamica cu burtica
GabrielaG spune:
Nu sunt prea multe, stai linistita. Si eu eram disperata cand puiutul care are acum un an si ceva facea asa de des, dar daca nu e numai apa, mi-a spus dr. sa nu ma ingrijorez. Asta e ritmul lui, si ca sa fie diaree ar trebui sa fie mult mai dese.
Sanatate multa si crestere usoara,
Gabriela si baietii
PS.Incearca un ceai de menta neindulcit, amestecat cu putina pojarnita (asta e amara la gust, nu pui mult)
Sau chiar niste mucilagiu de orez sau supa de morcov
iren spune:
Si Bogdanelu`meu facea la fel,de nu stiam ce se intimpla,dar am aflat apoi ca este foarte normal sa aiba diaree din cauza hranei lichide,mai ales daca-i dai sin.
Iren&Bogdanelu
puppe spune:
La 2 saptamani, Andrada avea scaun dupa fiecare alaptat, destul de moale, dar medicul de familie, care a vazut inclusiv Pampersul incriminat (!!), a zis ca e normal sa aiba scaun asa des si nu e cazul sa-i dau nimic altceva in afara de san.Asa am facut, acum Andi are 5 saptamani si jumatate, si nu mai face kaki decat de 4 ori pe zi, e grasuta si nu are probleme.
andra32 spune:
problema este ca pina acum 2 saptamini avea unul singur pe zi si acela cu multa greutate. a avut o enterocolita acuta cu ceva febra si foarte multe scaune pe zi (chiar si 20)si dupa un tratatment to cu ercefuryl, ciprofoxacina si calciu carbonic a coborit la 5/6 de unde nu mai coboara. toti medici spun ca nu e nici o problema, dar totusi noi am vrea sa revina la normal. a incercat cineva ceva homeopatic?
precizez ca are aproape 5 luni.
merci
andra
romana_74 spune:
Andra incearca cu BONNISAN ca poate are efect! Oricum nu e medicament si mi se pare atre bun pentru tot felul de probleme digestive...noi cu el am scapat de colici si avem un apetit de...mama mama!
ROMANA&BB MATEI
andra32 spune:
bonnisan am inteles ca are efect invers
quote:
Originally posted by romana_74
Andra incearca cu BONNISAN ca poate are efect! Oricum nu e medicament si mi se pare atre bun pentru tot felul de probleme digestive...noi cu el am scapat de colici si avem un apetit de...mama mama!
ROMANA&BB MATEI
bubi spune:
quote:
Originally posted by andra32
problema este ca pina acum 2 saptamini avea unul singur pe zi si acela cu multa greutate. a avut o enterocolita acuta cu ceva febra si foarte multe scaune pe zi (chiar si 20)si dupa un tratatment to cu ercefuryl, ciprofoxacina si calciu carbonic a coborit la 5/6 de unde nu mai coboara. toti medici spun ca nu e nici o problema, dar totusi noi am vrea sa revina la normal. a incercat cineva ceva homeopatic?
merci
andra
andra,
eu zic ca un scaun pe zi si cu multa greutate, nu era bine. Cred ca mai bine 5 scaune de consistenta normala. Atata vreme cat consistenta, aspectul e ok, eu zic sa nu-ti faci probleme.
Sanatate!
Ca reper, noi la 10 luni avem 2-3 scaune pe zi (aveam, ca acum si noi ne tratam de diaree)
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=bubi
Vistiana spune:
Mie mi-a luat f.mult timp sa ma conving ca ceea ce toti medicii numeau scaune normale(desi erau multe dar nu erau apoase)insemnau alimente nedigerate,motiv pt care copilul meu nu a crescut deloc corespunzator. Toti med(ff multi) la care am fost tratau def. de crestere in fel si chip dar d.scaune spuneau ca sunt normale.Nici un trat.nu a fost bun!Abia la 2 ani si 10 l.(din pacate f.tarziu) o prietena mi-a sugerat trat cu ARGILA(Bocan-la plafar)Abia atunci copilul meu a inceput sa aiba mai putine scaune pana a ajuns la 1/zi!
Deci,urmareste:
-daca ia in greutate
-daca in scaun vezi firisoare sau bucatele de alimente(pune apa peste el si vezi daca se destrama sau ramane compact(eu am ramas obsedata, fac asta la fiec.scaun si daca se destrama iarasi hop o cura de argila!-dupa care iar redevine compact.+ de asta,cand se destrama sunt 2 sau chiar 3 sc. in loc de 1)
talexia spune:
quote:
Originally posted by andra32
merci
andra
Da. Eu am folosit ceva homeopatic, dar pentru diaree, nu pentru micsorarea numarului de scaune. Si, oricat as fi eu de "pro" naturisme, sincer..., nu cred ca e cazul sa-i dai ceva pentru asta. Este foarte posibil ca actuala stare a organismului in care reziduurile se elimina de 5-6 ori sa fie starea NORMALA, si nu cea in care elimina o singura data "si acela cu multa greutate". Poate ca enterocolita pe care a avut-o este chiar o consecinta a faptului ca eliminarea toxinelor nu se facea suficient de bine. Poate ca antibioticele date au afectat un pic flora intestinala si, digestia facandu-se un pic mai prost, e normal ca reziduul sa fie mai mult. Probabil ca ar fi binevenite niste medicamente naturale care sa refaca flora intestinala, dar ce stiam eu, chiar azi am aflat ca nu se mai produce. Oricum, daca scaunele actuale nu sunt de natura sa-i produca deshidratarea lu' bb, lasa-l mai bine asa. Eu asa as face... Daca ti se pare totusi ca scaunele nu sunt chiar OK - consistenta, culoare, aspect, prezenta mucusului, miros - atunci este alta problema.