cand incepe sa vorbeasca?
Raspunsuri - Pagina 2
kid2003 spune:
Fetita mea mai are 2 luni si face 3 ani si tot nu vorbeste ca lumea...adica nu face propozitii, numeste f putine lucruri, vocabularul pasiv e f bine dezvoltat, intelege tot, aduce obiecte...dar de vorbit nu. aproape deloc. O sa mergem in toamna la un logoped, probabil, cu urechile nu avem probleme, isteata eu zic ca e, ma consolez cu faptul ca ta-su a vorbit dupa 3 ani, asa ca poate seamana cu el.
La 1 an si 10 luni chiar nu trebuie sa iti faci probleme.
bb2
lizzy spune:
doxinu, si eu incerc sa nu fac comparatie intre copiii mei, si in general intre doi copii oarecare. dar in momentul in care tu, ca mama, simti ca ceva nu e ok, sau macar incerci sa te convingi ca sunt doar pasarele si de fapt totul e ok, atunci chiar mi se pare normal si de inteles ca-mi pun intrebari.
oarecum vreau doar sa ma asigur ca nu-mi "scapa" eventuale probleme, nu stiu, ceva de genul fizic.
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc
lizzy spune:
gazzella, multumesc de sfaturi, am sa incerc sa le aplic.
ma simt ciudat, oarecum depasita de situatie. cred ca are nevoie de un imbold, atata tot. si vreau sa gasesc imboldul potrivit.
nu ma astept sa faca propozitii. dar as vrea sa il aud progresand, zicand 'tata' pentru tata, "papa" pt papa, etc.
cat despre raporturile cu ianis nu stiu ce sa zic. marc nu tine ritmul, iar ianis e genul extrem de activ, de rapid, de schimbator... si se plictiseste repede de joaca cu marc. ianis prefera jocurile fizice, marc nu are inca deprinderi fizice extraordinare, adica se mai impiedica in alergare, urca scarile in 4 labe, etc. si se ciodanesc frecvent pe aceeasi jucarie, nici unul nedorind sa o imparta cu celalalt. in plus, ianis merge la gradi in intervalul 8-16, astfel ca sunt impreuna doar dupa-amiaza.
Marc 1+ si Ianis 3+
Pozele noastre / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=52587" target="_blank">Nasterea lui Ianis / www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=113084" target="_blank">Nasterea lui Marc
Mananc deci slabesc