Celule stem insuficiente sau recoltare gresita?

Celule stem insuficiente sau recoltare gresita? | Autor: madaluta

Link direct la acest mesaj

Am recoltat fetitei mele la nastere celule stem si saptamana trecuta am primit rezultatul anlizelor:celulele sunt suficiente doar pentru un pacient de pana in 40 de kg.As vrea sa stiu care ar putea fi cauza datorita careia au fost asa de putine celule...sa nu fi recoltat medicul suficient sange ? Sau ce altceva?
Am o prietena careia i-au iesit suficiente pentru un pacient de peste 100de kg...
e destul de neplacuta situatia, caci 40 de kg face pana in 14 ani...deci pentru mai tarziu sunt ineficiente daca apare doamne fereste ceva.

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns An@ spune:

Acu' ca sa te incurajez...io am avut 40 kile pana la 26 ani.

Doamne ajuta sa fiti sanatosi si sa nu aveti niciodata nevoie!

Acum serios vorbind, din ce am citit eu pe net (este si un sub cred la nasterea unei stele despre cum se recolteaza si cat sange...) si din experientele altora, ca eu nu am vrut sa recoltez celule stem, am dedus urmatoarele:
- ca indiferent pt ce greutate este, acele celule se pot inmulti la nevoie...nu stiu daca e adevarat/corect
- poate fi recoltata aceeasi cantitate la toti, dar dupa analiza nu tot este declarat "viabil" (poate sa-ti recolteze aceeasi cantitate ca si la altii, al tau sa nu fie deloc viabil si la altii sa fie pt 100 kg. Nu stiu de ce depinde: de sange, de priceperea dr,de conservarea imediat dupa,.....). De aceea platesti dupa ce se face analiza sangelui si ti se spune ca este ok sangele.

Io nu am inteles in lucru: din cate stiu se garanteaza conservarea 20 ani. Dupa, ce se intampla? se prelungeste? nu mai e valabil? Asta a fost unul din motive pt care nu am recoltat. Alt motiv a fost ...de fapt nici nu mai conteaza.

mami de Ana (22 mai 2007)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns madaluta spune:

quote:
citat din mesajul lui An@

Acu' ca sa te incurajez...io am avut 40 kile pana la 26 ani.

Doamne ajuta sa fiti sanatosi si sa nu aveti niciodata nevoie!

Acum serios vorbind, din ce am citit eu pe net (este si un sub cred la nasterea unei stele despre cum se recolteaza si cat sange...) si din experientele altora, ca eu nu am vrut sa recoltez celule stem, am dedus urmatoarele:
- ca indiferent pt ce greutate este, acele celule se pot inmulti la nevoie...nu stiu daca e adevarat/corect
- poate fi recoltata aceeasi cantitate la toti, dar dupa analiza nu tot este declarat "viabil" (poate sa-ti recolteze aceeasi cantitate ca si la altii, al tau sa nu fie deloc viabil si la altii sa fie pt 100 kg. Nu stiu de ce depinde: de sange, de priceperea dr,de conservarea imediat dupa,.....). De aceea platesti dupa ce se face analiza sangelui si ti se spune ca este ok sangele.

Io nu am inteles in lucru: din cate stiu se garanteaza conservarea 20 ani. Dupa, ce se intampla? se prelungeste? nu mai e valabil? Asta a fost unul din motive pt care nu am recoltat. Alt motiv a fost ...de fapt nici nu mai conteaza.

mami de Ana (22 mai 2007)

multumesc de incurajare..asa ma rog si eu la d-zeu k nici noi, nici altcineva sa nu aiba nevoie de ele....dar niciodata nu poti sti...
Cat despre inmultirea lor, este o nota la subsolul paginii in care se precizeaza k sunt cercetari in acest sens si k in viitor nu vor mai fi probleme cu numarul si cantitatea lor...

Madalina+Darius Cristian (14.12.2006)+
Briana Amelia (08.05.2008)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns danita spune:

salut madaluta

sunt de acord cu ceea ce zice colega noastra de forum. si eu la recoltare desi a venit un dr special sa recolteze ca sa arate celor de aici si cica a recoltat si in trusa de rezerva tot pana la 42 kg se pot folosi ...
pe de alta parte am un caz concret cu un baiat de 18 ani, bolnav de leucemie careia i s-a recoltat de la mama lui si operatia a reusit .

bafta si sa nu folosim niciodata , sa trebuiasca doar sa platim !!

D

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns bonsai spune:

din cate stiu eu,la ora actuala nu se garanteaza conservarea mai mult de 10-12 ani,in concluzie cam pt un copil de pana la 40 kg.

deocamdata multe aspecte ale acestei proceduri sunt inca experimentale,asa ca inca nu cred ca este cineva cu foate multa experienta sa ne lamureasca.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AndraZ spune:

Madaluta, recoltarea nu a fost gresita. doar ca in cantitatea de sange recoltata nu s-a regasit un nr mare de celule stem, ci doar unul suficient pentru a trata o persoana de 40 kg. De aceea este recomandat ca la recoltare medicul sa recolteze cat de mult sange poate pentru a avea o cantitate cat mai mare de celule stem. Insa din pacate numarul lor nu depinde de medic, ci de organismul mamei.Deci din sursa sigura ( lucrez in domeniul asta ) iti spun ca recoltarea a fost ok.
Mai mult, acum s-a reusit in laborator multiplicarea acestor celule, deci in curand mostra ta va putea fi multiplicata deci sansele cresc.

bonsai, stocarea celulelor in nitrogen lichid poate fi facuta si pe 100 de ani, caci mostra criogenata nu are termen de valabilitate. Am cunostinte in domeniu, iar ceea ce spun este sustinut chiar si de Dr Vladareanu de la Elias. Contractul de depozitare se incheie pe 18 ani pentru ca parintii sunt titulari de contract pana la majoratul copilului. dupa aceea copilul devine titular si decide daca mai stocheaza sau doneaza mostra.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ddaas spune:

stiu ca sunt mai multe firme acum care recolteaza. pe care o recomandati?
@madaluta: tu ce firma ai folosit?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns furnik spune:

Buna fetelor!

De cand tot citesc pe forumul asta, singurul subiect care m-a prins si care m-a facut sa scriu, a fost cel despre celule stem.
Eu am facut prelevarea pt bebelu meu cu firma Biogenis mi s-au parut cei mai profesionisti la momentul acela. Aveau cel mai bun contract de pe piata si din cate am citit pe aici se pare ca si acum e la fel. In plus nu regret alegerea facuta, chiar sunt multumita de ei,in sensul ca la o ora de la nastere curierul a ridicat kitul de prelevare din spital si pt ca am nascut dimineata la 5 era deja in Polonia la analizat. La trei zile de la nastere mi s-au comunicat primele rezultate,volumul recoltat si viabilitatea celulelor si in mai putin de o luna am primit rezultatele finale si certificatul de stocare.
Pe site-ul lor www.biogenis.ro gasesti cel putin 10 avantaje competitive in fata concurentei. Pe cand am semnat eu aveau mai putine si tot m-au convins.
Madaluta- si eu am avut 40 de kg pana pe la liceu :). Numarul celulelor nu e important in medicina regenerativa pentru ca se pot multiplica in orice tesut foarte usor insa pt leucemie e important.
Va pup!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns raluk_psk spune:

neplacuta situatie din moment ce (din cate stiu eu) ai platit ceva pentru serviciul asta..nu e vb numai de bani dar macar sa-ti ajute cu ceva copilul de se intampla doamne fereste ceva..
sanatate multa la toti....indiferent ca aveti sau nu pretioasele celule...

http://tanaramamica.wordpress.com/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns anamona spune:

in cazul fetitei mele, celulele sunt bune doar pana la 36kg...deci se poate si mai putin.
Si eu am fost dezamagita, ni s-a spus ca pot renunta la contract daca suntem nemultumiti dar ca numarul kilogramelor conteaza doar in cazul bolilor de sange pentru toate celelalte nu conteaza.
Bineinteles ni s-a comunicat si ca se pot inmulti sau ca putem apela in mod gratuit si la celulele donate de altii in banca lor.
In ur,ma acestor informatii am decis sa tin contractul...oricum celulele au fost prelevate pentru a sufla si in iaurt...sper sa nu avem niciodata nevoie de ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns aidaciolac spune:

AndraZ ... atat ca nu stiam ca se multiplica ...

Doamnelor din cate stiu eu pentru leucemie se folosesc celulele doar de la donator pt ca reusita sa aibe mai multe sanse , indiferent daca donatorul este din familie sau strain , dar nu se folosesc celulele de la bolnav chiar daca este in remisie totala. Din aceasta cauza se face si reclama ...
... desi in spitalul din Timisoara este un caz real de leucemie (LAL) autotransplantat (adica cu celulele de la bolnav) de acum 4 ani cred si de atunci fara nici o recadere. Au optat pentru solutia asta deoarece provenea dintr-o familie foarte saraca , fara parinti (doar in grija bunicilor) si nu a fost compatibil cu nimeni din familie ... si au zis sa incerce ca daca nu incearca oricum ... si e foarte ok .

De-a lungul anilor am ajuns sa cred mai mult in sansa fiecaruia de vindecare decat in proceduri

Sper din suflet sa nu aveti vreodata nevoie de celule recoltate! Numai bine!

Aida ... 15+
Poze cu noi
"Cand schimbati modul in care priviti lucrurile, lucrurile pe care le priviti se schimba"

Mergi la inceput