Atitudinea fata de tigani(rromi)

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
citat din mesajul lui asi
Loryi cand fiul meu face o prostie ii spun ca o sa il ia cersetorii , asta e o "patura" a societatii care ar trebui sa nu existe.

Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.

Eu am trecut peste "vine bau-bau,daca nu dormi","daca nu esti cuminte ,vin cersetorii/tiganii si te iau de langa mine","te-a adus barza" si am pedepsit-o ,fara bataie,in alte moduri dupa ce i-am explicat ce a gresit.
In drumurile mele dau des peste o batranica amarata careia ii dau cativa bani sa-si ia macar o paine.Iarasi am ajuns la o prejudecata:ajung cersetori numai cei care beau/nu muncesc/s-au distrat toata viata si la batranete nu au ce manca,bagandu-i pe toti la gramada si uitand ca sunt si situatii care ascund veritabile drame.
Ce " bine" ca nazistii curatasera Europa de elementele astea parazitare:handicapati,cersetori,tigani,evrei......

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

Aici in germania ,se feresc de turci.Chiar am fost intrebata de o doamna in parc la ce gradinita imi voi inscrie copilul,
prima ei replica a fost,aaaa, sa nu-l duci la gradinita x ca e plina de copii turci.
asa si voi cu tianii,rromii si alte etnii.

Eu voi fi foarte onesta si voi spune Nu-mi voi inscrie copilul intr-o gradinita majoritar etnica rroma.

nu dati cu rosii,dar cred ca am dreptul sa aleg.

http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns mariana_1976 spune:

Asi, pe mine nu ma intereseaza nationalitatea daca sunt OAMENI ADEVARATI. Cind am sosit aici eram singura romanca intr-o clasa formata din femei si barbati de diferite nationalitati ( kurzi, polonezi, rusi, thailandezi, sirbi, irakieni...).

Cred ca romanii si nationalitatile conlocuitoare pot trai in pace si intelegere atita timp cit exista respect reciproc.

Rolul parintilor cit si al scolii este sa invete copiii sa inteleaga diversitatea in care traim, deci prejudecatile nu prea au cum sa apara...

Sigur ca nu pot sa sar in sus de bucurie cind vad la stiri ca romanii sunt considerati infractori din cauza ultimelor "incursiuni" europene...

Parerea oamenilor straini de aici ar fi ca mare parte din vina o poarta legile din Romania in care protectia sociala nu este indeajuns de bine pusa la punct asa incit toate categoriile sociale sa beneficieze de un nivel de trai acceptabil in plan european.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns loryi1974 spune:

quote:
citat din mesajul lui ionica

Aici in germania ,se feresc de turci.Chiar am fost intrebata de o doamna in parc la ce gradinita imi voi inscrie copilul,
prima ei replica a fost,aaaa, sa nu-l duci la gradinita x ca e plina de copii turci.
asa si voi cu tianii,rromii si alte etnii.

Eu voi fi foarte onesta si voi spune Nu-mi voi inscrie copilul intr-o gradinita majoritar etnica rroma.

nu dati cu rosii,dar cred ca am dreptul sa aleg.

http://fr.youtube.com/watch?v=wQAthxUjkpY

In definitiv,acum 65 de ani din acea zona a inceput "curatirea" Europei si conceptul de rasa superioara/rasa inferioara.
Ei,tiganii, sunt de vina pentru toate nereusitele noastre,doar ei violeaza/ucid/arunca gunoaie pe geam/asculta manele/sunt nesimtiti/nu muncesc/ne corup copiii de 3-4-5-6 ani daca ii lasam sa respire acelasi aer cu copiii romani /distrug etc.
Poate aveti timp sa cititi"Toba de tinichea" a lui Gunter Grass cu al sau erou Oskar Matzerath...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
citat din mesajul lui ile77

Dupa cum vezi pe mine nu ma intereseaza faptul ca ei se numesc tigani, ci COMPORTAMENTUL lor ma deranjeaza.
Deci nimik de a face cu rasismul.
Si eu cred ca tu stii foarte bine comportamentul tiganilor si in ro si prin lume.
Si cred ca intelegi f bine la ce ma refer, chiar daca exemplu ala e dintre cele mai banale.

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Ile, dar eu tocmai ti-am spus ca ti-am inteles revolta si ca inteleg despre ce vorbesti.
Doar ca plangerile astea nu sunt pt. topicul de fata.
Asi, printre altele, a intrebat daca am accepta in clasa copilului nostru copii romi.
Daca tiganca ce ti-a vorbit tie atat de urat ar avea copilul in clasa cu copilul tau, nu ai accepta prezenta lui acolo?

Sau (alta intrebare a lui Asi): ai influenta cumva parerea copilului tau in legatura cu noul lui coleg?

Cheia rezolvarii acestor probleme este educatia si ar trebui sa ne dorim ca, cat mai multi colegi ai copiilor nostri sa fie romi.
Si, ar mai trebui sa ne dorim ca, cat mai multi dascali din tara asta sa nu aiba prejudecati si sa fie pregatiti pt. lucrul cu copiii din medii defavorizate (da' astea-s niste viseeeee ....).

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns eloise spune:

quote:

Draga mea iti multumesc de sfaturi dar nu cred ca e cazul sa dezbatem capacitatile mele parentale si metoda mea de a educa si a creste copilul.

(Off topic in continuare)
Departe de mine intentia de a te supara, desi stiu ca astfel de observatii arareori nu deranjeaza. Departe si intentia de-a judeca abilitatile parentale ale altcuiva. Nici eu nu-s perfecta si de obicei vreau sa stiu unde gresesc. Ma gandeam ca observatia mea are o oarecare relevanta la topicul tau, unde te intrebai in ce masura prejudecatile (deci opiniile, mentalitatile perpetuate si preluate "pe nemestecate" de la o generatie la alta) le sunt inoculate si copiilor nostri, de catre noi, fara sa ne dam seama. Faptul ca un copil trebuie speriat ("vine tiganu'/bau-bau/mosu'/baba cloanta/nenea doctorul/etc daca nu esti cuminte") pentru a fi disciplinat este o alta prejudecata daunatoare ce poate avea anumite efecte asupra copilului.

Si on topic: am aceeasi atitudine pe care-o am fata de orice fiinta umana care nu mi-a gresit cu nimic. Pana la proba contrarie, desigur.
Da, as accepta.
Nu, n-ar trebui evitati atata timp cat se comporta ca orice alta fiinta umana pe care n-am evita-o in mod normal.

"Today is the tomorrow I was so worried about yesterday".

Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...

~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ionica spune:

eloise, frumos off topic.

Eu personal ,nu am intalnit acea persoana de etnier rroma care sa-mi schimbe parerea.

a in franta, am intalnit foarte multi rromi, cred ca sa format un microclimat acolo ca le place .
Chiar asta e problema mea cea mare,nu mai vin in bucuresti din cauza rromilor,imi este rusine de ceea ce afirm dar este adevarat, nu-i mai suport.

Mergi la inceput

quote:
citat din mesajul lui ionica

Eu personal ,nu am intalnit acea persoana de etnier rroma care sa-mi schimbe parerea.

a in franta, am intalnit foarte multi rromi, cred ca sa format un microclimat acolo ca le place .
Chiar asta e problema mea cea mare,nu mai vin in bucuresti din cauza rromilor,imi este rusine de ceea ce afirm dar este adevarat, nu-i mai suport.

quote:
Daca prejudecatile sunt atat de mari,..., rog un moderator sa inchida subiectul.

Este oare vreun moderator prin zona?

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

quote:
citat din mesajul lui denizel

quote:

Dupa cum vezi pe mine nu ma intereseaza faptul ca ei se numesc tigani, ci COMPORTAMENTUL lor ma deranjeaza.
Deci nimik de a face cu rasismul.
Si eu cred ca tu stii foarte bine comportamentul tiganilor si in ro si prin lume.
Si cred ca intelegi f bine la ce ma refer, chiar daca exemplu ala e dintre cele mai banale.

Ile, dar eu tocmai ti-am spus ca ti-am inteles revolta si ca inteleg despre ce vorbesti.
Doar ca plangerile astea nu sunt pt. topicul de fata.
Asi, printre altele, a intrebat daca am accepta in clasa copilului nostru copii romi.
Daca tiganca ce ti-a vorbit tie atat de urat ar avea copilul in clasa cu copilul tau, nu ai accepta prezenta lui acolo?

Sau (alta intrebare a lui Asi): ai influenta cumva parerea copilului tau in legatura cu noul lui coleg?

Cheia rezolvarii acestor probleme este educatia si ar trebui sa ne dorim ca, cat mai multi colegi ai copiilor nostri sa fie romi.
Si, ar mai trebui sa ne dorim ca, cat mai multi dascali din tara asta sa nu aiba prejudecati si sa fie pregatiti pt. lucrul cu copiii din medii defavorizate (da' astea-s niste viseeeee ....).

Draga mea, vorbim de doua categorii aici: -tiganii care s-au integrat, care stiu cum sa se comporte in societate
- si tiganii CARE NU VOR sa se integreze, sa se schimbe.
Tu personal poti sa te educi prin toate scolile din lume, ca nu iti va ajuta la nimik. Ei te vor fura si insela la fel de usor.
Eu ma intreb,asa prosteste, cum UNII DINTRE EI SE POT SCHIMBA, IAR ALTII NU?????

E vina mea ca ei nu vor sa se schimbe???
Tot eu trebuie sa ma simt vinovata pt IMAGINEA pe care ei si-au facut-o in lumea larga si din cauza asta ne dam la o parte din calea lor????

Mergi la inceput

quote:

Draga mea, vorbim de doua categorii aici: -tiganii care s-au integrat, care stiu cum sa se comporte in societate
- si tiganii CARE NU VOR sa se integreze, sa se schimbe.
Tu personal poti sa te educi prin toate scolile din lume, ca nu iti va ajuta la nimik. Ei te vor fura si insela la fel de usor.
Eu ma intreb,asa prosteste, cum UNII DINTRE EI SE POT SCHIMBA, IAR ALTII NU?????

E vina mea ca ei nu vor sa se schimbe???
Tot eu trebuie sa ma simt vinovata pt IMAGINEA pe care ei si-au facut-o in lumea larga si din cauza asta ne dam la o parte din calea lor????

Ile, pai, na, ce sa zic, iar ai dreptate :-). Sunt unii care vor sa iasa din mediul defavorizat din care provin si altii care nu au aceasta forta/vointa (ca e vorva si de forta si puterea de a trece peste, sa stii).

De asemenea, sunt unii oameni de treaba, iar altii, nu.

Dar, repet, nu asta e subiectul topicului.

Ca sa fim on topic, trebuie sa respectam ce a vrut Asi sa puna in evidenta.
Indiferent de problemele pe care unii dintre ei le au (si se stie ca le au), avem noi dreptul sa ne opunem inscrierii in aceeasi clasa cu ai nostri copii?

Mergi la inceput