Atitudinea fata de tigani(rromi)
Raspunsuri - Pagina 2
Natasa spune:
Asi, nu inteleg intrebarea ta nici sa ma pici cu ceara. CUm adica ce atitudine am fata de romi? Dar fata de oamenii cu un picior? Dar fata de blonzii cu ochi verzi? Dar fata de romani?
Tu nu realizezi cit de grava e intrebarea? Poti sa intrebi ce atitudine/parere am fata de prosti, mirlani, hoti, mitocani etc, dar despre niste oameni care au alta culoare decit a ta mi se pare o aberatie. Nici nu trebuie sa spui ceva rasist, subiectul in sine e lipsit de orice umbra de respect fata de fiintele din jurul nostru. Acum 60 de ani la fel se intrebau unii vorbind despre evrei: Ar trebui evitati? Ati accepta in clasa unul? Cum ii percepeti?
Trist!
loryi1974 spune:
Oare noi cum ne-am simti daca in intrebarea cu colegii prin alte tari ar aparea cuvantul "roman"?
Si cand te gandesti ca n-au trecut decat 65 de ani de cand milioane de oameni erau gazati din cauza religiei sau originii.......
Tu ce ii spui copilului tau"daca nu esti cuminte,te iau tiganii"?
Poate ar fi mai bine sa inchizi acest subiect.Si daca vrei sa cunosti parerea unor parinti in privinta influentarii copiilor,deschide un subiect fara exemple rasiste.
asi spune:
Daca prejudecatile sunt atat de mari si nu se poate vorbi deschis despre o atitudine ,rog un moderator sa inchida subiectul.
Denizel multumesc.
Loryi cand fiul meu face o prostie ii spun ca o sa il ia cersetorii , asta e o "patura" a societatii care ar trebui sa nu existe.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
eloise spune:
quote:
citat din mesajul lui asi
cand fiul meu face o prostie ii spun ca o sa il ia cersetorii , asta e o "patura" a societatii care ar trebui sa nu existe.[size=1][purple]
Dincolo de critica unei societati bolnave (da, n-ar trebui sa existe cersetori) tu chiar crezi ca e ok sa iti sperii copilul pentru a-l pedepsi? Nu te-ai gandit niciodata ca ar putea dezvolta o fobie din cauza asta? Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca, amenintarea ta nedovedindu-se niciodata reala, el isi va da seama ca-l minti si eficacitatea va fi zero.
"Today is the tomorrow I was so worried about yesterday".
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
~*~New old pics~*~
asi spune:
quote:
citat din mesajul lui eloisequote:
citat din mesajul lui asi
cand fiul meu face o prostie ii spun ca o sa il ia cersetorii , asta e o "patura" a societatii care ar trebui sa nu existe.[purple]
Dincolo de critica unei societati bolnave (da, n-ar trebui sa existe cersetori) tu chiar crezi ca e ok sa iti sperii copilul pentru a-l pedepsi? Nu te-ai gandit niciodata ca ar putea dezvolta o fobie din cauza asta? Ca sa nu mai vorbesc de faptul ca, amenintarea ta nedovedindu-se niciodata reala, el isi va da seama ca-l minti si eficacitatea va fi zero.
"Today is the tomorrow I was so worried about yesterday".
Andra si Vladut (14.10.2006)
puiul meu creste...
~*~My dear old pics~*~
[size=1]~*~New old pics~*~
Draga mea iti multumesc de sfaturi dar nu cred ca e cazul sa dezbatem capacitatile mele parentale si metoda mea de a educa si a creste copilul.
Mami de Razvan(07 martie 2004) si de
Cand Dumnezeu inchide o usa , intotdeauna deschide o fereastra.
ile77 spune:
Nu vorbim de tiganii romanizati,nu? Cei romanizati sint oameni la locul lor, curati, care nu fac probleme in societate, care isi cistiga piinea cinstit.
Vorbim de tiganii care ne-au facut de risul europei, tiganii care fura,care fac plozi cu duzina si ii trimit la cersit prin romania si europa.Tiganii aia nespalati,linga care nu poti sa respiri.
Tiganii care nu vor sa se integreze, nu vor sa isi trimita copii la scoli,tiganii de care iti e frica sa iesi din casa seara.
Vorbim cumva de tiganii astia:
Niste tigani au venit la cersit in norvegia, chiar in orasul in care locuiesc(doamne si aici au ajuns)
Ea tiganca, nu stia ca tipa blonda care fuma in fata mall-ului era romanca, asa ca i se adreseaza cu un zimbet mare pe buze "norvegiencei":-da fĺ curvo si mie o tigara, nu fuma nuamai tu. Fiti ale dracu de norvegience, ca sinteti toate niste curve.Da si mie o tigara fa, n'auzi."
Ile, mami de Vivian (07.03.2006)
http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR
denizel spune:
Ile, eu iti inteleg revolta. Nimanui nu i-ar fi placut ca cineva sa i se adreseze in halul asta.
Totusi, nu te supara , ce legatura are intamplarea asta urata cu topicul de fata?
Ar trebui sa devenim rasisti fiindca o fiinta care cerseste si care s-a intamplat sa fie tiganca, ti-a vorbit atat de urat?
Aia era o femeie needucata si nesimtita pe deasupra. Mie mi s-au intamplat chestii mult mai nasoale din partea unor persoane cu eticheta de civilizati si educati.
Vorbesti de parca, pe pamantul asta, numai tiganii ar putea sa te jigneasca sau sa se poarte necuviincios.
Hai ca nu-i chiar asa parca :-).
april spune:
Pt mine nu conteaza ce e, doar curat sa fie.
Urasc oamenii nespalati, jegosi mai pe romaneste, indiferent de natie, religie, culoare, sex si ce-o mai fi.
ile77 spune:
quote:
citat din mesajul lui ina_nz
Exercitiu de imaginatie: incercati sa inlocuiti in text cuvantul tigani cu: evrei, negrii, unguri, etc
Nu se gaseste nici un moderator sa inchida aberatia asta de subiect?
Ina
Eu cred ca tu ai inteles absolut gresit,ccea ce Asi a vrut sa spuna.
Comparatia pe care tu o faci, e absolut absurda.
Nimeni nu se refera la culoarea pielii, la etnie sau mai stiu eu ce.Pur si simplu se refera la atitudinea tiganilor, la comportamentul lor.
Cunosc tigani romanizati,jos palaria.
Aici vorbim de comportamentul lor, care dauneaza societatii romanesti.
Precum vezi cei care s-au integrat in societate sau incearca sa se integreze, nu au probleme in a fi acceptati de romani.
Sper ca ai inteles unde vrea sa bata subiectul.
ile77 spune:
quote:
citat din mesajul lui denizel
Ile, eu iti inteleg revolta. Nimanui nu i-ar fi placut ca cineva sa i se adreseze in halul asta.
Totusi, nu te supara , ce legatura are intamplarea asta urata cu topicul de fata?
Ar trebui sa devenim rasisti fiindca o fiinta care cerseste si care s-a intamplat sa fie tiganca, ti-a vorbit atat de urat?
Aia era o femeie needucata si nesimtita pe deasupra. Mie mi s-au intamplat chestii mult mai nasoale din partea unor persoane cu eticheta de civilizati si educati.
Vorbesti de parca, pe pamantul asta, numai tiganii ar putea sa te jigneasca sau sa se poarte necuviincios.
Hai ca nu-i chiar asa parca :-).Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Dupa cum vezi pe mine nu ma intereseaza faptul ca ei se numesc tigani, ci COMPORTAMENTUL lor ma deranjeaza.
Deci nimik de a face cu rasismul.
Si eu cred ca tu stii foarte bine comportamentul tiganilor si in ro si prin lume.
Si cred ca intelegi f bine la ce ma refer, chiar daca exemplu ala e dintre cele mai banale.