Mamici martie-aprilie 2004

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Cosmy spune:

Draga Miki,
Am sa incerc sa redau pe scurt povestea mea, care sper sa-ti fie cat de cat de folos.......macar in limpezirea gandurilor.
M-am casatorit dupa 7 ani de prietenie, am ramas insarcinata dupa 2 luni de la casatorie, am renuntat la copil(abia ma angajasem si nu-mi permiteam sa renunt la serviciu.......acum sunt absolut convinsa ca nu erau decat justificari idioate si ca n-am luptat suficient de mult pt copilul nostru).
Stii care-i culmea....dupa cateva zile de la avort am visat un baietel pe care i l-am pus in brate bunicului meu(cred ca nu mai este nevoie sa spun ca bunicul meu este mort de ceva vreme si era nascut in ziua in care ar fi trebuit sa se nasca si copilul meu).
Anul trecut, in luna august, am hotarat ca ne dorim foarte mult un bebe asa ca am eliminat orice mijloc de contraceptie.
In luna februarie, infiorator de deceptionata de mine insami, m-am apucat sa umblu pe la medici sa-mi fac investigatiile de rigoare.In urma analizelor, am urmat un tratament de stimulare hormonala(cred ca n-am sa pot descrie niciodata in cuvinte ce am simtit atat eu cat si sotul meu cand am vazut cele 2 liniute rosi in dimineata zilei de Sf Ilie).
Crede-ma, chiar daca m-am simtit destul de rau, este cel mai frumos si mai bun lucru care mi s-a intamplat si cat am sa traiesc am sa regret ca am facut acel avort.
Sper ca nu te-am plictisit prea rau si sunt absolut convinsa ca vei lua decizia potrivita!
C.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gongutza spune:

sunt de acord cu Oana.Si eu am facut un avort acum 5 ani...deci aveam 18 ani,eram in clasa a12a,deci nu aveam nici o sansa sa pastrez bb desi imi doream mult.Pot sa iti spun ca a fost o chestie super traumatizanta chiar daca nu a durut din punct de vedere fizic,dar mental....inca ma gandesc la clipele alea si imi vine sa plang.....acum imi doresc un bb din tot sufletul si sotul meu la fel dar din pacate se lasa asteptat.Eu daca as fi in locul tau nici nu m-as gandi la avort,desi am doar 23 de ani.Gandeste-te bine la ce o sa faci,sa nu cumva sa regreti mai tarziu.
daca ai timp arunca un ochi la Asteptand un ingeras...sa vezi acolo cate fete care asteapta luna de luna,fac tratamente peste tratamente,teste de sarcina...etc...sa vezi acolo ce inseamna sa fii "disperat" sa faci un copil si sa esuezi luna de luna.
ACEASTA ESTE O PARERE PERSONALA,NU VREAU SA FIE O MORALA...SUNT DOAR NISTE GANDURI ALE UNEI FEMEI CARE ISI DORESTE UN COPIL.
PUPICI

adina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

Bine v-am regasit mamicilor.Cum va mai simtiti?Cu greturile va luptati,nu-i asa?Uimitor, nici una din noi nu mai suporta dulciurile, nu e ceva anormal, pina prin luna5-6 n-o sa mai vrem sa auzim de ele.Nu va bucurati?
Stiti ca acum -la 5-6 saptamini bebeul nostru este de marimea unui simbure de mar!!!!!Chiar am citit perioada asta pe www.babycenter.com, sunt multe informatii utile acolo.
va pup,si aveti grija de voi:DIANA,MALINA,KIARA,CECI,ADRIANA,COSMY, SI TOATE CELE CARE VOR VENI.

cata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Wooow cate sfaturi, sincer nu ma asteptam la atatea raspunsuri prompte si la obiect.
Va multumesc tuturor .
Poate ca asta era ceea ce aveam nevoie, o confirmare a faptului ca fac bine daca-l pastrez.
Oricum, acum tre sa plec si eu spre casa, dar ne mai auzim si maine, sper. Deja incepe sa-mi placa pe forumul asta
bye bye, si pe maine.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns katalina spune:

Buna dimineata!Revin cu ce v-am promis:
"O femeie gravida are nevoie de 2.000-2.400 calorii pe zi.Ele trebuie obtinute din cele trei principii alimentare principale:pRoteinele,grasimile,hidrocarbonatatii(zaharurile) SIcele 2 importante:Mineralele si vitaminele.
-elementul principal alimentar -LAPTELE-1 L/zi( se poate inlocui cu iaurt sau brinza- ACTIVIA CU MUSLI-ajuta la digestie!multe dintre noi avem probleme cu constipatia!!!!
PROTEINE:CARNE:PUI,VITA,PESTE(orice tip de peste)
-FASOLE USCATA,MAZARE,LINTE- CA O ALTERNATIVA A CARNII.TOATE ACESTEA COMPLETATE CU FRUCTE,LEGUME, PIINE INTEGRALA,SAU FULGI DE OVAZ,ORZ SAU GRIU( daca va plac cerealele pt.copii:NESKUIQ, CHERIOS,ETC)
ELEMENT IMPORTANT:ouale:continproteine,vitamine,fier
LEGUME:ROSII,VARZA CRUDA(taiata marunt-salata cu ulei-farapiper,otet),salata verde,mere,piersici
NU TTREBUIE SA MANINCI PT.DOI,dpdv CANTITATIV, DAR CALITATIV DA!
CE NU TREBUIE SA MANINCI:
de evitat sarea si alimentelef.sarate(produc retinerea de apa in corp).De evitat alimentele piperate, sau cele care ingreuneaza digestia(fiecare dintre voi stiti ce va face rau:cirnatii,micii,sosurile?????)
Sper ca v-am ajutat cu ceva.Am facut o selectie,daca doriti amanunte,anuntati-ma)
INCA CEVA:sucurile de fructe si legume trebuie consumate ,dar in cantitate mica pe zi(contin multe proteine,si e ca si cum ati minca o friptura ZDRAVANA).
CE MAI FACETI CU BURTICILE.CINE A MAI FOST LA MEDIC ,SPUNETI-NE REPEDE CUM A FOST.Trebuie sa-mi gasesc cit mai repede un ginecolog.

cata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

Eu am fost la control marti. Mi-a spus ca este ok, mi-a dat de facut niste analize, care m-au costat 2.5 milioane lei :( si acum astept rezultatele analizelor. Am emotii p[entru ca mama are pisica si astept sa vad cum iese analiza de toxoplazmoza.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns malina_mircu spune:

mikkky imi pare foarte bine ca te-ai hotarat

kiara spune-ne ce analize ti-a dat pentru ca mie nu mi-a data decat analize de baza. Si mama are pisica asa ca si eu cred ca ar trebui sa fac toxmoplasmoza, chiar daca nu prea am mai intret in contact cu ea.

mi-am adus aminte pentru fetele care au greturi mie dr mi-a prescris (in caz ca imi apar) metoclopramid si pentru durerile de burtica (tot preventiv pentur ca plecam la un drum mai lung) piafen supozitoare (este analgezic si antispasamtic). poate va ajuta.

eu ma simt foarte bine, in afara de foame ma simt la fel ca inainte sa raman insarcinata.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Mickyyy spune:

Neatza
Am si eu o intrebare, voi ce lichide beti? Ca eu nu mai pot bea decat apa plata....si uneori sucuri de fructe naturale si cat mai "acre" cu putintza. Nu ma pot atinge de sucurile mai dulci, indiferent daca sunt acidulate sau nu, lapte nu pot bea, ceaiurile sunt dulci, am incercat sa pun lamaie in ele da nici de lamaie nu ma pot atinge, inainte beam bere, acum am incercat fara alcool, dar nici asta nu pot bea. Iar doctorul mi-a recomandat foarte multe lichide, si sa beau numai apa plata zi de zi, simt ca innebunesc.
Katalina recomanda sa evit alimentele sarate, dar eu daca nu mananc ceva muraturi (castraveti, gogosari) seara, mi se face groaznic de greatza. Am ajuns dependenta de acrituri si lucruri sarate, iar daca renunt la ele mi-este rau.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns diana76 spune:

Buna dimineata, mamicilor! am sosit si eu! Catalina multumesc si eu pentru sfaturi cam pe aceste alimente incerc si eu sa ma bazez. Din fericire nu prea mi-e greu pentru ca eu de regula cam asta mancam si inainte, de fel sunt cam sclifosita la mancare si sper ca greturile si senzatiile de rau sa intarzie cat mai mult sau mai bine sa nu vina niciodata! Azi am intrat in a 6 saptamana. Inca nu mi-e rau, nu am pofte insa parca mi-e putin mai foame ca de obicei. Insa sunt dotata cu mancare la mine (legume, fructe si lactate).
Malina multumesc si tie pentru sfat..Se pare ca noi doua fiind junioarele, in doar 6 saptamani, probabil ca d-aia stam cel mai bine cu greturile...Eu nici macar pofte nu am...Dar e inca prea devreme...Chiar...voi ce va doriti mai mult : baiat sau fata ? Stiu ca toate gandim in principal sa fie sanatosi ca sta e cel mai important, dar asa pentru sufletul vostru, ce va doriti?

Kiara, bravo ca ai fost la doctor.mamaa. dar scumpe mai sunt analizele astea. Iti mai aduci aminte cam cate ti-a dat sa faci?
ve pup,
diana

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Kiara spune:

am sa incerc sa-mi amintesc (am hartiile in masina):
secretie vaginala
examen de urina
pentru toxoplazmoza IG nustiu cum
pentru rubeola (ca nu mai stiam daca am avut cand am fost mica)
examen de sange (cred ca pentru Rh, chestii d-astea)

cu trimiterea de la el am fost ieri la medsana de am luat eprubeta pentru urina si azi dimineata le-am facut. Scorul total a fost 2.350.000 lei !!!

Rezultatele vor fi gata marti dupa masa.

Am observat ca fiecare medic recomanda alte analize (in sensul ca mai multe sau mai putine). Doctorul meu, pentru ca ma stie de vreo 8 ani si am mai nascut o data cu el, banuiesc ca a considerat ca astea sunt suficiente.

Oricum vor mai fi niste analize un pic mai tarziu: cele legate de diferenta de grupa de sange (parca ceva cu anticorpii).

Nici eu nu pot bea lapte. Beau doar apa plata si ceai de fructe sau menta(culmea!). Nici sucul de portocale nu-mi mai place, iar de alcool ce sa mai vorbesc!

Doctorul mi-a spus ca daca ma simt rau sa iau metoclopramid. i-am spus ca am luat si ca e frectie la picior de lemn. Si mi-a zis si el ca in perioada asta nimic n-ajuta, doar ce vezi ca intradevar nu-ti face rau, chestie care difera de la gravida la gravida.

Mergi la inceput