Hipospadias(7)
Raspunsuri - Pagina 9
roxana c. spune:
Aly, n-ai activat PM-ul.
Am observat de-abia acum ca mai mi-a aparut o stea.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
aly30 spune:
Roxana, am umblat eu acolo la activare/dezactivare dar pt ca am gasit scris asa:"Le puteti ACTIVA aici. In acest mod nu veti mai primi mesaje private", si nu am inteles mare lucru, am apasat DEZACTIVAT, ca sa PRIMESC
As vrea si eu sa mai discut cate ceva.Daca nu, alina32_2008 este id meu de mess.
Va pup!
roxana c. spune:
Intru rar pe mess, la servici nu-mi mai merge, si intru doar de acasa, in general seara, dupa ora 22 sau sambata si duminica pe la pranz, cand doarme Calin.
nawel spune:
Buna tuturor.
Am sosit si noi acasa astazi,dar doar ptr.week-end,luni trebuie sa fim inapoi in spital.
In primul rand vreau sa va multumesc tuturor ptr.gandurile frumoase si ptr.ca mi-ati fost alaturi in aceste momente.Va doresc multa,multa sanatate,atat voua,cat si copilasilor vostrii,si sa dea D-zeu ca fiecare interventie sa reuseasca din prima.
Asa cum stiti ,luni la 8.30(cu putina intarziere din cauza traficului)am ajuns la spital,la internari,unde l-am gasit pe dr.Datu.Ni s-a facut internarea,am urcat sus la etaj unde i s-a luat sange ptr.analize,dupa care am inceput sa asteptam momentul interventiei.Pe la 10,a venit o asistenta si i-a bagat ceva in popou ,ca sa se ameteasca,dupa care a venit dr.Tanase ca sa-mi ceara consimtamantul ptr.operatie si sa-mi puna diverse intrebari despre bolile din familie.
Pe la 10.30 l-au luat la sala de operatie,iar la 12.30 il aveam deja in salon.Operatia in sine a durat mai putin,Dr.Datu a iesit primul din sala si am discutat putin cu dansul.Mi-a spus ca totul a decurs bine.
Alex a mai dormit o ora si jum.dupa ce l-au adus in salon.Cand s-a trezit a fost agitat, din cauza anesteziei cred,avea ochii umflati,i s-a pus perfuzie,dar cum s-a trezit ,a trebuit sa i-o scoata.Punga de la sonda de asemenea i-a scos-o la rugamintea mea si am adoptat metoda cu pampersii,stiuta de la voi.Antibioticul intravenos l-a primit o singura data,ca a doua zi i-a iesit branula.Cand i s-a facut prima doza,asistenta i-a diluat antibioticul cu ser,ca sa nu-l doara.A doua zi ,o alta asistenta a vrut sa-i faca doza de antibiotic fara sa o dilueze cu ser,iar Alex a inceput sa se zbata si i-a sarit branula.Asa ca am trecut pe antibiotic oral,dupa ce l-am sunat pe dr.Datu in prealabil.
La primul pansament a fost mai greu,acesta avand mult sange pe el care probabil se uscase si ,chiar daca s-a udat pansamentul cu apa oxigenata inainte,tot greu a iesit.Dar a trecut si am si uitat repede,ca deja la al doilea a primit laude de la dl.profesor ptr.cat de cuminte a fost.Astazi l-a pansat din nou,doar de catre dr.Datu ,si am primit o invoire de 2 zile.Ce sa va mai spun?
Am aruncat si eu un ochi la putica lui,cand i s-a desfacut pansamentul,este umflata,are cusatura de jos de la oute si pana-n varf,eu am crezut ca taitura va fi doar de la gaurica si pana-in varf unde trebuia sa o pozitioneze.Are vanataie pe scrot si il dau cu o crema cu heparina.Deja s-a desumflat,astazi dr.a vazut putin pansamentul ud,dar mi-a spus ca e normal sa se intample asa cand se duce din edem.
As vrea sa stam in spital cat de mult este nevoie,din cate am inteles de la dr.LAURA e bine sa stea cel putin 7 zile cu sonda.
As vrea sa amintesc de echipa dr.Basca,sunt niste oameni minunati,au avut rabdare sa-mi raspunda oricarei nelamuriri.Acum sunt si mai convinsa ca am ajuns pe maini bune.
Cam atat ptr.acum.Am sa va tin la curent cu evolutia noastra.
Roxi ne auzim la telefon.Va pup cu drag.
roxana c. spune:
Nawel, bine ati revenit. Ce-a fost mai greu a trecut. Acum sa ai grija sa nu se loveasca, sa nu cada....mie nu mi-a spus nimeni astea, stiu tot de la fete.
Alina, te-am bagat in lista mea de mess.
Roxxy80 spune:
Buna seara!
In primul rand sa ma prezint: ma numesc Roxana si am un baietel Matei de 10 luni, diagnosticat la nastere cu hipospadias.
Pe 10 septembrie a fost operat de catre dr Basca. Inainte de a intra in detalii, vreau sa va multumesc pt ca, fara sa stiti, m-ati ajutat f f mult. V-am citit aproape zilnic din umbra, insa, pana azi, nu am gasit puterea sa va scriu.
Ii multumesc din tot sufletul Roxanei c, care m-a ajutat enorm cu sfaturile sale pe PM.
Si sa incep cu inceputul: primele 2 intrevederi cu dr Basca inainte de operatie au avut loc la Diagnosis. Primul diagnostic a fost hipospadias balanic, dar a doua oara a trecut penian si asa a ramas. Am facut si o cura de Pregnyl pt un testicol necoborat, insa nu am avut nici un rezultat. Deci peste cateva luni urmeaza si aceasta operatie.
Despre operatie nu stiu daca are rost sa mai intru in detalii pt ca au povestit f multe fete inaintea mea. Matei s-a recuperat f rapid, nu a avut nici o problema in urma anesteziei (ma refer la voma, febra, agitatie). In operatie a intrat la 11.30 si la 13.30 il aveam deja in salon. Seara era super zambaret si plin de viata. A tinut branula timp de 3 zile. Singurul moment groaznic a fost a doua zi seara, adica joi, dupa operatie, cand a avut niste dureri infioratoare timp de 4 ore. In final i-au administrat algocalmin cu fenobarbital pt ca tipa ingrozitor si se zbatea. De atunci nu a mai avut absolut nimic. La pansat nu a facut f rau (a plans dar nimic nu se compara cu acele tipete avute in seara de joi). Dr Basca l-a laudat pt cat de cuminte si neplangacios este .
Daca doriti orice alta informatie, sunt aici ca sa va raspund cu tot dragul.
Pot sa va spun ca raman profund datoare si recunoscatoare doctorului Basca si intregii sale echipe. Toti s-au comportat exemplar si, pe langa faptul ca sunt adevarati profesionisti, sunt si oameni cu un suflet mare. Toata lumea s-a comportat minunat cu noi.
Ar trebui sa ma opresc, ca am scris un roman .
Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
Matei la mare
Roxxy80 spune:
Nawel, eu am plecat acasa chiar luni, cand a fost operat puiul tau. Eu am stat la salonul 15. Ne-am cunoscut cumva cand am venit eu miercuri la control?
Mi-aduc aminte ca am cunoscut pe hol o fata draguta cu un baietel.
Un alt amanunt ar fi ca sonda ne-au scos-o la o saptamana dupa operatie (miercuri a fost operat si sonda au scos-o urmatoarea zi de miercuri). Primul pipi nu a fost deloc dureros. Am fost fericita cand am vazut ca, in sfarsit, face pipi pe gaurica care trebuie. jetul este mult mai gros si super continuu .
Zilnic urmaresc sa vad un pipi live (asa mi-a spus dr Niculescu). pana acum totul este super ok.
Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
Matei la mare
roxana c. spune:
Roxxi, tocmai ce ti-am scris si pe pm. Ma bucur ca ti-ai facut curaj sa scrii si aici. Sa nu te sperii, e posibil ca jetul sa se mai reduca putin, ca grosime, la Calin asa a fost, nu mai e la fel de gros cum a fost in primele zile, saptamani - dupa operatie. Dar este ok, nici subtire nu pot spune ca este. ( doar ca nu mai e ca atunci, e ceva mai subtirel)
nawel spune:
ROXXY80,chiar eu sunt mamica cu care te-ai intalnit la pansat si tot eu ti-am luat si locul din salon.Suntem deci in salonul 15,unde e si Marius si Cristina.Ma bucur sa aud ca Matei e bine si are o evolutie buna.Un pupic ptr.el de la noi.
Astazi ne intoarcem in spital,maine dim. o sa fie nebunie in trafic,asa ca nu o sa mai am posibilitatea sa va scriu pana spre vineri.
ToATE CELE BUNE.
strumfi2004 spune:
Nawel, doamne ajuta! Refacere rapida si usoara puiului tau!
Gratiela, Maria si Stefan
www.youtube.com/watch?v=LfYAfqDYQbo" target="_blank">Crede in ochii copilului tau!