Hipospadias(7)
Raspunsuri - Pagina 12
nawel spune:
Ne-am intors si noi astazi acasa.Urmeaza sa mergem luni din nou la control,in policlinica.Alex e bine,de ieri este fara sondita si a facut pipi fara probleme.Nu am reusit sa vad cum face pipi,de facut face prin varf,dar nu stiu cum e jetul.Zilele astea,pana luni,trebuie sa vad neaparat cum e jetul,ca sa stiu ce sa-i spun dl.dr.Putica lui e inca umflata si rosie,mai are echimoze pe oute,dar sper sa-i treaca.Oricum, emotiile nu au trecut,mi-e teama de acele fistule,dar acum numai depinde de nimeni,ce o vrea D-zeu.
Stiti cumva daca are voie sa faca baie?
roxana c. spune:
Intru pe fuga sa-i raspumd lui Nawel: n-are voie baie inca, parca dupa control ne-a dat voie la baie, nu mai stiu, dar pana nu-i pica toate firele parca asa stiu. Spala-l cu un prosopel pe corp doar , iar in zona putei si la fund eu l-am spalat cu ceai de pelin, se oparea si cu apa de la robinet imi era teama, am zis ca mai bine o fierb, si daca tot o fierbeam....am pus si niste pelin , stiu ca ajuta foarte mult la vindecare. Treaba cu apa fiarta nu mi-a spus-o nimeni, dar ...de... fiecare cu pasarelele lui....sau cu colivia
Ah, si cu comprese sterile il stergeam, le inmuiam in ceaiul ala de pelin caldut. Rau nu-i poate face. ( fara musetel ca nu-i bun in rani din astea)
Yonacr, bafta multa si oricum mai vorbim.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
aly30 spune:
Yonacr, si noi sunam sapt viitoare pt programare...cand anume suni, si pe cine? Noua dr ne-a spus sa-l sunam pe el...poate ne intalnim....
nawel spune:
Multumesc mult de pontul cu ceaiul de pelin.O sa-l aplic si eu.Cred ca gasesc asa ceva pe la un plafar,nu?
Cum sa procedez mai bine ca sa-i vad jetul?Mi-e teama sa-l las fara pampers,sa nu se loveasca, sa nu puna el mana acolo,sa nu ia vreun microb cand se mai aseaza pe jos,plus ca e destul de rece in casa,iar Alexutu' e racit,ii curge nasul si tuseste.
Yonacr,Aly,multa bafta si doamne ajuta sa fiti bine dupa interventiE...
Am uitat sa va spun:erau f.multe cazuri de hipospadias in spital,cred ca adunate la un loc se umpleau fara probleme 3 saloane.
Si nu toate operatiile reusisera,au aparut acele fistule la cateva zile de la operatie,chiar mi-am zis in sinea mea ca suntem norocosi ca am plecat din spital fara sa avem asa ceva.Dar cum v-am zis,emotiile nu au trecut,ma rog la D-zeu in fiecare zi,ca altceva nu stiu ce as putea sa fac care sa ajute.Si eu cred ca totul depinde acum de organismul copilului,de capacitatea lui de a se vindeca.
roxana c. spune:
Nawel, am inteles bine ca aparusera fistule pana sa le scoata sonda? Am mai auzit asta de la o mamica atunci cand eram internata cu Calin, dar n-am insistat sa intreb iarasi, credeam ca n-am inteles eu bine sau ca aia nu stie ce spune. Of, sa ne fereasca D-zeu si sa fie totul bine la toti.
Ai mai vorbit cu mamicile celor 2 baieti maricei, de 9 si de 14 ani parca spuneai, cand le aparusera fistule si de cine fusesera operati?
Si da, ceaiul de pelin il gasesti la magazine Plafar, cred ca si in farmacie dar in general e mai scump .
In ceeace priveste momentul cand face pipi, pe Calin il urmaream cand se trezea din somnul de dupa amiaza, stateam langa el si cum facea ochi , ii dadeam pampersul jos( dupa ce il culcasem fara pantalonasi). Mai ma invatase Sama sa-l urmaresc in baie, pana sa-l bag in cada, sa dau drumul la apa si sunetul apei care curge....il provoaca si pe el. La noi nu functiona mereu, cel mai sigur era tot cand se trezea.
Roxana,de Calin(9.11.2006),Ana-Maria(4.02.02)siOana(21.07.1997)
nawel spune:
Fistulele aparusera dupa ce li se scosese sonda,cam in a sasea -a saptea zi de la operatie.Stiti ca ,dupa ce li se scoate sonda, mai trebuie sa stea o zi -doua in spital, sub observatie.Unii dintre ei ,cand au ramas fara sonda,nu au putut sa faca pipi,in general de frica sau din cauza unor cheaguri de sange neeliminate dupa operatie,si li s-a pus sonda imediat inapoi.Baietelul de 14 ani trecuse prin asa ceva.Era o mamica cu baietelul operat de epispadias si care facuse fistula nu pe gland,ci la drena care iesea prin abdomen.Alt baietel,operat de hs.balanic,facuse fistula aproape de baza,cand gaurica lui fusese mult mai sus.
Si lui Alex i s-a umflat un pic putica dupa ce i s-a scos sonda si am tras o sperietura zdravana,dar d-na dr.Niculescu mi-a zis ca e normal sa se umfle putin.Important e sa aiba pampersul ud.Acum,avem 10 zile,si deja arata mai bine.Preputul acopera in intregime varful si ma intreb daca ,mai tarziu,nu o sa avem probleme cu decalotarea.
Roxana,pot sa incep sa-l sterg de acum cu comprese sterile inmuiate in ceai de pelin sau sa astept pana la control?
filofteia spune:
Nawel, vestile sunt foarte bune si ma bucur tare mult.
Lasa decalotarea, ca-ti vei face griji mai incolo ...Nici la Adi nu se decalota, eu n-am putut decat peste vreo un an jumatate , iar acum se decaloteaza singur , stai linistitita.
aly30 spune:
Eu dupa operatie i-am pus lui Yannis comprese cu rivanol..asa m-au invatat si dr Andriescu si pediatra noastra.Infasuram pur si simplu puzica intr-o compresa sterila udata cu rivanol. Si asta pt a se retrage umflatura.Si numai de 2 ori pe zi, atat cica. Iar de spalat...oooffff..il spalam cu seringa de ser fiziologic...apoi usurel cu comprese sterile inmuiate in ser... si la o saptamana de la operatie i-am facut baie in cadita lui-era numai si numai a lui...apoi cu timpul in cada mare, asta insemnand cam o luna de la operatie.
Roxxy80 spune:
Bine ai revenit, Nawel.
Noua ne-a spus dr Niculescu ca putem sa-i facem dusuri usoare. Asa ca sotul meu l-a tinut si eu il spalam.
Noi avem deja 2 sapt si o zi de la operatie. Oare mai e posibil sa apara fistule?
Nawel, mie dr Basca mi-a spus sa nu-mi fac probleme cu decalotare ca o sa ma ajute dumnealui. Numai cand ma gandesc ma ia cu fiori reci. Chiar nu mai vreau sa-l chinui pt puisor.
Eu urmaresc zilnic un pipi live. Exact cum spune si Roxana, inainte de somnul de dupa-amiaza il indop cu lichide si cand se trezeste ii dau pampersul jos. in cel mult 10 minute face pipi. Sunt incantata de jetul lui . Mi-a luat ceva zile sa-mi dau seama cand face pipi ca stateam si 2 ore si asteptam momentul magic .
Roxxy si Matei, sufletelul meu drag (29.11.2007)
Matei la mare
radusca spune:
Nawel bine ai revenit, ma bucur ca sunteti bine.
Ce stiti de acele fistule? cum se rezolva aceasta pb?
Va intreb pentru ca imi e groaza de posibila lor aparitie. Noi mai avem nitel timp pana vom merge la "cutit",insa orice posibila problema ce ar influenta bunul mers al recuperarii ma nelinisteste.
NU VREAU COMPLICATII.
Ce alte complicatii, inafara acestor fistule, pot sa mai apara?
In noiembrie nu vrea nimeni sa se opereze??/