Alaptare pana la 2 ani si jumatate?

Raspunsuri - Pagina 3

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Missy spune:

Dupa toata stiinta mea, alaptatu; se intrerupe intre varsta de 9-12 luni. Alaptatul are, ca unul din roluri, sa ajute sistemul imunitar al bb-lui. dupa 1 an acesta este format, asa ca nu ar mai avea nevoie. Si intrebarea este: cum poti intarca un copil la 2 ani + ? Mai ales ca incepe deja la caea varsta sa se contureze sexualitatea, si prinde alte infatisari acest alaptat.
mie mi se pare o aberatie pana la 2 ani. Fetita mea la 7 luni pur si simplu nu a mai vrut sa suga. Doar nu era sa o oblig? Nu?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Andrada spune:

quote:
Originally posted by Garofitza

Eu nu am stiut ca laptele matern poate dauna copilului in dezvoltarea mintala. Dimpotriva. Probabil ca studile difera de la tara la tara.

"Human breast milk enhances brain development and improves congnitive development in ways that formula can not. One study has found that the average I.Q. of 7 and 8 year children who had been breastfed as babies was 10 points higher than their bottle fed peers. All of the children involved had been born prematurely and tube fed the human milk, indicating that the milk itself, not the act of breastfeeding, caused this difference in I.Q. level.
Another study to support this statement was done in New Zealand. An 18-year longitudinal study of over 1,000 children found that those who were breastfed as infants had both higher intelligence and greater academic achievement than children who were infant-formula fed.
Horwood and Fergusson, "Breastfeeding and Later Cognitive and Acadenic Outcomes", Jan 1998 Pediatrics Lucas, A., "Breast Milk and Subsequent Intelligence Quotient in Children Born Preterm." Lancet, 1992; 339:261-262Vol. 101, No. 1

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Studiul vorbeste de copiii care au fost alaptati cit au fost "babies" and "infants" nu "toddlers".
Dupa cite stiu nu exista un studiu care sa sugereze ca alaptatul peste virsta de un an, ar imbunatati rezultatele la scoala sau ar ajuta dezvoltarea intelectuala.
Sau exista?
A

L’amore che move il sole e l’altre stelle. Dante
Iubirea misca soarele si celelate stele

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Garofitza spune:

Andrada, si crezi ca copii surorii lui Iren sunt, o citez pe ea:

"Sora mea si-a alaptat fetita pina pe la 2 ani jumate`,acum are trei si doctorita i-a spus ca dezvoltarea ei mintala s-a oprit in jurul a 1 an si 3-4 luni,va trece destul timp pina va recupera;o cunostinta de-a mea are aceeasi problema,a fost alaptata pina la 3 ani si e putin intirziata,are deja 2 copii si tot nu si-a revenit." (afectati)din cauza ca au fost alaptati pana mai tarziu? Nu crezi ca exista totusi o alta cauza mai plauzibila decat asta? Eu una nu cred, si cred ca este pacat sa i se spuna unei mame, care nu doreste decat binele,ca dezvoltarea mintala a copilului a fost afectata din cauza ca a fost alaptat(a) prea mult la san. Eu una as cauta si alte opinii si alti doctori.

"And breastfeeding makes the toddler dependent? The child who breastfeeds until he weans himself (usually from 2 to 4 years), is generally more independent, and, perhaps more importantly, more secure in his independence. He has received comfort and security from the breast, until he is ready to make the step himself to stop. And when he makes that step himself, he knows he has achieved something, he knows he has moved ahead. It is a milestone in his life."

http://www.keepkidshealthy.com/breastfeeding/guide/breastfeeding_toddlers.html (Despre a alapta toddleri).

Si cred cum am mai spus ulterior, ca fiecare face cum crede ca-i mai bine pentru copii sai.

Garo

Sanatate, ca-i mai buna ca toate.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns iren spune:

Au fost 2 pareri medicale,plus a logopedului.Intr-adevar,sora mea,stiind ca laptele contine multe subst. nutritive,dar nestiind ca si astea "seaca"la un moment dat,n-a prea inlocuit cu fructe si,in general,cu mincare pentru virsta copilului,alimentatia devenind deficitara.Dar in celalalt caz,acela cu cunostinta care are deja 2 copii,totul a fost ok,or,nu prea exista coincidente.Totusi,fiecare face ce crede ca e mai bine pt.copilul lui,n-am vrut sa va sperii.

Iren&Bogdanelu`

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ruxi spune:

Mi se pare improbabil sau mai degraba imposibil ca alaptarea o perioada mai lunga de timp, sa duca la intarziere mintala. Nu se poate asa ceva. Eu am alaptat pana acum, cand Clara are aproape un an, si ma gandeam sa-i mai dau 2-3 luni, doar seara inainte de culcare, dar vad ca pe zi ce trece incepe sa nu mai aiba chef de supt, ca urmare si productia mea de lapte s-a diminuat foarte mult. Asa ca, fetita mea s-a cam intarcat singura la varsta de un an. Eu cred ca pana pe la un an jumate, e ok sa-i mai dai o data, de doua ori pe zi, daca copilul vrea, dar dupa aceea deja mi se pare prea mult.

Ruxi si Clara pisicuta, 11 luni
Implinirea cea mai mare pentru o femeie este acea de a fi MAMA

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Dar eu nu ma sperii deloc si am citit cu mare interes mesajele postate la acest subiect. Le-am citit cu interes, dar nu ca sa gasesc argumente si contraargumente, am incredere in mine si in ce am facut, stiu sigur ca nu are cum sa fie rau, asa cum stiu ca nici nu i-am oferit calea spre genialitate prin faptul ca am alaptat-o atit de mult timp (mi se pare putin cam exagerat faptul ca o alaptare indelungata poate intirzia dezvoltarea creierului copilului, cred ca altele sint cauzele acestui lucru, dar cred ca se poate intimpla asa ceva daca nu-l alimentezi cu ce trebuie incepind cu 6-7 luni). Trecind peste ce am facut eu si obiectiv vorbind, parerea mea este alaptatul este necesar pina la 9 luni (daca ai, daca nu, asta e, nu trebuie sa se simta nici o mamica vinovata, eu cred cu tarie ca natura stie ce face), apoi daca poti continua si ai cu ce, e bine sa-i mai dai pina pe la un si citeva luni, alaptatul inca mai la aceasta virsta un rol nutritiv si de a ajuta micutul organism sa-si construiasca propriul sistem imunitar. Dar acest lucru este benefic pentru bebelus numai daca pe linga lapticul mamei primeste si tot ce ii trebuie pentru a se dezvolta si a creste sanatos. Dupa aceasta virsta, cred ca fiecare mama simte si stie cum e mai bine pentru copilul ei. La mine asa a fost sa fie, nu a primit nimic altceva in afara de titza (biberon, suzeta, nici macar o papusica sau un maimutoi cu care sa adoarma). Nu am simtit niciodata ca fac un sacrificiu, cind ma simteam obosita nu-i dadeam, o duceam cu zaharelul, abia la 1 an si 7 luni am simtit ca trebuie sa o intarc sau sa raresc macar titzica, pina atunci nici nu s-a pus problema, dar dupa una jumatate cred ca devenise putin dependenta de titza, o cerea tot timpul, cind se plictisea, cind se juca, cind era obosita, nu mai facuse asa din primele luni. Si am zis gata, ori primesti doar dimineata si seara, ori deloc. Si a ramas dimineata si seara, la fel, fara sa ma deranjeze si fara sa fie o datorie sacra de implinit, era suficient ca o vedeam fericita linga titzica mea, dupa baita, alintindu-se si adormind ca un prunc ce era dupa citeva minute de supt. Si la doi ani am simtit ca e timpul sa incheiem definitiv si a fost de acord, nu a mai schitat nici un gest de impotrivire. In tot acest timp Agata a avut un regim adecvat virstei ei, ba chiar exagerat din cauza acelei dermatite, cu kilogramele stam mai bine decit am vrea, la 6 luni avea deja 10 kilograme si la un an 13... acum la doi ani are 16 kg. Nu pot sa spun nici ca alaptatul i-a oferit o imunitate mai mare, dar nici nu am avut probleme mari de sanatate (o infectie urinara si doua gripe usoare pina acum). Abia acum parca o vad putin mai rezistenta, ia microbii, dar nu dezvolta bolile la fel ca ceilalti copii, totul se termina la ea intr-o zi sau doua. Asa am simtit, asa am facut, am avut noroc ca am avut lapte (si inca mai am!) lapte si ca am stat acasa, a fost si chestia cu dermatita atopica si dermatologul care a tratat-o cu succes se pare, imi recomandase sa o alaptez cit pot de mult peste un an. In plus, in familia mea asa se alapteaza, strabunicele, bunicele, mamele si generatia tinara si-au alaptat copiii in jur de un an si jumatate (gluma: nu avem nici un intirziat mintal in familie, cum nu avem nici genii, sint oameni normali si plictisitori de banali... poate putin mai sanatosi si longevivi, dar nici asta nu pot sa pun pe seama alaptatului indelungat!).

Hai ca m-am intins, acum imi dau seama ca am scris mult, imi cer scuze. Concluzia mea, unica si personala: dragi mamici, faceti cum simtiti si cum va tin titzicele, sint copiii vostri si nimeni, nimeni nu poate sa va oblige cit sa alaptati, nici macar copiii vostri.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns nelia spune:

Revin ca sa-mi cer scuze, in graba si prinsa de euforia scrisului am mai mincat citeva cuvinte sau am pus altele in plus.
Si mai voiam sa va spun ce stiu din auzite si citite: fabricarea laptelui de catre organismul mamei are la baza factori genetici si nu altfel de factori si cind spun asta ma refer la componenta si cantitate (este adevarat ca poate scadea productia, chiar daca ereditar ar fi trebuit sa corespunda nevoilor bebelusului si acest lucru se poate datora si altor cauze in afara ereditatii; de exemplu, daca mama nu are grija de ea – alimentatie, odihna, liniste – isi slabeste organismul si poate scadea productia de lapte) ). Dar eu stiu ca nu poti sa imbogatesti laptele sau sa-i schimbi valoarea nutritiva, el este asa cum este de la inceput si pina la sfirsit. Dar e si normal sa spui ca nu mai are aceeasi valoare nutritiva pentru bebe, dar nu pentru ca s-a schimbat laptele, ci pentru ca organismul copilului creste, se dezvolta si treptat are nevoie de mult mai mult pentru a o face in continuare. Nu e o explicatie prea stiintifica, dar eu cred ca lucrurile cam asa stau.

Cornelia, mamica Agatei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

quote:
Originally posted by iris

; noi ;

nu uitati exemplul mamicilor-animalute din jurul nostru; am povestit mai demult cum am luat eu lectii de la cateaua noastra; ele alapteaza pina ce puii au dinti si invata sa manince si apoi le cam dau un sutuletz...

imi cer scuze pentru atita vorbarie

iris

La exemplul animalelor m-am gandit si eu, iar sofia are abia jumate de dintisor...se pare ca mai e cazul sa o alptez.
Imi pare bine ca s-a atins ceeawce urmaream, adica impactul psihologic al alptarii indelungate.Totusi...intarziere mintala...poate ca doctorita noastra n-ar fi recomandat asa daca ar fi chiar adevarat.In orice caz, sunt pentru alaptat in completarea substantelor bune din fricte, legume si proteine.
Succes la alapatat!

Sabina & Sofia Galagia

Mergi la inceput