2 copii sau unul?

2 copii sau unul? | Autor: Sobo

Link direct la acest mesaj

Desi citesc acest site inca de cand eram insarcinata in cateva luni cu Dragos, este prima oara cand va scriu.
Am un baietel de un an si opt luni(implinite chiar astazi). Desi avem zece ani de la casatorie (ne-am casatorit la 21 de ani)am luat destul de tarziu decizia de a avea un copil. Acum ma gandesc daca este mai bine pentru el sa aiba un fratior sau o surioara sau sa fie copil unic. Sotul nu mai vrea alt copil, mai mult el a amanat si decizia de a avea primul copil, dar acum il iubeste la maxim.
Cunosc o multime de argumente pro si contra, intrebarea este: Cum este mai bine pentru el? Astept pareri de la fosti copii unici la parinti. Atat eu cat si sotul am avut cate o sora.

Va pup pe toti.
Mama lui Dragos

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns GabiG spune:

Si eu si sotul meu sintem singuri la parinti si nu este bine, nici in copilarie, nici in viata de adult...Mie nu mi-a placut. De muote ori doream sa am pe cineva linga mine in permamnenta, sa ne sfatuim, sa fim complice...
Acum avem si noi o fetita de 1an si 2 luni si dorim deja al doilea copilas (daca ar fi dupa mine si as avea timp si mai multi bani as mai face inca 2).
Eu cred ca un copil care creste cu frati sau surori creste mai generos, mai puternic, mai increzator...Iar cind sint mari, parintii nu sint pentru vesnicie alaturi de ei...Ramin unul cu altul...
Parerea mea!
La multi ani pt Dragos!

si Francesca 1an2 luni
Pe lumea asta exista un singur bebelas (copil) perfect! Si fiecare mama il are!
http://f1.pg.photos.yahoo.com/adigabi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns lilach spune:

Pot sa-ti dau raspuns de pe pozitia de copil singur la parinti.

A fost destul de greu...d.p.d.v. material nu-mi lipsea nimic insa tot timpul imi cautam pe cineva care sa fie aproape de mine si am reusit insa nu e acelasi lucru.
Eu am trei copiii,doi destul de mari si al treilea 1 an si 11 luni.Nici nu mi-as putea inchipui viata fara ei.Este greu insa ei se inteleg f. bine.

"Un sfirsit e un inceput..."

ella& laura,andrei,andra

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angi_gemeni spune:

Si eu am fost singura la parinti, sotul meu, la fel. Si eu si el ne-am gandit ca nu e bine sa avem doar un copil! Doi, fara discutie!!! Si, uite, avem gemeni. In plus, ne mai dorim copii si in mod sigur va fi si un al 3-lea, dar sa mai creasca gemenii.
Nu e bine sa-l lasi pe cel mic fara o surioara sau un fratior! Convinge-l pe sotul tau ca asa este mai bine! Important este ca tu esti de acord, ca esti hotarata sa mai ai un copil!
Pana una alta, pana la hotararea definitiva, multa sanatate baietelului tau.

Angi si gemenii
"Cu cat zbori mai sus, cu atat vezi mai departe" Richard Bach-<Pescarusul Jonathan Livingston>

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns tinaw spune:

Se pare ca in general raspund cei care au fost singuri la parinti. Nici eu nu am frati si desi mi-a placut sa fiu singura la parinti si nu am devenit vreo egoista, cred ca e bine sa ai frati
Sint categoric pentru mai multi copii. Daca ar fi dupa mine as face cel putin 3. Si sotul meu e de aceeasi parere! E bine sa ai frati. Singele apa nu se face!
Rina si bebe Robert

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Amalia spune:

Si eu sunt de acord ca nu e bine sa fie singur la parinti. Eu sunt unul din cazurile care mai are 2 frati mai mari (unul cu 8 ani si altul cu 10 ani mai mare). Nu ma inteleg cu amandoi, dar ma bucur din tot sufletul ca-i am. Si mai ales acum, cand din 1997 mama noastra nu mai traieste.

Sanatate maxima!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gtania spune:

Sper ca nu te deranjeaza daca iti rapund la intrebarea ta chiar daca mai am doi frati. Parerea mea este sa fie doi frati, deoarece am oservat ca este bine, am avut cu cine sa vorbesc, ne luam apararea, ne mai certam dar fiind frati ne-am impacat tot la fel de repede.
Sunt insarcinata in 34 sapt. si deja ne gandim ca mai vrem unul, dupa ce mai creste primul.
Decizia ramane tot a voastra.

Tania

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ange spune:

Sobo, semnez pt. 2 copii
e superb!

ange,mamica de 2ori

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alina spune:

Eu sunt singura la parinti si multi ani m-am gindit ce norocoasa sunt ca dragostea si atentia lor e doar pt mine,ca nu trebuie sa impart jucariile si hainutele.
Nu am suferit niciodata ca nu am frati dar poate ca mi-ar fi placut.
Nu sunt egoista dar pur si simplu mint sa spun ca am suferit ca nu am frati,e imposibil sa stii cum e daca nu ii ai...chiar am citit subiectul recent despre conflictele dintre frati si am vazut si situatiile cind .

Mai tirziu am inteles ca dragostea parintilor pt copii nu se imparte ci e aceeasi indiferent de ordinea aparitiei lor pe lume.

Oricum m-am convins ca e bine ca fetita mea sa mai aiba o surioara(fie si fratior)mai ales ca aici nu are verisori sau alte rude apropiate dar deocamdata aminam momentul,fara ajutoare nu m-as putea ocupa la fel de bine de Marie si de un bebelus.

Alina

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ochinegri spune:

Familiile mari sunt frumoase !
Si eu imi fac curaj ....

Mama de BB de 11 luni.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lia spune:

Buna.Si eu am fost un copil singur la parinti si as minti daca as afirma ca am suferit din cauza asta.Mi-a fost foarte bine.Am avut prieteni foarte buni care au suplinit probabil lipsa fratilor si nu-mi amintesc sa ma fi simtit singura.Probabil ca nu mi-ar fi displacut nici daca as fi avut un frate sau o sora,dar n-a fost cazul.
Eu in momentul de fata nu ma gandesc la al doilea copil.Andrew are 2 ani si 8 luni.

Lia&Andrew

Mergi la inceput