ma poate ajuta cineva?:(

ma poate ajuta cineva?:( | Autor: mada4u05

Link direct la acest mesaj

am si eu mai multe intrebari de pus.dar mai intai va fac un mic rezumat.
sunt madalina am 17 ani, sunt din bucuresti.parintii mei lucreaza de aproximativ 3-4 ani in anglia.eu am ramas in buc cu bunica mea.in vacanta aceasta am fost luata cu forta sa muncesc in anglia.cand am plecat din tara mi sa spus ca pe data de 9 sept 2008 am bilet de intoarcere spre bucuresti.
astazi am aflat ca nu o sa ma mai intorc acasa.tin sa mentionez ca nu doresc sa stau aici in anglia impreuna cu mama si tatal meu pentru ca cateodata tatal meu ma mai si bate.
se poate face ceva in privinta asta?se poate sa ma intorc acasa?ptr ca in buc am o viata.invat in liceul A.D. Xenopol.in cls s 9 a am avut media 9.35 acum intr`a zecea 9.01.
adica nu consider ca as putea face fata aici.am incercat sa le explic parintilor mei dar nu vor sa ma inteleaga ba chiar tatal meu mi`a dat azi 2 palme.
astept un raspuns.va rog mult.
multumesc

Raspunsuri

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Buna, Mada
Cum adica ai fost luata cu forta sa muncesti? Ce sa faci mai exact?

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns marius spune:

Parintii tai lucreaza legal in Anglia? Ce inseamna "am fost luata cu forta sa muncesc in anglia"? Cum adica cu forta? Ce anume ai lucrat si in ce baza? La negru? Cu contract? In Romania cie te intretinea? Din ce bani?

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Lara spune:

Probabil am speriat biata fata. Ea asteapta raspunsuri, noi ii punem intrebari :D
Mada, trebuie sa ne spui mai multe, din ce spui tu nu intelegem mare lucru.
De ce esti asa de suparata totusi? Banuiesc ca de buna voie te-ai dus la ei, in vizita, nu?
Eu refuz sa cred ca parintii tai iti vor raul! Eu tot pentru copilul meu m-am mutat aici. Partea buna este ca eu mi-am pregatit copilul pentru schimbarea asta, am vorbit cu ea. Poate parintii tai au procedat putin altfel cu tine, insa ma gandesc ca daca nu le-ar fi pasat de tine, te-ar fi lasat in Bucuresti, iar ei si-ar fi continuat linistiti viata in Anglia. In ce oras sunteti? Viata in Anglia poate fi foarte frumoasa, sa stii. Inteleg ca-ti este greu sa-ti lasi scoala si prietenii in urma, dar asta nu este o tragedie, iti vei face noi prieteni aici, iar la scoala mai mult ca sigur iti va placea. Hai incearca sa nu mai fii atat de pesimista, ok? Vei face fata, nu-ti mai face atatea griji! Aici, copii romani au rezultate foarte bune, sa stii! Te vei mira si tu cat de simplu iti va fi! Trebuie doar sa-ti dai o sansa si sa incerci, ok?
Hai revino cu mai multe detalii.

Lara, mami de Ioana

www.piczo.com/Forsweetdiana?" target="_blank">Rugati-va pentru DIANA
-----------------------

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Fomalhauti spune:

Buna Mada, eu am un baiat de varsta ta.

E foarte rau ca tatal tau te bate. Din pacate este un obicei romanesc si majoritatea parintilor care il practica traiesc cu impresia ca fac bine. Ei considera ca asa pot impune mai bine copiilor lor ceea ce e mai bine pentru ei. Eu stiu ca nu este asa, noi, mamicile de pe forumul acesta stim asta. Din pacate nu stiu ce se poate face. Nu stiu daca autoritatile din Anglia ar interveni; cred ca depinde de forma legala prin care locuiesc parintii tai acolo. Dar, daca ar interveni, probabil ai fi luata din familia ta si dusa intr-un fel de casa de copii. Aceasta nu se aseamana cu ceea ce inseamna o casa de copii in Romania, dar oricum nu cred ca pentru tine ar fi mai bine decat cu ai tai. Cu siguranta nu te-ar trimite inapoi in Romania.

Cealalta problema...Probabil parintii tai au discutat cu tine si ti-au spus ca te vor lua la ei. Tu ai refuzat si atunci au gasit forma asta, te-au mintit. Raspunde-mi daca am gresit si a fost altfel. Nu e frumos ca te-au mintit, dar, pe de alta parte, ma pun in pielea lor, ca mama si ma gandesc ca vor sa iti ofere o viata mai buna...Tu ai aici colegi, prieteni, nu vrei sa ramai acolo, te inteleg si pe tine. Dar, deocamdata, ei decid pentru tine. Asa e legea. Lucrurile se schimba peste un an, vei fi majora si vei decide. Poate de aceea s-au grabit sa te "ia cu forta", ca sa stai un an acolo, sa poti apoi decide unde preferi sa stai. Prietenii tai din Romania iti vor ramane prieteni, stiu asta, eu am si acum prietene din scoala. Cu siguranta o vei revedea pe bunica si va veni ziua in care vei decide daca doresti sa locuiesti cu ea sau cu parintii tai.

Si pe parintii tai, i-ai incet! Sunt ani de cand nu au mai locuit cu tine si tu te-ai schimbat mult in acest timp, ai crescut. Poate inca le este greu sa inteleaga asta. Stiu ca acum esti suparata pe ei dar ei chiar iti vor binele.

Scrie-ne in continuare. Pe forum nu sunt numai mamici ca mine, sunt si multe persoane mult mai apropiate de varsta ta si iti vor scrie si ele.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns sirimie spune:

Eu as spune ca parintii stiu cel mai bine ce e bine sa faca copiii lor - in afara de bataie, ma rog. Eu cred ca pentru tine este mai bine sa stai cu parintii tai care pot sa iti dea educatie corespunzatoare, mai degraba decit cu bunica in Bucuresti.

Adolescentii sint contra parintilor, dar la sfirsit cind tragi linie parintii au mai multa dreptate.

Va dorim sa cresteti mari si frumosi!

Simona & Vladut (27 februarie 2005)

Poze la http://www.kodakgallery.com/I.jsp?c=akcecxh.f5u0t6d&x=0&y=nr5bn

Andrei are nevoie de ajutor: http://andrei.seek-on.com/ro

Despre Andrei

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Cristina_A spune:

Ai niste parinti abuzivi si, in plus, te compatimesc ca esti constransa sa muncesti, cu atat mai mult cu cat esti atat de tanara. Ramanerea ta fortata in UK te va obliga cumva sa abandonezi studiile liceale?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Clover spune:

In cel mai rau caz te duci la politie si le explici in ce situatie esti.

Dar inainte, cateva intrebari:
- ce statut au parintii tai in Anglia, legal/ilegal?
- ce planuri au cu scoala ta? ce asteapta de la tine ca sa faci fata?
- cat din banii munciti de tine iti raman de cheltuiala?
- ce zice mama ta de corectia fizica ce ti se aplica? Incearca sa il ameninti pe tatal tau ca la prima palma suni la politie. Esti intr-o tara care nu tolereaza asa ceva si daca are ceva minte o sa priceapa.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Adela99 spune:

cand spui ca ai fost luata cu forta sa muncesti te referi la faptul ca tu nu ai vrut sa pleci in Anglia iar parintii tai in virtutea faptului ca sunt parinti te-au obligat? te-au luat in Anglia sa muncesti? io asa inteleg. nu zic ca nu e bine sa muncesti, da' ma-ntreb daca in astia 3-4 ani de cand ei sunt in Anglia tu ai fost in vizita la ei.
bunica ta te poate intretine in Bucuresti sau parintii tai contribuie la intretinerea ta? ai o varsta sensibila din mai multe puncte de vedere. la 17 ani esti inca minora, nu te poti intretine - deci esti dependenta de ei sau de bunica. felicitari pentru rezultatele scolare. sunt convisa ca te-ai descurca si in Anglia. probabil esti suparata pe parintii tai care au plecat si te-au "parasit" , nu te simti respectata si ascultata, iar daca parerile difera mai incasezi si palme. te simti prinsa-n capcana si fara putere. un sentiment foarte neplacut.
parintii tai au probabil prieteni, cunostiinte cu copii de varsta ta. incearca sa vorbesti cu ei sa vezi ei cum s-au adaptat, cum se descurca cu scoala ca inteleg ca te framanta. cum ti-am spus sunt convinsa ca te-ai descurca. tu ce planuri de viitor ai? banuiesc ca vrei sa studiezi mai departe. succes!
io nu prea sunt de acord cu " nu ti-e bine acum, da' ai sa-mi multumesti mai tarziu". asa o fi. da' ar fi mult mai bine daca ati putea discuta. te inteleg ca vrei sa-ti termini liceul in Romania. probabil parintii tai au apelat la metoda asta pentru ca dupa majorat nu mai poti pleca in Anglia la intregirea familiei.
delicata situatie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elena123456 spune:

Draga Madalina,

Ca sa te intorci acasa ai 3 solutii : fie te sui in avion si pleci, fie apelezi la ambasada romana din anglia sa faca toate demersurile legale sa te intorci, fie astepti sa implinesti 18 ani si esti propriul tau stapan.

Usor de spus , greu de facut ....dar cheia sucesului sa pleci acum , este bunica ta, ea trebuie sa te sprijine , sa fie de acord sa te ia in intretinere( nu ai indeplinit varsta de 18 ani ca sa iei decizii singura).

In momentul de fata , singura instanta sa te te ajute sa pleci este te intorci este ambasada romaniei in anglia....cauta pe internet unde este si fa-le o vizita. Nu uita ca inca esti minora( nu ai indeplinit 18 ani) si ambasada este obligata sa te ajute(protectia minorilor fata de abuzurile parintilor)

Succes si mult curaj,

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Oana C spune:

quote:
citat din mesajul lui sirimie

Eu as spune ca parintii stiu cel mai bine ce e bine sa faca copiii lor - in afara de bataie, ma rog. Eu cred ca pentru tine este mai bine sa stai cu parintii tai care pot sa iti dea educatie corespunzatoare, mai degraba decit cu bunica in Bucuresti.

Adolescentii sint contra parintilor, dar la sfirsit cind tragi linie parintii au mai multa dreptate.

Si daca ar fi fost o sotie batuta de sot, tot asa am fi sfatuit-o? Ca pentru ea cel mai bine e sa stea cu el? Care este diferenta intre un sot care isi bate sotia si un tata care isi bate fiica??? De ce Madalina ar trebui sa stea in continuare cu parintii ei, cu tatal ei, care o bate ... "pentru ca stiu cel mai bine"???
Daca ei ar fi stiut ce-i mai bine pentru ea, ar fi lasat-o sa termine scoala in Bucuresti, daca asta vrea Madalina, apoi ar fi discutat cu ea, sa vada daca fata vrea sa mearga la munca in Anglia. Asa, ei doar au luat-o de la scoala unde are rezultate foarte bune si o forteaza sa ramina in Anglia, la munca.
Unde este "mai bine" asta de care vorbiti?
Si la 17 ani cred ca Madalina isi poate spune cuvintul, daca vrea sa ramina la scoala in Bucuresti, cu bunica ei, sau sa mearga in Anglia.

Nu stiu cum sint scolile din tara, dar daca ai suna la liceu, sa le spui situatia ta, poate ar vorbi ei cu parintii tai, sa ii convinga ca tu esti o eleva buna si ca ar fi pacat sa pierzi anii de scoala, care ti-ar fi de mai mult ajutor pe viitor decit citiva bani cistigati acum. Iar despre faptul ca tatal tau te bate, nu stiu care sint procedurile de pe acolo, dar este inadmisibil!

Sa fugi si sa te urci singura in avion, este periculos, sint atitia nebuni in lumea asta. Daca ai suna la ambasada, ar mai fi o solutie. Chiar nu stiu ce optiuni ai avea in Anglia, probabil este diferit de US. Aici ar fi de ajuns sa mergi la politie, sa le spui ca tatal tau te bate si ca vrei sa te intorci in tara, unde ai locuit cu bunica ta 3-4 ani si unde ai rezultate foarte bune la scoala.

Sincer, sper ca parintii tai sa isi schimbe decizia, sa te lase sa mergi inapoi in tara, ca sa iti termini scoala (si, normal, sa scapi de tatal bataus).

Oana

Mergi la inceput