menstruatie &alaptat
Ce legatura are menstruatia cu alaptatul ?! Se poate alapta in aceasta perioada fara nici o restrictie ?
Raspunsuri
dede spune:
quote:
Initial creeata de alexi
Ce legatura are menstruatia cu alaptatul ?! Se poate alapta in aceasta perioada fara nici o restrictie ?
Din cate stiu, nu exista restrictii - singura problema ar putea fi refuzul bebelusului de a mai manca !!!
Succes.
DeDe Câââââ
iubibubi spune:
nu exista nici o restrictie. din cate stiu, singurul efect ar putea fi asupra "productiei" de lapte, in sensul ca poate scadea un pic in perioada respectiva - dar nu e regula generala!
deci, continuati! (cu tzitzi n-am gasit..)
pupici
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
ungureaa spune:
Buna,
Eu imi alaptez fiul si ziua si noaptea (cind cere) si inca nu am ciclu deloc...si nici nu mi-e dor de el ! ! ! Dar intrebarea este oare cu ce ocazie vine ? atunci cind nu o sa mai alaptez sau...cind vrea el ?
Adina si bebe Gabriel
Sabina spune:
Vine cand vrea el!!! La mine a fost dupa 9 luni...
Nu sunt nici un fel de restrictii..o observatie personala ar fi ca eu sunt mai obosita in zilele acelea...
Sabina & Sofia Galagia
iubibubi spune:
cand vrea dansul! la mamicile care nu alapteaza, vine, de obicei, dupa 6-8 saptamani. la cele care alapteaza, perioada "alba" dureaza mai mult, uneori chiar si 12 luni.
oricum, variaza de la persoana la persoana!
"ocazia" cu care vine banuiesc ca e determinata de schimbarile hormonale.
http://www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=iubibubi
Otilia spune:
Mie mi-a venit dupa numai 3 luni, dar nu a avut nici un efect asupra alaptatului. Pina la 6 luni am alaptat exclusiv. Acum Adélie are 13 luni si tot o mai alaptez (doar putin :)))
Otilia&LaAdelita
Missy spune:
Depinde de fiecare cand vine ... La mine a aparut dupa 4 luni, desi alpatam si nu ii simteam lipsa. am mai alaptat pana la 8 luni. singurele probleme la noi au fost ca eu eram epuizata si aveam o pofta de mancare enorma, iar bb Alexia era mai agitata in acele zile. partea cea mai super e ca nu mai am dureri, ca inainte stateam in fiecare luna o zi acasa.
succes si cat mai mult lapte
cgabriela spune:
Briana este nascuta pe 27 iunie 2002, prima menstruatie mi-a venit pe 16 iunie 2003, a primit lapte numai de la san, nu bea deloc cu biberonul nu foloseste nici suzeta, (pt. noi a fot un chin, dar acum sunt fericita) la prima menstruatie nu a simtit nimic, a mancat f. bine ! Dar am spus ca este cazul sa o intarc, am avut probleme cu mancatul celalalt - Deci pe 29 iulie nu i-am mai dat deloc san, de pe 25 iulie a primit numai dimineata! Iar pe 2 august mi-a revenit ciclul (intrasem in panica ca nu mai revine, de sarcina nu putea fi vorba, dar ...) Deci din 2 august am inceput sa i-au si "pilule" , laptele a scazut ca productie chiar foarte mult, pana atunci stateam cu gheata si ceream sfaturi si ajutor de la fete! LE MULTUMESC si acum sanii s-au micsorat destul de mult ne simtim bine, si eu si Briana, ea bea lapte din canita , deci nu cred ca influenteaza att de mult menstruatia - alaptat\ul, doar ca in acea perioada laptele are alt gust, din cauza unui hormon, dar depinde de BEBE cat de repede se obisnuieste cu noul!
Va pupam si succes la alaptat!
Mitzi spune:
Am crezut ca nu-ti vine ciclu atata timp cat alaptezi. Se pare insa ca la mine a fost doar o coincidenta. Am alaptat 6 luni si apoi mi-a venit ciclul!
nelia spune:
Si eu am crezut la fel, dar mie mi-a venit dupa 2 luni si jumatate de la nastere, desi alaptam la cererea destul de mare a Agatei si exclusiv pina la 6 luni si jumatate. Ce am observat eu a fost ca ciclul a venit foarte regulat in toata aceasta perioada (adica de doi ani si o luna cit am alaptat-o pe Agata), fara dureri, dura mai putin decit inainte de sarcina si nastere, Agata era putin cam agitata in zilele respective, dar atit, nu a refuzat niciodata sinul. Am intarcat-o, chiar sint curioasa cum se va prezenta ciclul de acum incolo.
Cornelia, mamica Agatei