Cuantumul alocatiei in tara in care locuiti = ?

Raspunsuri - Pagina 8

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

quote:
citat din mesajul lui delphin

Dama as vrea sa corectez nitzel spusele tale cu privire la fr.
Fara suparare!

Deci:

Alocatie propriu zisa pt. un copil(primul) nu exista. De la doi in sus. Pt. 2 copii aprox. 129€.
Alocatie pt. copil pana la 3 ani 168€, in functie de venituri.
Ajutor pt. nastere, in luna a 8-a, tot in functie de venituri 790€
Daca mama a lucrat minimum 2 ani inainte de nasterea primului copil, are dreptul la concediu de cresterea copilului 6 luni, platit cam 300€ pe luna + alocatia copilului de 168.
Daca mama a lucrat cel putin doi ani jumate in ultimii 5 ani de inainte de nasterea celui de-al doilea copil, are dreptul la concediu de crestere a copilului timp de 3 ani . Concediu platit ce ajunge, cu toate alocatiile incluse la 650€ pe luna daca nu depasesti plafonul de venituri. Daca depasesti, se scade alocatia de copil pana la 3 ani.
Cand copii intra la scoala, la 6-7 ani primesc prima de inceperea anului scolar, cam 150€ la fiecare inceput de an scolar, prima conditionata de plafonul de venituri.
Da, exista centrul de Protectie Maternala infantila, unde poti beneficia pt. copil pana la 6 ani de vaccinuri, consultatii periodice, gratuite. Consilieri de crestere, alaptare etc.

Voila!

pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj

Corect!

Si ptr ca cineva vorbea de costul unei crese (si citisem de sume inferioare a 200€/luna prin Germania), eu zic sa se considere fericiti.

Am platit 600€/luna la cresa particulara, pana a intrat baiatul la scoala, la 3 ani jumate (si deduceam doar vreo 2000€/an la impozit ).

(si am zis merci ca am prins loc acolo, ca la aia de stat, mai repede castigi la loto inainte sa prinzi un loc).

Asta in conditiile in care la 3 ani mi s-a taiat alocatia de 168€/luna.

Voila voila.

Si nu ne mai suparam pe nimeni.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alexas spune:

Marius felicitari ,ce alocatii de la 2 ani cand deja le trebe din ce in ce mai multe ei o micesc.Eu nu as vrea decat sa traiasca ei o luna ( cei din parlament)cu salariu minim pe economie cu doi copii gemenii, chel. mancare etc.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns angipangi spune:

quote:
citat din mesajul lui spic de grau

quote:
citat din mesajul lui delphin

Dama as vrea sa corectez nitzel spusele tale cu privire la fr.
Fara suparare!

Deci:

Alocatie propriu zisa pt. un copil(primul) nu exista. De la doi in sus. Pt. 2 copii aprox. 129€.
Alocatie pt. copil pana la 3 ani 168€, in functie de venituri.
Ajutor pt. nastere, in luna a 8-a, tot in functie de venituri 790€
Daca mama a lucrat minimum 2 ani inainte de nasterea primului copil, are dreptul la concediu de cresterea copilului 6 luni, platit cam 300€ pe luna + alocatia copilului de 168.
Daca mama a lucrat cel putin doi ani jumate in ultimii 5 ani de inainte de nasterea celui de-al doilea copil, are dreptul la concediu de crestere a copilului timp de 3 ani . Concediu platit ce ajunge, cu toate alocatiile incluse la 650€ pe luna daca nu depasesti plafonul de venituri. Daca depasesti, se scade alocatia de copil pana la 3 ani.
Cand copii intra la scoala, la 6-7 ani primesc prima de inceperea anului scolar, cam 150€ la fiecare inceput de an scolar, prima conditionata de plafonul de venituri.
Da, exista centrul de Protectie Maternala infantila, unde poti beneficia pt. copil pana la 6 ani de vaccinuri, consultatii periodice, gratuite. Consilieri de crestere, alaptare etc.

Voila!

pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj

Corect!

Si ptr ca cineva vorbea de costul unei crese (si citisem de sume inferioare a 200€/luna prin Germania), eu zic sa se considere fericiti.

Am platit 600€/luna la cresa particulara, pana a intrat baiatul la scoala, la 3 ani jumate (si deduceam doar vreo 2000€/an la impozit ).

(si am zis merci ca am prins loc acolo, ca la aia de stat, mai repede castigi la loto inainte sa prinzi un loc).

Asta in conditiile in care la 3 ani mi s-a taiat alocatia de 168€/luna.

Voila voila.

Si nu ne mai suparam pe nimeni.

Tu spui ca iubesti florile, dar le tai si le pui in vaza.
Zici ca iubesti cainii, dar le pui zgarda si ii tii legati in lant.
Te lauzi ca-ti plac pasarile si le inchizi in custi mititele...
Cand spui ca ma iubesti mi se face frica. (Jean Cocteau)

si cat se castiga de platiti atata cresa
cu salariul care se ia in romania,normal ca alocatia e prea mica.
nu iti ajung de azi pe maine mai ales ce preturi sunt la salariile lor
asa ca nu cred ca trebuie comparata alocatia cu celelalte state care chiar daca nu o iau isi permit sa plateasca 600 euro la gradinita
ati auzit ca in romania cea mai multi sunt batrani,cum sa mai faca copii,daca nu au cu ce sa/i creasca.
si daca nu esti un avut ai nevoie de a cea alocatie.

teodorade angi pangi28-10-2007 si Roberto 28-06-1999 http://community.webshots.com/album/563642807EqHYOU teodora

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
citat din mesajul lui adrianaloy

Mda...in SUA nu ne da alocatie...dar ce-i drept eu nu-mi amintesc sa fi platit vreun banut la scoala. I-am cumparat un rucsac la inceput de an plus 2 dosare(care de fapt ni le-a dat in vara inapoi cu toate capodoperele progeniturii) si asta a fost tot. Nu tu fondul clasei, manuale, caiete, creioane, acuarele sau mai stiu eu ce uniforma obligatorie...

Adriana, mama de baieti: Andrei(30.11.05) si Mihai(3.08.00)

Adriana, din cate stiu eu aici in USA scolile sunt sustinute de bugetele locale ale primariilor implicit din taxele pe proprietate pe care fiecare le plateste pe cand alocatiile pentru copii daca s-ar da se dau din fondurile federale.
FAptul ca aici copii merg la scoala cu ghiozdanul gol, adica au in el 1-2 dosare cu cateva foi este adevarat mai ales in primii ani de scoala, pana prin clasa a 3a.

Am stat si eu si m-am minunat cam cate poate cara in ghiozadan un copil de clasa I. Nu sunt normali nici invatatorii si nici cei de pe la inspectoratele scolare care vin cu asemenea cerinte.

Mergi la inceput