Cuantumul alocatiei in tara in care locuiti = ?

Raspunsuri - Pagina 7

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns carmen94 spune:

quote:
citat din mesajul lui karligutza

...eu am intrebat de alocatie si de marirea alocatiei in ROMANIA, doar de dragul de a afla cum e in alte state... cum s-ar putea face sa fie si la noi mai bine in sensul majorarii ei si atat! fara ca sa ma gandesc cum as putea face sa imi creasca altcineva copilul.... ma si enerveaza gandul asta, ca altcineva aduce astfel de acuzatii direct sau indirect... nici macar aluzii, nici macar stereotipul asta "sa creasca statul copilul" spus la general nu-mi convine!

hai ca ma agit aiurea, oricum multumesc ca mi-ati raspuns si ca se afla aici informatii din diferite tari, iar cine mai vrea sa raspunda sa raspunda cum crede de cuviinta, insa ma departez deja de ideea pe care am blamat-o atat de mult ca n-are rost...

karligutza
sunt mamica Adelutei

am sa raspund la obiect si fara comentarii....

ptr. un bebe de 15 luni primesc:

de la federal- 100 $
de la provincial- 176.33 $
PREST. POUR ENFANT CANADA-111.05 $

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns miereamara spune:

Alexia27, motivatia de a avea un copil trebuie sa vina din interiorul tau, nu trebuie sa te motiveze statul. Faci copilul pentru ca asa simti tu, nu pt ca ti-a iesit o balanta pozitiva din socotelile facute cu statul.

“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album

My baby

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Dbunny spune:

quote:
citat din mesajul lui dayanara

aici se dau 100 de euro pe luna timp de 3 ani
alocatia din romania mi se pare ok

ivan si dayanara

Cei 100€ pe luna se dau daca mama munceste cu contract legal minim 20 ore saptamanal(4 ore zilnic de luni pana vineri)...daca nu, nix! si daca te gandesti ca la cresa iti iau 120 pe 4 ore zilnic te intrebi unde-i farmecul?

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Alexia27 spune:

Miereamara, de acord cu tine. Numai ca eu nu spuneam din perspectiva motivatiei interne a unui cuplu de a face unu doi sau n copii. Normal ca asta vine din interior. Spuneam strict din perspectiva statului care incurajeaza natalitatea dar doar la nivel declarativ. Adica, daca eu, cuplu vreau sa fac un copil si cand ma uit in buzunar vad un mare 0, si cand ma gandesc la viitor (incepand cu hrana, imbracaminte, medicamente si terminand cu studiile), ma mai gandesc inainte. Nu e vorba ca nu vrei, e vorba ca nu ai cu ce. Si cand statul spune "faceti copii" mi se pare normal sa contribuie si el cu un suport material la asta. La asta m-am referit cand vorbeam de motivare.

Eileen Nicole

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

Natalitatea in Romania a scazut si pentru ca incredibil de multi tineri au plecat in cele 4 zari pentru un trai mai bun, unii cu familie, cu copii, altii si-au intemeiat familii acolo si evident doresc sa nasca acolo (si stim cu totii de ce !). Cunosc pe cineva care lucreza la un inspectorat scolar si mi-a zis ca in ultimii 2-3 ani cererile de eliberari de foi matricole pentru copii luati de parinti in strainatate a crescut enorm de mult.Si normal ca efectul acestei migrari a populatiei tinere este acela de scaderii a natalitatii.
Dar, in orice caz copilul il faci pentru ca vrei si nu pentru cuantumul alocatiei de stat pentru copii.
Si aici in USA trebuie sa ai venituri extrem de mici, si familie numeroasa pentru a te califica la un ajutor de la stat, si nu toti au salarii cum se crede, de zeci de mii de dolari dar au copii.
Si daca stie omul ca nu primeste nici un banut pentru copil, nici nu asteapta, dar cand stie ca statul da ceva apare si nemultumirea ca de de nu da mai mult si mai mult !!!
Asta ca "statul face galerie ca scade natalitatea" este un fel de a zice , pentru ca trebuie informati oamenii de acest aspect, dar oare cum ar suna :hai faceti copii ca va marim alocatia sa aveti cu ce-i creste ! Si oare cine se va inghesui sa creasca natalitatea ??? De fapt stim noi cine, dar nu spun aici pentru a ca as fi acuzata de rasism si discriminare !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns delphin spune:

Dama as vrea sa corectez nitzel spusele tale cu privire la fr.
Fara suparare!

Deci:

Alocatie propriu zisa pt. un copil(primul) nu exista. De la doi in sus. Pt. 2 copii aprox. 129€.
Alocatie pt. copil pana la 3 ani 168€, in functie de venituri.
Ajutor pt. nastere, in luna a 8-a, tot in functie de venituri 790€
Daca mama a lucrat minimum 2 ani inainte de nasterea primului copil, are dreptul la concediu de cresterea copilului 6 luni, platit cam 300€ pe luna + alocatia copilului de 168.
Daca mama a lucrat cel putin doi ani jumate in ultimii 5 ani de inainte de nasterea celui de-al doilea copil, are dreptul la concediu de crestere a copilului timp de 3 ani . Concediu platit ce ajunge, cu toate alocatiile incluse la 650€ pe luna daca nu depasesti plafonul de venituri. Daca depasesti, se scade alocatia de copil pana la 3 ani.
Cand copii intra la scoala, la 6-7 ani primesc prima de inceperea anului scolar, cam 150€ la fiecare inceput de an scolar, prima conditionata de plafonul de venituri.
Da, exista centrul de Protectie Maternala infantila, unde poti beneficia pt. copil pana la 6 ani de vaccinuri, consultatii periodice, gratuite. Consilieri de crestere, alaptare etc.

Voila!

pozici
www.onetruemedia.com/otm_site/view_shared?p=59ecfb6ceda7fc8433bfcc&skin_id=701&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank"> montaj

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petra spune:

quote:
...
... Si cand statul spune "faceti copii" mi se pare normal sa contribuie si el cu un suport material la asta.

Eileen Nicole

Oare este chiar normal?

Ce daca iti spune cineva sa arunci cu o piatra in geamurile casei tale o faci numai pentru ca-ti pune in mana un bolovan mare ???

no offense , please !

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns adrianaloy spune:

Mda...in SUA nu ne da alocatie...dar ce-i drept eu nu-mi amintesc sa fi platit vreun banut la scoala. I-am cumparat un rucsac la inceput de an plus 2 dosare(care de fapt ni le-a dat in vara inapoi cu toate capodoperele progeniturii) si asta a fost tot. Nu tu fondul clasei, manuale, caiete, creioane, acuarele sau mai stiu eu ce uniforma obligatorie...

Imi povesteste sora mea din tara cati bani investeste ea in perdelele de la scoala, ghiozdanul plin (9kg!!!) al copilului, in camasile albe cu guleras (nu au voie cu tricou!!!) si alte culegeri obligatorii bagate pe gat de profesori care "doresc" binele copiilor.

Nu stiu daca valoarea alocatiei este marea problema in RoM...cred mai degraba ca diferenta dintre costul vietii si nivelul salariilor!!!! Costuri europene la salarii "romanesti".

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ile77 spune:

quote:
citat din mesajul lui marius

In unele tari mii de copii nu au parinti, mii de copii dorm in strada, mii de copii mor de boala, mii de copii mor de foame. A se vedea UNESCO!
Si nu numai. Daca as sti ca exista o posibilitate si astazi le-as da alocatia doar doar sa aiba ceva in stomac. Exista atata saracie lucie in alte parti incat eu(noi) sunt(em) foarte bogati acum.

Marius Pernes
www.marius.rdsor.ro / Mai multe...
Pagina legislativa

Uite aici in norvegia exista asa numitele programe "Bli fadder", adica sa devii "nas" pt un copil din tarile subdezvoltate( iti poti alege citi copii vrei tu).
Asta inseamna ca lunar ii trimiti copilului ales o suma de bani si tii legatura cu acel copil. Primesti scrisori de la el, daca vrei il poti si vizita.
Aici se face multa reclama la acest program de ajutorare, mereu sint reclame la tv, in ziare, pe net.
Poate gasesti si pe site-ul Crucii Rosii din ro.
Uite un exemplu
http://www.rodekors.no/Stott_oss/Bli_Rode_Kors_fadder/
(røde kors=crucea rosie)

Ile, mami de Vivian (07.03.2006)

http://good-times.webshots.com/photo/2040193270101233639hAhBhR

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns dayanara spune:

quote:
citat din mesajul lui Dbunny

quote:
citat din mesajul lui dayanara

aici se dau 100 de euro pe luna timp de 3 ani
alocatia din romania mi se pare ok

ivan si dayanara

Cei 100€ pe luna se dau daca mama munceste cu contract legal minim 20 ore saptamanal(4 ore zilnic de luni pana vineri)...daca nu, nix! si daca te gandesti ca la cresa iti iau 120 pe 4 ore zilnic te intrebi unde-i farmecul?

Dbunny cu Daniel(23.11.2006)
www.flickr.com/photos/dbunny/sets/" target="_blank">poze Daniel
www.dropshots.com/dbunny_28" target="_blank">Filmulete cu Prichindelu

mi se pare normal sa dea doar celor care cotizeaza
oricum in romania degeaba se dau 200 daca pe spagi la medici se duc dublu

ivan si dayanara

Mergi la inceput