RE: Pozitia Oficiala Desprecopii.com in legatura c
Raspunsuri - Pagina 12
cl spune:
Viviana, . Pasajul acesta: "Sunteti atat de siguri, fara nicio indoiala, ca va veti da seama la timp de ce fac copiii vostri?" m-a repus pe ganduri si raspund, cu sinceritate: "Nu, tare mi-e teama ca nu!". Nu o data mi-am pus aceasta intrebare. Daca cu ceva timp in urma as fi raspuns DA, acum raspunsul meu e NU. Copilul mi-a crescut, uneori greseste (e omeneste, nu?) si a inceput sa mai si ascunda, din pacate. Incerc sa am o comunicare cat mai buna cu el, sa-i fiu apropiata, prietena, dar mi se intampla sa aflu si cu intarziere anumite lucruri. La intrebarile mele: "de ce nu mi-ai spus mai devreme, te-as fi putut ajuta sau te-as fi putut sfatui sa eviti niste situatii?", apare raspunsul: "mi-era teama ca ma pedepsesti, ca nu ma mai lasi sa ..." sau "credeam ca o sa ma descurc singur...". Incercam sa ne crestem copiii bine, uneori insa mai suntem si depasiti de situatii, tot ce vreau este ca atunci cand aflu mai tarziu de ce a facut copilul meu sa nu fie totul ireparabil, sa-l pot ajuta. Si sa nu-mi spuneti ca voua va spun absolut totul copiii, ca nu va ascund nimic, ca va spun imediat cum gresesc ceva, ca nu va cred! Dar asta e cu totul alta discutie, scuze pentru divagatie.
Viviana, .
Andries spune:
quote:
Originally posted by blackpanterro
Si as mai completa ca Romania a primit din nou o lectie cand vine vorba de grija si protectia copilului.
Dr. englezi au hotarat intr-o zi ce dr. romani nu au reusit intr-o luna!!! Imi vine sa plang cand ma gandesc ce norocoasa a fost Florina ca a gasit 2 oameni carora sa le pese de ea si care au ajutat-o cand NIMENI nu a facut-o!
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Problema este ca legea in UK este clara, in Romania interventia este in continuare in afara legii, doar ca o comisie ministeriala a dat o "dispensa" - care oricum nu are nici o valoare in instanta!! Au dat o dispensa ca sa se spele pe maini, pur si simplu sa nu ii mai bata la cap presa.
Ca daca era legala treaba nu se mai foiau atat daca sa ii faca sau nu interventia.
Andries
vikinga spune:
quote:Marius usor nu e cu fetele. Pentru ca nu poti sa le ceri lunar sa arate tampoanele pline de singe. Un asa tratament nu as aplica fetitei mele pt ca e posibil sa aiba alte urmari, si alea grave. Mai ales la primele menstruatii tre sa te porti cu ele ca si cu un ou. Majoritatea fetitelor tin foarte mult la intimitatea lor si se simt prost cind sunt luate la intrebari daca au avut ciclu ori ba la data de, sa si mai demonstreze asta. Trebuie sa lasi schimbarile astea sa curga de la sine, sa nu le faci sa se simta ieist din comun de altfel, pt ca poti creea sentimente de vinovatie ori frustrari chiar. Schimbarile astea la fetite sunt f delicate, unele fetite pot fi mai deschise, dar majoriatea sunt rusinoase, mai ales fata de tati.Stiu cind mi-au inmugurit sinii, am mers gheboasa 2 ani si numai cu tricouri largi! Si sunt sigura ca nu-s singura:) ori Doamne ferste de pomenea mama cuiva ca fata ei e mare si are ciclu, ori de auzeam discutii pe tema asta intre ea si tata. O renegam ca prietena direct!Apoi fetele se ascund, pur si simplu mentalitatea noastra a romanilor e mai rusinoasa in fata sexului, chit ca facem mai multe picanterii ca altii, alea-s f ascunse, nu exista lejeritatea aia a nordicilor de ex in fata nudului ori a temelor sexuale. Aici nu vb de fetita violata ca in cazul ei e vb de altceva, zic asa in general. Cind eram in ultimii doi ani de liceu si in citeva situatii in primii doi de facultate cam toate colegele mele aveau primele experiente sexuale, ok acum e si mai timpuriu. Sa stii ca fetele povesteau ca nu au spus parintilor ca nu mai sunt virgine, ca au sex, unele ziceau, ..da cred ca mama simte, isi inchipuie dar nu vorbim despre asta si nici nu as vrea.. ori altele..ei cum sa-i sochez cu faptul ca am sex..cred ca ar muri de inima..Apoi multe fete tinere insarcinate merg singure la dr pt avort, se imprumuta de bani, pun colegul de clasa raspunzator de sarcina sa faca si el rost de bani. Parintii nu prea sunt implicati! Iar cabinetele private nu sunt obligate sa ceara buletin cu datele concrete:nume, virsta. Eu stiu atitea exemple si nu erau fete de la tara!Sa speram ca noi vom fi parintii perfecti asa cum ne dorim si vom reusi sa preintimpinam relele. Dar garantii nu exista! Apoi transformarile la fetele f tinere insarcinate sunt altele. Burtica nu se vede imediat. Pina si la o femeie tinara de 19-22 de ani la prima sarcina burtica incepe sa se vada de la 3 luni incolo. La fetele sub 18 ani, burta incepe sa se rotunjeasca si e vizibila de pe la 5 luni incolo. Mai ales daca mai si vor sa se ascunda. Am o prietena care a nascut cind avea 17 ani jumate, parintii au aflat cind au fost sunati din spital! Ii stiu pe parinti, si nu sunt niste anormali! tatal muncea f mult, aducea bani acasa si fie familia bine, mama si fiica treceau perioada aia de neintelegeri(nu ceva iesit din comun) specifica adolescentei. Fata asta e inalta, o constructie mai osoasa si pina pe la 5 luni puteai zice ca are o burta asa ca dupa ce maminci mult pepene. Pe urma in nebunia ei, si pt ca era si iarna, s-a ascuns pe sub pulovere, se stringea cam tare in blugi. In fine a nascut la 7 luni. Eu am fost atit de insarcinata de puteai lejer sa crezi ca am tripleti:) Dar nu pot compara chiar totul la persoana mea.Orice e posibil oameni buni!Vikinga cu cei mai frumosi vikingi: Nadja si Aldo
Originally posted by marius
Chiar sunt curios (sper sa se si afle!) cine si mai ales cand a depus plangere? Daca domnisoara nu ar fi fost la nivelul de varsta pe care il are, daca medicii nu ar fi fost sarit in sus? Cine si cand si oare ar fi fost depus vreo plangere? Sunt rezervat. Nu pot sa fiu bland nu de alta dar am doua fete si daca "o simt" doar pe vreuna ca nu e OK, nu sa stau sa vad, sau sa astept (ce?), intreb, caut si incerc sa rezolv. Doar sa simt! Dar sa am fata cu burta la gura atatea saptamani si eu sa nu fac nimic... este mult prea mult. O consider lipsa de responsabilitate! Sau "acoperirea" fratelui de catre sora. Legal si asta poate fi "un fir".Marius Perneswww.marius.rdsor.ro / Mai multe...Pagina legislativa
ellej spune:
Am citit undeva ca mama fetei ar vrea ca nemernicul de unchi (fratele ei, daca inteleg bine) sa fie "iertat". Scuze ca intreb si eu, ce fel de mama e asta?
Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.
dianocica spune:
quote:deja acest subiect a ajuns departe de ceea ce se dorea de la el. si totusi mi se pare incredibil ca citesc asa ceva. nu cred ca e locul sa detaliez dar nu pot sa nu imi manifest indignarea fata de asa ceva. saracii parinti....ei n-au nici n-o vina...:(((
Originally posted by cl
Marius, eu nu pot sa-i condamn pe parinti. Si stii de ce? Practic ei au avut incredere in unchiul fetei. Era ruda cu copila, nici nu si-ar fi imaginat ca se va intampla asa ceva! Cati nu-si lasa copiii in grija rudelor cand merg la lucru sau cand au treburi de facut? Apoi, un copil, la varsta de 10-11 ani inca mai are fluctuatii: crestere-greutate. Poate ca mama fetei nici nu se gandea ca prima menstra a fetei ei va veni asa de devreme. Poate ca ciclurile fetitei au fost neregulate. Copila fost amenintata de unchiul ei si s-a temut sa spuna ce-a patit. Cand copila a spus ca nu se simte bine, parintii au dus-o la medic. De ce tot blamati parintii copilei? Sunt niste oameni simpli, care incearca sa-si creasca copiii bine, asa cum stiu ei. Si o fac mai rau ca unii, mai bine ca altii. Nu poti sa interzici anumitor oameni sa mai faca copii si nici sa le iei copiii, nu?
De ce ii condamnati asa?
I'm not trying to be difficult...it just comes naturally.
Porumbita spune:
quote:
Originally posted by speed
eu nu cred ca parintii fetitei au stiut ca e insarcinata,am citit pe undeva ca au dus-o la doctor cind a inceput sa acuze dureri de burtica.nu stiu citi dintre noi am suspecta o sarcina atunci cind copila noastra de 10-11 ani spune ca o doare burta!! mi s-a parut insa greu de digerat mila mamei pentru fratele ei,nu neg asta...acuma intrebarea e :ce e de facut? daca parintii ar fi decazuti din drepturi cine s-ar ingriji de fata? se angajeaza cineva in sensul asta? sau o lasam din nou pe mina statului in timp ce noi tinem lectii de morala?
atitea injurii,rautati si ipocrizie n-am mai vazut demult.persoane mature care cu ceva timp in urma se intrebau pe forum,in mod public,daca sa tina sau nu o sarcina doar fiindca se apropie examenul de licenta vin si au pretentia ca o fetita de 11 ani,violata de unchiul ei,sa tina sarcina cu orice pret!! si n-am citit nicaieri,nici aici pe forum,nici in presa,nici pe alte forumuri ca s-ar fi oferit cineva sa infieze copilul fetitei! a zis cineva-lasati fetita sa nasca ca infiez eu copilul?? nu! dar noroc ca s-au oferit niste persoane extraordinare ca intr-adevar sa ajute fetita ,toata stima si respectul pentru ele...vorbim mereu de parintii fetitei,de copilul nenascut dar mereu scapam din vedere fetita de 11 ani...
sorana spune:
Dianocica eu nu as fi prima care sa arunce piatra ...
Cred ca despre asta era vorba in mesajul lui cl. Eu asa am inteles.
Despre subiectul in sine ... cred ca s-a spus tot ce era de spus.
Eu sper sa fie totul ok pentru fetita, interventia din Anglia si apoi ... sa isi revina atat cat se poate (la psihic ma refer).
Cat despre parinti, din ce am inteles eu ei au dus copilul la doctor cand s-a plans de dureri de burta.
Nu par genul de parinti care sa se tina toata ziua dupa copil, dar nici nu cred ca se poate spune ca nu au reactionat, ca nu le pasa - chiar cred ca isi iubesc copilul si fac ce cred ei ca e bine pentru copil.
Si, in mod public, respectul meu pentru "doamna din Anglia" si prietenele ei.
Sorana si Monica (5 ani)
viviana spune:
Lacrimogen? Am timp sa ma gandesc la asta.
Nu sunt un parinte nici mai bun nici mai rau decat alti parinti de oriunde din lumea asta.
Si ceea ce este cel mai important nu sunt in competitie cu nici un alt parinte. Am timp doar sa fiu in competitie cu mine insami.
Si atunci cand un suras plin de incredere apare in ochii copilului stiu ca am castigat competitia zilei de azi.
Ce va fi maine? Voi vedea. Oricat as vrea nici o zi nu seamana cu alta, nicio intamplare cu alta, nici un gest cu altul.
Numai bine, si nu incercati sa fiti parintii perfecti. Pentru copil este de ajuns sa fii bun si atat. Si sa-i fii alaturi cand greseste. Chiar daca nu te prinzi la timp!
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
cl spune:
Dianocica, nici macar nu meriti sa-ti raspund!
pentru toti cei care s-au implicat si ajuta in acest caz!
danitin spune:
Vai, Viviana, m-ai impresionat pana la lacrimi. Si m-ai pus la colt. Ai perfecta dreptate. Si ma bucur ca ai timp sa te gandesti la cuvintele mele. Pentru ca ai si de ce sa te gandesti ... daca esti capabila sa trantesti poanta cu "nu sunt in competitie cu nici un alt parinte" in mijlocul discutiei astiea... Cine ce a zis de competitii intre parinti? Dar daca tie iti place sa scrii vorbe frumoase si goale, probabil ca cel mai bine e sa fi lasata sa "crosetezi" in pace si sa te gandesti. Ca doar ai timp.
Iar eu continui sa cred ca exista parinti buni pe lumea asta. La fel cum exista si parinti rai. Si trebuie sa vezi ce se intampla in jur, sa gandesti si sa tragi concluzii, asta ca sa te poti numara printre cei din prima categorie. Bineinteles, offtopic.
Din tot ce s-a scris pe tema, cel mai mult m-a impresionat un articol in care se spunea ca acest caz nefericit nu trebuie sa fie un argument in lupta pro si contra avort sau o tema sterila de discutii senzationale, ci un motiv pentru a se face ceva, legislativ sau ca mentalitate, pentru prevenirea abuzurilor de acest gen asupra copiilor. Ei, uite, asta mi s-a parut o idee demna de a fi expirmata. Ce se poate face pentru ca asa ceva sa nu se mai intample. Sau sa se intample cat mai rar, sau .... poate ca de aici s-ar putea incepe un dialog folositor.
Mamica de spiridus
"Nu inteleg cum o femeie poate iesi din casa nearanjata - e o lipsa de politete. Si nu poti sti niciodata, poate chiar aceea este ziua in care-ti intilnesti destinul. Iar in fata destinului trebuie sa apari cit poti tu de frumoasa."
Coco Chanel
NOI
Spiridusul meu drag