Ce fel de viitor ...

Raspunsuri - Pagina 6

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns anky spune:

quote:
Originally posted by Tonnia

Eu inteleg ca actiunea penala se pune in miscare din oficiu daca victima nu are 15 ani.

Uitati, art 197
http://www.dreptonline.ro/legislatie/codul_penal_actualizat.php

Antonia

Asa stiam si eu,de asta m-am mirat, dar nu e chiar asa.Trebuie depusa o plingere impotriva agresorului.

Anca, mami de Bianca si Cris

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

E vorba de fapta din alineatul 1. Cand se mentioneaza expres la ce se refera, inseamna ca in celelalte cazuri e invers. (per a contrario).
Iti dai seama ca faptele din alineatul 3 sunt mai grave, basca ca la unele dintre faptele din alin 3 nici nu mai exista persoana vataata ca sa faca plangere.

Mergi la inceput

Tonnia,tu vorbesti defapt de art. 198,nu ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns louisea spune:

La noi scrie pe net un ziar ca guvernul a intervenit si ca i-au dat voie sa face avort

Va rog sa nu dati quote la mesajele mele. Merci

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Tonnia spune:

Anky, nu, vorbesc chiar de 197, are mai multe alineate (paragrafe). In primul e viol "simplu", in al 3-lea alineat sunt alte 3 fapte de viol: viol cu minor mai mic de 15 si violul care a avut anumite urmari.
Daca se vroia inceperea actiunii penale doar la plangere pt toate aceste fapte, nu se mai preciza exact doar alin 1.

Art 198 e sanctionata alta infractiune: raportul sexual cu minorii, diferenta fata de 197 fiind lipsa violentei, adica victima "consimte", dar ea nu are discernamant si se afla intr-una dintre situatiile descrise acolo.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns roxana1974 spune:

asa e lou, am auzit si eu la radio...btw, de ce nu vrei sa dam quote la mesajele tale?

n-am citit tot ce-ati scris, dar mie pozitia Mitropoliei mi se pare fair...in rest, toata intamplarea ma ingrozeste, sper ca agresorul sa infunde puscaria for ever! si sper din tot sufletul ca micutei sa-i fie bine in final! oricare ar fi decizia luata de paritii ei impreuna cu ea...

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns b.nica spune:

quote:
Originally posted by blackpanterro

Toata lumea ii da cu ce nasoala e mama ca nu a stiut ca e fata gravida...voi ati vazut poze cu fata asta??? Nici eu nu mi-as fi dat seama de sarcina pt ca fetita e mai grasuta.Eu am avut o vecina mai plina , gravida si nu am stiut niciodata!!! Numai ce a aparut intr-o zi cu inca un bebe.

Parintii sunt oameni simpli, fara carte, ocupati pana peste cap cu munca campului.Daca ii condamnati asa pe ei ca nu ofera grija maxima copiilor, apai condamnati-i pe toti bunicii si pe strabunicii care i-au crescut pe parintii vostrii.

Draga Blackpanterra,o fi copila mai grasuta dar a ei mama nu-i spala lenjeria,nu stie ce este cu fata ei dupa prima menstruatie? Am tot vrut sa postez aceste intrebari dar imi era greu sa inteleg de ce nu va ganditi si voi la asa ceva ca sa nu fie spus.
De aceea eu consider f. vinovata mama fetei si o spun ca sa ramana scris,daca Doamne fereste,se va intampla ceva rau cu fetita, ea si cine a incurajat-o vor fi vinovati!

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns spic de grau spune:

Pai la tara sta mama sa spele dupa fata? Mai ales ca are 11 ani? La 11 ani e "mare" si probabil ca e responsabilitatea ei spalatul.
Pe langa facutului mancarii, adusului apei de la fantana, tesutului la covoare si datului de mancare la oratanii.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

si totusi cred ca o mama isi vede si isi simte copilul mai bine decat il vede cineva intr-o poza. Ma refer la o mama responsabila, capabila sa educe un copil. Stiu, o sa imi spuneti ca era la camp, ocupata bla bla ... si totusi e mama ei. SI e singurul copil (cel putin asa cred) deci nu avea inca 4 si nu prididea.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Mirela,absolut,chiar daca locuieste la tara si munceste pe cimp.
Fetita mai are o sora de 9 ani.

Mergi la inceput