Am obosit rau, ce sa-i fac???
Raspunsuri - Pagina 2
cl spune:
Luizax, seara ce ii dai sa manance si la ce ora? Incearca sa-i dai o masa mai consistenta pe la ora 20 si sa-l culci pe la 21.30. Inainte de culcare lasa-l in cadita, in apa sa se joace, il va relaxa. Eu cred ca de foame se trezeste el dimineata. Incearca si asa, cine stie? Bafta!
Claudia
Sabina spune:
mamica draga de slabut dragut, sper ca nu te-ai suparat pe mine...
da' de cand nu mai dorm noaptea( adica de exact 11 luni)sunt cam acida....
Sabina & Sofia Galagia
iuliacm spune:
Am trecut si io prin faze d'astea, stiu cum e. Trebuie sa-l dezobisnuiesti incetu' cu incetu' Cu cat dureaza de mai mult timp cu atat e mai greu de dezobisnuit.
Eu am observat ca la varste mici copii capata foarte usor obisnuinte, de exemplu mancatul sau dormitul la ore fixe. Ca sa-l dezobisnuiesti de sculat la o anumita ora, trebuie sa-i elimini motivul pentru care se scoala.
Daca cere de mancare:
- sa-i de dezobisnuiesti stomacul sa mai ceara de mancare la ore imposibile. Adica incepi sa-i dai din ce in ce mai putin lapte, poate mai diluat,evental il inlocuiesti cu apa. Sau, daca tine faza, pur si simplu ii spui ca s-a terminat laptele!
Daca e fresh la 5 dimineata si are chef de joaca:
- oboseste-l, alearga-l seara
- culca-l cat mai tarziu
- nu aprinde lumina cand se scoala. Eu orbecaiam prin bucatarie dupa lapte cu lumina stinsa
- nu vorbi cu el dacat minimum necesar.
- restul ai casei sa-si vada de somul lor. Nu e momentul pentru discutii,intrebari, negocieri cu copilul.
La ALex al meu a tinut.
Bafta si somn usor,
Iulia
ariadna spune:
Cu culcatul cat mai tarzui nu pot fi de acord sub nici o forma, caci este vorba de ritmul biologic, cu care nu e chiar de glumit. Dar eu as avea o intrebare la Luiza, si anume cam cat doarme peste zi copilul? Caci daca doarme mai mult de trei ore (sa zicem cumulat, la 10 dimineata si dupa-amiaza) atunci nu mai are nevoie peste noapte. Eu as avea o sugestie nu-l mai culca la 10 dimineata, incearca sa-l culci la pranz (in jur de 12-13 pana pe la 2-2jumate) si pe urma direct somnul de noapte 8jumate-9 seara pana dimineata. Eu i-am scos somnul de dimineata de pe la 1 si jumatate si a fost totul ok. Vreau sa spun ca in mod normal, de pe la 2 ani copilul poate dormi si 12 ore continuu pe noapte, si pe urma nu mai are nevoie de somn dupa-amiaza, caci 12 ore din 24 cat are o zi ar trebui sa fie extra suficiente. Iar eu vorbesc si din ce am citit si din ce am aplicat la propriul copil iar in cazul nostru a functionat.
ariadna
vilma spune:
Draga Luiza, mai tii minte cand iti povesteam vara trecuta ca, dupa ce am fost cu Anca la mare (1,3 ani pe atunci), acasa se trezea pe la ora 5 dimineata sa faca caca? Eram la fel de naucita si-mi venea nu stiu ce...de oboseala.
O sa treaca, te asigur, problema e ca va aparea intotdeauna altceva (la fel de brusc, ca sa te tina in priza): de unde erai sigura ca nu se va mai trezi noaptea, va incepe sa o faca, sau poate isi va schimba orele de mese, ori cine stie ce-i va mai trece prin cap sa experimenteze.
Nu stiu ce sfat sa-ti dau, decat sa-l lasi sa te strige 5 minute, sa te duci cu okii semi-inchisi la el si sa-i explici ca tie iti e somn si ca vrei sa mai dormi (crezi ca o sa tina/?...)
Pupici pe Alex cel matinal.
PS: daca nu si nu, ii spui ca e interzis prin lege sa se trezeasca inainte de ora 7 dimineata...:-))
Vilma si Anca
danat spune:
Luiziiikaaaaa , din pacate nu stiu cum sa te ajut dar profit de okazie ca vei citi zilnic aceste rapsunsuri, si-ti zic ca te puuuuup si pe tine si pe alexul cel nazdravan si ben-laden.
Acum imi dau io seama de ce ai slabit tu asa deodata si bine....
danat
bebi spune:
Ufffff, nici eu nu mai pot, nu mai am resurse.
Catalina ( aproape 11 luni) adoarme la 22.30 si se trezeste la 5 dimineata sa bea lapte, dupa care adoarme. Am incercat tot s-o fac sa nu se mai trezeasca, dar cu fie-mea nu merge nimik... ii e foame si gata.... asta e...
Asa ca eu sunt zombie, iau vitamine si beau cafele.... nu mai stiu cat mai rezist
Dar, au fost si nopti cand nu s-a mai trezit peste noapte si culmea e ca nu-mi dau seama de motiv.
Karko-shef si-a gasit shefu'!!!
Rezista ca cine stie ce ne mai astepta! Io imi zic mereu ca mai rau de atat nu poa fi!
Pupici!
Catalina smecheroasa si nazdravana si Mami Zombie
Love is all around
Ela-Z spune:
Mai fetelor, hai sa punem prob. altfel: exista printre voi cineva care nu este obosita???? ca eu de cand am nascut(un an si ceva) nu mi-am mai revenit!! sa ne spuna si noua care este secretul!!!
Ela si Octavian
vilma spune:
Secretul e ca tre' sa intelegi ca oboseala cronica e starea naturala la mamici/tatici in primul an de viata al bebeului. Nu trebuie sa te lupti cu ea. Aa, si am si un leac: ruperea monotoniei (pentru parinti obositi, desigur, nu pentru bebei). Asta inseamna ca aveti dreptul (pe bune castigat) sa plasati copilu' la cineva de incredere si sa iesiti cu prietenii undeva, chiar si numai pentru o zi intreaga....
PS: mai nasol o sa fie cand o sa vrei sa scapi de 2, 3....copii,eheiii
Vilma si Ancuta
Luizax spune:
Az demeneatza sa trezit la 6 jumate :-))), dar am stat io treaza aseara pana la 11....si iam dat sa manance....vaz ca daca ii dau la 11 in somn....se scoala mai tarziu demeneataza.....sa vedem daca tzine faza asta in continuare.
Pupi si tie danutza dragutza :))))
Luizax - karkotash shef!