i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 57
viviana spune:
Inchid ochii. Vreau sa o vad.
Da, e acolo… Sta amarata intr-un colt. La umbra casei. Nu intelege ce i se intampla si nici de ce. A trecut cu greu peste primul ciclu venit prea devereme. A trecut cu greu peste povara sanilor inmuguriti cand inca se mai juca cu papusile.
Chiar nu intelege ce i se intampla. Se straduie din rasputeri dar mintea ei de copil de 11 ani nu o poate ajuta sa inteleaga.
Oftez. Ma uit la fetita mea de 10 ani. Slava domnului vor mai trece cativa ani buni pana sa-i inmugureasca sanii si sa-i infloreasca salcamii!
Le vad pe amndoua. Sunt la fel. Sunt copii, se comporta ca toti copiii, judeca ca toti copiii. Au incredere in oamenii mari. Ei reprezinta o autoritate. Si una si alta au incredere in barbatii din familie. Barbatul reprezinta un sprijin, este un stalp al familiei.
O vad din nou in umbra casei. Ofteaza. Nu imi dezlipesc ochii de la ea. Are sani si ciclu. Dar, este la fel ca fetita mea. Intelectual nu le deosebeste nimic. I s-a intamplat ceva rau si a ascuns. I s-a spus sa nu spuna la nimeni. S-a tinut de cuvant pentru ca i-o spusese un om mare. Un om in care avea incredere.
Intorc incetisor capul si ma uit la fata mea. Se joaca cu plastilina si mai pe seara o sa iesim cu rolele. Ridica capul si imi zambeste: “Mami, ce-i aia viol? Ai auzit? la stiri? Si chiuretaj? Ce inseamna?” Nu sunt pregatita sa explic, inca. Il rugasem pe sotul meu sa dea televizorul mai incet.
Vorbesc rar si incerc sa incropesc o explicatie. Se uita la mine. Are ochi frumosi, plini de incredere: “Mai bine imi cureti o piersica ca tot nu pricep nimic.” Ma simt usurata.
Incerc din rasputeri sa ma gandesc, eu oare, mi-as da seama ca I se intampla ceva copilului meu? Ma pot bate cu pumnul in piept ca da?
Prea am ajuns sa ne jucam cu cuvintele. Viol, incest. Sunt oribile. Si deodata au devenit banale. Doar ne joaca in ureche ca niste talgere ruginite. Nu mai conteaza durerea. O dam la o parte, dam la o parte si cuvintele astea oribile si ne asezam de o parte si alta a baricadei. Cata pierdere de vreme! Cata morala desueta! Sa ajungi sa tarnui un copil numai de dragul de a avea dreptate. Sa ajungi sa pui pe umerii unui copil, dezvoltat fizic dar intelectual ramas la varsta naturala, trairile sexuale ale unui om mare!
Incetisor, fata mea intra in camera. Imi zambeste. Are un zambet atat de frumos! Si uite caninul a inceput sa-i creasca!
“Mami, sunt in vacanta! Asa de tare ma bucur!”
Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi
alinushca spune:
quote:
Originally posted by denizelquote:
Originally posted by alinushca
Deizel Daca Despre Copii mi-ar inchide contul pentru ca am adus in atentie un mic detaliu uitat de toata lumea (detaliu pe care il vedem in fiecare zi absolut la televizor: "minora X a fost vioalata", "minora Y a fost violata", etc.) atunci nu as avea nici un regret ca nu as mai putea scrie aici.
Iti recomand cu caldura forumul Stiriledelaora5.ro si otv.forum.roZero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.
Denizel... nici nu stiam ca exista asa niste forumuri! Le frecventezi?
Va pup! Considerati-va dumnezei in continuare si decideti voi soarta copilului care va fi omorat!
desprecopii spune:
Pentru toti cei care au fost impresionati de intamplarile legate de acest caz - de viol, de abuz, de incest, de sarcina la 21 de saptamani, de pro-choice, anti avort, libertate sau drept la viata - va invit sa donati pentru ajutor de specialitate in cazul acestei fete.
Daca atat de multe cuvinte s-au scris, pasiuni s-au declarat, vomitaturi virtuale au curs, aplauze s-au auzit, jigniri sau aprecieri au zburat... daca intr-adevar sunteti voci de onoare ale societatii, acum e timpul faptelor.
DC strange un fond - detalii aici.
Daca vreti sa ajutati un copil, daca drama lui v-a impresionat, indiferent de ce se va intampla, donati.
Ma astept ca toti cei care au fost activi la acest topic, sa doneze. Dar nu numai ei. Ci toti cei care au citit acest topic. Pentru ca altfel... nu facem nici o diferenta ci stam cu mana in san. Iar schimbarea societatii trebuie sa inceapa cu noi.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
denizel spune:
quote:
Originally posted by xxx
EDIT: ma retrag pentru a nu jena si mai tare "discutiile".
Mai e un lucru evident la noi in tara: cum vine cate cineva si strga la TV ca i se intampla o drama cum se strang fornduri pentru acea persoana. Mama fetitei e perfect constienta de asta si abia va asteapta banii De ce nu strangeti fornduri pentru copiii cu adevarat loviti de soarta din orfelinate? Sau pentru batrani? Sau pentru spitale? De ce acest caz despre care aveti doar cateva date circumstantiale date de presa noastra minunata ?
Pentru cei care (poate) nu au citit tot subiectul: donatiile noastre nu vor ajunge la parintii fetitei!!. Donatiile vor ajunge la psihologul care va consilia fetita pe termen lung.
O fetita de 11 ani care este gravida este o fetita care are nevoie de sprijin de specialitate. Punct! Indiferent de scenariile puse la cale de "imaginatia bolnava" a unuia sau a altuia.
Alexa Ioana spune:
denizel nu te mai enerva, iubita... chiar nu merita ! nu le mai da satisfactie !
eu ma bucur ca mai exista oameni cu suflet si fara ochelari de cal !
felicitari pentru mobilizare, fetelor (stiti voi foarte bine care sunteti) !
XIO spune:
quote:
Originally posted by gusta
Cl eu sunt deacord sa se duca in Anglia daca e de facut ca acolo o vor opera iar in Ro sunt mult mai sigura ca ii vor declansa sarcina.
Marilena si Mara Augusta
Stai linistita ca operatiile sunt la fel, nu suntem in epoca de piatra
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
gusta spune:
Xio nu stiam ca sunt la fel eu ce cunosc e caz tot la o sarcina destul de inaintata dar declansata.Nici nu au gandit ca s-ar putea face operatie de asta am vorbit altfel nici nu discutam.
Marilena si Mara Augusta
lilanda spune:
Am sa inchid subiectul asta si am sa-i rog pe cei care vor sa se implice in acest caz sa frecventeze, unul din cele doua subiecte...sau poate pe-amindoua:
1. stringere de fonduri pentru suportul psihologic al fetitei, sau/si
2. varianta pro-choice.
Cei care doresc doar discutii, pot deschide un alt subiect.