i s-a furat viitorul

Raspunsuri - Pagina 56

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

Deizel Daca Despre Copii mi-ar inchide contul pentru ca am adus in atentie un mic detaliu uitat de toata lumea (detaliu pe care il vedem in fiecare zi absolut la televizor: "minora X a fost vioalata", "minora Y a fost violata", etc.) atunci nu as avea nici un regret ca nu as mai putea scrie aici.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns cl spune:

quote:
Originally posted by alinushca

Deizel Daca Despre Copii mi-ar inchide contul pentru ca am adus in atentie un mic detaliu uitat de toata lumea (detaliu pe care il vedem in fiecare zi absolut la televizor: "minora X a fost vioalata", "minora Y a fost violata", etc.) atunci nu as avea nici un regret ca nu as mai putea scrie aici.

Ce detaliu???? De unde stii tu ce s-a intamplat acolo cu fetita aceia???? Cum iti permiti sa vorbesti asa despre un copil pe care nici macar nu-l cunosti????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Ma abtin sa scriu sa nu mai deschid si alte polemici .Dar cei care declara ca in Ro nu se fac avorturi de cat pana la 14 saptamani se inseala amarnic.Aici a fost vorba de un viol,e vorba de un copil nu conteaza etnia,nu conteaza nimic ,cel mai mult conteaza ca e un copil atat, care are la randul lui un alt suflet.

Si din surse sigura va zic ca in ro se fac avorturi dupa 15 saptamani adevarul este cum spunea cineva se declanseaza sarcina si sunt lasate sa nasca, asa ca numai spuneti ca nu se poate .Numai ca aici e un conflict de interese si acuma arunca fiecarea vina de la unu la altu.Dar se uita un lucru important ca este vorba despre un copil care s-a maturizat inainte de vreme si care va ramane marcat pe toata viata.

Asa ca eu zic mai bine sa ne abtinem de la comentari si daca putem ajuta sa o facem ,daca nu sa nu acuzam ca nimeni nu stie ce s-a intamplat.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:
Originally posted by karmen

M-am interesat la Protectia copilului asa cum am promis. Cei de acolo sunt fostii mei colegi, mi-am dat demisia acum 1 an pentru ca am decis sa profesez in domeniul privat (asta asa in treacat, pentru cele care se indoiesc de competenta mea profesionala).Din cate am aflat li s-a cerut psihologilor de acolo sa faca o evaluare psihologica a fetitei care era in curs de derulare, in acest moment este si greu de gasit fetita, am inteles ca ar fi plecata la Iasi.
Oricum nu pot afla exact ce se intampla pentru ca se pastreaza o confidentialitate a cazului, iar eu nu mai lucrez acolo. In fine, eu stiu ca in orice caz de abuz sexual se face o evaluare, se fac niste recomandari de recuperare (medicale,psihologice). Directia pentru Protectia Copilului are un serciciu psihologic de consilierea copiilor abuzati.Acolo se pot face sedinte de consiliere, gratuite.
Eu nu pot sa ma pronunt in nici un fel unde ar trebui sa faca psihoterapia. Atata zic ca va trebui sa se desfasoare pe termen lung(1 an poate chiar 2), sa-i fie acordata o atentie speciala de catre cineva care a mai facut asta si care are timp si motivatie suficienta pentru abordarea acestui caz.
Probabil ca i se va oferi familiei varianta consilierii de catre psihologii de la D.G.P.C dar pana la urma parintii sunt cei care decid unde va urma psihoterapia copilul lor. Si apoi voi, cei de pe DC care donati banii.
Eu ma ofer sa fac cateva sedinte in mod gratuit, nu ar fi prima data cand fac munca voluntara dar totusi nu ma pot angaja sa fac asta pe o perioada foarte lunga.
Ramane sa va decideti cine va face consilierea si apoi sa stabilim cum ajungem la familia fetei sa-i spunem despre oferta noastra de ajutor.

Karmen, multumim mult de tot!
Probabil ca, problema asta a consilierii va trebui studiata serios dupa intoarcerea fetitei din UK.
Eu spun cum as face daca fetita mea ar fi in situatia respectiva: nu m-as multumi nicidecum cu terapia oferita de Protectia Copilului si, probabil ca, la fel ca mine gandesc multe mamici..

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns alinushca spune:

quote:
Originally posted by cl

quote:

Ce detaliu???? De unde stii tu ce s-a intamplat acolo cu fetita aceia???? Cum iti permiti sa vorbesti asa despre un copil pe care nici macar nu-l cunosti????

Dar voi de unde stiti? Ati urmarit cu atentie toate declaratiile facute in presa ?

EDIT: ma retrag pentru a nu jena si mai tare "discutiile".
Mai e un lucru evident la noi in tara: cum vine cate cineva si strga la TV ca i se intampla o drama cum se strang fornduri pentru acea persoana. Mama fetitei e perfect constienta de asta si abia va asteapta banii De ce nu strangeti fornduri pentru copiii cu adevarat loviti de soarta din orfelinate? Sau pentru batrani? Sau pentru spitale? De ce acest caz despre care aveti doar cateva date circumstantiale date de presa noastra minunata ?

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns CristinaT spune:

mamagiuliei, noi trebuie sa luam legatura cu Vikinga.

alinushca

www.babiesonline.com/babies/o/oana/" target="_blank"> 8 ani .... La multi ani!

Mergi la inceput

Gusta, da, se fac si in Romania (mult mai putine insa ca in Anglia). Si conteaza mult si modul in care se fac. Este vorba despre un copil si trauma trebuie sa fie minima. La urma urmei de ce doar prim-ministrii, presedintii si alti "mari" ai Romaniei au dreptul sa se opereze in afara tarii, si nu si oamenii simplii????

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns denizel spune:

quote:

Iti recomand cu caldura forumul Stiriledelaora5.ro si otv.forum.ro

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil !

Maamiii, îmi place pielea ta! E ca de câltitză" :-)) - din jurnalul unei mămici de băietzel.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns gusta spune:

Cl eu sunt deacord sa se duca in Anglia daca e de facut ca acolo o vor opera iar in Ro sunt mult mai sigura ca ii vor declansa sarcina.

Marilena si Mara Augusta

Mergi la inceput

Alinushca, nu noi facem afirmatii aiurea, numai de dragul de a vorbi. Si nu te obosi sa-mi mai raspunzi, pentru ca nu-ti mai raspund. Din clipa aceasta nu mai citesc nici macar o singura postare de-a ta!

Mergi la inceput