i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 17
flaviutza spune:
Vedeti ca tot dau astia pe NG un reportaj in utero se numeste.viata intrauterina. in episodul cu gemeni, am vazut ceva ,filmat 4d de m-a socat efectiv. gemeni in uter,unul dat naibii de agresiv il pocnea de zor pe celalalt,iar cel mai timid se ferea si isi lipea fetisoara de sacul amniotic.
La varsta de doi ani,cel zdravan si cu tupeu inca-l mai pocnea pe celalalt ,iar acesta din urma isi lipea fata de cearceaf,consolandu-se.
Sunt multe lucruri fantastice in episoadele alea, daca le prindeti nu le ratati. Exista viata inainte de viata. exista terminatii nervoase,inainte de varsta declarata normala pt avort. deci copilul ala simte. Nu e fat,e copil.e fat pt ca e in burta,nu-l vedem . e ca si cum ar fi copilul meu,pe care nu l-ati vazut niciodata dar stiti ca exista undeva, in tara.fatul de 5 luni simte durerea la fel cum o simte copilul de 4 ani,are sistem nervos central in plina dezvoltare,are terminatii nervoase,fatul de 5 luni bruscat in burta dintr-o cazatura a mamei se retrage si are o grimasa ce reda exact durerea. In saptamana 20 parca are miscari controlate de sistemul nervos central,pana atunci miscarile erau haotice,spasme musculare.
Nu stie nimeni ce viata va avea copilul ala. sunt multi copii nedoriti ce ajung bine mersi,sunt multi copii doriti si iubiti ce se sting in dureri groaznice .nu exista garantii.
De exemplu eu am ramas insarcinata la 21 de ani si toti cunoscutii credeau si spuneau ca ne vom rata vietile, ca avem cariere si drumuri deschise in fata, toti se uitau a mila la mine,de parca urmam sa mor. cam asta se intampla in familiile cu pretentii, unde copii se realizeaza profesional si-apoi isi pun pirostiile. Si ne-am descurcat de minune si avem un copil dupa care intorc toti capul si destept nevoie mare pe deasupra. vesel de rade non stop. daca nu l-as fi facut,daca l-as fi omorat.......nici nu vreau sa ma gandesc .
Evident nu e acelasi lucru cu un viol. e greu si fetita va indura o suferinta majora. eu sunt optimista si sper sa duca sarcina la bun sfarsit. si de aici incepe viitorul,plin de "daca" si "poate". poate ca amandoi vor fi fericiti....cine garanteaza ca nu va fi asa? poate va fi crescut in familie,poate va fi adoptat,poate...dar nu poti omora un copil,ca ala e copil, nu embrion.
Exista multi de poate si daca inclusiv in vietile noastre...
flaviutza spune:
Ganditi-va cat de rau e cand te doare o masea. cum te simti cand il doare pe copilul tau ceva. oare cum te simti cand incerci sa respiri si nu poti? Cum o fi sa mori cantarind 400 de grame?
Problema cu avorturile(dincolo de religie) e ca de la un punct incolo,produsul de conceptie devine fizic un om, simte ca un om,il doare,ca altfel am putea bine-mersi avorta si-n luna 8-a,in ideea ca nu-i copil pana nu-l ai in brate.
Nu sunt mari diferente din multe puncte de vedere intre un fat de 5 luni si unul de 6 luni,6 luni juma, 8 luni exceptand faptul ca astia din urma pot ,au sanse sa respire si sa traiasca.
blackpanterro spune:
Aici nu e vorba de o pustoaica ce a facut sex neprotejat si oops a ramas gravida.In asa caz nici eu nu sunt de acord cu avortul, daca iti asumi raspunderea pt sex neprotejat atunci sa ti-o asumi si pt un copil rezultat.
Aici e cu totul diferit.Eu nu stiu cum pot unii sa spuna tare si mare ce minunat poate sa fie copilul asta.....eu, daca as fi violata si daca as ramane gravida in urma violului as vrea sa scap de copil cu orice pret.M-as simti atat de murdara si mi-ar fi ata de scarba de sarcina rezultata ca nu as putea sa o tin.Din nou, daca asta ma face mostru asa sa fie dar eu sunt de parere ca e grotesc sa obligi pe cineva sa nasca un copil in asa circumstante.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
XIO spune:
quote:
Originally posted by flaviutza
Ganditi-va cat de rau e cand te doare o masea. cum te simti cand il doare pe copilul tau ceva. oare cum te simti cand incerci sa respiri si nu poti? Cum o fi sa mori cantarind 400 de grame?
Problema cu avorturile(dincolo de religie) e ca de la un punct incolo,produsul de conceptie devine fizic un om, simte ca un om,il doare,ca altfel am putea bine-mersi avorta si-n luna 8-a,in ideea ca nu-i copil pana nu-l ai in brate.
Nu sunt mari diferente din multe puncte de vedere intre un fat de 5 luni si unul de 6 luni,6 luni juma, 8 luni exceptand faptul ca astia din urma pot ,au sanse sa respire si sa traiasca.
A fost recent un reportaj despre o femeie care a ramas cu greu insarcinata , cu iminenta de avort , a stat numai in pat de la cateva saptamani de sarcina, a ajuns la spital la 21 de saptamani parca , a mintit ca are cu o saptamana mai mult ca sa nu-i faca doctorii aort terapuetic si pe la 23 de saptamani a nascut o fetita.
O fetita care e sanatoasa, kg normale , samd.
Nu stiu exact daca la 23 sau 21-22 a nascut , dar ceva in genul acesta.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
voljena spune:
quote:
Originally posted by XIO
A fost recent un reportaj despre o femeie care a ramas cu greu insarcinata , cu iminenta de avort , a stat numai in pat de la cateva saptamani de sarcina, a ajuns la spital la 21 de saptamani parca , a mintit ca are cu o saptamana mai mult ca sa nu-i faca doctorii aort terapuetic si pe la 23 de saptamani a nascut o fetita.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
www.dailymail.co.uk/femail/article-1021034/The-tiniest-survivor-How-miracle-baby-born-weeks-legal-abortion-limit-clung-life-odds.html" target="_blank">exceptia si regula
mihaela_80 spune:
Mda, ma asteptam la comparatia cu Hitler, evident. Ceea ce nu vrea Elise sa recunoasca ca intelege este faptul ca acest copil nu este dorit de familia in cauza. Tot insista ca ne-am constituit noi aici in for superior care vrea sa omoare copilul, cand de fapt sarcina nu este dorita tocmai de cea care o poarta, iar comisia aia nemaipomenita nu tine cont de vointa ei din cauza unei legi facute de un parlament cu 80 la suta cel putin barbati.
Este vorba despre a respecta dorinta unui copil chinuit, dar se pare ca pentru ca s-a nascut deja nu mai are nici un drept. Ce o doare pe ea nu conteaza, nu.
Asta nu este inca o discutie despre moralitatea avortului, e chiar asa de greu de inteles?
Porumbita spune:
flaviuta cum poti compara tu situatia ta, femeie de 21 de ani, maritata cu un copil venit din dragoste, cu o fetita de 11 ani care a fost violata?
Elise spune:
mihaela,
sincer, chiar mi-a pierit cheful de discutiile astea, pentru ca au la baza niste prejudecati sociale pe care eu nu le inteleg.
XIO spune:
quote:
Originally posted by voljenaquote:
Originally posted by XIO
www.dailymail.co.uk/femail/article-1021034/The-tiniest-survivor-How-miracle-baby-born-weeks-legal-abortion-limit-clung-life-odds.html" target="_blank">exceptia si regula
Ideea subliniata este ca s-a nascut un copil viu , care respira si care s-a luptat pt. viata inainte sa moara "peacefully" in bratele parintilor ,s i nu a fost scos si lasat sa moara intr-o bucata de material.
Porumbita spune:
violul in sine e o trauma enorma...
cele care sunteti sau ati fost insarcinate stiti cate modificari sunt in corp; ce avalansa de hormoni e, sunt o gramda de stari nu tocmai placute uneori, va naste probabil prin cezariana, sunt o gramada de femei in toata firea care isi revin greu dupa o astfel de operetie...
de ce sa obligi copila aia sa treaca prin atatea luni de chin?
are 11 ani, e o copila... ganditiva numai la cate contrale va trebui sa se duca, tusee vaginale, analize, amniocenteza poate...
dc ? de ce dc ea e victima unui viol trebuie sa fie in continuare si victima si cobaiul societatii???? ....
e DOAR un copil ... de ce are mai multe drepturi fatul ei nenascut decat ea? drepturile ei de copil care ar trebuie sa fie protejat de parinti si de lege unde sunt? au incetat complet odata cu actul comis de nenorocitul care a violat-o?
nu e o mimoza care a facut sex neprotejat si acum vrea sa scape de sarcina...
E UN COPIL de 11 ani.... care NU VREA sa nasca un copil... si nu ar trebui obligata sa faca asta doar ca o parte din noi sa ne simtim cu constiinta curata, si sa scriem pe forum ca va fi bine si copilul va fi adoptat si toata lumea va fi fericita...