i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 16
desprecopii spune:
Eu consider ca se discuta foarte civilizat la acest topic. Ok s-au dat niste cartonase - dar ma bucur ca mozii sunt activi :) - si eu pot avea nevoie de cartonase uneori.
Adevarul ca este un caz complicat si ca este absolut necesara o dezbatere publica. Este important sa ascultam ce spun toti cei care considera acest caz important pentru mersul societatii. Pentru ca, la urma urmei - toate suntem niste matusi care isi dau cu parerea despre doua destine.
Mi-a placut cum a spus Elise - poate ca ne jucam de-a Dumnezeu...si nu trebuie.
va pup pe toate.
Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/
Elise spune:
Cum adica alegi una cu pretul celeilalte?
Traieste SAU copilul-mama SAU bebe?
Sau... facem speculatii ca daca pastreaza sarcina fata s-ar putea sinucide, daca n-o pastreaza, nu? De unde stim ca nu o pocneste vreo remuscare si nu s-ar sinucide daca n-o pastreaza... daca tot ne dam asa cu presupusul...
Sau ar putea avea probleme la nastere... si la fel de bine ar putea avea probleme la avort... Cine spune ca un caz e mai riscant decit celalalt? Ca din punct de vedere medical au existat analize care n-au relevat acest lucru.
Referitor la adoptii, chiar nu mai vreau sa fac teoria faptului ca un copil adoptat este AL TAU SAU NU si punct, indiferent daca naturala s-a drogat, a baut, s-a prostituat etc. Asa ca mi-am spus parerea, prefer sa inchid subiectul referitor la "cine l-ar adopta pe acel bebe". Parintii lui.
desprecopii spune:
quote:
Originally posted by blackpanterro
Da xio prietenul/sotul tau ar fi foarte fericit sa creasca copilul altuia in urma unui viol....sunt sigura....chir nu intelegi ca pe copilul asta nimeni nu il va vrea?La adoptie ma indoiesc ca va functiona daca informatiile astea nu sunt confidentiale.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
Black: esti sigura 100%? Ai adoptat vre-un copil? Ai certitudini? E periculos sa declari asa ceva. Pe mine m-a impresionat ce a spus Elisa - si poate ca ar trebui sa ascultam opiniile celor care au adoptat: cand adopti o faci cu sufletul si fara sa ceri dosarul ADN.
blackpanterro spune:
Desprecopii, daca nu as putea avea copii as adopta 100%, defapt m-am gandit de multe ori la adoptie chiar si asa, dar eu as cere informatii despre bebe si un bebe rezultat din incest nu l-as adopta.Sunt sincera si asta e parerea mea, daca asta ma face monstru asa sa fie dar nu as putea.Ca mine sunt sute, mii, milioane poate de femei.
Adriana si Aidan Alexander(27.06.2005)
Croatia-The Mediterranean as it once was
A ticket to hell has never been funnier
"With or without religion, good people would do good things and evil people would do evil things; but for good people to do evil things—that takes religion" - Steven Weinberg - Nobel Prize winner
desprecopii spune:
blacK: si daca intri intr-un orfelinat si un copil cu ochi incredibil de frumosi te priveste in asa fel incat sa te topesti? Si daca ea/ea este ceea ce iti atinge inima? Daca te indragostesti de acel copil...? Stii ca se poate intampla asa ceva? Ce faci? Zici: vreau dosarul? Daca acel copil este adus de un necunoscut si nu stii nimic? SI nici nu are dosar? Si apoi: refuzi un copil? Refuzi ACEA privire? Mi se pare monstruos!
Am auzit ca cei care infiaza isi pot recunoaste sufletul in ochii copiilor pe care ii infiaza. Ca simt o legatura - ceva mai mult decat sange, ceva imposibil de definit. Nimic nu are de a face cu calculele tale - cu principiile la care tii sau pe care ti le-au inoculat altii...
A adopta nu este o alegere de septel - ci este o legatura de suflet. Nu alegi un armasar. Nu alegi ADNul ci alegi alegi un suflet. Asa cel putin cred ca este- sau sper. Si stiu ca aici pe acest forum exista destule mamici care sa se simta jignite la declaratia ta. Pacat ca arunci vorbele asa de usor.
XIO spune:
Blackpanthero , am spus ca l-as da spre adoptie sau l-as tine , habar n-am , ca din fericire n-am fost in situatia aia , dar in nici un caz n-as face avort dupa cele 12 saptamani.
Acum , ce ar spune prietenul , ce ar zice prietenul lui cel mai bun , ce i-ar spune vecina de la 3 vecinului din scara de langa si cum l-as striga pe copil colegii la scoala zau ca nu stiu , tu m-ai intrebat ce-as face eu .
N-as omori o fiinta perfect sanatoasa.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Sneeuwklokje spune:
Elise nu. Eu as vrea sa traiasca amandoi. Dar nu copilul cu pretul sinuciderii mamei sau abrutizarii ei. Adica nu-i pot spune mamei tine copilul, tu poti sa te sinucizi de nu mai poti...copilului trebuie sa-i dai viata.
Cat despre adoptie... am spus ca as fi fost mai ingrijorata de comportamentul mamei decat de genetica. Sunt contra eugeniei n general. Din pacate acum nu se mai pune problema sa adopt. Dar probabil pe criterii absolut subiective: ca face o gropita, ca mi-a facut cu pipi pe nas cand i-am schimbat scutecul... Zic probabil pentru ca atunci cand copii mei o fac ma umplu asa de o stare dulce si nedefinita.
Xio vezi tu nu ai spus ca l-ai tine oricum, ai spus ca nu l-ai omori dupa 12 SA. Pentru ca dupa aceea e fat nu embrion... Eh copila aceea a banuit poate ce i se-ntampla si sigur nu stia prea multa embriologie... Mie chestia cu 12 SA mi se pare un timp de gandire atat si un prag de avort fara risc major pentru mama. O delimitare stiintifica in timp, intre doua etape, nu un prag emotional. Restul sunt dizertatii savante.
Prefer opiniile mai simple si mai emotionale: e viata de cand o vezi pulsand la echograf, ori de cand o simti miscandu-se, ori de cand se naste. Cu fiecare etapa se atasezi mai mult de viitorul copil, cu fiecare zi iti este mai greu sa te crezi singura.
Nu stiu ce as face eu si sa ma fereasca D-zeu sa fiu in situatia de a afla. Am facut o amiocenteza si pana nu am aflat rezultatul n-am putut lua nici o decizie. Si atunci am zis multumesc ca nu trebuia sa iau nici o decizie.
mihaela_80 spune:
E atat de trista situatia fetitei asteia, e asa un cumul de nefericiri. Multor fetite li s-ar fi putut intampla sa fie violate, dar ar fi avut poate o mama care sa nu-i fie frica sa-i spuna, o familie care sa-i fi dat cunostinte de baza de biologie.
Fetitei asteia, dupa ca ca i s-a distrus increderea in barbati, in familie, acum i se face o nedreptate ingrozitoare netinandu-se cont de vointa ei tocmai pentru ca a ajuns prea tarziu la spital, ceea ce ar fi fost evitat daca era mai norocoasa macar in alte domenii.
Acum va lipsi inca 5 luni minim de la scoala pentru a da nastere unui copil pe care parintii ei nu-l vor si pe care ea nu-l va putea creste.
Cand ma gandesc la armata de medici care o examineaza acum din cauza sarcinii mi se face rau, copiii la varsta asta sunt atat de pudici iar victimele unui viol cu atat mai mult.
Sa traiasca copilul, sa traim toti, in orice conditii, eu nu pot sa inteleg. Lumea ar fi un loc atat de frumos daca toti copiii ar fi doriti si iubiti, fetita nu ar ajunge in situatia asta, probabil ca nici violatorul nu ar exista sau nu ar avea astfel de impulsuri.
Conteaza mult cei care urmeaza sa vina pe lumea asta, dar conteaza mai mult cei care sunt deja aici. Daca ne pasa de copiii nenascuti, pe care ii latra nenascutii caini, haideti sa facem lumea asta un loc mai bun inbunatatind viata celor adusi deja pe lume.
Iar asta nu se face obligand un copil violat sa dea nastere unui copil rezultat din actul de viol (probabi ca nu s-a intamplat o singura data) numai in ideea ca niste parinti iubitori isi vor pierde privirea in ochii lui.
Juno e un film foarte frumos, dar ca toate filmele, prezinta un subiect interesant pentru ca e rar, nu pentru ca e norma de zi cu zi.
Editez sa mai spun ceva:
Va rog nu mai insistati ca vrea cineva sa omoare copilul. Daca familia nu ar fi decis pro-avort nu am mai dicuta aici.E vorba despre a respecta o dorinta a unui om cu drepturi la fel ca si voi sau nu, despre a da o sansa de uitare, de recuperare sau nu.
E infiorator, s-ar putea intampla fetelor voastre, 17 saptamani e f putin, s-ar putea sa fie prea infricosate sau traumatizate sa va spuna, le-ati obliga sa duca sarcina la capat la 11 ani, mai ales daca tatal v-ar fi frate sau cumnat?
Elise spune:
quote:
Sa traiasca copilul, sa traim toti, in orice conditii, eu nu pot sa inteleg. ...Conteaza mult cei care urmeaza sa vina pe lumea asta, dar conteaza mai mult cei care sunt deja aici. Daca ne pasa de copiii nenascuti, pe care ii latra nenascutii caini, haideti sa facem lumea asta un loc mai bun inbunatatind viata celor adusi deja pe lume.
ba eu pot sa inteleg - n-ai drept de decizie asupra vietii NIMANUI. Indiferent cum traieste, nu stabilesti tu daca merita ucis sau nu, doar asa, ca sa faci lumea "un loc mai bun".
Au fost multi care au vrut asta, de-a lungul istoriei... si n-au avut povesti prea vesele.... si-acu'ii latra nenascutii caini ....
angipangi spune:
vad ca sunt pareri si contra si pro.
mamica de ANGELIK-MELANY si ROBERTO http://blingee.com/profile/dorateodora