i s-a furat viitorul
Raspunsuri - Pagina 13
Siminaf spune:
Nu-mi mai exprim parerea anti-ucidere, ca probabil mi-am exprimat-o deja de multe ori incit sa fie cunoscuta, doar atit vreau sa adaug la tot ce s-a mia spus:
Am o prietena care a avut un copil absolut accidental si nedorit la o virsta mica. Copilul a fost adoptat de mama ei. Tata nu avea, parintii erau despartiti. Au crescut ca doi frati, doar cu o diferenta mai mare intre ei. Tot timpul ea l-a privit ca pe copilul ei, pentru ca asa simtea. Acum, ajunsa la casa ei (nu casatorita inca, dar nu asta e esential), nu stie ce sa mai faca sa-i fie bine fratelui/fiului ei. Orice efort nu e prea mare pentru ea. Sint o familie fericita, ea, mama ei si fiul/fratele ei. De ce adica nu s-ar putea intimpla asa ceva si in alte situatii?
Omorul ramine omor indiferent de virsta victimei. Indiferent ce ar spune altii care traiesc si respira acum, deci nu-s taiati bucatele de catre alti "binevoitori".
Bombonicaaaa spune:
quote:
Originally posted by Sneeuwklokjequote:
Originally posted by Bombonicaaaa
tatal sau mama sa au fost inconstienti sau stiu eu cum ...
.....
Chiar daca acel copil a fost rezultatul unui incest are si el dreptul moral cel putin la a avea o viata pe cat posibil normala ....
Oana in cazul acesta nu e inconstienta...putin respect pentru tragedie .
Cu dreptul unui copil nascut ai perfecta dreptate... Sincer o vezi posibila in .ro stiind ca fetita vine dintr-un sat de langa Piatra-Neamt?
--------------
"You know what despair is; then winter should have meaning for you."
Snee poate cuvantul " inconstient" a fost prea moale pentru tragedia despre care vorbim , nu inseamna ca nu sunt constienta de gravitatea cazului , a fost o exprimare prea blanda , zii barbarie sau cum vrei tu , eu sunt deacord
Cat despre faptul ca fetita provine dintr-un sat de langa Piatra Neamt care e legatura ? Si eu sunt nascuta si am locuit 23 de ani in Piatra si nu stiu cum vezi tu orasul asta dar sa stii ca nu e jungla ,sunt oameni civilizati si oameni normali ca peste tot in Romania de altfel .
Scuze ca intreb dar de ce crezi tu ca fiind dintr-un sat din moldova ,din judetul Neamt, un copil ar avea mai putine drepturi morale , practic despre asta era vorba , chiar crezi ca are asta o mare influenta , faptul ca nu traieste intr-un oras mare sau nu e in buricul tarii?!
Oameni cu inima sunt peste tot in tara nu cred ca zona geografica sa aiba asa mare influenta , la urma urmei nu traieste izolata in munti
Oana Baby
Iustiana Noemy(4.11.1999) si Jasmine Neidyn(28.12.2005)
www.dropshots.com/Bombonica" target="_blank">VIDEO 1 , www.dropshots.com/bombonica1" target="_blank">2, www.dropshots.com/jasmineB" target="_blank"> 3
www.onetruemedia.com/shared?p=189e1555048a1ba8191351&skin_id=0&utm_source=otm&utm_medium=text_url" target="_blank">MY ANGEL[/b]
ramiris spune:
quote:
Originally posted by lilandaquote:
Originally posted by ramiris
... da-mi voie sa=ti spun ca banuiesc ca atitudinea ta anti-avort este un teatru scurt, e la moda si da bine.
Daca ti-ar pasa de viata si de copii, te-ar afecta si tragediile reale ale celor nascuti, nu numai ale celor nenascuti.
Urat... tare urat....
..iar asta-i atac la persoana; ai si tu un avertisment verde!
"I am a deeply superficial person" - Andy Warhol
Ei, asta e, mi-l asum ... odata si-odata tot trebuia sa primesc si eu "botezul".
Rapid botez, nici n-am postat bine ...
XIO spune:
quote:
Originally posted by ramiris
CE nu inteleg eu este de ce decid institutiile statului pentru acest copil, din cate stiu eu pentru minori decid parintii sau tutorii legali iar pentru sarcinile rezultate din viol tari mult mai inflexibile decat romania in aceasta problema au stabilit ca avortul este acceptat si justificat.
XIO, esti patetica, zau asa "i-a fost omorat copilul"...
Un viitor medic ar trebui sa stie ca femei in toata firea, educate si cu o viata normala nu reusesc sa accepte un copil rezultat in urma unui viol...
Nu sunt pentru avort, in situatii normale, dar situatia de fata este departe de normal...e usor sa hotarasti pentru altcineva, si pro si contra. Oripilarea unor persoane 100% antiavort, in oirce situatie si in orice circumstante mi se pare deplasata pe acest topic.
Opinia mea este ca ar trebui lasata familia sa decida, pana la urma ei vor trebui sa traiasca cu hotararea, oricare ar fi ea.
Draga mea , ca de la o patetica la o doamna elevata iti spun urmatoarele:
-nu sunt impotriva avorturilor, sustin 100 % ca e drprul femeii sa aleaga daca pastreaza sau u o sarcina
-unele femei nu pot accepta sa creasca un copil care a aparut in urma unui viol , dar sunt si femei care o fac
-situatia de fata este peste normal pt ca o fetita de 11 ani fertila , a ramas insarcinata in urma unui viol. La fel de "peste normal" este si faptul ca un fat , adicatelea o fiinta umana in urma cercetarilor medicale , traieste , are o inima care ii bate si sange care ii fuge prin artere , si ca niste oameni DE PE UN FORUM care NU AU STAT FATA IN FATA CU DOCTORII , AVOCATII , PSIHOLOGII , FETITA , FAMILIA EI , vor sa il omoare. In viziunea mea cam asta e problema aici.
Ca voi care n-aveti nici o pregatire in domeniu vreti sa omorati un copil nenascut pt. ca sunteti marcate de intamplari.
S-a ajuns chiar si la premiza ca doctorii n-au chef sa faca avortul si ca sunt implicati cumva intr-un plan diabolic.
Oi fi eu patetica , da' macar stiu cand sa-i las pe altii mai in masura decat mine sa ia niste decizii.
Plus ca nu-mi prea incalzeste inima gandul ca un copil ar fi ucis doar asa , ca nu stiu oamenii de pe un forum cine l-ar iubi si unde ar creste.
Iar pt. cei care se intrebau cine adopta un copil care a aparut pe lume in urma unui viol: aceleasi pers. care adopta copii fara sa stie daca bunica avea schizofrenie sau Alzheimer , daca mama avea hemofilie , samd.
Vorba lui Elise , cand adopti un copil nu te pui sa te uiti prin acte sa vezi ce ochi avea mama , ce cupa la sutien , daca au fost boli cronice sau acute , starea psihica la internare si externare samd , cei care isi abandoneaza copiii nu sunt foarte dornici de "bonding".
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Sneeuwklokje spune:
Oana satele in Banat de unde-s eu sunt rasfirate asa ca nu-i comunitate prea stransa. Traieste fiecare in legea lui eventual cu doi vecini p-aproape.
Langa Piatra Neamt (in Moldova in general, fara Bucovina) din ce am vazut eu acum vreo douzeci de ani satele erau destul de compacte. O comunitate mica de care te lovesti zi de zi, in care mi se pare greu de trait stigmatizat. Acesta era sensul intrebarii.
b.nica spune:
Este clar ca fariseismul iese la suprafata ca untdelemnul.
Am pomenit si subliniez acum,de CUTUME ETNICE.
Va pasa mai mult de un copil care a ascuns o sarcina 4 luni decat de un copil(iata rrom si il iubesc nu am nimic cu el) care urma sa fie sacrificat pt. psihicul fetei-mama.
Cristina_A spune:
quote:
Originally posted by Bombonicaaaa
Cat despre viitorul bebelusului in cauza , sunt sigura ca Dumnezeu ii v-a purta de grija cumva
O, daaaa, asa cum i-a purtat de grija si mamei-copil. Brrr, cand ma gandesc ca in familia mea de brute puteam sa trec si eu prin asa ceva... Elise, ai 1000 de de la mine pentru lipsa de empatie si de respect pentru fetita de 11 ani.
When you want something you never had, you have to do something you've never done.
Preparing to run away.
miereamara spune:
quote:
Originally posted by b.nica
Va pasa mai mult de un copil care a ascuns o sarcina 4 luni decat de un copil(iata rrom si il iubesc nu am nimic cu el) care urma sa fie sacrificat pt. psihicul fetei-mama.
Mai B.nica, tu chiar crezi ca fetita respectiva stia ce se intampla cu corpul ei? Sunt femei mature care se trezesc la 4 luni insarcinate si spun ca nu au stiut!!! Cum poti fi atat de sigura ca si-a ascuns sarcina?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Elise spune:
Cristina,
ti le-as da inapoi pentru limbajul gen "decizie imbecila", daca n-as fi vazut si mai rau.
Ai argumente, expune-le, daca nu, nu sintem la biliard.
b.nica spune:
quote:
Originally posted by miereamaraquote:
Originally posted by b.nica
Mai Banica, tu chiar crezi ca fetita respectiva stia ce se intampla cu corpul ei? Sunt femei mature care se trezesc la 4 luni insarcinate si spun ca nu au stiut!!! Cum poti fi atat de sigura ca si-a ascuns sarcina?
“Vietile noastre se incheie in ziua cand ramanem tacuti in privinta lucrurilor care conteaza.”
Martin Luther King Jr.
www.eklipsse.net/gallery/main.php" target="_blank">Fine Art Photography
www.flickr.com/photos/14984866@N07/" target="_blank"> Photo Album
My baby
Asaculta "Mai miere falsa" cand vom fi de-o varsta si educatie, am putea sa ne adresam asa, dar tu de unde stii ca nu stia?