Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde

Raspunsuri - Pagina 9

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns claucia spune:

quote:
Originally posted by maru

mi-e imi place cand se comenteaza sistemul sanitar canadian sau cel din state de cei din afara.
da, e adevarat ca poti astepta luni pentru o anumita consultatie, analiza sau mai stiu eu ce, dar asta doar inn conditiile in care acea analiza nu e vitala, altfel esti vazut imediat!

la fel de adevarat e ca nu am dat aici nici un $ spaga la nici un fel de doctor, si nici la analize, si nici la operatie. si ca s-au purtat exemplar, si ca au tinut cont de demnitatea mea umana.
la fel de adevarat e faptul ca aici un doctor castiga f bine, dar nu sunt cabinete la fiecare colt de strada, nu sunt doctori pe metru patrat, ca sa termini facultatea inveti ani si ani, in paralel cu job, in paralele cu voluntariat ca altfel nu termini. si ca posturile sunt f putine, si ca doctorii de aici sunt vanati de atatea tari...

din pacate in romania sunt prea multe categorii de slujbe unde se sta cu mana intinsa...sincer, nu-mi vine una in minte unde sa nu se astepte ceva ce pica, curge sau ajuge in traista cumva

Doamne'ajuta!

POZE
http://maru-incotro.blogspot.com/

Si mie imi place ca ne dam cu parerea desi nu am facut nici o ora de medicina in nici o tara

Ai vazut "Invaziile barbare"? Filmul canadian care a luat un Oscar. Merita, este numai si numai despre sistemul canadian (si despre sanatate si despre mai toate), dar nu de acolo imi iau eu informatiile, crezi ca daca la tara scrie Ro nu am de unde? Am cu ce mai am cu ce

Elyanne, perfect de acord , foarte urat cu numaratul banilor. SI cam atat.

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

Pai eu va invit cu bratele deschise la medicina in Ro si cu tolba de bani , sa vedem cum o terminati aici si ce faceti dupa.

Maru , generalizari , generalizari , generalizari.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns maru spune:

Doamne, Xio, nu m-am luat de tine, si asa cum am spus, to respectul pentru cei ce fac "pe bune" meseria, facultatea...
Dar stiu de atatea cazuri de studenti pramatii care au cumparat examene peste examene si apoi faceau rezidentiat in cardio, de-ti venea sa iti iei lumea in cap...iar studentii valorosi nu aveau loc de "banii lui taticu"

De asemenea nu e normal ca un absolvent de medicina sa primeasca un salariu de toata jena, cand in orice tara civilizata un absolvent de medicina e recompensat pe masura...Regiunea unde traiesc eu e singura din Canada care angajeaza pompierii numai absolventi de medicina, imi scapa acum termenul (parca paramedici?)...iar meseria de pompier se cedeaza din tata in fiu

Eu nu traiesc intr-un film, ci traiesc realitatea canadiana, ce e drept nu intr-o mare metropola, ci undeva mai la tara. Am acces la medicul de familie de cate ori am nevoi, la pediatrul copilului prin medicul de familie, m-am operat si eu si sotul, fara probleme si amanari!

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

quote:
Originally posted by claucia

quote:

mi-e imi place cand se comenteaza sistemul sanitar canadian sau cel din state de cei din afara.
da, e adevarat ca poti astepta luni pentru o anumita consultatie, analiza sau mai stiu eu ce, dar asta doar inn conditiile in care acea analiza nu e vitala, altfel esti vazut imediat!

la fel de adevarat e ca nu am dat aici nici un $ spaga la nici un fel de doctor, si nici la analize, si nici la operatie. si ca s-au purtat exemplar, si ca au tinut cont de demnitatea mea umana.
la fel de adevarat e faptul ca aici un doctor castiga f bine, dar nu sunt cabinete la fiecare colt de strada, nu sunt doctori pe metru patrat, ca sa termini facultatea inveti ani si ani, in paralel cu job, in paralele cu voluntariat ca altfel nu termini. si ca posturile sunt f putine, si ca doctorii de aici sunt vanati de atatea tari...

din pacate in romania sunt prea multe categorii de slujbe unde se sta cu mana intinsa...sincer, nu-mi vine una in minte unde sa nu se astepte ceva ce pica, curge sau ajuge in traista cumva

Doamne'ajuta!

POZE

Si mie imi place ca ne dam cu parerea desi nu am facut nici o ora de medicina in nici o tara

Ai vazut "Invaziile barbare"? Filmul canadian care a luat un Oscar. Merita, este numai si numai despre sistemul canadian (si despre sanatate si despre mai toate), dar nu de acolo imi iau eu informatiile, crezi ca daca la tara scrie Ro nu am de unde? Am cu ce mai am cu ce

Elyanne, perfect de acord , foarte urat cu numaratul banilor. SI cam atat.

Clau si Alessia Maria 13 iulie 2007

printesa mea Alessia

claucia, era un topic exclusiv celor ce au facut medicina? atunci ma retrag!
medicina eu un domeniu in care din pacate avem tangenta vrand nevrad, la fel ca si cu invatamantul, functionarii publici si alte atatea categorii in care se sta cu mana intinsa si din cauza ca oamenii sunt platiti prost!

cum spuneam, ma retrag

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

Parerea mea (la final de topic se pare) este ca daca subiectul nu ar fi atat de rupt din realitatea bolnava in care traim n-ar starni atata polemica, l-am trata pur si simplu ca pe un caz nefericit in care s-a intamplat ca o mamica sa traiasca o experienta de cosamr in loc sa aiba parte de o zi memorabila. Iar medicul care s-a pretat la asa o murdarie ar fi stigmatizat, in primul rand de cei din propria tagma, pe care o face de rusine.

Concluziile mele?

- Nu numai in medicina oamenii care vor sa fie profesionisti isi rup coatele pe bancile scolii si nu numai in aceasta profesie ca sa fii cu adevarat bun trebuie sa te tii in permanenta la curent cu noutatile, si cu toate astea se pare ca este singura profesie in care studiile indelungate si nevoia de a fi la zi profesional sunt considerate scuze pentru MITA (spaga, ciubuc, bacsis... cum vreti sa-i spuneti) pe motiv ca nu ai alta optiune de a-ti completa veniturile mizere. Ce este de fapt mizerabil este ca se profita voit de spaima si de suferinta oamenilor.

- Traim intr-o societate libera (bolnava si corupta, dar libera), in care nimeni nu este fortat sa faca o meserie care nu-i permite nivelul de trai pe care si-l doreste, asa ca daca o profesie sau un loc de munca nu-ti ofera ceea ce-ti doresti nu te opreste nimeni sa le schimbi(locul de munca, sau preofeaia, sau ambele, optiuni exista). Dar se pare ca e mai comod sa se spuna ca vezi doamne nu-i nimic daca iei dar nu ceri, nu esti de vina ca te alearga pacientii cu plicul, nu ai de ales ca nu poti trai din salariul ala mizerabil.
Ca pentru unii trai decent e sa-si aiba paine pe masa in fiecare zi si pentru altii vila cu piscina si masina 4x4, nu comentez, fiecare este liber sa traiasca asa cum isi doreste atata timp cat o face cinstit si nu afecteaza libertatea celorlalti si demnitatatea celorlalti.

- Nimeni nu da bani de placere sau din recunostiinta, multi dau din disperare si este cumplit de urat si meschin cum se profita de suferinta oamenilor, de frica lor de boala sau de moarte.

Poate ca doctorii care se preteaza la asemenea lucruri (nu toti, insa mult prea multi, oricat s-ar scandaliza XIO) or fi depus juramantul lui Hipocrat, dar n -au inteles nimic din el. Si poate or fi medici buni, dar din pacate nu mai sunt OAMENI.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Siminaf spune:

Uite din cauza generalizarilor au plecat, tot mai pleaca si or sa mai plece doctorii buni si oameni din Ro. Si or sa ramina aia pe care-i tot ponegriti, macar sa stiti ca nu mai generalizati, ci vorbiti complet la obiect.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns XIO spune:

quote:

Doamne, Xio, nu m-am luat de tine, si asa cum am spus, to respectul pentru cei ce fac "pe bune" meseria, facultatea...
Dar stiu de atatea cazuri de studenti pramatii care au cumparat examene peste examene si apoi faceau rezidentiat in cardio, de-ti venea sa iti iei lumea in cap...iar studentii valorosi nu aveau loc de "banii lui taticu"

De asemenea nu e normal ca un absolvent de medicina sa primeasca un salariu de toata jena, cand in orice tara civilizata un absolvent de medicina e recompensat pe masura...Regiunea unde traiesc eu e singura din Canada care angajeaza pompierii numai absolventi de medicina, imi scapa acum termenul (parca paramedici?)...iar meseria de pompier se cedeaza din tata in fiu

Eu nu traiesc intr-un film, ci traiesc realitatea canadiana, ce e drept nu intr-o mare metropola, ci undeva mai la tara. Am acces la medicul de familie de cate ori am nevoi, la pediatrul copilului prin medicul de familie, m-am operat si eu si sotul, fara probleme si amanari!

Doamne'ajuta!

POZE

Maru , din cate stiu eu pt. paramedici exista cursurispeciale , nu medicina.
Eu a trebuit sa ma inscriu la un curs SMURD separat de facultate pt. a obtine o dimploma de paramedic linia a treia , adica voluntar pe SMURD. CUrs de prim ajutor , ore practice , protocoale internationale invatate.
Stiu ca in Canada pomiperii sunt voluntari , si eu m-am mirat cand mi-a spus taica-miu, o floare pt. cei de acolo Dar ei in domeniul in care lucreaza au destui bani incat sa poata face asta din placere si mandrie(nu mandria aia tampa, ci una justificata si cu mult bun simt).
Iar banii copiilor bogati nu se invart in facultate sau la rezi , ci dupa , cand isi "gasesc" posturile prin spitale..
Partea faina este ca sunt atatea nume cunoscute printre rezidenti
Mama e doctor , tata la fel . Si toti se legau de nepotism dar eu personal ma mir cand aud ca un copil de doctor nu vrea medicina:pai daca ai posibilitatea sa vezi de mic live spitalele , ce inseamna meseria , ce se intampla , cum DUmnezeu sa nu-ti placa si sa nu te indragostesti de "ea"?
In fine , da , se trece si pe bani , se da un punct in plus sau in minus in functie de relatii , dar chestiile astea sunt intrecute de notele date in functie de ce preferinte are proful.
Examen la chirurgie. PRimul raspunde un coleg care avea exact , dar exact aceleasi note ca si mine la toate examenele de pana atunci.
Cel mai simplu subiect ii pica (bolile sanului) , iar el in loc sa spuna ceva despre fiecare doar le insira si spune 3 cuvint despre una.
10! Bravo , ce baiat bun , bla bla bla.
Intr-un final ajung si eu . Exact aceleasi note II raspund, i-am scris tot tot din carte , imi pune cateva intrebari , la una nu am stiut(greseala mea , ca ne-o prezentase la un curs la care n-am fost). 9 Nici o problema, n-am stiut sa-i spuna faza aia . SE uita la carnetul cu aceleasi note " trebuie sa inveti putin mai mult"
Chestiile astea subiective sunt mai dese decat "pilele" altora si mult mai enervante.
Ca daca cineva isi plateste examenul , oricum primeste 5 pe el , nimeni nu se va extazia de cat de bine a invatat. Dar cand se intampla lucruri de-astea care tin deja de perceptii extrasenzoriale si ghicit ce vrea sa auda sau la ce se gandeste e frsutrant rau de tot
Si de asta am spus ca notele din facultate nu ar trebui sa conteze si sa ramana rezidentiatul , ca acolo chiar trebuie sa inveti indiferent cat ai vegetat in timpul celor 6 ani . Si daca ai vegetat e al naibii de greu sa mai faci ceva bun.

"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "

http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100

http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns elyanne spune:

In jurul meu nu s-au facu scenarii... pur si simplu la prima nastere nu a mai fost timp de peridurala... am nascut in juma de ora...
La a doua nastere dr. mi-a spus daca vreau epidurala sa ma grabesc, ca anestezista care vine nu face, dar cea care iese de pe tura inca mai e in spital...
Am fost in dubii, n-as fi vrut, dar celelalte burtoase uralu in jurul meu si m-am speriat... asa ca am cerut... anestezista a incercat sa ma convinga ca nu-i cazul... ca am nascut f. usor prima data, e a doua nastere, sunt 2 pici... daca era asa disperata dupa bani facea si nu mai zicea nimic... banu sa iasa...

Singureleor persoane carora le-am dat bani nu pt. ca as fi vrut sau din recunostinta... au fost asistentele de la bb-ei... La a doua runda nu s-a mai repetat... si nu a patit nimeni nimic, nici eu, nici copiii... La fel, asistentelor de la ginecologie nu le-am dat nici un leu pt. o injectie... si se purta f.f. frumos...

Daca am face "n" copii ca sa luam la rand toate maternitatile din Bucuresti macar... poate ati face comparatia...
Si cat am dat eu in spital (pentru ca asa am vrut!!!) nu se apropie nici pe departe cu maternitatile private... pt. un singur copil... nu ma gandesc la doi prematuri... Lasand la o parte doctorii de la nou-nascuti... care, dupa parerea mea, e partea cea mai importanta cand e vorba de nastere...

Insa despre gestul docotrului nu am cuvinte si nici n-are sens sa comentez... am mai spus, f.f. urat...

Si mi se pare normal ca atunci cand treci printr-o experienta urata sa vezi totul in jur la fel... Poate pt. ca la mine n-a fost asa vad lucrurile ceva mai roz...Ca sa nu se inteleaga ca te judec sau ca nu cred ceea ce spui...dar am fost acolo si am trecut de mai multe ori prin asta... si n-a fost chiar asa cum spui tu... dar parerile, evident, sunt subiective, de ambele parti...

Eliana cu Elena (23.10.04) Andrei si Mihai (03.03.07) | Poze mai vechi, mai noi | www.desprecopii.com/info.asp?id=767" target="_blank">Elena – iubita noastra | De 3x... mamica

Mergi la inceput

Xio, acu 3 saptamani am facut un curs de first aid si tipa care a tinut cursul, o nurse pensionara, ne-a spus de faza cu pompierii. In regiunea mea, Waterloo, ei nu sunt voluntari, sunt f bine platiti, dar au medicina facuta, cu specializare in urgenta. Am intrebat si eu daca paramedicii sunt sau nu medici, si mi-a explicat ca au terminat medicina, si apoi cursuri speciale de urgenta. Acum se inceraca implementarea acestui sistem in tot Ontario si in toata Canada, pentru ca au rezultate f bune.

Bafta in continuare!

Doamne'ajuta!

POZE

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ramiris spune:

quote:
Originally posted by Siminaf

Uite din cauza generalizarilor au plecat, tot mai pleaca si or sa mai plece doctorii buni si oameni din Ro. Si or sa ramina aia pe care-i tot ponegriti, macar sa stiti ca nu mai generalizati, ci vorbiti complet la obiect.

Simina, daca te referi la postul meu, inseamna ca nu ai citit cu atentie:
"Poate ca doctorii care se preteaza la asemenea lucruri (nu toti, insa mult prea multi, oricat s-ar scandaliza XIO) or fi depus juramantul lui Hipocrat, dar n -au inteles nimic din el. Si poate or fi medici buni, dar din pacate nu mai sunt OAMENI."

Mergi la inceput