Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde
Raspunsuri - Pagina 5
XIO spune:
quote:
Originally posted by ramiris
Ma gandeam citind topicul asta de ce se generalizeaza atata timp cat ne-a fost prezentat un caz clar?
Cum gasiti prestatia profesionala si comportamentul medicului cu care a nascut professoresa?
Xio, as fi tare curioasa sa stiu care este pozitia ta fata de acest caz concret, este vinovata professoressa ca nu aschimbat medicul, ca nu l-a reclamat? Consideri ca atitudinea si comportamentul medicului au fost generate de actiunile ei? Ca daca n-ar fi parut dispusa sa dea bani doctorul ar fi tratat-o exemplar?
Nu sunt de acord ca medicii au o justificare ca primesc bani(chiar daca nu cer).
Tu ti-ai ales meseria in cunostiinta de cauza, stii ca sunt salarii mici si ca o sa depinzi de "completarea" veniturilor din spagi? De ce ai facut-o? Ti se pare normal, ti se pare justificabil?
De ce nu te-ai duce sa lucrezi intr-o clinica privata sau sa-ti faci propriul cabinet daca in spital este asa de rau? De ce nu ti-ai ales alta meserie?
De ce ar medicii mai putin vinovati de conditionarea actului profesional decat magistratii sau profesorii sau functionarii publici?
De ce n-ar putea zice si un judecator, da, am luat spaga ca am doi copii si rata mare la casa, salariul de la stat nu-mi ajunge?
Sau un politist... sau oricine vrei tu din lista celor platiti de noi cu bani de la buget.
Cum spunea si Natasa, ti-ai ales meseria care ti se potriveste daca asa gandesti.
Pt. ca judecatorul si politisul au alte atributii si pot face alte lucruri. Daca eu ca pacient ii dau bani unui doctor el va face aceeasi procedura , cu aceleasi instrumente si aceleasi rezultate , daca ii dau bani unui judecator inainte de proces ii dau ca sa-mi dea mie dreptate. Daca ii dau bani unui politist ii dau ca sa nu mai primesc amenda.
Eu tot cant aici ca oamenii dau banii deoarece cred ca doctorul ii lasa sa moara daca nu vede plicul. Va rog eu , cine chiar crede aceasta chestie sa spuna.
Si nu , eu nu sustin ca doctorii sunt victime(la ce s-a ajuns) , ci ca oamneii sunt la fel de vinovati ca cei pe care ii incrimineaza. Pacientii i-au invatat pe doctori cu atentii.
Daca eu stau in salon cu o batranica fara bani si ii dau bani pe banda rulanta asistentei normal ca se va purta mai frumos cu mine , ca deh , io am sarit cu banul .Si uite asa , pana ajung sa se poarte unele intr-un hal fara de hal.
Eu nu i-as fi dat bani doctorului la fiecare cosult decat costul consultatiei. NU as fi vazut nici o privire languroasa sau de catel , nici un gest , nimic.
da , a fost penibil doctorul ca a numarat banii si a cerut mai mult.
In fine , sa nu divagam iarasi in eterna discutie din care nimeni nu iese cu nimic.
Intr-o vara intreaga inus 20 de zile petrecute in spital eu nu am vazut absolut nici un pacient constrans sa dea bani . In schimb mi-au fost mie indesati de multe ori.
Am fost mana a doua si a treia in operatii si spre deosebire de ce se vehicula pe aici , n-a venit nimeni la mine cu plicul sa-mi dea sau sa ma intrebe cat sa dea.
Asta ca sa nu se mai generalizeze.
Profesoressa , scuze dar nu pot sa citesc cum tot mesajul tau , insa il voi citi. Am vazut doar ca ai scris ca ai muncit de la 16 ani . Foarte frumos. EU nu pot insa sa muncesc decat ce am scris in mesajul acela. Si pt. asta n-am stomac.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Natasa spune:
quote:
Originally posted by XIO
Natasa,da , avem cursuri special incare suntem invatati cum sa ne uitam si sa facem bani din priviri. E privirea de catel cersetor , e privirea de dulau feroce , de catel jucaus si altele.
Sincer , m-am contrazis deja de 1000 de ori pe aici pe aceleasi teme si nu mai vad nici un rost pt. a o face in continuare. Ca oricum tu ramai la ideile tale , eu la ale mele.
Fiecare cu parerile lui, si situatia ramane neschimbata.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
SIncera sa fiu, nici nu-mi faceam sperante sa schimb ceva in mentalitatea ta de "pacientului ii face placere sa dea bani bietului doctor". Probabil ca multi dintre medici isi scuza neomenia si vilele prin ipocrizii de genul "pacientul e de vina ca ma alearga cu banii, el s-a imprumutat ca prostul ca sa-i operez mama, altfel o operam si gratis peste 10 ani". Uita-te bine in oglinda, daca ai vreo problema cu morala si cu dormitul bine dupa ce iei banii oamenilor si spune-ti macar o data ca nimeni nu da BANI de placere. Se cheama mita, spaga sau bacsis si nu ar trebui sa dea nimeni niciun leu in plus fata de cit costa acel serviciu. Dar daca pe aici au aparut povesti cu medici care iau SPAGA si in spitale particulare, iti dai seama cit de grava e boala si cum numai legi extrem de aspre mai lecuiesc astfel de specimene!
A, si daca tot preferi un ciine unui copil (dupa cum ai tot spus-o) de ce nu te-ai facut veterinar? Azorica nu-si exprima gratitudinea???
profesoressa spune:
Ai dreptate, Ramiris, dupa logica asta, noi corupem niste nevinovati... Din pacate, cei mai multi gandesc asa... si spre oroarea mea, sunt tineri, au sau vor avea copii... asa ca situatia asta e departe de vreo schimbare in bine.
Mai vroiam sa spun ceva, referitor la averile doctorilor. Cei pe care ii cunosc eu personal "castiga" intre 500 si 1000ron pe zi, oricat de incredibil ar parea... Poate doar in Bucuresti e asa, nu stiu. Si in general ii cheltuie cu o nesabuinta revoltatoare... asa cum se cheltuie banii nemunciti, deh! Ca sa nu spuna Xio ca cei pe care stiu eu sunt niste cazuri izolate, puteti vedea ca Banca Transilvania are deja un regim special pentru banii doctorilor, proveniti din spagi... Ei, daca vor un imprumut, nu trebuie sa arate ce salariu au. Sunt crezuti pe cuvant ca fac o gramada de bani, despre a caror provenienta nu se precizeaza nimic ;)
kariguld spune:
eu, nu am dat NICIODATA bani unui medic, in nici o situatie. acum ceva ani, socrul a facut infart, destul de sever, am mers la spital cu el, si medicul a insinuat ceva.... dar i-am spus sa-si faca meseria, ca pentru asta e platit, ca de la noi nu va vedea nimik, iar in caz contrar va suporta consecintele!!! scurt si la obiect!!!
profesoressa,
din cauza mentalitatii nu se pot schimba lucrurile.
si ce e mai dureros, ca CEA care a deschis acest subiect, a nascut de curand si nu are nevoie de ironii si parerile strambe ale unora.
repet, cei mai josnici oameni cu putinta, sunt DOCTORII care accepta si pretind bani!
si un semnal de alarma catre MODERATORI!!! pe aici sunt mamici care au nascut si sunt intr-o situatie sufleteasca mai delicata, acum in primele luni dupa nastere!!!
Kari
XIO spune:
Sincer , nu are rost sa continui.
E total inutil.
Natasa , ti-am trimis PM ca tot mi-ai pus cateva intrebari.
Natasa spune:
A, XIo, sa-ti raspund si la - "Eu tot cant aici ca oamenii dau banii deoarece cred ca doctorul ii lasa sa moara daca nu vede plicul. Va rog eu , cine chiar crede aceasta chestie sa spuna."
Eu cred si nu numai ca o cred, dar stiu si cazuri de medici care nu opereaza pina nu primesc "darul". Si stii cum o fac? Nu au timp, lista e prea lunga, nu au materiale, loc in spital etc. Ce faci in cazul asta? Astepti rabdator pina crapi acasa (unele boli la asta duc daca e aminata operatia) sau dai bani si iti exprimi gratitudinea ca doctorul respectiv se grabeste un pic? Zau, nu pot sa cred ca esti asa naiva ca nu stii prin ce metode un doctor obtine spaga si fara sa o ceara direct!
A, daca da masina peste mine si sint dusa la urgenta, cred (si sper) ca nu asteapta spaga ca sa ma salveze, dar in rest, e jale. Poti sa mori linistit daca nu ai bani, chiar nu te baga nici dracul in seama.
CIt despre faptul ca tu nu poti munci altceva ca sa cistigi un ban si sa nu mai iei spaga de la pacienti, asta e alta scuza patetica. Stiu ca munca e grea, dar nu pute si daca nu ai bani te apuci, de ce ti-e la indemina chiar daca asta e sub ce te-ai pregatit. Ca student nu ai nicio scuza ca iei bani, dar vezi Doamne ti s-ar strica minusitele sa si muncesti in timpul liber. Si sa nu spui ca nu-l ai, ca faci juma de norma cu cit stai pe aici pe forum :)
N-am primit nici un mesaj de la tine, cel putin deocamdata.
ramiris spune:
quote:
Originally posted by XIOquote:
Originally posted by ramiris
Ma gandeam citind topicul asta de ce se generalizeaza atata timp cat ne-a fost prezentat un caz clar?
Cum gasiti prestatia profesionala si comportamentul medicului cu care a nascut professoresa?
Xio, as fi tare curioasa sa stiu care este pozitia ta fata de acest caz concret, este vinovata professoressa ca nu aschimbat medicul, ca nu l-a reclamat? Consideri ca atitudinea si comportamentul medicului au fost generate de actiunile ei? Ca daca n-ar fi parut dispusa sa dea bani doctorul ar fi tratat-o exemplar?
Nu sunt de acord ca medicii au o justificare ca primesc bani(chiar daca nu cer).
Tu ti-ai ales meseria in cunostiinta de cauza, stii ca sunt salarii mici si ca o sa depinzi de "completarea" veniturilor din spagi? De ce ai facut-o? Ti se pare normal, ti se pare justificabil?
De ce nu te-ai duce sa lucrezi intr-o clinica privata sau sa-ti faci propriul cabinet daca in spital este asa de rau? De ce nu ti-ai ales alta meserie?
De ce ar medicii mai putin vinovati de conditionarea actului profesional decat magistratii sau profesorii sau functionarii publici?
De ce n-ar putea zice si un judecator, da, am luat spaga ca am doi copii si rata mare la casa, salariul de la stat nu-mi ajunge?
Sau un politist... sau oricine vrei tu din lista celor platiti de noi cu bani de la buget.
Cum spunea si Natasa, ti-ai ales meseria care ti se potriveste daca asa gandesti.
Pt. ca judecatorul si politisul au alte atributii si pot face alte lucruri. Daca eu ca pacient ii dau bani unui doctor el va face aceeasi procedura , cu aceleasi instrumente si aceleasi rezultate , daca ii dau bani unui judecator inainte de proces ii dau ca sa-mi dea mie dreptate. Daca ii dau bani unui politist ii dau ca sa nu mai primesc amenda.
Eu tot cant aici ca oamenii dau banii deoarece cred ca doctorul ii lasa sa moara daca nu vede plicul. Va rog eu , cine chiar crede aceasta chestie sa spuna.
Si nu , eu nu sustin ca doctorii sunt victime(la ce s-a ajuns) , ci ca oamneii sunt la fel de vinovati ca cei pe care ii incrimineaza. Pacientii i-au invatat pe doctori cu atentii.
Daca eu stau in salon cu o batranica fara bani si ii dau bani pe banda rulanta asistentei normal ca se va purta mai frumos cu mine , ca deh , io am sarit cu banul .Si uite asa , pana ajung sa se poarte unele intr-un hal fara de hal.
Eu nu i-as fi dat bani doctorului la fiecare cosult decat costul consultatiei. NU as fi vazut nici o privire languroasa sau de catel , nici un gest , nimic.
da , a fost penibil doctorul ca a numarat banii si a cerut mai mult.
In fine , sa nu divagam iarasi in eterna discutie din care nimeni nu iese cu nimic.
Intr-o vara intreaga inus 20 de zile petrecute in spital eu nu am vazut absolut nici un pacient constrans sa dea bani . In schimb mi-au fost mie indesati de multe ori.
Am fost mana a doua si a treia in operatii si spre deosebire de ce se vehicula pe aici , n-a venit nimeni la mine cu plicul sa-mi dea sau sa ma intrebe cat sa dea.
Asta ca sa nu se mai generalizeze.
Profesoressa , scuze dar nu pot sa citesc cum tot mesajul tau , insa il voi citi. Am vazut doar ca ai scris ca ai muncit de la 16 ani . Foarte frumos. EU nu pot insa sa muncesc decat ce am scris in mesajul acela. Si pt. asta n-am stomac.
Xio, ce sa zic, doar ca mi te adreseazi la inceputul mesajului nu inseamna ca-mi si raspunzi.
Si oricat ai da-o ocolita, DOCTORII CARE PRETIND SAU ASTEAPTA BANI nu fac acelasi lucru pe care l-ar face in mod normal: te trateaza mai prost sau nu te trateaza deloc, "nu gasesc medicamente", nu au buget de analize, nu au loc pentru operatie!
Situatia este identica cu a judecatorilor sau a politistilor, asa ca te intreb din nou, de ce ar mi mai putin condamnabili ca cer/accepta bani (atata timp cat nu i-a obligat nimeni sa-si aleaga meseria respectiva si nu e o noutate ca e prost platita)?
"da , a fost penibil doctorul ca a numarat banii si a cerut mai mult."
A fost penibil? Daca nu-i numara in fata lui si nu cerea completarea sumei era OK? Si cum e cu cezariana "ceruta insistent de mama" care saraca habar n-avea?
MAi sunt cateva intrebari la care n-ai raspuns:
- Consideri ca atitudinea si comportamentul medicului au fost generate de actiunile professoresei?
- Ca daca n-ar fi parut dispusa sa dea bani doctorul ar fi tratat-o exemplar?
- Tu ti-ai ales meseria in cunostiinta de cauza, daca esti inca studenta aceeasi situatie era si acum 4-5 ani. Deci stai ca sunt salarii mici si ca o sa depinzi de "completarea" veniturilor din spagi. De ce ai ales meseria asta atunci, daca stii ca nu poti trai numai din pasiune si din salariu de medic?
- De ce nu te-ai duce sa lucrezi intr-o clinica privata sau sa-ti faci propriul cabinet daca in spital este asa de rau?
- De ce nu ti-ai ales alta meserie?
Imi poti raspunde la intrebarile astea? Ca ideea ta cu "pacientul e vinovat ca da" si "doctorul saracu n-are de ales, trebuie sa primeasca" a prins-o toata lumea, numai ca nu prea suntem de acord cu ea, poate o sa fim daca o sa ai raspunsuri valide la intrebarile de mai sus.
Andrada spune:
Eu cred ca mai e si o problema de mentalitate. Doctorii vor salarii mai mari decit restul populatiei, profesorii cred ca merita ceva in plus la sfirsit de an, pacientii platesc sa fie avantajati fata de vecinul, preotii vor atentie nedivizata, batrinii vor sa intre prin fata, sa li se cedeze locul, toate sint favoruri nemeritate,
A
www.desprecopii.com/chatnew/Desprecopiichat/PaginapersonalaView.asp?nickname=Andrada" target="_blank">Camera lui Marcu
XIO spune:
N-ai primit mesaj pt. ca nu ai activat PM-ul
flaviutza spune:
quote:
Originally posted by XIO
Stii ca cei care lucreaza la primarie primesc 1-2 salarii de doctor ca sa-si cumpere haine ? Pe langa salariu lunar.
Si exemplele pot continua.
Unde frate ca ma mut si eu acolo .consilier ec. debutant inca , iau in mana 700 roni...ti se pare muuult? in primarie,evident. maica-mea dupa 30 de ani de munca aceeasi locatie, ia 1400 roni.
Te rog informeaza-te inainte de a spune ceva.
In rest iti dau dreptate la faza ca exista doctori buni. si ca exista oameni care se chinuie sa-ti indese diverse,nu neaparat bani,inclusiv banala ciocolata, desi ii opresti. nu as accepta asa ceva niciodata ,nici macar banala ciocolata,le spun sa le dea copiilor personali...si stiti de ce?
In primul rand pt ca risti serviciul
In al doilea rand pentru ca ala care iti indeasa disperat desi tu nu vrei asteapta mari beneficii, mult mai mari decat suma respectiva
3,e umilitor sa primesti mita sau alte foloase
in final, dar nu ultimul motiv nu este corect asa ceva si macar noi generatia tanara sa mai schimbam cate ceva.
Da, exista doctori corecti.exista si doctori tampiti care nu au ce cauta acolo,pentru ca cer mita sau te lasa sa mori daca nu dai. exista oameni corecti in orice domeniu.la fel exista oameni tampiti in orice domeniu,care asteapta si pe care eu personal i-as da afara fara drept de apel.
Insa exista la fel de multi oameni care ofera mita. care te cauta si incearca sa iti bage fortat banul sau orice altceva in buzunar. Stiu si te cred XIO ,stiu exact la ce te referi. oameni care asa au rezolvat o viata si au impresia ca asa rezolva totul. care cred ca pentru o anumita suma sau o punga de cafea tu,x-ulescu poti sa-i vari cumva inaintea legii.care afla de te miri unde numarul tau de telefon si te suna acasa daca nu cumva ii poti ajuta,contracost evident....sa zicem cu vreun ANL ,care nu pricep ca unii oameni chiar nu pot fi cumparati,ca exista niste criterii care te califica sau nu, care au impresia ca mita e singurul criteriu .
Nu sunt de acord cu salariu de mizerie-dreptul de a primi bani sau foloase. Imi pare rau,te contrazic aici. nimic nu iti da dreptul sa primesti mita .Si daca ar exista legi si controale dure,iti zic eu ca nimeni nu s-ar mai risca sa dea sau sa primeasca.
Din pacate si aceasta mentalitate e proprie romanului. Sa nu dam vina doar pe cei ce cer,e un cerc vicios aici si exista vinovati in ambele tabere. cei ce primesc si cei ce intretin mita..In cazul doctorilor chiar e o crima, pentru ca viata nu se poate cumpara .