Strange Case of Dr Nastasia and Mr Hyde
Raspunsuri - Pagina 4
Natasa spune:
quote:
Originally posted by XIO
[quote]
Iar cu primitul.....daca n-ai avea bani ai primi si tu . Stiu doctori fantastici care accepta , iar unul dintre ei dupa 15 ani de chirurgie a reusit sa se mute dintr-o garsionera intr-un apartament cu 2 camere impreuna cu copiii si sotia. Asa ca , nu e totul chiar roz.
Este o lege care nu permite nici darurile , doar ca nu face mai nimeni reclamatii ca sa se aplice.
Eu am o singura problema: cu cei care pretind bani.
http://www.flickr.com/photos/13005458@N00/
Buna mentalitate ai, bine ca ti-ai ales meseria care trebuie! Cum naiba poti spune "Iar cu primitul.....daca n-ai avea bani ai primi si tu" ???? Dar la munca multa te-ai gindit? La schimbat slujba, emigrat, facut afacerea ta etc ??? Chiar nu-ti dai seama ca nu toti stam cu mina intinsa si ca unii cind nu au se apuca de munca, nu de santajat bolnavii sau alte categorii aflate in impas? Bine ca tu ai ceva doar cu cerutul, cu luatul de mita nu ai nimic daca nu a fost ceruta. Si crezi ca o sa ti se duca buhul ca doctor corect? Nu, tot ca unul spagar care sta cu buzunarele largi sa intre niste bani in mod benevol, ce-i drept. In ce tara bolnava traim! Aveti si un curs la facultate care va spune ca spaga e buna cu conditia sa nu o ceri direct?
XIO spune:
Este foarte simplu sa spui ca noi ne-am ales meseria sta si stiam ce ne asteapta. Este cel mai simplu lucru cu putinta sa spui ca nu te intereseaza ce fac lucratorii din domeniul X , dar ca sunt vinovati.
Eu tocmai la asta ma refeream , ca nu stau aia cu mana intinsa si totusi primesc pt. ca asta e menatlitatea omului, ca trebe sa dea .
Ce conteaza ca doctorul n-a cerut nimic , ca-ti spune de 5 ori ca nu-i trebuie , ca operatia a trecut , samd? Tu dai bani oricum. Inainte de operatie dai bani ca sa nu te omoare(sincer , a stat cineva sa se gandeasca putin la prostia asta?) , dupa operatie ii dai bani ca sa-ti zambeasca sau sa treaca mai mult pe la tine.
Dam bani ca sa vina sa ne faca foaia doctorul , ca deh , am vazut ca a trimis rezidentul si precis vrea bani .
Stii cate cazuri de genul asta am vazut? Ma duceam eu sa le fac foaia si ma intrebau de ce nu vine doctorul, gandindu-se ca vrea probabil bani.In fine , ideea este ca in loc sa spuneti ca nu va pasa cum traiesc , dar va revoltati ca PRIMESC nu ca CER bani , ati putea sa va ganditi putin la ce inseamna meseria asta si cam cat credeti voi ca merita sa aiba salariul un om care va salveaza viata.
Ca despre asta este vorba: daca vor creste salariile oamenii se vor gandi ca aia au bani , doctorii n-ar mai avea nici o scuza din partea nimanui si nu ar mai renta sa se riste sa ceara pt. ca au din ce sa traiasca mai mult decat bine.
Dar daca ni se pare normal sa aiba omul care lucreaza in spital acelasi salariu ca o femeie de servici nu prea se va rezolva nimic pt. ca invariabil te gandesti si la aspectul asta si la ce ai tu acasa .
Natasa,da , avem cursuri special incare suntem invatati cum sa ne uitam si sa facem bani din priviri. E privirea de catel cersetor , e privirea de dulau feroce , de catel jucaus si altele.
Sincer , m-am contrazis deja de 1000 de ori pe aici pe aceleasi teme si nu mai vad nici un rost pt. a o face in continuare. Ca oricum tu ramai la ideile tale , eu la ale mele.
Fiecare cu parerile lui, si situatia ramane neschimbata.
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
Qamar spune:
quote:
Originally posted by miau-miau
dar daca s-ar face un referendum in care voi, cetatenii de rind, ati vota daca sinteti de acord ca medicii sa fie platiti cu de 10 ori salariul mediu pe economie, din bugetul statului, ati fi de acord? Nu ar fi multi care ar spune "ai dracului doctori s'asa sint plini de bani"?
ca medicii sa nu mai ceara, sa nu mai ia bani de la pacienti ar trebui sa aibe salarii mari. E la mintea cocosului, daca ai un om intr-o pozitie extrem de importanta, de care are nevoie toata lumea ca de apa, il remunerezi din plin, astfel incit sa nu ai coruptie.
Oamenii injura medicul prin spate, pe fata se inghesuie sa-i bage cit mai mult in buzunar, ca sa aibe un tratament mai bun decit vecinul de pat.
Voi chiar vorbiti serios cind spuneti ca ar trebui sa profeseze din pasiune pura? singurul motiv pentru care oricine altcineva care profeseaza alt ceva, (spre ex inginer, gunoier, bibliotecar, orice) nu ia spaga e ca nu-i da nimeni. La gunoier nu e adevarat, ca daca nu mai ai loc in pubela si te umplii de sobolani ii dai si lui spaga
bingo
Androix spune:
Xio, iar intri pe un teren minat. Adevarul este ca lipsa avertismentului rosu chiar nu te prinde!
Andreea mama de Filip si Georgia
XIO spune:
Androix , avertismentul ala l-am primit pt. ca imi plac animalele
Aici pt. ce as pimi iar? PT. ca nu stiu cum sta treaba in spitale? Sau pt. ca nu sunt de acord cu vreun moderator din nou?
"Mult mai grava ar fi etichetarea nedreapta a unei persoane pe care nu o cunosc deloc "
http://www.youtube.com/watch?v=GewaLNZ1100
addinel spune:
eu nu sunt medic si nici nu am vreo ruda prea apropiata cu aceasta meserie care sa imi influenteze opinia si totusi... partial ii dau dreptate lui xio. sunt total impotriva actului medical conditionat! insa daca omul da ceva pentru ca ii face placere (sau oricare alt motiv cu exaceptia conditionarii)... e problema lui.
personal m-am aflat de-a lungul vietii in mai multe ipostaze: de apartinator caruia i s-a conditionat (direct sau indirect) actul medical- si am dat spaga pentru ca mi-era tare greu sa-mi vad mama suferind; de om multumit de actul medical prestat care a dat o mica atentie (in bani sau nu) medicului care a avut grija de ea; de pacient care s-a ambitionat si nu a dat spaga deloc. ii acuz pe cei care mi-au cerut spaga de la obraz, mi se pare incalificabil gestul lor. dar cum pot acuza eu un medic ca a primit plicul sau punguta data de mine, atata vreme cat nu el mi-a cerut-o? e ca si cum mi-as acuza o prietena ca a primit cadoul pe care i l-am facut!!! si sa nu imi spuneti ca medicii care se comporta frumos o fac doar pentru ca stiu ca vor primi... mi se pare un argument jalnic.
e necinstit fata de breasla medicilor sa fie catalogati TOTI ca niste "spagari". poate ca multi dintre ei asa sunt, dar macar unul cinstit daca exista (si exista, ca numai eu cunosc cativa), atunci nu se merita generalizarea. probabil s-a ajuns aici pentru ca, evident, lumea reactioneaza la marlanie. si atunci vine si povesteste ce i s-a intamplat. eu, care am nascut cu un dr excelent, care nu mi-a cerut NIMIC si s-a comportat uman cu mine nu am deschis aici un subiect de multumire (sa-mi fie rusine!) si nici nu m-am dus la ziare si tv sa spun "ii multumesc domnului doctor" (nu ar fi publicat/ difuzat nimeni o asemeea stire).
p.s. profesoressa, imi pare rau pt ce ai patit. multa sanatate tie si piticului!
mama lu' maria
Ajutati-o pe Sonia!
ramiris spune:
Ma gandeam citind topicul asta de ce se generalizeaza atata timp cat ne-a fost prezentat un caz clar?
Cum gasiti prestatia profesionala si comportamentul medicului cu care a nascut professoresa?
Xio, as fi tare curioasa sa stiu care este pozitia ta fata de acest caz concret, este vinovata professoressa ca nu aschimbat medicul, ca nu l-a reclamat? Consideri ca atitudinea si comportamentul medicului au fost generate de actiunile ei? Ca daca n-ar fi parut dispusa sa dea bani doctorul ar fi tratat-o exemplar?
Nu sunt de acord ca medicii au o justificare ca primesc bani(chiar daca nu cer).
Tu ti-ai ales meseria in cunostiinta de cauza, stii ca sunt salarii mici si ca o sa depinzi de "completarea" veniturilor din spagi? De ce ai facut-o? Ti se pare normal, ti se pare justificabil?
De ce nu te-ai duce sa lucrezi intr-o clinica privata sau sa-ti faci propriul cabinet daca in spital este asa de rau? De ce nu ti-ai ales alta meserie?
De ce ar medicii mai putin vinovati de conditionarea actului profesional decat magistratii sau profesorii sau functionarii publici?
De ce n-ar putea zice si un judecator, da, am luat spaga ca am doi copii si rata mare la casa, salariul de la stat nu-mi ajunge?
Sau un politist... sau oricine vrei tu din lista celor platiti de noi cu bani de la buget.
Cum spunea si Natasa, ti-ai ales meseria care ti se potriveste daca asa gandesti.
profesoressa spune:
Din cate vad eu, multi sunt de acord ca doctorii nu pot cere bani, dar ii pot primi, daca pacientilor le face placere sa-i dea. Sincer, chiar credeti ca oamenii dau banii de placere? Am placerea de a darui cuiva flori, obiecte de arta, carti, felicitari sau orice altceva stiu ca ii place... dar bani??? Asta se numeste spaga, nu exprimare a gratitudinii.
In al doilea rand, Xio, ma simt jignita de presupunerile pe care le faci despre mine. Daca am nevoie de bani, ii iau? Nu, Xio, eu cand am nevoie de bani ii muncesc, nu intind mana spre oameni bolnavi sa primesc "gratitudinea" lor. Muncind m-am mutat intr-un apartament elegant, muncind mi-am luat o masina buna, muncind imi castig dreptul la o excursie frumoasa pe an. Nu sunt un copil de bani gata si nici nu am primit vreodata bani nemunciti. Am banii mei de la 16 ani si, crede-ma, mi-am facut si timp sa invat foarte bine. In facultate aveam bursa, dupa ce am terminat facultatea am lucrat pe un salariu de mizerie, acum sunt platita cu 50-75ron pe ora. BANI IMPOZITATI, nu indesati prin buzunare. Mai exista si alte optiuni in afara de prostitutie si acceptat spagi.
Suntem oameni tineri si trebuie sa intelegem ca tara asta nu va ajunge niciodata la normal daca toti "luam daca avem nevoie"... Sigur ca avem nevoie! Si cel mai bogat om mai are nevoie de un ban in plus. Dar nu asa functioneaza o economie. Iti alegi un domeniu, mergi la interviuri, iti negociezi salariul si accepti jobul atata timp cat iti ofera satisfactii. Pentru un om capabil si educat, spagile nu ar trebui sa se numere printre optiuni. Vrei sa fii doctor in Romania, accepti ca vei avea un anumit salariu, care nu e pe masura muncii si cunostintelor tale. Nu vrei asa? Poti negocia un salariu mai bun la un spital particular, poti merge in alta tara unde esti platit mai bine, poti schimba domeniul, treaba ta.
Dupa parerea mea, este o mare ipocrizie sa pretindem ca doctorii sunt indreptatiti sa primeasca bani de la pacienti daca acestia "vor" sa ii dea. Asa "vor" unii sa dea bani si politistilor care ii iarta de cate o amenda ("ii dau, ca a fost cumsecade, nu mi-a dat amenda!"), si judecatorilor care mai pierd cate un document dintr-un dosar, si profesorilor care "ajuta copilul" sa ia o nota mai mare la bac... Sunt politistii vinovati? Nu. Judecatorii, profesorii? Nu, nimeni in tara asta nu e vinovat. Sunt vinovata eu pentru ca muncesc cinstit fara sa "ajut" si sa "iert" pe nimeni - plus alti cativa fraieri ca mine, care nu vor face din tara asta niciodata un loc mai bun pentru copiii nostri...suntem prea putini!
Si ca sa atingem si subiectul "muncesc din pasiune"... Da! Salariu plus pasiune, desigur. Nu ajunge? Trebuie sa fie neaparat salariu plus spagi plus pasiune? Si nu vorbim aici de frizeri si de taximetristi, vorbim de doctori! Un doctor, un profesor, un preot nu trebuie sa isi aleaga meseria din pasiune? Dar cum altfel poti lucra zeci de ani cu si pentru oameni? Cum ii poti ajuta? Domni si doamne de la medicina... doctorii, profesorii si preotii au fost sute de ani respectati in orice comunitati din lume TOCMAI pentru pasiunea lor, pentru daruire, pentru rolul lor benefic in societate, pentru exemplul moral pe care il constituie pentru copiii nostri. Mai sunt, din fericire, unii care merita acest respect... dar ce ne facem cu studentii de la medicina, viitori doctori, care cred ca pacientii sunt cuprinsi de euforie, ii loveste generozitatea si incep sa ia de la gura copiilor, sa faca imprumuturi, sa vanda de prin casa doar ca sa-si arate multumirea fata de doctori? E stupid sa credem asa ceva. Cum bine stim toti, pacientii sunt constransi in nenumarate moduri sa dea bani doctorilor. Iar doctorii, cei mai multi, intind mana, mintindu-se singuri ca din dragoste si respect li s-au dat acei bani... si ca salariile mici sunt o justificare pentru averile lor facute ilegal.
profesoressa spune:
quote:
Originally posted by ramiris
Ma gandeam citind topicul asta de ce se generalizeaza atata timp cat ne-a fost prezentat un caz clar?
Cum gasiti prestatia profesionala si comportamentul medicului cu care a nascut professoresa?
Xio, as fi tare curioasa sa stiu care este pozitia ta fata de acest caz concret, este vinovata professoressa ca nu aschimbat medicul, ca nu l-a reclamat? Consideri ca atitudinea si comportamentul medicului au fost generate de actiunile ei? Ca daca n-ar fi parut dispusa sa dea bani doctorul ar fi tratat-o exemplar?
Nu sunt de acord ca medicii au o justificare ca primesc bani(chiar daca nu cer).
Tu ti-ai ales meseria in cunostiinta de cauza, stii ca sunt salarii mici si ca o sa depinzi de "completarea" veniturilor din spagi? De ce ai facut-o? Ti se pare normal, ti se pare justificabil?
De ce nu te-ai duce sa lucrezi intr-o clinica privata sau sa-ti faci propriul cabinet daca in spital este asa de rau? De ce nu ti-ai ales alta meserie?
De ce ar medicii mai putin vinovati de conditionarea actului profesional decat magistratii sau profesorii sau functionarii publici?
De ce n-ar putea zice si un judecator, da, am luat spaga ca am doi copii si rata mare la casa, salariul de la stat nu-mi ajunge?
Sau un politist... sau oricine vrei tu din lista celor platiti de noi cu bani de la buget.
Cum spunea si Natasa, ti-ai ales meseria care ti se potriveste daca asa gandesti.
Imi cer scuze, Ramiris, nu am avut nici o intentie sa repet ce ai spus tu. Eu scriam aici de zor :), am trimis si abia apoi am vazut ce scrisesei tu inainte. Dar nu stii cat ma bucur sa vad ca mai sunt si altii care gandesc asa. Si, cum bine spuneai, am plecat de la un caz concret si cred ca ar trebui sa continuam cu alte cazuri la fel de concrete, nu sa facem filozofia spagii aici. Intrebarea mea era, de fapt, de ce un doctor admirabil cu doar cativa ani in urma a ajuns sa se poarte in acest fel? De ce nu e singurul? Ce solutii reale exista?
ramiris spune:
quote:
Originally posted by profesoressa
Imi cer scuze, Ramiris, nu am avut nici o intentie sa repet ce ai spus tu. Eu scriam aici de zor :), am trimis si abia apoi am vazut ce scrisesei tu inainte. Dar nu stii cat ma bucur sa vad ca mai sunt si altii care gandesc asa. Si, cum bine spuneai, am plecat de la un caz concret si cred ca ar trebui sa continuam cu alte cazuri la fel de concrete, nu sa facem filozofia spagii aici. Intrebarea mea era, de fapt, de ce un doctor admirabil cu doar cativa ani in urma a ajuns sa se poarte in acest fel? De ce nu e singurul? Ce solutii reale exista?
Cum ai scris tu suna mult mai bine :), n-ai de ce sa te scuzi, ma bucur ca gandim sanatos amandoua, oricum nu cred ca avem vreo sansa sa-i demolam lui Xio esafodajul de scuze si justificari.
Asa ca mai bine sa fim de acord cu ea ca pacientii sunt de vina, medicii sunt numai niste victime inocente...zi merci ca nu te-a dat in judecata dl dr. pentru ca l-ai corupt!!!