Rosii-conservate, proaspete, mancare
Raspunsuri - Pagina 2
Marianar spune:
ROSII CU CIUPERCI
INGREDIENTE:
2 kg ciuperci albe
1/2 kg ardei gras
2 kg rosii
1/2l ulei
foi de dafin, marar, patrunjel, sare, piper
Ciupercile se spala si se taie in felii mari. Ceapa tocata marunt se caleste in ulei incins pana devine sticloasa, apoi se adauga ciupercile si se continua fierberea la foc mic pana cand apa lasata de ciuperci se evapora complet. Se adauga ardeii taiati rondele subtiri, rosiile decojite si se lasa sa mai fiarba 30 min. la foc domol. Se potriveste de sare, se adauga verdeata, foile de dafin si piperul. Cand preparatul a scazut puneti-l in borcane, sterilizati 30 min. pe baie de aburi.
Marianar spune:
initial postat de osna
rosii umplute cu jumari de ou
4oua se amesteca cu lapte,putina verdeata,condimente si se prajesc in ulei,amestecand pina se intaresc jumarile.se golesc cateva rosii,depinde cat sunt de mari,de continut se umplu cu jumarile de ou presara cascaval peste ou si se pune desupra capacelul.se pun in tava unsa cu ulei si se dau 15 min la cuptor.se servesc calde alaturi de carnati prajiti si mamaligutza.
rosii cu ciuperci
o cutie mica de ciuperci,cam 200g se taie felii si se inabusesc in putin ulei cu 1-2 cepe taiate mai marunt.se condimenteaza,se amesteca cu 1 ou si ceva patrunjel verde tocat.se golesc rosiile de continut se umplu cu amestecaul de ciuperci so e pun in forma unsa cu putin ulei.se pune printre rosii miezul scos si se toarna un pahar smantana.se poate pune si branza rasa sau cascaval.se tin cam 25 -30min la cuptor.
rosii cu orez
o ceasca orez se fierbe in apa+cub de pasare sau supa de carne.se amesteca apoi cu 1 ou,o lingura unt,3 liguri smantana,branza sau cascaval ras,condimente si verdeata tocata.se golesc rosii de continut,se presara cu sare in interior si se umplu cu orezul.se pun in forma unsa si se toarna deasupra 1 pahar smantana.sepun la cuptor 30min.se poate pune in amestecul de orez si carne de la friptura sau
sunca cuburi.
pofta buna!
svetlana
www.all-about-george.de