Cineva are nevoie de sfatul dvs.!!!!
Raspunsuri - Pagina 6
trisha spune:
Hannen, draga, asa ceva nu am mai auzit pe nicaieri, nici chiar in Romania, unde femeile suporta multe. Ce nu pot eu pricepe este cum accepta prietena ta statutul copilului ei in casa aceea. Ea are dreptul, daca vrea, sa accepte sa fie tratata ca o sclava, sa fie menajera si nu sotie, intr-un cuvant sa-si bata joc de viata ei, daca asa doreste. Insa are OBLIGATIA sa faca tot ceea ce-i sta in puteri pentru a-i asigura copilului ei o viata normala. Ori, langa un asemenea tata, intr-o asemenea atmosfera, numai normala nu va fi dezvoltarea psihica si mentala a copiluilui ei . Va creste, va incepe sa priceapa ca nu e dorit de tatal si de fratele sau vitrg si va suferi ingrozitor.
Iti spun asta pentru ca si eu am suferit grozav in copilarie si adolescenta din cauza unei mame "defecte" (si asta ca sa folosesc un cuvant mai moale). N-are rost sa-ti descriu bataile, umilintele, lipsurile pe care le-am indurat, totul pentru ca mama mea care m-a nascut nu ma voia. Si asta e valabil si pentru celelalte doua surori ale mele. Si-ti spun drept, sunt femeie in toata firea, dar n-am sa-l iert pe tatal meu pentru ca a permis sa se intample asa ceva. Il iubesc foarte mult, dar n-am sa-l iert niciodata. Sa dea Dumnezeu ca prietena ta sa nu ajunga niciodata sa fie judecata de fiul ei pentru ca n-a fost in stare sa-l apere de indiferenta tatalui sau. Pentru ca singurii care au dreptul sa ne judece sunt copiii nostri.
Sa-si ia copilul si sa plece cat mai are timp!
Ajut-o cat poti si Dumnezeu sa-i aiba in paza!
remy spune:
Hannen ce mai faceti?Cum o mai duce prietena ta sa mai schimbat putin situatia cu sotul?
hannen spune:
Fetelor multumim ptr . atentie si grija,si hai sa va tzin la curent putin.Sotiorul ei ``iubit``s-a hotarat sa o trimita la scoala sa invetze lb japoneza,bine ptr ca in felul acesta fiul cica o sa o accepte.Ceea ce mie mi se pare o prostie oricum.De aseara ai zice sa vina sa stea la mine pe prioada cursurilor intre 3-6 luni.Ea a obiectat nu intelege de ce se debaraseaza asa usor de ea si de bb,dar se pare ca nu intelege.In seara aceasta asteptam tel de la sotul ei ,cica sa ne roage(yoroshiku)ca o sa o gazduim.Cu draga inima din partea noastra,dar sincera sa fiu eu tot nu vad o rezolvare .
Deci sunt mari sansele sa ajunga in seara asta la mine.
O sa va tzin la curent,promit.
Pupici multi ptr toate.
Nicole&Amira
Nati spune:
Asta era problema,limba japoneza?
Dar cand s-a casatorit cu ea,nu stia ca ea nu vorbeste japoneza fluent? Doamne!!!,cred ca se simte saraca fata in bataia vantului,nici nu stii cum sa faci si cum sa dregi problema.
Dar te intreb,el a inceput sa doarma cu ea in pat,sau tot cu baiatul,ca-i frica de fantome?
M-am tot gandit ce poate sa faca,NIMIC,nici o idee,atata timp cat nu cunosti persoana in cauza,nici nu pot sa ma pronunt cu un sfat.
Ideea cursului nu e o idee prea mareata,ba din contra,are sa adanceasca si mai mult ruptura dintre ei doi...chiar nu stiu ce ar putea face.Sper din tot sufletul sa reuseasca tot dupa cum isi doreste....SPER.
Numai bine iti doresc si aveti grija de ea pe cat puteti voi.
Nati
ane2 spune:
Situatia prietenei tale e groaznica am studiat 8luni in Japan si am avut cateva prietene romance (casotorite)la nici un an de la casatorie vroiau sa divorteze, nimeni nu intelege de ce dupa casatorie toti se schimba radical,ce am observat in Japan e ca femeile nu sunt femei sunt sclave si nu am vazut 1-2 cazuri am vazut multe credema.Cred ca prietena ta ar trebui sa plece de urgenta in tara.Ai doresc succes si tine-ne la curent, tare sunt curiosa cum se va termina povestea.
anita
remy spune:
Pai cum adica sa o accepte baiatul inaine de a se casatori el nu stia daca copilul e de acord sau nu ?De ce acum se pune aceasta problema cu el si cu limba?Tu si ea nu stati in acelasi oras?Poate e mai bine pentru ea sa stea la tine o perioada se mai linisteste si ea putin si cine stie sotul isi da si el seama ce pierde nenorocitul.Imi vine sa vin sa ii dau una in cap ca e animal dar cred ca si animalele au mai multa minte si suflet.el eAveti grija de voi si bb si tine-ne la curent
maudi spune:
Hannen, multumim pentru vesti, dar ea nu poate sta in casa sotului in timpul cursurilor? de ce e nevoie sa plece?
eu cred ca e foarte bine daca invata japoneza, isi da o posibilitate pentru o cariera in viitor, independenta financiara...nu va mai fi la cheremul lui caci isi va construi o alternativa. ce zici? eu asa cred..
pana la urma, poate ca asta ii va prinde bine,ma refer la mutare. cu ajutorul tau si departe de motivul depresiei si decaderii ei, se va reculege, se va intrema, isi va recapata increderea in sine si va gasi o cale de rezolvare cu propriile puteri.
esti de admirat, draga noastra hannen ca te implici ca o sora in problema ei si o ajuti atat de mult. felicitarile mele cele mai sincere
pupici,
ana
hannen spune:
Draga Maudi asa i-am zis si eu.Sa traga tare sa invete,ptr ca e spre binele ei.Nu o sa-i mai spuna atunci ca ea nu poate sta in japonia si creste copilul ptr ca nu va gasi de munca,din cauza ca nu vorbeste fluent.Scoala este in favoarea ei.
O trimite el sa stea la mine pe motiv ca nu are cine sa stea cu bb.ptr ca ea va merge la scoala de dimineata .Si deci eu voi sta cu bb.
Cateodata simt ca nu mai pot eu,daramite ea
Va pup
Nicole&Amira
osolita spune:
Draga hannen, m-au impresionat foarte mult problemele prietenei tale si faptul ca tu te implici atat de mult sa o ajuti, esti de admirat si imi inchipui ca ii este si ei putin mai usor ca are pe cineva care o sustine si nu e singura acolo.
Eu vad astfel problema: as incerca sa am o discutie cu sotul, fara ca nici unul din copii sa fie de fata. Cum spuneai, el tot amana discutiile serioase dar cred ca trebuie presat si facut constient ca inainte de a-si mai da o sansa in casnicia lor, vor trebui sa discute serios. Si atunci l-as face sa inteleaga ca chiar daca provenim din culturi diferite, pentru a avea o sansa sa ne intelegem bine trebuie sa facem fiecare compromisuri, de ex. pentru inceput sa doarma cu copilul lui sa zicem 4 nopti pe saptamana iar restul 3 cu ea.
Apoi sa-si oblige copilul cel mare sa vorbeasca si cu ea, o data la 2-3 saptamani cel mare sa plece in weekend la bunici si sa ramana doar ei cu bebelusul.
Daca nu accepta nici un compromis e clar ca el n-o sa se mai schimbe vreodata iar in conditiile astea n-ar avea nici un sens sa mai ramana langa el.
Va doresc numai bine si sper ca problemele prietenei tale sa se rezolve si sa fie totul asa cum vrea ea, ca merita saraca fata dupa cate a indurat.
Osolita
janib spune:
Hannen problemele prietenei tale m-au tulburat. Parrerea mea este ca divortul ar fi cea mai buna solutie... Dupa cum ai prezentat tu situatia este clar ca acest om nu se va schimba niciodata. Cel putin eu asa cred. Este bine ca a inceput o scoala asta ar putea fi o sansa pentru ea. Dar daca zici da "dragostea" pentru baiatul cel mare este asa de uriasa incat nu se poate rupe de el, atunci e clar ca , copilasul ei nu va fi acceptat de tata in aceeasi masura. Oricum este bine pentru ea ca are o prietena asa ca tine si din suflet ii urez numai bine sa dea Dumnezeu sa i se rezolve situatia in bine, iar daca merge tot asa "casnicia" mai bine sa se intoarca in tara... Cu japoneza pe care o va invata cred ca va avea o sansa in plus.
Sanatate si sa auzim de bine...