Familia regala - un model al vietii de familie

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Rotty - poti sa ne explici si noua de ce ti se pare ca au sarit calul? Ca si-au invitat oaspetii la Ateneu si le-au dat un coktail?
O petrecere la iarba verde cu mici si mustar era mai bine in parerea ta? Sau un circ? Dar cine sa plateasca vata pe bat pentru copii? Dar micii - sa le ia carnea de mici de la gura contribuabililor? Sa plateasca poporul roman asa o chermeza?

Cat despre cheltuieli - tu crezi ca Romania nu este o tara care sa isi permita sa isi celebreze regele? Tu crezi ca daca nu il celebrau - primeai tu in plus o prima de craciun sau paste? Nu draga mea - aceasi bani ii dadeai statului - in schimb intrau in bugetul unui mahar local sau vreunui partid...

E trist ca judeci celebrarea regelui - dupa micimea propriului ego si in perfecta necunostinta de cauza.
Apropo: nu sunt fosta Casa Regala a Romaniei - sunt Actuala Casa Regala a Romaniei - asta daca intre timp nu e vreu-un manelist care sa isi fi adjudecat acest titlu.

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns M&M spune:

Mirela, ai raspuns foarte frumos !!!

Cristina 30+ ,cu Mihai Daniel
" Fii devotat lucrurilor marunte, caci in ele sta puterea ta"

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns petaluda spune:

Am avut onoarea sa il intalnesc intr-un cadru unde nu era reprezentat de titlul sau, si rar mi-a fost dat sa intalnesc o persoana care sa inspire atata demnitate si respect. Pacat ca Romania nu a stiut sa beneficieze de aceasta imagine. Dar noi in general avem darul de a ne alege prost valorile si reprezentantii. Parerea mea, of course!
Ce m-a frapat a fost mai ales iubirea lui pentru tara noastra.

Cat despre eveniment in sine, in articol scrie ca printre invitati se numara 14 familii regale. Unde era sa ii cinsteasca, la Mc. ? Cand ai asemenea oaspeti mi se pare logic sa ai un eveniment pe masura. Si asta e benefic si pentru imaginea Romaniei in general.

Sabina, din articol nu am inteles ca era un party privat la Ateneu, ci ca " Invita#355;ii vor lua parte ast#259;zi la un concert de muzic#259; clasic#259;, la Ateneul Român, unde va cânta Orchestra na#355;ional#259; a Filarmonicii „George Enescu“ ". Poate am inteles eu gresit sau poate stii tu mai multe, eu nu am citit decat articolul respectiv.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns ellej spune:

quote:
Originally posted by rotty

Mie mi se pare ca au sarit calul cu manifestarile astea!!! OK, sunt fosta casa regala a Romaniei, dar a fost prea de tot. In plus sunt curioasa cine a platit pentru toata mascarada asta! Cred ca a fost vorba si de bani publici, ceea ce mi se pare total inacceptabil.

Revenirea MS in tara mi s-a parut a fi un gest de normalitate, chiar ma gandeam: uite ca putem fi si noi, romanii, capabili sa ne acceptam istoria si trecutul fara sa facem crize de isterie. Dar, din pacate, celebrarea nuntii de diamant a fost prea ostentativa, cum nu sade bine unei case regale.

Oana

Ce atata monarhie dom'le! Ia sa fi pus ei mâna pe sapa, sa nu mai iexploateze poporul!

Si Dieu nous a faits a son image, nous le lui avons bien rendu.
If God created us in His image we have certainly returned the compliment.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sneeuwklokje spune:

Eu nu-s regalista, ba chiar republicana convinsa.
Insa acest uplu a trecut prin multe impreuna. S-au vrut in profida vointelor religioase. In fine ca familie sunt de respectat.
O petrecere fastuoasa la Peles era de aspteptat si de inteles. Au fost atatia ani saraci prin comparatie cu altii, incat este momentul pentru ei sa-si rascumpere acea lipsa de fast.
N-am priceput de ce au rechizitionat Ateneul insa. Asta-i influenta balcanica.

Eu cat statui in Olanda, n-am vazut ca regina Olandei sa fi rechizitionat vreodata Concertgebouw-ul de la Royal Orchestra din Amsterdam. Sau regina Regatului Unit sa fi inchiriat Royal Festival Hall ca sa asculte in privat London Philharmonic Orchestra sau Royal Opera House-ul. Sau alte case regale cea belgiana, cea spaniola...la casatoriile mostenitorilor tronului si-au tratat astfel invitatii?

Nu ca n-ar fi putut sa o faca. Ci pentru ca un asemenea gest exclusivist si care aduce aminte de monarhiile absolutiste din trecut ar fi fost probabil nepopular si aspru judecat.

Ar fi fost de inteles un concert in onoarea lor cu ei invitati de onoare.

E o problema de imagine. Cat de dispretuitor trebuie si poti sa te arati fata de " commoners". Dar in Balcani niciodata n-am stiut sa facem lucrururile si cu fast si cu decenta in acelasi timp.
Evident perspectiva mea este una critica.

Nu fac comparatii intre regi sau ex-regi si manelisti... dar sa fim seriosi rubrica de scandal a caselor regale este ampla.

Mergi la inceput

O poza draga mie.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns DidiAlex spune:

Si totusi care-i problema ca la Ateneu Casa Regala a organizat un concert? Nu l-au inchiriat pentru nunta, pentru petrecere, ci pentru un concert!!!!

Cand se cheama un muzician din strainatate, cu ce e mai diferit evenimentul? Sau cand presedentia organizeaza festivalul Enescu....

Viata si crezul regelui ar fi trebuit sa ne fie o lectie....dar noi tot o tinem pe-a noastra, ca vai vine regele sa ne hrapaiasca cu cate ceva

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns MissParker spune:

Mirela, iti impartasesc in intregime parerile, ca si nostalgia si tristetea pt. faptul ca in Romania se pare ca nici acum nu e loc pentru un om de maretia si caracterul si calibrul sufletesc al Regelui Mihai...

Inca domneste peste tot invidia aia proletara care-mi intoarce stomacul pe dos...

Felicia 38+ mami under construction pentru - David
Poze cu noi si vacantele noastre
We shall not cease from exploration
And the end of all our exploring
Will be to arrive where we started
And know the place for the first time.
(T.S. Eliot)

Mergi la inceput

Didialex - indignarea populara consta in 2 lucruri grave:
1. ca a inchiriat Ateneul pentru un concert - // se putea si la clubul bamboo sau la casa de cultura a studentilor Preoteasa - sau la cladirea sindicatului din comuna Voluntari
2. ca au dat acolo si un coktail- adica de ce sa nu care oaspetii cu autobuzul la restaurantul LaMama?

cui ii pasa ca e vorba totusi de un simbol al acestei natiuni? Si ca - este normal - sa iesim din micime si sa respectam familia regala ca facand parte din istoria acestei tari? Nu cred ca invitatii au mazgalit peretii Ateneului sau au facut pipi pe langa colac la budele Ateneului.

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns Sabina spune:

Mirela, ceea ce m-a deranjat pe mine a fost falsitatea evenimentului (ma refer la concert)
au cantat aia vreo 15 minute si gata macar de ii tinea acolo 2 ore, dar deh....
deci nu a fost concert propriu zis, ci un fel de hai sa-i distram putin pe prietenii nostri.
asta mi se pare cam nelalocul lui.
In rest, toata simpatia pt ei, am zis de la inceput ca eu sunt regalista:)

Zero toleranta pentru lipsa de toleranta fata de un copil!

Sabina, www.desprecopii.com/forum/topic.asp?TOPIC_ID=33789&whichpage=1" target="_blank">Sofia Galagia si bb Gheo

Cea mai lungă cale este calea care duce de la urechi la inimă.

Mergi la inceput