Distrugatorii de mituri

Raspunsuri - Pagina 2

Inceputul discutiei

Link direct catre acest raspuns desprecopii spune:

Eu am distrus (pentru mine personal evident) mitul ca masculii care se vanzolesc pe internet sunt cu cosuri, insurati de mii de ani, grasi, batrani libido si uneori fete. Pe internet mi-am cunoscut sotul :)) Eu sper ca i-am distrus mitul ca pe internet sunt numai blonde proaste. :)

Desprecopii.com - Asa se naste o mare iubire.
iubesc:www.supereva.ro Blog: http://mirelablog.supereva.ro/dblog/

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns viviana spune:

Ni s-a spus ca a fi parinte e ceva pe care nu poti sa-l intelegi si sa-l judeci decat dupa ce ai devenit tu insuti parinte. Eu nu sunt, inca, convinsa ca este chiar asa.

Cunosti oameni, care cunosc oameni, care cunosc cu adevarat oameni ce sunt parinti de exceptie. Si neaparat trebuie sa faci ca ei.
Noi nu am facut ca ei:
- nu am pus lapte de mama in buricul copilului
- nu i-am pus capsorul intre perne ca sa iasa rotund si frumos
- nu i-am pus caciulita in cap in casa, iar afara numai daca erau sub 12 grade
In schimb:
- de la 6 luni i-am dat sa bea direct de la frigider, incepand cu iaurtul
- i-am dat in acelasi timp si tzitzi si biberon si lingurita
- i-am dat si suc de portocale de la 6 saptamani
- ii dau acum 4-5 oua /saptamana
- i-am dat cu incapatanare suzeta dar ea a refuzat-o
- am indraznit sa o tinem si in curent

Mitul care ma distreaza cel mai tare si l-am auzit de nenumarate ori in parc: sa nu-i dai sa bea apa cand e transpirat ca face pneumonie.

Dar, sunt si mituri ale copiilor despre parinti. Sunt atat de caline si nevinovate incat merita aduse aminte:
- parintele stie
- parintele cunoaste
- parintele e invicibil

Daca privesti in sus si nu simti invidie, daca privesti in jos si nu simti dispret, atunci esti un om deosebit
vivi

Mergi la inceput

Link direct catre acest raspuns AYSHA 2 spune:

Mituri distruse:
-daca ii dai biberon, nu mai vrea tzitzi, fals: a mancat cu aceeasi pofta de toate;
/ daca il pui in premergator, merge mai tarziu, fals: la 1 an mergea f. bine
- daca nu il legi cand e nou nascut cu fasa, asa ca pe un cocolos, are picioarele strambe, fals: e perfect!mai ceva ca un manechin;
- cu pompita de nas ii scoti cojitele din nas! eu am chicco, si nu am reusit nik, mai mult l-am enervat
-cu cat suge mai mult, cu atat secretia lactata creste. fals: cand a inceput sa scada laptele, a fost ireversibil, desi el tragea cu sete!
- trabuie sa ii faci program de somn si supt la 3 ore, copilul mic doarme si mananca! fals, mananca, face colici si urla ! iar despre programul de somn, abia pe la 4 luni incolo..
-in primele luni nici nu ii simti prezenta in casa, e asa de cuminte, aproape ca uiti de el fals: nu aveam timp nici sa fac dus si mancam cu el in brate
- pe masura ce creste e mai greu, ca face din ce in ce mai multe nebunii fals: pe masura ce creste ma inteleg mai bine cu el, e mai ascultator, comunicam mai bine, kiar daca este miscaret
-odihna o ajuta pa mama sa se refaca dupa nastere, sa aiba lapte, etc... Fals: abia dupa ce a implinit un an am inceput sa dorm noaptea de la cap la coada, pana atunci, abia cateva ore si alea iepureste
-dupa ce se naste, trebuie sa ii modelezi capul ca sa fie rotund sau sa ii schimbi pozitia ca sa nu i se deformeze capul! (astea sunt super tampenii!) fals: are un craniu perfect modelat de la mama natura !
- daca apuci sa il iei in pat cu tine, nu mai vrea in patut ! fals: vrea si in patut, ca e numai al lui si are si ursuleti, pe cand patul mare e urat...
- nu trebuie sa il inveti in brate, lasa-l sa planga ca asa invata ca nu este luat in brate cand vrea el fals: a plans si 45 de minute, de se invinetise
- nu-l baga prea mult in seama ca ii cresc "coarne" fals: are mai multa incredere in el cand il tratezi de la egal la egal

Dacac imi mai amintesc ceva, va mai scriu...

Mergi la inceput